tiistai 30. lokakuuta 2012

Keltaisen Pallin ehdokkuudet pelästyttivät FC Filmaajat

Espanjan höntsäcupin Copa del Reyn alkukierroksilla pääsarjajoukkueet saavat vastaansa höntsätiimejä. FC Filmaajat kohtasi toisen sarjatason Alavesin joka on pelannut joskus pääsarjassakin. Keltainen Palli ehdokkaille päivä oli odotetusti synkkä.

Messi jätettiin pois kokoonpanosta koska huhujen mukaan dopingtestaajat tulivat tekemään täsmäiskun ottelun jälkeen.

Xavi jätettiin myös kotiin, koska heikkoa vastustajaa vastaan Xavin sivuttaissyötöillä ei olisi ollut käyttöä.

Pique ei uskaltanut jättää Shakiraa yksin. Parin yhteinen lapsi voi syntyä koska tahansa.

Busquetsin surkea peliesitys osoittaa ettei "kurkkija" mahtuisi edes kolmannen sarjatason joukkueiden avauksiin.

Iniesta lähti hakemaan vähintään hattutemppua jotta saisi edes itselleen todistettua olevansa aiheellisesti ehdolla Keltaisen Pallin saajaksi. Sai tehtyä yhden maalin tuuripotkulla jota maalivahti ei jaksanut yrittääkään torjua.

Mitä tästä voidaan päätellä? FC Filmaajien ehdokkaat Keltaiseen Palliin osoittivat välittömästi etteivät ole ehdokkuuden arvoisia. Viidestä pelaajasta vain kaksi pelasi, heidänkin peliesityksensä oli ala-arvoinen. Keltainen Palli -ehdokaslistan koonneiden "asiantuntijoiden" tietotaso tuli välittömästi esiin. Nähdyn perusteella FC Barcelonasta ei olisi listalle pitänyt ottaa ketään. Listalta ei voi ottaa pois pelaajia. Harmillista, sillä tämän asian FC Filmaajat tietää hyvin eikä ehdokkaiden enää tarvitse edes yrittää.

Itse ottelu noudatti tuttua kaavaa. FC Filmaajien Mascherano olisi pitänyt ajaa ulos törkeän taklauksen takia. Alavesilta jäi saamatta kaksi rankkaria, joista toinen käsivirheen takia. Maalit tulivat totuttuun tapaan tuurilla. Villa sai pallon puolustajan kompuroitua, yläriman kautta sisään. Iniestan laukaus oli heppoinen ja menee täysin kassarin piikkiin. Fabregas sai puskea vapaasti puolustuksen mietittyä jo ottelun jälkeistä aikaa. FC Filmaajien parhaalla ryhmityksellään hankkima 0-2 voitto kertoo ettei pääsarjajoukkueita kiinnosta yrittää FC Filmaajia vastaan. Deportivo hävisi 0-5 ja sarjatasoa alempana pelaava Alaves vain 0-3. Asiassa ei ole mitään epäselvyyttä.

56 kommenttia:

  1. Olipahan sekavaa tekstiä ehkä en vain tajua :D

    saa nähdä ketä realilla pelaa.Ronaldo todnäk niin pysyy jotenkuten messin kyydissä koko kauden maalimäärissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottiin erilaisia otteluraportteja, tässä oli.

      Copa del Reyn maaleja ei lasketa oikeastaan mihinkään, veikkaan Ronaldon ottavan huilia.

      Poista
    2. Siksi Xavi eikä Messikään pelanneet, barca lepuutti kahta isointa staraa.

      Poista
    3. Jos tou dopingtesturi olisi ollut totta, niin eipä messi olisi kiinni jäänyt. Hoito on ohi, ja vaikka ei olisikaan, niin hoitoon tarkoitettu määrä ei testeissä näkyisi.

      Poista
    4. - Xavi ja Messi eivät mahtuneet kokoonpanoon, siitä se johtui.

      - Ehkä Barcelona ei halunnut ottaa riskiä?

      Poista
  2. Mistähän nämä huhut on peräisin :D Messiä ja Xavia lepuutettiin, Pique on yhä loukkaantunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huhut kuulin luotettavalta taholta.

      Messi ja Xavi eivät mahtuneet kokoonpanoon. Pique ei pidä kiirettä toipumisen kanssa.

      Poista
    2. Messi ja Xavi olisivat mahtuneet kokoonpanoon he huilasivat Alaves pelin, koska se pitäisi voittaa ilman heitäkin.

      Poista
    3. Nyt Barcelona peluutti vähän kakkosjoukkueen pelaajia koska B-tiimillä oli ottelu seuraavana päivänä. Näinpä Xavia ja Messiä olisi tarvittu, mutta eivät mahtuneet mukaan.

      Poista
    4. Ei olisi tarvittu, sillä Tito tiesi Barcan voittavan ilman heitäkin. Sinä et tiedä näköjään mitään jalkapallosta :D:D

      Poista
    5. Ei vaan Tito tiesi että kyseiset pelaajat todellisuudessa heikentävät FC Filmaajien peliä.

      Poista
  3. oot sinä melkonen satusetä, kokeileppa keskittää aikasi johonkin järkevään, vaikka lastenkirjojen kirjoittamiseen kun tuntuu tätä mielikuvitusta riittävän. Olisi sinustakin jotain hyötyä.

    VastaaPoista
  4. En nyt tiedä mikä tämän päivityksen pointti on. Ehkä tämä oli jonkinlainen huumoripäivitys.

    Ihan normaalia, että lepuutetaan avainpelaajia tälläisissä otteluissa. Tapahtuu jokaisessa sarjassa. Itse omassa fm12 barcelona savessa pistän tälläiset ottelut kokonaan b-joukkueella. ;)

    Ei muuten Barcelonaakaan aina välttämättä kiinnosta pelata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain erilaista pyydettiin ja tässä tuli.

      FM 2012 onkin paska peli.

      Kiinnosti nytkin sen verran että eivät jättäneet kotikentälleen voittopakkoa.

      Poista
  5. Eipä tämä blogi näytä enää ketään kiinostavan, kommentit vähenevät tätä vauhtia olemattomiin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä ihme ettei Copa del Rey tai 0-5 vierasvoitto liigahöntsässä ketään kiinnosta.

      Poista
    2. Eipä sitäkään edelliset uutiset ole ketään kiinostanut, kaikki ovat jo kyllästyneet paskanjauhamiseesi

      Poista
    3. Mestarien liigapelit kiinnostavat, kuten Celtic.

      Mukavaa kun olet niin huolissasi muiden kiinnostuksesta.

      Poista
    4. Sanonpa vaan että blogisi on aika turha

      Poista
    5. Hyvä, totuus voi olla välillä mukavaakin

      Poista
    6. Ei siinä sinun mielipidettäsi tarvita, faktat puhuvat

      Poista
    7. Se että kommentit ovat vähentyneet radikaalisti ja nekin kommentit mitä tänne tulee keskittyvät muuhun kuin jalkapalloon, toisin sanoen tämä on pelleblogi

      Poista
    8. Samaa kommenttien vähentymistä on havaittavissa kaikissa futisblogeissa. Kovien pelien tullessa kommenttimäärät kasvavat, heikkojen pelien aikaan vähenevät.

      Poista
  6. messinvihaaja on paskakasa, sekin on fakta


    VastaaPoista
  7. Tuli vain mieleen että onko tämän blogin tarkoitus A. purkaa omaa pahaa oloasi barcaan/barcan kautta vaiko B. Saada muutkin näkemään barcan "todellinen" luonna jenginä vai vaihtoehto c. jota en tiedä.

    Jos kyseessä on A. niin aika hyvin olet onnistunut vittuilemaan ja purkamaan oloasi.
    Vaihtoehto B taas kuulostaa eniten oikealta vaihtoehdolta,mutta niin nyt tulee iso MUTTA.Uskoisin että tämä blogi kaikkine valehteluineen ja liioitteluineen ennenminkin lisää barcan kannatusta lukijoiden keskuudessa.Täällähän käy todnäd 3 laisia lukijoita ensin samanlaiset barcavihaajat kuten sinä,jotka ovat jo puolellasi sitten barca kannattajat jotka näkevät sinut lähinnä idioottina.Sitten on 3 ryhmä johon voit/pitäisi voida eniten vaikuttaa blogillasi eli neutraalit barcaa kohtaan olevat jalkapallon ystävät ja uskon että tässä olet epäonnistunut pahasti,koska (uskon näin) erittäin moni toivoo barcan voittoa vain jotta näkisi mitä paskaa onnistut kirjoittamaan ja olet epäonnistunut.
    Se vaihtoehto c voisi liittyä vaihtoehtoon b sillä tavalla että tämä on vain psygologisesti mahtava tapa lisätä barcan kannatusta suomessa ja se tarkoittaisi sitä että olet barca fani.Toki kun lukee tekstejä en usko sinun olevan tarpeeksi kehittunyt tälläiseen peliin.
    vaihtoehto c voisi myös olla yksinkertaisesti katkeroituneen chelsea fanin jauhantaa joka on lisääntynyt niin paljon että näet joka ottelussa tapahtumia joita 1 pelissä kieltämättä tapahtui.

    Siis mikä on tämän blogin perimmäinen tarkoitus?

    Kiinnostaa vain siksi että näinkin merkityksettömäksi blogiksi näet aika paljon vaivaa sen eteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Tuli vain mieleen että onko tämän blogin tarkoitus A. purkaa omaa pahaa oloasi barcaan/barcan kautta vaiko B. Saada muutkin näkemään barcan "todellinen" luonna jenginä vai vaihtoehto c. jota en tiedä." - Enimmäkseen vaihtoehto b. FC Barcelona on yksi jalkapallon suurimmista kusetuksista ellei suurin. Lisäksi Suomalaiset Barca-fanit ovat enimmäkseen todella tyhmiä. Otanta ei ole kovin laaja mutta riittävä.

      Teoriasi on kohtalainen. Tuolla logiikalla FC Barcelonasta ei pitäisi kirjoittaa negatiivisesti koska silloin neutraalit eivät ottaisi asiaa tosissaan. Sen takia ei mene läpi.

      "Se vaihtoehto c voisi liittyä vaihtoehtoon b sillä tavalla että tämä on vain psygologisesti mahtava tapa lisätä barcan kannatusta suomessa ja se tarkoittaisi sitä että olet barca fani." - Et todellakaan ole ensimmäinen joka tuota on ehdottanut. Mutta ei, minä EN kannata FC Barcelonaa millään tavalla. Älyni riittäisi kyllä tuollaiseenkin peliin.

      Enkä ole varsinaisesti Chelsea-fani. Chelsea oli uhri ja sen takia tavallaan olen.

      Blogi ei ole merkityksetön. Tulevaisuudessa nousen suurten jalkapalloasiantuntijoiden joukkoon tämän blogin ansiosta ja FC Barcelona putoaa mutasarjan joukkueeksi.

      Poista
    2. viimesetkin nappulat irronnu kengistä

      Poista
    3. okei ehkäpä 1 kysymys aukesi mutta samalla tuli 5 lisää.
      mutta joo vaihtoehto b olikin noista järkevin ja tiedän etten ole ensimmäinen mainitsemassasi asiassa.
      Voithan toivoa,mutta henkkoht (puolueettomana pool fanina) en usko tuohon tulevaisuuden skenaarioosi.

      Poista
    4. - Uudet kengät olisivat hyvät tosiaan.

      - Voit kysyä ne 5 kysymystä myös.

      Skenaarioon uskon sataprosenttisesti. Totuus paljastuu vielä.

      Poista
    5. Tuli vaan mieleen, että on se hyvä, että olet suomalainen jalkapallofani etkä diktaattori jossain lähi-idässä. Sen verran suuruuden hulluja nuo kuvitelmasi ovat.

      Tämä blogi muistuttaa hyvin paljon erilaisia salaliittoteoria sivustoja. Kuten moon-hoax, 9/11 yms. Pieni ryhmä niitä löytyy aina uskomaan, suuri yleisö ei. Toisaalta niissäkin on yleensä käytetty edes väritettyjä todisteita. Täällä niitäkään ei paljoa näy. Pelkkää jankkaamista ja valittamista.

      Ongelmasi on objektiivisuuden puute. Onhan se sanottu sinulle varmasti sata kertaa joten tuskinpa nytkään sitä uskot. Sen lisäksi, et perustele juuri mitään. Miten kuvittelet esim. jonkun jalkapallon parissa ammatikseen viihtyvän ihmisen ottavan tosissaan sellaisia väitteitä kuin "Xavi oli jälleen totutun paska". Saisit jankata sitä tuhat vuotta eikä silti kukaan sitä uskoisi. Kritiikkiä aina kuuluukin antaa. Puhdas haukkuminen on sitten asia erikseen ja voit olla varma, ettei sinun blogiasi suostuttaisi julkaisemaan esim. yhdenkään lehden nettisivuilla.

      Voit katsoa esim. siitä sinun äänestyksestäsi miten nämä tavoitteesi edistyvät. Voit olla varma, että koko jalkapalloyleisön keskuudessa "kyllä" ääniä olisi tullut vain murto osa mitä niitä nyt on tullut. Tämän henkisestä blogista kun on kyse. Minä muuten äänestin "joskus".

      Mitä blogin suosioon tulee niin sehän perustuu ainoastaan ihmisten ärsyyntymiseen, sekä huvittuneisuuteen. Kommenttimäärät ovat korkeat, koska ihmisiä ärsyttää tai naurattaa, ei muusta syystä.

      Barcelona on tyyppi esimerkki menestyvistä joukkueista/pelaajista/urheilijoista/poliitikoista tai ihan mistä tahansa jotka jakavat kansaa kahtia. Aina kun joku menestyy erityisen paljon löytyy runsain määrin sekä ihailijoita, että vihailijoita. Muita esimerkkejä, perussuomalaiset, Timo Soini, Michael Phelps, Usain Bolt, Kimi Räikkönen ja jopa suomen jääkiekkomaajoukkue 2011. Englannistakin etenkin Chelsea, ManC ja Manu kuuluvat tähän joukkoon. Vaikka itse vihaat barceloonaa, Barcelonan fanien haukkumisella teet vain itsesi todella tyhmäksi.

      Ainoa joka voi uhata Barcelonaa jatkossa on espanjan talouskriisi. Toisaalta barcelonalla on niin hyvää omaa pelaajatuotantoa, että uskoisin niiden selviävän siitäkin ihan hyvin. Enemmän senkin luulisin Real Madridiin vaikuttavan, jos vaikuttaa noihin seuroihin ylipäätänsä.

      Poista
    6. Lisään vielä, että jonkinlainen internet meme sinusta kyllä saattaa tullakin. Ellet jo ala ollakin sitä. Siis sinne samaan sarjaan cola-ollin kanssa. Klikkejä saat kyllä tuhansittain siitä voit olla varma. :D

      Poista
    7. - Lähi-idän diktaattorit nähdäkseni ovat saavuttaneet paljon sitä mitä yrittivät.

      Täällä esitetään selvästi enemmän todisteita kuin mainitussa blosissa.

      Perustelen väitteet mutta en jaksa perusteluita toistaa kerta toisensa jälkeen. Blogiani ei julkaistaisi yhdenkään lehden nettisivulla? Entä lehdessä? Vilkaise uusin IS-Veikkaaja ja sivu 66 :)

      En ihmettele ett äBarca-fanit spammaavat ei ääniä.

      Tarkoitat: totuus sattuu.

      Perussuomalaisilla on paljon hyviä pointteja jotka tietysti ärsyttävät niitä joille perussuomalaisten pointit eivät sovi. Timo Soini on perussuomalaisten keulakuva, kts edellinen. Vihataanko Phelpsiä suuressa määrin? Bolt on omalla käytöksellään hankkinut vihaa, ei pelkästään menestymällä. Räikkönen ei ole koskaan ollut niin hyvä F1-kuski kuin Suomi-media antaa ymmärtää eikä maksa verojaan Suomeen, tarvitaanko muuta? Jääkiekko on marginaalilaji (fakta), ja silti se saa Suomessa valtavan määrän medianäkyvyyttä. Tarvitseeko ihmetellä miksi aiheuttaa vihaa? Chelsea, ManC ja ManU kolmikkoa vihaa toisten seurojen kannattajat.

      Barcelonan pelaajatuotanto perustuu pelkästään sarjan paskaan tasoon ja lupausten ryöstämiseen muilta joukkueilta.

      - Ei ole tarvetta tuollaiselle. Päätaistelu jatkuu tämän blogin ulkopuolella.

      Poista
    8. "Perustelen väitteet mutta en jaksa perusteluita toistaa kerta toisensa jälkeen. Blogiani ei julkaistaisi yhdenkään lehden nettisivulla? Entä lehdessä? Vilkaise uusin IS-Veikkaaja ja sivu 66 :)"

      No joo on niitä perusteluja nähty. Xavi ei osaa tehdä mitään muuta kuin syöttää sivulle jne. Ei oikein vakuuta. Puhutaan nyt kuitenkin tämän hetken ehkä arvostetuimmasta keskikenttäpelaajasta. Ihan ammattilaistenkin keskuudessa (jotka eivät tietenkään ymmärrä mitään?) Vastaavia mielipiteitä löytyy sinulta täältä kyllä vaikka kuinka paljon, mutta ei mitään kunnollisia perusteluja.

      Haluaisin mielelläni tietää mitä siellä lehdessä lukee, en vaan ole sen takia lehteä ostamassa. :D

      "Chelsea, ManC ja ManU kolmikkoa vihaa toisten seurojen kannattajat."

      Ei pidä lainkaan paikkansa. Chelseaa vihataan käytännössä yhtä paljon ellei enemmänkin kuin Barcelonaa. Samoin Manulle löytyy paljon vihaajia. Cityä nyt ehkä ollaan vasta alettu vihaamaan.

      Sinulla on joku kumma käsitys siitä, että jonkun joukkueen tykkääminen tarkoittaisi välttämättä fanitusta. Me ollaan kait suurin osa ihan perisuomalaisia, ja suurin osa suomalaisista tykkää joistakin vaan vähän enemmän kuin toisista, eikä ole niin intohimoisesti jonkun ulkomaisen joukkueen kelkassa. Se ei vaadi mitään fanipaitoja, että sattuu tykkäämään jonkun joukkueen pelitavasta. Toisten silmään se "pallon siirtely" vaan näyttää kauniilta, toisista tylsältä. Mielipideasioita. Minä olen aina tykännyt etelä-amerikkalaisesta/etelä-eurooppalaisesta taituruuteen perustuvasta pelitavasta, vaikka siellä filmaamista esiintyykin enemmän kuin brittiläisestä tai saksalaisessa fyysisyyteen perustuvassa pelitavassa. Siksi tykkään barcelonasta eritoten, koska se on ollut suurimpana kantona kaskessa näille joukkueille. Meillä käytännössä koko suku vaarista minuun on ollut samoilla linjoilla, mutta ei kukaan minua lukuunottamatta ole mitenkään erityisen intohimoinen jalkapallo fanittaja. Suomen puolella ollaan aina kuin mahdollista, myös Espanjaa vastaan.

      Huvittaa sinussa se, että luulet olevasi joku jalkapallonero, joka ymmärtää jalkapallosta enemmän kuin Jari Litmanen, vaikka et taida olla jalkapallon parissa juuri viihtynyt muuten kuin penkkiurheilijana. Niin lahjakkasti et välittänyt pätkääkään Litmasen blokista missä ylistettiin Espanjan ja Barcelonan pelaajia, etenkin Xavia ja Iniestaa. Ja arvaappa onko sinun sanallasi mitään painoarvoa esim. häntä vastaan?

      Poista
    9. Mielipiteet jotka kelpaavat lehteen eikä vain lehden nettisivuille, ovat arvostettavampia, eikö totta?

      Laitan nyt copypastena olennaisen osan:

      "Mitä älytön syöttely oikein palvelee?

      FC Barcelona oli vaikeuksissa Celticin kanssa. Mitä sitten, jos pelaajat syöttelevät ottelussa toisilleen 500 kertaa? Ihmiset ovat tulleet vähän sokeiksi, kun hehkutttavat Real Madridin ja Barcelonan pelin dominointia. Jos ajatellaan esimerkiksi Valioliigaa, niin esimerkiksi ManU tarvitsee keskimäärin vain 30 syöttöä yhteen maaliin, kun Barcelona ja Real Madrid tarvitsevat keskimäärin 70 syöttöä samaan.

      Xavi syöttää ottelussa keskimäärin 100 kertaa. Tehdäänkö niistä maaleja? Ei, koska ne ovat varmoja syöttöjä omille eivätkä vapauttavia. Harvoin niistä tulee maalipaikkoja tai vaarallisia tilanteita."

      Mukavaa kun saa laittaa jauhot suuhun kerta toisensa jälkeen.

      FC Barcelonasta tykkääminen on fanittamista, koska mitään järkevää perustetta ei ole tykätä tehottomasta ja tylsästä pelityylistä jonka menestys perustuu tuomariapuihin ja filmaamiseen. Suomessa on vähän liikaa Espanja-faneja.

      Jari Litmanen on ollut parempi jalkapalloilija kuin minä, totta. Mutta ymmärtääkö hän jalkapallosta enempää on ihan toinen juttu. Loppujen lopuksi huippuluokan managerit ovat harvoin pärjänneet jalkapalloilijana hyvin. Toisin sanoen jalkapallotaidot ja lajitietämys eivät kovinkaan hyvin korreloi.

      Poista
    10. eihän tuo ollu ees sun tekstiä.. :D
      niin ja ei niillä oo varmaan tarkotus joka syötöllä päästäkkään maalipaikkaan, kivahan se on itte pitää palloa, sillon ei kaveri paljon tee maaleja omiin. mutta näistähän sinä et ymmärrä yhtään mitään, se on jo tullut selväksi.
      ja Litti on pelaillut esim xavin kanssa, että että...

      Poista
    11. Mistä tiedät ettei ollut minun tekstiäni?

      Miten tämä mainittu pallon pitäminen näkyi esim Deportivoa vastaan? FC Filmaajat päästi 4 maalia. Litmanen sai hyvin vähän peliaikaa FC Filmaajissa, että en hänen mielipidettään tässä asiassa paljoa arvostaisi.

      Poista
    12. Niin siis tuo oli mielipideteksti jonnekin lukijan palstalle, eikö niin. Eikä mikään kolumni. Sitäpä minäkin.

      "Jari Litmanen on ollut parempi jalkapalloilija kuin minä, totta. Mutta ymmärtääkö hän jalkapallosta enempää on ihan toinen juttu. Loppujen lopuksi huippuluokan managerit ovat harvoin pärjänneet jalkapalloilijana hyvin. Toisin sanoen jalkapallotaidot ja lajitietämys eivät kovinkaan hyvin korreloi."

      Ei jumalauta, ymmärtääkö hän enempää jalkapallosta kuin sinä. Nyt jätkä vähän rajaa. Wikipedia copypastea.

      "Lehdistötilaisuuden jälkeen Jari Litmanen käveli huoneeseen oven takaa. Katsoin häntä silmiin ja panin jotain merkille hänen silmissään. Ja ajattelin itsekseni, että tällä miehellä on tahdonvoimaa. Koska hän ei ollut ujo tai arka, mutta hän oli vaatimaton. Hän ei ole sellainen ihminen, joka korottaa ääntään, iskee nyrkkiä pöytään ja sanoo: ‘Me teemme tämän asian näin.’ Ei, hän oli enemmänkin diplomaatti, joka ei halunnut olla johtaja, mutta tosiasiassa oli sitä. … Hän halusi tietää kaiken jalkapallosta, hän oli kiinnostunut pelin jokaisesta osa-alueesta. Ja tästä syystä hän sai joukkueen sisällä lempinimen, me kutsuimme häntä ‘professoriksi’, koska häneltä saattoi kysyä mitä tahansa jalkapallosta, ja hän aina tiesi vastauksen"

      Penkkiurheilija saattaa ymmärtää lajista paljon nippelitietoa. Hän saattaa jopa ymmärtää lajista paljon taktisessa mielessä, mutta hän ei ymmärrä pelaajien näkökulmaa. Penkkiurheilija ei yksinkertaisesti tiedä miten kentällä pitäisi toimia ja mitkä asiat vaativat pelaajilta paljon ja mitkä ei. Ei managerin tarvitse välttämättä olla entinen huippupelaaja, mutta hänen täytyy ymmärtää se pelaajien näkökulma, joten jonkinlainen peliura on lähes välttämätön, tai sitten vähintään täytyy olla todella kokeneita apuvalmentajia.

      Totta helvetissä Litmasen mielipiteitä pitää tässä arvostaa. Hän on varmasti yksi tämän planeetan eniten jalkapallosta ymmärtävä ihminen.

      BTW. Xavi muuten oli juuri vasta nousemassa Barcelonan kokoonpanoon kun Litmanen pelasi siellä. Xavi oli sanonut kuningas litmanen dokumentissa, että kaikki juniorivalmentajat olivat käskeneet ottamaan mallia Litmasen tekniikasta ja siitä miten hän näkee peliä. Hyvin paljon samaa minä näen Xavissa mitä oli Litmasessa 30-vuotiaana, vaikka hän alempana pelaakin.

      Barcelonan tämän hetken ongelmat eivät todellakaan ole siinä, että he pitäisivät liikaa palloa, vaan yksinkertaisesti siinä, että keskuspuollustukseen ei löydy sopivaa kokoonpanoa tuuraamaan Piqueta ja Puyolia. Barcelonan pelitapa vaatii laadukkaat topparit ja kun niitä ei ole, se näkyy taululla vastustajan maalisarakkeessa. Esim eilen siellä pelasi Busquets ja Mascherano. Kummastuttaa, että Bartraa ei käytetä, hän kuitenkin pelasi hyvän pelin Celticiä vastaan.

      Poista
    13. Mitä väliä vaikka ei ollut kolumni?

      Wikipedia-copypaste onkin äärimmäisen vakuuttava :D

      "Penkkiurheilija saattaa ymmärtää lajista paljon nippelitietoa." - Tietoa sekin.

      "Hän saattaa jopa ymmärtää lajista paljon taktisessa mielessä, mutta hän ei ymmärrä pelaajien näkökulmaa." - Ongelma onkin se ettei valmentaja voi pelin aikana vaikuttaa kovinkaan paljoa siihen mitä pelaajat tekevät.

      "Ei managerin tarvitse välttämättä olla entinen huippupelaaja, mutta hänen täytyy ymmärtää se pelaajien näkökulma, joten jonkinlainen peliura on lähes välttämätön, tai sitten vähintään täytyy olla todella kokeneita apuvalmentajia." - Jonkinlainen peliura tuntuukin olevan todella venyvä käsite.

      "Totta helvetissä Litmasen mielipiteitä pitää tässä arvostaa. Hän on varmasti yksi tämän planeetan eniten jalkapallosta ymmärtävä ihminen." - Tekeekö se Litmasesta hyvän valmentajan?

      Xavin sanoman voin uskoakin. Litmanen juhli kentällä juuri pelinäkemyksellään. Se miten se näkemys siirretään valmentajapuolelle on ihan eri asia.

      Bartra on yksinkertaisesti liian huono puolustaja jotta mahtuisi Barcelonan avaukseen. Aika kummallista että mukamas maailman paras seurajoukkue ei osaa hankkia yhtäkään osaavaa topparia. Kertoo paljon sarjan tasosta että FC Filmaajat on edelleen tappioitta.

      Poista
    14. ""Penkkiurheilija saattaa ymmärtää lajista paljon nippelitietoa." - Tietoa sekin."

      Ei millään tavalla merkittävää tietoa. Sama kun opettelisi ulkoa vaikka Brasilian kaikki kaupungit ja väittäisi tietävänsä brasiliasta kaiken.

      ""Hän saattaa jopa ymmärtää lajista paljon taktisessa mielessä, mutta hän ei ymmärrä pelaajien näkökulmaa." - Ongelma onkin se ettei valmentaja voi pelin aikana vaikuttaa kovinkaan paljoa siihen mitä pelaajat tekevät."

      Kyllä voi vaikuttaa ja paljonkin. Ennenkaikkea neuvoa pelaajia otteluiden välissä ja muutenkin. Pitää ymmärtää pelaajien näkökulma, että voi luoda kunnolliset pelitaktiikat.

      ""Totta helvetissä Litmasen mielipiteitä pitää tässä arvostaa. Hän on varmasti yksi tämän planeetan eniten jalkapallosta ymmärtävä ihminen." - Tekeekö se Litmasesta hyvän valmentajan?"

      Litmasen jalkapallokäsityksellä varmasti hän olisi hyvä valmentaja. Tosin eihän hänen ura ole vielä edes virallisesti päättynyt. :D

      "Aika kummallista että mukamas maailman paras seurajoukkue ei osaa hankkia yhtäkään osaavaa topparia."

      Niin olen itsekin ihmetellyt tuota. Rahaa kun kuitenkin olisi ollut. Itse olisin heidän tilanteessa mennyt Thiago Silvan perään, hän kun olisi ollut lähes täydellinen Barcelonan pelitapaan. Bartra on ihan ok. Nuorihan hän vielä on, mutta joskus niitä nuoria pitää ajaa sisään. Nyt olisi mielestäni ollut hyvä tilaisuus, varsinkin kun hän osoitti, ettei mikään hasardi ole. Monet asiantuntijatkin ihmettelivät sitä, että minkä helvetin takia häntä ei jatkossa pidetty topparina, kun pelasi niin hyvän pelin Celticciä vastaan. Hänen sijasta sitten laitettiin Adrianoa ja Busquetsia toppareiksi. Ei voi ymmärtää.

      Poista
    15. "Ei millään tavalla merkittävää tietoa. Sama kun opettelisi ulkoa vaikka Brasilian kaikki kaupungit ja väittäisi tietävänsä brasiliasta kaiken." - Eihän tuossa tapauksessa tiedä kaikkea.

      "Kyllä voi vaikuttaa ja paljonkin. Ennenkaikkea neuvoa pelaajia otteluiden välissä ja muutenkin. Pitää ymmärtää pelaajien näkökulma, että voi luoda kunnolliset pelitaktiikat." - Joo mutta seuraava asia on se, miten hyvin pelaajat taktiikkaa noudattavat.

      "Litmasen jalkapallokäsityksellä varmasti hän olisi hyvä valmentaja. Tosin eihän hänen ura ole vielä edes virallisesti päättynyt. :D" - Katsotaan millainen valmennusura tulee.

      "Niin olen itsekin ihmetellyt tuota..." - Väität nyt tietäväsi asian paremmin kuin FC Barcelonan seurajohto? Eiköhän se ole niin että FC Barcelona tietää parhaiten mikä heidän joukkueensa topparitilanne on ja että tarvitaanko uutta topparia vai ei.

      Kuten huomaat, suurempi tietotaso ei välttämättä tarkoita parempaa.

      Poista
  8. Thiago Messi on juuri syntynyt! Mitä mietteitä tästä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rehellistä mielipidettäni en viitsi kertoa. Eiköhän tuosta kuittailla jatkossa.

      Poista
  9. Messi goes to a night club and picks up a girl.
    They get back to the hotel room and she goes in the bathroom to “freshen up”. When she comes back to the room she notices there are 2 more men waiting for her on the bed.
    She looks at Messi and waits for explanation.
    Messi: I can’t score without Xavi and Iniesta.

    Messi's wife has just born a kid but incoming days we'll know who's his real father, Iniesta or Xavi.

    And then: Thiago Lionel Jorge Andres Messi...
    It's normal that he has all his fathers names, but where is xavi?
    Messi explains: "we are sad that Xavi was injured that day, so he couldn't play with us.

    VastaaPoista
  10. Miten tämä sinun taistelusi on edennyt? Mitä olet saanut aikaan? Luuletko tosissasi, että voit vaikuttaa blogillasi siihen missä mutasarjassa FC Barcelona pelaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taistelu etenee hyvin muuallakin kuin blogissa. En täällä uskalla kertoa kaikista aikaansaannoksistani, siksi keskityn lähinnä otteluihin ja muihin.

      Poista
    2. Tämä blogi on vain osa suurempaa taistelua. Blogin ulkopuolisista asioista en blogissa kerro.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.