lauantai 3. marraskuuta 2012

FC Filmaajat vie tuomariavut uudelle tasolle

Tällä kertaa ei tarvitse keskustella saiko FC Filmaajat tuomariapuja, niin kiistattomasti se sai. Eikä tarvitse keskittyä kuin FC Filmaajien tekemiin maaleihin.

1-0: Kaksi pelaajaa paitsiossa ja Adriano saa vetää tyhjiin.

2-1: Tilanne lähtee paitsiosta, Villa vetää tyhjiin.

Näissä tapauksissa joku voi selittää "ei vaikuttanut peliin". Onneksi seuraavassa ei ole enää mitään epäselvää.

3-1: Alba on selvästi paitsiossa, saa pallon ja laittaa tyhjiin. Tässä tapauksessa paitsio oli täysin selvä eikä mitään tulkinnanvaraa jää "ei vaikuttanut peliin" -kortista. Kuvatodiste asiasta.

Messin vaimo synnytti lapsen. Anti-BFC ei onnittele. Samalla Messin todellinen taso paljastui. Nolla maalia. Ensimmäisen jakson tilanne kuvastaa hyvin FC Filmaajia, Messin huonoutta ja Espanjan liigan tasoa. Celtan pelaaja menettää pallon puulaakitason toiminnalla, Messi pääsee yksin läpi, ei laukaise, miettii, miettii, lähtee poispäin maalista, 10 sekunnin pelleilyn jälkeen menettää pallon.

Kolme paitsiomaalia ei jätä epäselvyyttä FC Filmaajien systemaattisesta suosimisesta. Zampan pyynnöstä en ottanut mukaan muita kuin maaleihin johtaneet tilanteet.

46 kommenttia:

  1. Alba vaikutti yhtä paljon peliin tuossa tilanteessa kuin Samaras taannoisessa Celtic-pelin maalissaan. Tämä ei MV:n mielestä ollut paitsio, joten ei pitäisi Albankaan olla.

    Toki tuossa tämäniltaisessa tilanteessa avustava oli harvinaisen kuutamolla. Ainoa järjellinen selitys liputtamatta jättämiselle on että avustava ei nähnyt Villan ohjausta pelaajamuurin takaa, vaan katsoi syötön tulleen suoraan Iniestalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai jaa? Alba teki maalin tässä tapauksessa, Samarasin tapauksessa Mascherano teki maalin.

      Joo, ihme kun näissä vahingossa väärin menevissä tuomioissa niin usein suositaan FC Filmaajia.

      Poista
  2. Messinvihaaja oletko jo unohtanut monta kertaa Messi on pelastanut barcan tällä kaudella la-ligassa ja champparissa? Yksi maaliton peli ja sanoo paskaksi, tosin myönnän että oli hieman vaisu peli.
    Mutta kun sinun fantasiapelaaja ronaldo ei tehnyt paskaakaan la-ligan alkukaudella niin kyllä sitten löytyy selityksiä, herräää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä tule yhtäkään kertaa mieleen. Messi osoitti tänään todellisen tasonsa. Aiemmat onnistumiset tuurilla, vastustajan tai tuomarin avustuksella.

      Ronaldo pelasi tänäänkin loistavasti vaikka tehot jäivätkin saamatta.

      Poista
    2. Odotat näköjään Messin tekevän maalin joka ottelussa.
      Mulla tulee nyt nopeasti mieleen ainakin Osasuna peli vieraissa, Deportivo vieraissa, Moskova ottelu kotona, Benfica ottelu jossa syötti molemmat, Sevilla ottelu vieraissa

      Poista
    3. En odota Messin tekevän yhtäkään maalia yhdessäkään ottelussa. Valitettavasti Messi joskus osuu kun vastustajatkin antavat selvästi enemmän tilaa kuin esim Cristiano Ronaldolle.

      Poista
  3. 3-1 maalissa Alba oli paitsiossa. Kahdessa muussa Barcan maalissa ei ollut paitsiota. Turha jauhaa paskaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahdessa muussakin oli selvä paitsio. Mukavaa että edes yhden myönsit.

      Poista
  4. Huoh tätä perustelujen runsautta, toteat vaan että joku on paitsiossa. Eikö sinunkin olisi aika aikuistua eikä selittää tätä samaa koko ajan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. V*tutti eilen aika rankasti. Laitoin lisäyksenä kuvatodisteen asiasta, kelpaako nyt?

      Jokainen ottelun katsonut tajuaa kyseessä olleen selvä paitsio. Ne jotka eivät ottelua katsoneet, heiltä jäi näkemättä paljon muutakin.

      Poista
    2. Totta kai Alba oli paitsiossa, selvempää paitsiota saa hakea mutta nuo kaksi muuta maalia eivät olleet paitsioita, eteenkään Villan maali.

      Poista
    3. Villan maalissa oli paitsio ennen varsinaista tilannetta.

      Tuossa Adrianon maalissa ei mitään epäselvää ole http://i48.tinypic.com/9zyadf.jpg

      Poista
  5. "Anti-BFC ei onnittele". Olet siis vielä teini.

    VastaaPoista
  6. kuvatodisteita 1-0 ja 2-1 maalista että olisi ollut paitsio?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa 1-0 http://i48.tinypic.com/9zyadf.jpg

      2-0 maalista en löytänyt kunnon videota.

      Poista
    2. http://www.youtube.com/watch?v=N2KgRJg6kAQ 1-0 maali siinä ja ei ole paitsio. 3-1 maali oli paitsio mutta 2 ensimmäistä ei ollut

      Poista
    3. Tuohan on selvä paitsio kuten näkyy http://i48.tinypic.com/9zyadf.jpg

      Laskin sen verran väärin että vain 2 pelaaja oli paitsiossa, korjasin.

      Poista
    4. sun varmaan kannattas laittaa semmonen kuva missä pallo on juuri lähdössä jalasta eikä semmonen, missä se on jo 2 metrin päässä menossa. Videolta pysäytyskuvasta sen näkee että pedro seisoo viivalla ja puolustajan perse on viivan "väärällä" puolella.

      Poista
    5. AA, eikö se Messinvihaaja ole vieläkään oppinut ja käsittänyt, miten nykyistä paitsiosääntöä tulkitaan? Minä olen sen täällä esimerkkien avulla niin moneen kertaan selittänyt ja vääntänyt rautalangasta, mutta vieläkään ei ole perille mennyt. Toisaalta kuten Messinvihaajan kirjoituksistakin huomaa, jos on lusikalla annettu, niin ei voi kauhalla vaatia...

      Poista
    6. Messinvihaaja ei tiedä edes mikä on paitsio nähtävästi.
      Kolmas maali oli selvästi mutta muut ei ollu lähelläkään.

      Poista
    7. - Pedro? Kaksi muutakin pelaajaa on paitsioasemassa joista toinen aika lähellä Pedroa.

      Zamppa, urheilualojen Guru: Kerrotko miksi Zaragozan maali Real Madridia vastaan hylättiin paitsiona, kun tiedät paitsiosäännön niin hyvin?

      fuqthisblog: Myös ensimmäinen maali oli täysin selvä kuten kuva todistaa.

      Poista
    8. Ensimmäinen maali ei ole paitsio. Paitsio katsotaan syöttöhetkestä ei siitä kun pallo on jo matkalla, näin ollen Pedro ei ole paitsiossa. Nuo kaksi muuta taas eivät vaikuta peliin mitenkään.

      Poista
    9. Millä perusteella eivät vaikuta? Se pelaaja joka oli lähimpänä Pedroa ei mennyt ottamaan Pedroa vaan teki paitsioansan jolla Fabregas saatiin paitsioasemaan ja tilanne oli täten selvä paitsio. Olet yksiselitteisesti väärässä.

      Poista
    10. Paitsioansan tekemisessä tapahtuu se virhe, ettei puolustuslinja huomaa Pedroa jolle Adriano syöttää. Pedro keskittää Adrianolle joka tekee maalin. Fabregas ei siis vaikuta mitenkään peliin hän ei vastaanota palloa eikä tee maalia jälkitilanteesta. Kuvasta myös näkee, että Celta Vigon vasen puolustaja huomaa virheensä ja lähtee liikkumaan Pedron perään estääkseen keskityksen.

      Poista
    11. Casebookkien mukaan tulkintoihin vaikuttamisesta pätee kolme sääntöä: 1. Häiritsee puolustajan liikettä omalla liikkeellään, eli siesoo tiellä. 2. Häiritsee maalivahtia, joko liikkeellään tai seisten näkökentässä.

      Sekä tietenkin aktiivinen paitsio, eli saa pallon joko kimmokkeena tai suorana syöttönä paitsioasemaan. Kimmokettakin voidaan tulkita, eli mikäli pallo kimpoaa siten paitsioon, että se olisi sinne muutenkin mennyt se kehotetaan liputtamaan, jos taas se kimpoaa paitsioasemassa olevalle vastustajan virheen seurauksena, paitsiota ei vihelletä.

      Nämä säännöt on tehty siksi, että pelin taktinen puoli korostuisi. Ikävä kyllä vain Wenger on osannut aikoinaan käyttää sääntöjä hyväkseen.

      Tästä isot pisteet Villanovalle, jonka monet hyökkäyskuviot perustuvat ns. valepaitsioihin. Erinomaista taktista osaamista ja pelirohkeutta. Mä tykkään ja paljon, osaltaan tämän takia olen jälleen kääntymässä Barcaan. Sillä vain älykkyydellä on väliä kaltaiselleni akateemiselle katsojalle. Aikaisempi suosikkini oli Moukka, jonka kuviot saivat sotkettua muiden juttuja, nyt tuntuu siltä että on jämähtänyt paikalleen. Wengerin ja Henkan Arsua en myöskään unohda koskaan, älykkäintä peliä ikinä.

      Älyllisesti köyhimpiä ovat aina olleet Sir Alex, jonka peluutus on ollut yleensä kauheaa, materiaali ei. Nykyinen ruplaryssän leikkikenttä on myös hirveää katottavaa, tuolla materiaalilla luulisi osattavan pelata myös luovasti, mutta ei. Di matteo on kamala valmentaja, jonka luovuus loppuu ajatukseen 7-2-1 kuviosta, jossa se yksinäinen on härkä.

      Puhuttaessa rahajengeistä on muuten nostettava esille ajatus: tuleeko jalkapallon seuran edes pyrkiä nollatulokseen tai jopa voittoon?

      Nykyiset öljyrahalla temmeltävät otukset eivät edes pyri voittoon, vaan riistävät masseja oman maan köyhien selkänahasta. Tähän lasken PSG:n, Cityn, Chelskin ja Malagan.

      Barca pyrkii tulokseen (viime vuonna positiivinen pitkästä aikaa), niinkuin real ja manukin. Realin riippakivi on taas väkivaltainen historia, joten se on poissa laskuistani aina. Jäljelle jää siis suurseuroista Barca, ManU, Arsu ja saksalaiset.

      Toivottavasti Bayern voittaisi metsurit.

      Poista
    12. Ja se Zaragozan sälli ei ollut paitsiossa missään vaiheessa. Sattui virhe tuomarille. Tilanteella ei tosin ollut mitään tekemistä aktiivisen ja passiivisen
      paitsiotulkinnan kanssa.

      Poista
    13. - Väitteesi kuuluu toisin sanottuna: paitsioansaa on turha tehdä ellei pallon saava pelaaja ole se joka jää paitsioon.

      Mitä tuohon sanoisi niin. Zaragozan pelaajat olivat tyhmiä koska tekivät paitsioansan. Heh heh.

      - Mitä ihmeen taktisen puolen korostumista on estää puolustuksen paitsioansan toimivuus?

      "Tästä isot pisteet Villanovalle, jonka monet hyökkäyskuviot perustuvat ns. valepaitsioihin." - Eli toisin sanoen Barcelona on sen varassa miten linjatuomari tulkitsee paitsiosääntöä eli Barcelona pärjää vain tuomariavuilla. Tätä olen sanonut pitkään.

      Nollatulokseen pyrkimisessä on monta pointtia joita voisin käsitellä erillisessä artikkelissa.

      "Barca pyrkii tulokseen (viime vuonna positiivinen pitkästä aikaa), niinkuin real ja manukin. Realin riippakivi on taas väkivaltainen historia, joten se on poissa laskuistani aina. Jäljelle jää siis suurseuroista Barca, ManU, Arsu ja saksalaiset." - Mikäs ihme on Barcelonan nollatulos kun repii kaikki TV-rahat itselleen ja ryöstää muiden juniorit? Ihmehomma kun Barca ja Real Madrid tuhlaavat rahaa pelaajiin selvästi eniten Espanjan liigassa (muut yhteensä vähemmän kuin Englannin Championshipissa) ja tekevät silti selvästi eniten voittoa myös.

      - Tuomarit voivat tehdä virheitä? Sen tiesinkin. Tekivät myös Adrianon maalissa.

      Poista
    14. - Väitteesi kuuluu toisin sanottuna: paitsioansaa on turha tehdä ellei pallon saava pelaaja ole se joka jää paitsioon.

      Esimerkiksi: Xavi saa pallon vaikkapa Real nostaa linjan jättäen Messin, Villan ja Pedron paitsioon, Alves nousee oikeaa laitaa mukaan ja Xavi syöttää hänet läpi Alves tekee maalin. Tuo on sinun mielestäsi tuolla logiikalla paitsio. Jota se ei todellakaan ole, sillä jos näin olisi joka kerta kun toinen joukkue tekisi paitsioansan joutuisit pelaamaan palloa taaksepäin, joka pilaisi jalkapallon idean. Et ikinä pysty pelaamaan ylös sillä jotkut muut ovat paitsiossa, ei mitään järkeä.

      - Mitä tuohon sanoisi niin. Zaragozan pelaajat olivat tyhmiä koska tekivät paitsioansan. Heh heh.

      Ensinnäkin Barca pelasi Celta Vigoa vastaan. Ja ei Celta pelaajat tyhmiä olleet he vain eivät nostaneet linjaa tarpeeksi jättääkseen Pedronkin paitsioon.

      - Eli toisin sanoen Barcelona on sen varassa miten linjatuomari tulkitsee paitsiosääntöä eli Barcelona pärjää vain tuomariavuilla. Tätä olen sanonut pitkään.

      Ei vaan Barcelona sekoittaa vastustajan peliä niin, että paitsioansa ei toimi ja Barca pääsee rauhassa linjan taakse huseeraamaan ja tekemään maaleja.

      Poista
    15. "Esimerkiksi: Xavi saa pallon vaikkapa Real nostaa linjan jättäen Messin, Villan ja Pedron paitsioon, Alves nousee oikeaa laitaa mukaan ja Xavi syöttää hänet läpi Alves tekee maalin. Tuo on sinun mielestäsi tuolla logiikalla paitsio."

      Se on myös sääntöjen mukaan paitsio.

      "Jota se ei todellakaan ole, sillä jos näin olisi joka kerta kun toinen joukkue tekisi paitsioansan joutuisit pelaamaan palloa taaksepäin, joka pilaisi jalkapallon idean." - Luepa tuo uudelleen ja yritä tajuta mitä siinä selität.

      "Et ikinä pysty pelaamaan ylös sillä jotkut muut ovat paitsiossa, ei mitään järkeä." - Jotkut muut tulevat pois paitsiosta ja ongelma ratkaistu. Ei ihme että väitän ymmärtäväni jalkapalloa hyvin kun tällainenkin itsestäänselvyys on liian vaikea.

      "Ensinnäkin Barca pelasi Celta Vigoa vastaan. Ja ei Celta pelaajat tyhmiä olleet he vain eivät nostaneet linjaa tarpeeksi jättääkseen Pedronkin paitsioon." - Totta joo, menevät sekaisin nämä joukkueet kärkikaksikon alapuolella. Mitä väliä sillä ettei Pedro jäänyt paitsioon? Tuolla logiikalla olisi pitänyt nostaa linjaa niin paljon että jokainen pelaaja olisi paitsiossa.

      "Ei vaan Barcelona sekoittaa vastustajan peliä niin, että paitsioansa ei toimi ja Barca pääsee rauhassa linjan taakse huseeraamaan ja tekemään maaleja." - Tuohon tarvitaan tuomarilta apuja, eli olin oikeassa taas.

      Poista
    16. MV haikailee 90-lukulaisia yksiselitteisiä paitsiosääntöjä, tai ainakin elää niiden mukaan. Raukalla ei ole tietoa, että tuo juna meni jo, ja ihan sen takia, että paitsioträppi pitäisi tehdä älykkäämmin. Ei sumputtaa jotakuta, vaan sitä jolle pelataan.

      Nykysäännöillä siis älykkyysvaatimus koskee myös puolustusta. Mutta eihän sitä sivistymättömyytensä tuhanteen kertaan todistanut humoristi ymmärrä.

      Tämä tekee villanovasta tämän hetken taktisesti oivaltavimman tuomarin. Taas kerran vihalasit estävät näkemästä.

      Poista
    17. Se on myös sääntöjen mukaan paitsio. - Ei ole sillä Alves ei ole linjan takana kun syöttö lähtee

      Jotkut muut tulevat pois paitsiosta ja ongelma ratkaistu. Ei ihme että väitän ymmärtäväni jalkapalloa hyvin kun tällainenkin itsestäänselvyys on liian vaikea.

      Niin ja peli pysähtyy sillä vaikkapa Xavi joutuu nopeassa hyökkäyksessä joko A) pysähtymään tai B) pelaamaan pallon alaspäin. Sieltä paitsiosta ei koko kolmikko ehdi pois siinä ajassa kun Alves juoksee taustalta.

      Poista
    18. - Mistä puolustus voi tietää kenelle pallo pelataan?

      Joopajoo, huomaa ettet ymmärrä asiasta mitään.

      Ai Villanova tuomitseekin? Olenkin sanonutkin että FC Filmaajia suositaan tuomarien toimesta ja tuo osoittaa sen.

      - Mutta pelaajia on paitsioasemassa syötön lähtiessä, joten paitsio.

      Jälkimmäinen ongelma on helppo ratkaista. Eivät mene paitsioasemaan.

      Poista
    19. Pelaan tällä hetkellä jalkapalloa ja yksikään tuomari EI vihellä tuollaista tilannetta paitsioksi. Huomaa, että sinä et ymmärrä.

      Poista
    20. Messinvihaajan kanssa käydyt paitsiokeskustelut ovat aina yhtä huvittavia! Jälleen kerran tämä itseään edelläkävijäksi tituleeraava "tietäjä" osoitti, ettei ymmärrä eikä osaa nykyistä paitsiosääntöä, vaan höpöttää jostain vanhasta tulkinnasta, joka on ollut voimassa viimeksi joskus 90-luvulla. Todellinen "edelläkävijä" ja "jalkapallon ammattilainen" tosiaan :D

      Poista
    21. - Melko loogista koska tarkalleen samanlaista tilannetta ei tapahdu enää koskaan. Lähes vastaavia tilanteita on liputettu paitsioksi monta kertaa.

      Zamppa, urheilualojen Guru: Kerrotko yhdenkin ihmisen (pl. Messinvihaaja) joka ymmärtää nykyisen paitsiosäännön täydellisesti ja osaa soveltaa sitä oikein kaikissa mahdollisissa tilanteissa?

      Poista
    22. Anonyymi tuossa yllä muotoilikin nykypaitsiosäännön hyvin tyhjentävästi:

      "Casebookkien mukaan tulkintoihin vaikuttamisesta pätee kolme sääntöä: 1. Häiritsee puolustajan liikettä omalla liikkeellään, eli siesoo tiellä. 2. Häiritsee maalivahtia, joko liikkeellään tai seisten näkökentässä.

      Sekä tietenkin aktiivinen paitsio, eli saa pallon joko kimmokkeena tai suorana syöttönä paitsioasemaan. Kimmokettakin voidaan tulkita, eli mikäli pallo kimpoaa siten paitsioon, että se olisi sinne muutenkin mennyt se kehotetaan liputtamaan, jos taas se kimpoaa paitsioasemassa olevalle vastustajan virheen seurauksena, paitsiota ei vihelletä"

      Siinäpä tuo passiivinen paitsio on selkesti selitetty. Messinvihaaja ei näytä ymmärtävän käsitettä "passiivinen paitsio" ollenkaan, joka on sinällään yllättävää, koska hän väittää olevansa "suuri asiantuntija" ja "edelläkävijä". Ei voi olla kovin suuri jalkapallotietäjä, jos ei paitsiosääntöä osaa...

      Poista
    23. Ihme juttu kun kirjoitustenne perusteella Celtic-Barcelona ei olisi pitänyt viheltää Celticille paitsiota mutta vihellettiin kuitenkin. Miten selitätte tämän? Tapahtui vasemmalla laidalla kun ottelua oli pelattu vähän yli 70 minuuttia. Celticin pelaaja tuli pois paitsioasemasta ja toinen pelaaja juoksi palloon, paitsio.

      Poista
  7. Aivan huikeaa tekstiä, kuten aina. Tulee kyllä aina odoteltua uutta materiaalia tähän blogiin, jatka samaan malliin! Fanittaako barcaa muka jotkut muut, kuin gloryhunterit? Ei todellakaan. Itseä ärsyttää yli kaiken kaikki barca ja messi hypetys. Messi ei ole lähellekkään maailman paras pelaaja, sen nyt oikeasti tietää kaikki, jotka jalkapalloa vähänkään seuraa.

    Kiitokset äijälle aivan huikeasta blogista!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Mukavaa kun tätä blogia arvostetaan.

      Barca-faneja voi olla muitakin kuin gloryhunttereita.

      Poista
    2. Jospa nyt vain kirjoittelisit sillä omalla nimimerkilläs etkä anonyyminä kehu itseäsi. Aika säälittävää...

      Poista
    3. Se on tuo jakomielitauti, joka voi aiheuttaa tuollaista, että persoona jakautuu ja ei oikein tiedä, kuka on ja mitä tekee ja kirjoittaa. Kuuluu läheisesti tuohon vinksahtaneeseen mielikuvitukseen.

      Poista
    4. Kiitos zamppa päivän nauruista :D

      Poista
    5. Hah: Minulla ei ole mitään tarvetta kirjoittaa tänne blogiin muilla kuin omalla nimimerkilläni, enkä sitä ole kertaakaan tehnyt. Säälittävää on se että edes vihjailet moista tapahtuneen.

      Zamppa, urheilualojen Guru: Jakomielitaudiksi voidaan laskea myös sinun tekstisi. Eihän Barca-fanien päähän voi mahtua sellainen seikka että joku voisi olla eri mieltä kuin he itse.

      Hah: Aika helpolla saat naurut.

      Poista
    6. Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa

      Poista
    7. LOL. Omassa vääristyneessä virtuaalimaailmassasi kuvittelet jotain ja sitten kun joku kertoo totuuden, kettuilet takaisin.

      Anonyymin viesti oli loistava trollaus, sitä ei voi kiistää.

      Vilkaise YLE:n uutiskommentteja, sinne on aika monta Messinvihaajaa kirjoittanut.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.