tiistai 13. maaliskuuta 2012

Platinille "kiitokset"

Kirjoitetaan vaihteesta Mestarien liigasta yleisellä tasolla. Moni on monessa paikassa kehunut Platinin päätöstä helpottaa pikkuseurojen pääsyä Mestarien liigaan, koska sillä on saatu mm. Apoelin kaltainen tuhkimotarina aikaan.

Kiitosta Platini tosiaan ansaitsee.

FC Barcelona - Bayer Leverkusen 10-2

Bayer Munchen - FC Basel 7-1

Kaipaamme lisää vastaavia "tasaisia" ottelupareja pudotuspeleihin. Samalla voidaan lopettaa puheet Mestarien liigan "kovasta tasosta".

34 kommenttia:

  1. Samalla voidaan lopettaa puheet Mestarien liigan "kovasta tasosta".

    eikös asia voisi olla niin että ottelut kertovat siitä että barca ja bayern ovat TOSI kovia koska voittavat KOVAT joukkueet 7/8-0

    VastaaPoista
  2. Zamppa, Urheilualojen Guru14. maaliskuuta 2012 klo 1.47

    Kerrankin joutuu olemaan vähän samaa mieltä. Tosin Baselin suoriutuminen alkulohkosta jatkoon ja kotivoitto Bayernista oli sinällään jo hieno tuhkimotarina. Tarina, jota kovin moni tuskin uskalsi odottaa, kun kausi alkoi.

    Messinvihaaja varmaan haluaisi Mestareiden Liigaan mukaan lisää Valioliigajoukkueita, saksalaisia, italialaisia ja ranskalaisia. Espanjalaisista ei varmaan niin väliä, koska Messinvihaajahan vihaa espanjalaista futista siinä sivussa, kun vihaa Barcaa. Fakta on kuitenkin, että UCL on koko Euroopan Cup-kilpailu, eikä vain muutaman johtavan liigan. Tuskin UCL pysyisi näin kiinnostavana ja seurattuna kilpailuna, jos sinne pääsisi vain muutamasta liigasta mukaan. Monelle pienemmälle seuralle ja pelaajille se on upea juttu, kun pääsevät lohkovaiheeseen mukaan ja omalle kotistadionille saadaan vieraaksi Barcaa, Realia, Milania, ManUa ja niin edelleen.

    Ja loppuun pitää tietenkin vähän kettuilla! Eipä se Chelsea vaan näytä UCLssä pärjäävän, vaikka Messinvihaajan mielestä Cupin taso onkin muka niin heikko. Kertonee sitten vaan jotain Chelseasta ja muista tämän kauden Valioliigajoukkueista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän noita yllättäjiä tulee, mutta jos vilkaistaan tämän vuoden Mestarien liigaa, mm. Galati, Dinamo Zagreb, Genk, Shakhtar, Plzen ja BATE pelasivat täysin väärässä kilpailussa. Se että joku Apoel yllättää hirveällä tuurilla ja Basel voittaa Bayernin on aika vähän. 2/8 heittopussista tarjosi edes jotain yllätystä.

      Kyllähän Mestarien liigan karsinnoissa oli aiemminkin mahdollisuus päästä Mestarien liigaan pienempien maiden edustajilla. Jos hakkaa jonkun Rangersin karsinnoissa on paremmin ansainnut paikan lohkovaiheessa kuin hakkaamalla jotain heittopussiseuroja.

      Chelsea ei pärjää edes Valioliigassa.

      Poista
  3. Messinvihaaja ei taida ymmärtää mitä lohkovaiheessa ja siitä eteneminen tarkoittaa pienten seurojen budjetissa.
    Jos chelsea putoo tänään tarkoittaa se että Apoel on kovempi kun yksikään kurapallo joukkue.

    mm. Galati, Dinamo Zagreb, Genk, Shakhtar, Plzen ja BATE pelasivat täysin väärässä kilpailussa.

    Jos tuolle linjalle lähdetään niin. Man city, Man utd,Arsenal ja Dortmund pelasivat myös väärässä kilpailussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottahan toki tiedän mitä se tarkoittaa. Valitettavasti se lisää epätasa-arvoa sarjojen sisällä kun yksi joukkue tienaa monta kertaa vuosibudjettinsa.

      Et tainnut seurata lohkovaihetta. Kyseiset kuusi heittopussijoukkuetta keräsivät yhteensä 15 pistettä ja niistäkin 7 keräsi Plzen ja BATE, jotka samassa lohkossa ollessaan pelasivat kaksi keskinäistä. Mainitsemasi joukkueet keräsivät yhteensä 34 pistettä. Arsenal taisi olla vitsi. Lohkovoittaja väärässä kilpailussa? Kai FC Barcelonakin sitten.

      Poista
  4. Valioliiga on ihan tusinakamaa, t. 8-2.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mutta silloin Arsenalilla oli reservien reservit kentällä.

      Poista
    2. En tiiä puhtutteko siitä man united pelistä mutta arsun kokoonpano oli:

      13 Szczesny
      06 Koscielny
      20 Djourou Booked
      25 Jenkinson Dismissed after an earlier booking
      30 Traore
      07 Rosicky
      14 Walcott (Lansbury - 83' )
      16 Ramsey
      23 Arshavin Booked
      39 Coquelin (Oxlade-Chamberlain - 62' )
      10 Van Persie (Chamakh - 83'


      toki ei ihan ykkösmiehistö mutta jos noi on reservien reservit ni sit en tiedä kyllä arsujen parhaita ollenkaan.
      On siellä kuitenkin 6-7 avausmiehistön vakiopelaajaa tossa.

      Poista
    3. Puolustuksessa oli tuore junnuhankinta, varamies ja junnu joka myytiin muualle. Yksi vakiopelaaja.

      Poista
  5. Perhana ku chelssi meni eile voittamaa :( oisit joutunu vaihtamaan nickis Messin&Inlerinvihaaja. Blogissakin ois ollu kaksinverroin luettavaa ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli muuten Drogbalta eilen törkeetä filmausta, samanlaista kuin Pepeltä classicoissa

      Poista
    2. Ei kovin törkeää. Lisäksi 6.5.2009 on muistissa.

      Poista
  6. "FC Barcelona - Bayer Leverkusen 10-2

    Bayer Munchen - FC Basel 7-1"

    Niin Basel jätti alkulohkossaan taakseen ManUn ja Leverkusen Valencian. Nämä tulokset kertovat enemmän siitä, että Barca ja Bayern olivat kovassa iskussa ottelupareissaan.

    Siitä olen kyllä kanssasi samaa mieltä, että Platinin temppu muuttaa karsintaa on laskenu turnauksen tasoa, mutta pääosin se on johtanu vain siihen, että alkulohkoihin on tullut heittopusseja lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ketäs kovia joukkueita on jäänyt turnauksen ulkopuolelle? Sellaisia, joilla olisi realistiset mahollisuudet vaikkapa 4 joukkoon

      Poista
    2. - Hyvilläkin joukkueilla menee joskus huonosti. Leverkusenin ja Baselin esitys oli niin avuton ettei sitä voi selittää vain vastustajien hyvyydellä.

      Heittopusseja on tullut lisää, totta. Tapaukset Levekusen ja Basel pudotuspeleissä osoittavat tuurin merkityksen lohkovaiheessa.

      - Neljän joukkoon? Sanotaan että joku Udinese hakkaisi kaikki alkulohkojen heittopussit helposti ja voisi pudotuspeleissäkin saada jotain aikaan.

      Poista
    3. Udinese tuli itelläkin mieleen, mutta siihen ne jäävätkin.

      Poista
    4. "ketäs kovia joukkueita on jäänyt turnauksen ulkopuolelle? Sellaisia, joilla olisi realistiset mahollisuudet vaikkapa 4 joukkoon"

      No ainakin Udinesellä ja Rubin Kazanilla mahdollisuudet sinne neljän joukkoon olisivat olleet aikalailla paremmat kuin Genkillä, Plzenillä ja Otelul Galatilla.

      Poista
    5. Jos aletaan oikeasti hakemaan joukkueita jotka todennäköisesti pärjäisivät paremmin kuin pikkumaiden heittopussit, löytyisi niitä lukuisia Englannista, Saksasta, Italiasta, Espanjasta ja jopa Walesista ainakin yksi.

      Poista
    6. Tästä tulee mieleen se klassinen sanonta:

      "Jalkapallon MM-kisoissa pelaa maailman 32 parasta jalkapallomaajoukkuetta."

      :D

      Poista
    7. Walesista yksi. Swansea? Ne pärjää vain kotiotteluissaan.

      Poista
    8. Parempi sekin kuin ettei pärjää kotona eikä vieraissa.

      Poista
  7. On tämä kyllä noloa valioliigan fanina kun yks joukkue vain jatkaa euroopassa ja sekin tuomarien avustuksella. Ja itekki vielä vihaan la ligaan niin sieltä tusina tiimi vie ManUa kun pässiä narussa. on tämä niin noloa. Eikö messinvihaaja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ManU ei edes pelannut tosissaan. Pari avainpelaajaakin vaihdettiin pois Valioliigaottelua varten.

      Poista
  8. Zamppa, Urheilualojen Guru15. maaliskuuta 2012 klo 22.48

    Muistakaahan nyt kaikki, että Valioliigan joukkueiden jokakautinen tärkein tavoite on olla omassa liigassaan vähintään neljäs(4.)! Valioliigan joukkueista mikään ei oikeasti tosissaan edes halua voittaa Mestareiden Liigaa, Eurooppaliigaa tai muutakaan Cupia, ainoa tavoite on se Valioliigan neljäs sija!

    Tai siis näin ainakin Messinvihaajan mielestä. Suurin osa Valioliigajoukkueiden managereista kyllä yrittää kiidättää joukkueensa eurocupien voittoon, mutta he ovatkin Messinvihaajan mielestä managereita, jotka eivät oikeasti jalkapallosta mitään ymmärrä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin Tottenham, Chelsea ja Arsenal sanovat joko johtoportaan, pelaajien tai valmentajan (tai kaikkien) toimesta pääsyn ensi vuoden Mestarien liigaan olevan kaikkein tärkein asia. ManU:ssa ja Cityssä ei enää puhuta, koska vähintään kakkossija on varma.

      ManU ja City panostaisi varmasti enemmän Euroopan liigaan ellei sarjassa pahin uhkaaja olisi paikallisvastustaja.

      Poista
  9. Miten nyt salaliitto teoriat kun Barcelona sai Realin ja Bayernin jälkeen pahimman vastuksen mitä olisi voinut saada?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. FC Barcelona voitti Milanin alkulohkossakin, joten hyvä tuuri tuossa kävi.

      Poista
  10. "Tämä ratkaisi viimein sen, että UEFAn suosikkijoukkue on Real Uefadrid."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vaan FC Barcelona sai vaihtoehdoista vastaansa ainoan joukkueen jonka se on voittanut tällä kaudella Mestarien liigassa.

      Poista
    2. Eiköhän jopa tyhmemmällekin (Messinvihaaja) pitäisi olla selvää, että APOEL on heikoin jäljellä olevista joukkueista :D

      Milan on muuten ainoa joukkue vaihtoehdoista, jonka Barca on kohdannut Mestareiden liigassa tällä kaudella, lol lol lol.

      Poista
    3. APOEL selvisi viime kauden Euroopan liigan voittajan edelle alkulohkossa. Euroopan liiga oli kuulemma kovatasoinen jne.

      Aivan oikein, muita kuin Milania FC Barcelona ei ole kohdannut.

      Poista
  11. Uefa sumpli näin: "Barcelona voitti Milanin jo kerran, miksi ei toistekkin?"

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.