torstai 1. maaliskuuta 2012

Neljän suurimman sarjan taso vertailussa

Maajoukkuetauon kunniaksi vilkaistaan UEFA:n rankingin mukaan Euroopan neljän kovimman kansallisen sarjan taso kärkijoukkueiden osalta. Lähteenä käytetään pääasiassa puhdasta faktaa eli sarjataulukkoa.

1. Englanti

Kivikovassa Kurapalloliigassa johdossa on 26 pelatun ottelun jälkeen. Manchester City. Kahden pisteen päässä vaanii Manchester United. Cityn johto Tottenhamiin on 10 pistettä. Taistelu Mestarien liigan paikoista on kova varsinkin tasapisteissä olevan Arsenalin ja Chelsean välillä. Eroa Cityyn on liikaa, 17 pistettä. Newcastle vaanii kaksikosta kolmen pisteen päässä ja Liverpool seitsemän.

Manchester City 63
Manchester City 61
Tottenham 53
Arsenal 46
Chelsea 46
Newcastle 43
Liverpool 39

Taso on kova, taistelua on mestaruudesta sekä Mestarien lkiigan sijoituksista. Kärkikaksikko ratkaisee tällä kertaa mestaruuden, muista sijoista taistelu on äärimmäisen kovaa.

2. Espanja

Rantapalloliigassa kärkiosasto voidaan jakaa neljään kastiin. 24 kierroksen jälkeen Real Madrid on ylivoimainen ykkönen, FC Barcelona yhtä ylivoimaisena kakkosena on 10 pistettä jäljessä kärkeä. Kolmosena olevalla Valencialla ei myöskään ole mitään hätää kumpaankaan suuntaan, eroa FC Barcelonaan 14 ja Levanteen 5 pistettä. Loput kärkijoukkueet kuuluvat ynnä muut osastoon. Ynnä muut osastossa kolmantena olevan Levanten 35 pistettä on todella vähän, kun viimeinen säilyjä Villarreal on kerännyt 27 pistettä.

Real Madrid 64
FC Barcelona 54
Valencia 40
Levante 35
Athletic Bilbao 34
Malaga 34
Osasuna 34

Kärkiosasto jakautuu neljään kerrokseen. Ainoastaan kolmossijasta on edes näennäisesti kisaa. Kahden joukkueen sarjassa keskikastin tasaisuus kertoo etteivät keskikastin seurat pysty tekemään eroa toistensa välille.

3. Saksa

Sirkuspalloliiga ei näytä 23 kierroksen jälkeen ratkenneen. Dortmund jyrää kärjessä ja alisuorittanut Bayern vaanii 4 pisteen päässä. Bayernilla ei ole syytä juhlaan, koska Monchengladbach on vain pisteen takana. Schalke pitää hallussaan viimeistä Mestarien liigaan oikeuttavaa paikkaa eikä mestaruuskaan ole poissuljettu, eroa kärkeen 8 pistettä. Tämän jälkeen repeää. Leverkusen 37 pisteellä on 7 pistettä Schalkea jäljessä ja 15 kärjestä jääneenä. Bremenillä eroa yksi psite enemmän ja Hannoverilla kolme.

Dortmund 52
Bayern 48
Monchengladbach 47
Schalke 44
Leverkusen 37
Bremen 36
Hannover 34

Mestaruuteen on realistisia mahdollisuuksia kärkinelikolla. Sen jälkeen erot näyttävät kasvavan eikä todellista kisaa Mestarien liigan paikoista näytä tulevan.

4. Italia

Sopupalloliigan taso on laskenut ja vain 3 joukkuetta pääsee ensi kaudeksi Mestarien liigaan. Serie A:ssa AC Milan vääntää kärjessä 25 kierroksen jälkeen yhden pisteen erolla Juventukseen. Seuraavina tasapistein Udinese ja Lazio kuusi pistettä kärjestä. Napoli miehittää viidettä sijaa 11 pistettä kärjestä ja viisi pistettä Mestarien liigaan oikeuttavasta kolmossijasta. Roma on kaksi pistettä Napolin takana ja Inter neljä.


Milan 51
Juventus 50
Udinese 45
Lazio 45
Napoli 40
Roma 38
Inter 36

Johdannon jälkeen pääsemme vertailemaan liigojen tasoa. Vertailussa ovat seuraavat seikat ja vertailussa jaetaan pisteitä kärkitaistelun osalta järjestyksessä 5-4-3-2, suoran mestarien liigan paikan taistelun osalta järjestyksessä 4-3-2-1 ja Mestarien liigan karsintataistelun osalta järjestyksessä 3-2-1-0.

Kärkitaistelu

- Monellako joukkueella on realistiset mahdollisuudet mestaruuteen
- Kuinka suuret erot kärkijoukkueeseen näiden joukkueiden välillä

Taistelu suorasta Mestarien liigan paikasta

- Monellako joukkueella on realistiset mahdollisuudet suoraan Mestarien liigan paikkaan
- Jos joukkue on jo Mestarien liigaan oikeuttavalla sijoituksella, kuinka turvallinen asema on

Taistelu paikasta Mestarien liigan karsintoihin

- Monellako joukkueella on reralistinen mahdollisuus saavuttaa paikka ja kuinka suuret erot ovat
- Onko suoraan Mestarien liigaan oikeuttavilla joukkueilla vaara pudota karsintoihin oikeuttavalle sijoitukselle tai jopa sen alle

Kärkitaistelu

Italia tämän osaston voiton selvästi. Italiassa kärkikaksikon välinen ero on vain yksi piste ja toisena olevalla Juventuksella on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Myös kolmos ja nelossijoilta on pisteiden valossa mahdollista nousta mestariksi. Manchesterin paikalliset pitävät kahden pisteen erolla Valioliigan kamppailun tiukkana, valitettavasti vain kolmossijalta voi mestariksi nousta. Myös Saksassa homma on melko tiukka. Neljällä joukkueella on mahdollisuuksia mestaruuteen. Pienemmän ottelumäärän takia erot ovat suuremmat kuin miltä ne näyttävät ja siksi Saksa tippuu kolmoseksi. Espanjassa ei voittajasta ole suurta epäselvyyttä eikä kolmosena olevasta ole mitään vaaraa.

5 pistettä Italia
4 pistettä Englanti
3 pistettä Saksa
2 pistettä Espanja

Taistelu suorasta Mestarien liigan paikasta

Selvin tapaus tulee Englannista jossa Tottenhamin asema on periaatteessa turvattu. 8 pistettä ylöspäin ja 7 pistettä taaksepäin. Kärkikaksikko menee menojaan. Lähes yhtä selvä tilanne on Espanjassa. Valencia ei pääse kolmossijaa korkeammalle ja taaksepäin on matkaa 5 pistettä. Italiassa tilanne on tiukka. Kakkosena olevan Juventuksen ero jaetulla kolmossijalla oleviin Udineseen ja Juventukseen on 5 pistettä. Sarjakärki Milanin ero on vain 1 piste Juventukseen. Saksassa tästä tapellaan vielä myös kovaa. Edes sarjakärki ei ole turvallisessa asemassa. Saksa vie voiton kärkipään pienemmän piste-eron ansiosta.

4 pistettä Saksa
3 pistettä Italia
2 pistettä Espanja
1 piste Englanti

Taistelu paikasta Mestarien liigan karsintoihin

Saksa jää hännille vertailussa, Schalken ero taaksepäin on peräti 7 pistettä eikä enää auta pieni ero kolmanteen sijaan. Espanjassa Levanten viiden pisteen ero Valenciaan nähden on melko suuri, taaksepäin yhden pisteen päässä on kolme joukkuetta. Italiassa Udinese ja Lazio ovat tasapisteissä ja voivat realistisesti pudottaa kärkikaksikosta toisen kolmanneksi. Englannissa kaksi kestomenestyjää ovat tasapisteissä ja odotettavissa on tappelu loppuun saakka nelossijasta. Kolmossija on pisteiden valossa aika kaukana.

Ykkössijan ottaa Italia, koska kärkikaksikolla on vaarana pudota näiden sijojen ulkopuolelle. Kakkoseksi kiilaa Englanti, jossa kahden kestomenestyjän kamppailu on taattua viihdettä loppuun saakka. Espanjassa kamppailu on nelossijasta alaspäin kovaa, mutta kolmen kärki tuskin menettää asemiaan.

3 pistettä Italia
2 pistettä Englanti
1 piste Espanja
0 piste Saksa

Yhteispisteet

1. Italia 11 pistettä
2. Englanti 7 pistettä
2. Saksa 7 pistettä
4. Espanja 5 pistettä

Sopupeleistä toipunut Italia voitti tämän vertailun. Saksa ja Englanti jakavat kakkossijan tasapistein. Espanjassa täytyisi tehdä paljon sarjan tason parantamiseksi.

37 kommenttia:

  1. englannilta säälipiste pois(saksan ottelumäärät) niin päästään tulokseen Saksa 8 ja Englanti 6.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Pienemmän ottelumäärän takia erot ovat suuremmat kuin miltä ne näyttävät ja siksi Saksa tippuu kolmoseksi."
      tuota tossa funtsin?

      Poista
    2. Saksassahan pelataan vähemmän otteluita koska joukkueita on vain 18.

      Poista
    3. tuo ensimmäisen kohdan pistemäärä olisi minustakin

      Italia
      saksa
      englanti
      espanja

      ja lopputulema

      11 italia
      8 saksa
      6 englanti
      5 espanja


      muuten kokanaisuutena reilu ja asiallinen vertailu (ensimmäistä kertaa).
      Mutta kun aina pitää parantaa niin tämä kertoo kuitenkin vain tämän kauden tason tällä hetkellä ja lisäksi jos katsotaan sarjan kiinnostavuutta ja myös kovuutta niin häntäpäästä vertailu mukaan koska niille seuroille se on yhtä tärkeätä kuin huipuille mestaruus.

      valencia on epävarmempi tapaus kolmantena

      kyllä valencia on mielestäni lähes yhtä selvä kolmonen kuin real mestari ja barca toinen.

      Lopuksi vielä että on tämä vertailu jo iso askel oikeaan suuntaan. Kiitos siitä.

      Poista
    4. Aivan, vain tämän kauden tason koska tämä kausi on ainoa kausi jossa kausi on vielä kesken. Lopullisesta sarjataulukosta on liiankin helppo analysoida.

      Englanti menee ensimmäisessä kohdassa ohi koska Saksassa Bayern voittaa jos pelaa edes lähellä omaa tasoaan. Lisäksi Saksassa ei ole vastaavaa "katastrofi jos se toinen voittaa mestaruuden" tilannetta (Citylle Unitedin mestaruus olisi katastrofi ja toisin päin sama homma).

      Mielestäni tämä on askel väärään suuntaan, mutta älä sure, kyllä se vielä korjaantuu.

      Poista
    5. Jotta jos kärkitaistelussa olisi City:n/ManU:n paikalla vaikka Chelsea, ei Englantia noin korkealle arvostettaisi.

      Poista
  2. Sinun vertailusi ei ole edes paskakikkareen arvoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha! :D kaveri väsää monta tuntia "objektiivista" vertailua ja sitten toinen tulee ottaan luulot pois

      Poista
  3. Blogin linja pettää. Tämähän on jo ihan asiakirjoittelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy herättää asialinjalla odotuksia jotka murskataan seuraavaksi.

      Poista
  4. miksi taistelu mestarien liigan karsintoihin on mielestäsi tiukempaa valioliigassa kuin la ligassa. la ligassa siitä taistelee kymmenkunta joukkuetta + valencia on epävarmempi tapaus kolmantena kuin tottenham. lisäksi englannissa erot ovat suhteessa suurempia, koska otteluita on vähemmän jäljellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Englannissa kaksi entistä "top four" joukkuetta on tasapisteissä, molemmille putoaminen Mestarien liigasta olisi katastrofi. Espanjassa on monta joukkuetta tappelemassa, mutta kaikki kuuluvat "ynnä muut" kategoriaan, joille Mestarien liigan paikka on "hyvä jos saadaan, ellei niin ei se katastrofi ole". Lisäksi hyvin oletettavasti Valencia pitää kolmossijan, Kurapalloliigan Tottenhamista en olisi yhtä varma. Valencia ei tosiaankaan ole epävarmempi tapaus kolmantena. Aikaisempina vuosina Valencia on ollut melko selvällä erolla kolmas. Viime kaudella neljäs oli Villarreal, tällä hetkellä 17.

      Poista
  5. Sopupalloliigan taso on laskenut

    tätä mieltähän uefakin on koska otti 4paikan cl:tä pois mutta tänä vuonna kuitenkin italia ainoa maa jolla 3 joukkuetta pudutuspeleissä ja niistäkin 1 on selvä jatkaja toinen 70-30 ja kolmas 50-50.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Entä Eurooppa-liigan pelit? Nekin lasketaan tuohon tasoon. Kolme voi olla kovaa mutta neljäs ja viides ehkä kaukana. Ja muutaman kauden aikana. Ainahan voi olla satunnaisvaihtelua.

      Poista
    2. Satunnaisvaihtelua on. Tässä katsottiin vain tätä kautta.

      Euroopan liigan ottelut moni joukkue, vaikka Tottenham, pelaa/pelasi reserveillä.

      Poista
    3. Jep, Italialta otetaan ensi kaudeksi paikka pois. Olisi otettu jo tältä kaudelta ellei UEFA pitäisi yhden vuoden taukoa noissa tapauksissa.

      Poista
  6. Tässä UEFAn ranking tämän kauden osalta.

    1. Spain 13.142
    2. England 13.125
    3. Netherlands 12.000
    4. Germany 11.916
    5. Italy 10.500

    Lähde: http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/ccoef2012.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aika outo ranging moneltakin osaa tuo uefan.

      En olis uskonu sanovani tätä mutta jopa messinvihaajan ranking on todenmukaisempi:D

      Poista
    2. Ei siinä mitään outoa ole. Tulokset ratkaisevat. Vertaa FIFA:n maajoukkueranking ::smoke

      Poista
    3. minä en polta mitään

      Poista
    4. UEFAn rankingissa lasketaan liigojen europeliedustajien keskiarvopisteet (ranking pisteet). Yleisesti vertailussa käytetään 5 vuoden yhteenlaskettuja pisteitä, joiden mukaan jaetaan eurocup paikat eri maiden liigojen kesken.

      Poista
  7. ei tainnu kelssin pelaajia kiinnostaa tänää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutama pelaaja haluaa AvB:lle potkut, joten ei kiinnostanut joo.

      Poista
    2. googleta cole lampard villas boas

      Poista
    3. Ja näin se käy, Lampard omalta osaltaan hommasi potkut AvB:lle.

      Selitys kiinnostuksen puuteelle.

      Poista
  8. Kauden alusta lähtien on ollu selvää ettei Chelseasta ole mihinkään.
    Joukkueessa on tällä hetkellä yksi hyvä pelaaja Mata joten ei ole valmentajan vika jos kiukuttelevat papat ei pärjää.
    Tilannetta ei varmasti edistä jos ne hankkii valmentajaksi Rafael(kaikki muuttuu paskaksi) Benitezin. Siinä on valmentaja joka onnistuu tuhoomaan lopukkin rippeet joukkueesta.

    VastaaPoista
  9. Näyttää siltä että Real lähtee katteleen uutta valmentajaa.
    Boas sai kenkää niin taitaa Mou olla Chelsean ens kauden valmentaja.

    VastaaPoista
  10. Jos Mou lähtee niin saas nähdä ketkä pelaajat lähtee mukaan.

    VastaaPoista
  11. Tässä tilanteessa katsoisin ensin lähteekö Mourinho.

    VastaaPoista
  12. Euroopan liiga ei suurseuroja kiinnosta, joten vilkaistaan Mestarien liigaa.

    Lohkoissa C, D, F ja H ei ollut molempien maiden edustajia

    Lohko A:

    Manchester City 10 pistettä
    Villarreal 0 pistettä

    Lohko E

    Chelsea 11 pistettä
    Valencia 8 pistettä

    Keskinäiset: Valencia - Chelsea 1-1, Chelsea - Valencia 3-0

    Englanti jyräsi ilman epäilystä.

    VastaaPoista
  13. Viimeksi Chelsea oli täysin ylivoimainen FC Barcelonaa vastaan. UEFA hoiti tuomaripelillä FC Barcelonan jatkoon.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.