keskiviikko 24. lokakuuta 2012

FC Barcelona-Celtic 2-1

Juhlavalmistelut kariutuivat FC Filmaajien saamiin tuomariapuihin ottelun viime hetkillä. Analyysiä ottelusta.

FC Filmaajien taktiikka oli vanha tuttu. Tehotonta pyöritystä koko ottelun ajan ja Xaville miljoona sivuttaissyöttöä. Tehokkuudesta antoi esimerkin Celticin Samaras joka jätti FC Filmaajien pätkäosaston kakkoseksi pääpallossa. Mascherano yritti filmata tilanteessa virhettä, ei onnistunut tälläkään kertaa onneksi. FC Filmaajat kosti Samarasin maalin telomalla pelaajan pelikyvyttömäksi. Tuomari ei uskaltanut antaa korttia tilanteesta, jossa Song pelasi todella vaarallista peliä. FC Filmaajien tuoreet hankinnat saavat usein korttisuojan, niin nytkin. Ensimmäisen jakson lopuksi Iniesta pääsee tekemään tyhjiin parin tuuripompun jälkeen.

Toisellakin jaksolla FC Filmaajien tuomariavut olivat selviä. Sama meininki viheltämättömien vapaapotkujen muodossa jatkui. Celticin pelaajia sai rikkoa ilman seuraamuksia. Parhaana esimerkkinä Songin törkeä hyppy puolustajan selkään. Kaikki odottivat vapaapotkua Celticille ja keltaista korttia Songille, tuomarin ratkaisu oli antaa FC Filmaajille kulmapotku. Tämä viimeistään osoittaa tuomarin olleen FC Filmaajien puolella.

Lisäaikaa annettiin 4 minuuttia. tällä ei löydy mitään järkiperustetta. Ottelussa oli hyvin vähän katkoja, vaihtoja tehtiin toisella puoliajalla vain 4, koska FC Filmaajat jätti yhden käyttämättä. Loukkaantumisia oli yksi eikä siinäkään mennyt minuuttia kauempaa. Selvempää suosimista lisäajan suhteen saa hakea. Alba pääsi tuuripompusta tekemään voittomaalin kun pelin olisi pitänyt olla jo loppunut.

Pelaajista Alexis valitti tuomarille enemmän kuin muut yhteensä, ei varoitusta tälle tuomarien suosikkipojulle. Xavi oli totutun surkea eikä saanut aikaan muuta kuin kasan helpoja syöttöjä sivuttain. Ballon d'Or suosikki Messi jäätyi kahdesti ratkaisupaikassa. Messillä ei pää kestä kovia paikkoja, se nähtiin jälleen. Tehot 0+0 ovat juuri sitä mitä Messiltä voi odottaa kovia Brittipelaajia vastaan. Tämä todistaa kiistattomasti että Messi osuu vain selvästi heikompia vastaan.

169 kommenttia:

  1. Onhan tässä ihan asiaakin mutta liioittelet jotkut asiat tuttuun tyyliin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no eihän tässä ollu yhtään riviä asiaa:D

      Poista
    2. Montakin oli. Messille 0+0 ainakin on faktaa.

      Poista
    3. Huvittava tilanne kun kirjoittaja joutuu jälkikäteen luettelemaan kirjoituksestaan löytyviä tosiasioita. Miksi yleensäkään kirjoittaa tekstejä jos ne ovat täynnä puolitotuuksia, tahallisia virheitä tai jopa täysiä valheita?

      Poista
    4. Pakko luetella kun lukijat eivät joko osaa lukea tai ymmärrä lukemaansa.

      Poista
  2. Messi osuu vain selvästi heikompia vastaan. Tämä tarkoittaa sitä, että Real Madrid on selvästi heikompi joukkue.

    VastaaPoista
  3. Ihania nämä Messinvihaajan selityksen tuomariavuista ja muista suosimisista! <3<3 Että ihan yksi Songin kamppailutilanne osoittaa sitä ja tätä :D "Korttisuojat" ja kaikki, taas tulee sellaisia salaliittoteorioita :D

    4 minuuttia lisäaikaa johtuen tehdyistä vaihdoista ja aikaavieneestä loukkaantumisesta. Ihanasti Messinvihaaja yrittää lisäajastakin löytää selityksiä salaliittoteorioilleen! Ei kukaan kieltänyt Celticiä tekemästä maalia lisäajalla...Jota muuten ehdittiin pelata vain 3 minuuttia ennen Barcan maalia.

    Kyllähän nämä eilisiä otteluita "kuvaavat" aivopierut heijastavat vain Messinvihaajan kiukkua, kun Barca tuli maailman parhaan joukkueen rutiinilla ja vei voiton, vaikka vaikea peli olikin. Siihen tietenkin lisäksi vielä Chelsean nöyryyttäminen Ukrainassa, niin kyllä varmasti ottaa koville! Onhan se toki sääli, jos Chelsea on miehistöltään niin kapea ja laaduton, ettei viikon aikana pysty 2 peliä tosissaan pelaamaan :D Messinvihaajan "perustelut Chelsean tappiolle" olivat jo tuossa, että "joukkue valmistautui jo Kivikovan Valioliigan(hihittelen tässä taas tälle riemukkaalle ilmaisulle hetken...no niin, jatketaan) viikonlopun otteluun ManUa vastaan"! Aika säälittävä poppoo tuo Chelsea, jos näin tosiaan on.

    Tuossa ennen maajoukkuetaukoa Barca muuten pelasi samalla viikolla vieraissa Benficaa vastaan ja heti viikonloppuna perään El Clasicon: tuloksena voitto viikolla ja tasapeli viikonloppuna, Chelsea jää tällä viikolla väkisinkin huonommalle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noilla tilanteilla oli selvää vaikutusta peliin.

      4 minuuttia oli paljon koska vastaavilla vaihdoilla ja loukkaantumisilla tulee usein vain 1 tai 2 minuuttia lisäaikaa.

      Real Madridin Mourinho tarjosi tappiolle Bayerniä vastaan selitystä kovasta otteluohjelmasta. Lisäksi Chelsea pelaa paljon kovemmassa sarjassa.

      Tuohan osoittaa että Valioliiga on kovatasoisin sarja.

      Poista
    2. Juu, peräti kulmapotkun tai maalipotkun verran, hurjaa!

      Vaihdosta tulee lisäaikaa 0,5-1 minuuttia, riippuen siitä, kuinka nopeasti se suoritetaan. Tämä x 4 ja sitten vielä se loukkaantuminen, joten 4 minuuttia oli ihan perusteltua.

      Real Madrid ei siis ole tarpeeksi kova joukkue pelaamaan 2 kovaa peliä viikon aikana. Barcelona näyttäisi tämän syksyn perusteella olleen tarpeeksi kova.

      Se on vain osoitus Chelsean pelaajien huonosta tasosta ja kunnosta, jos ammattiurheilijat eivät kahta ottelua pysty täydellä höyryllä pelaamaan viikon aikana. Mistä tuollaisille "ammattiurheilijoille" sitten maksetaan kymmeniä tuhansia viikossa, jos kunto ei kahta ottelua kestä? Säälittävää...

      Poista
    3. Ei ollut todellakaan ainoa tilanne.

      Ai jaa, ihme kun vaihdoista tulee juuri Barcelonaa suosivassa tapauksessa noin paljon, muuten ei.

      Real Madrid ei ole tarpeeksi kova eikä Barcelonakaan olisi ilman tuomariapuja.

      Kivikova Valioliiga on niin rasittava. Täytyy ehdottaa peliajan lyhentämistä.

      Poista
  4. "Ensimmäisen jakson lopuksi Iniesta pääsee tekemään tyhjiin parin tuuripompun jälkeen"

    Tää oli jutun paras:D

    Barca pelas taas niin hienon kuvion että sun kierot silmät eivät tainneet taaskaan pysyä perässä.Noilla salamasyötöillä ei ollut mitään tekemistä tuurin kanssa vaan pelkästään taitoa johon ei kovin moni pelaaja barcan ulkopuolella pysty ja joukkueena ei kukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuuria siinä oli mukana, tilannehan lähti tuuripompusta.

      Poista
  5. Tais jäädä sitte huomaamatta semmonen pikku seikka että celticin maali oli paitsio:D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joka tapauksessa pallo meni maaliin Mascheranosta, jolloin voidaan todeta ettei Samaras vaikuttanut ratkaisevasti peliin.

      Poista
    2. pallo tulee samarasin päähän ja siitä macheranon selkään.
      Miten saat tosta tilanteen jossa samaras ei vaikuta peliin?

      Poista
    3. Pallo meni Mascheranosta maaliin, siten.

      Poista
    4. Mitä sitten jos meni machesta pallo osui ensin paitsiossa olleeseen pelaajaan(eikä vain osunut vaan ohjasi pallon lentorataa) ja jos tämä olisi liputettu oikein niin sillä että pallo meni macheranosta sisään ei olisi mitään väliä.
      Et voi olla noin tyhmä.Korjaus kyllä voit.

      Poista
    5. Mascherano sen pallon maaliin ohjasi, eikä siten Samaras vaikuttanut peliin. Ihan selvä asia.

      Jaksaisinkohan tarkistaa kohta oliko Samaras paitsioasemassa ylipäänsä.

      Poista
    6. Siis kerro nyt miten samaras ei muka vaikuttanut peliin jos kerran koskee ENSIMMÄISENÄ palloon?Siis samaras sen pallon puskee päin machea. jos koskee vaikuttaa peliin eikö niin? jos samaras ei olisi koskenut olisiko maalia tullut? 95% varmuudella ei.Joten aivan päivänselvä tilanne.
      Olet muuten itse täällä monasti valittunut barcan maaleista joissa kaveri on 10m päässä pallosta/tilanteesta(mutta periaatteessa paitsioasemassa) "häiritsemässä" vastustajan pelaajaa joka myös on pelistä ulkona ja olet sanonut että paitsiomaali joten tuntuu aika oudolta tää "väittely"

      Ja jos et jaksa etsiä niin tässäpä tämä:
      http://www.youtube.com/watch?v=OgL91E1zYfM
      Näkyy tokalla sekunnilla ja pitäisi olla selvä jopa vihalasien läpi katsovalle.

      Poista
    7. Mascherano olisi joka tapauksessa puskenut pallon maaliin, sehän tuosta videosta näkyy selvästi. Nyt Samarasin kosketuksen takia Mascherano ei osunut palloon yhtä kovaa.

      Eipä näytä Samaras olevan paitsiossa.

      Poista
    8. oot sä kyllä hauska kun et edes tota myönnä paitsioksi:D.
      Miten se näkyy että mache olisi pallon puskenut omiin?
      Ootko niin hyvä että osaat lukea pallon ja n.10 pelaajan liikkeet etukäteen ja nähdä mitä tapahtuu? jos olet niin onneksi olkoon olet nero.

      Poista
    9. Nythän Mascherano puski pallon omiin, joten se todistaa asian.

      Mukavaa kun vihdoin ymmärsit minun olevan nero.

      Eikä Samaras edes näytä olevan paitsiossa.

      Poista
    10. Okei nyt lopetan tän koska tää on turhaa.Samaras on kuitenkin paitiossa ja vaikuttaa peliin niin selvästi kuin voi vaikuttaa.
      Ei se todista mitään,koska hän koski palloon ennen machea.Ymmärrän että olet nero ainakin jossain asiassa en tosin ole varma onko se tässä tapauksessa positiivistä.

      Poista
    11. trolololololol

      Poista
    12. Samaras ei hidastuksen perusteella ole paitsiossa. Se vaikuttaako peliin on tulkinnanvarainen asia.

      Tässä tapauksessa hyvin positiivista.

      Poista
  6. Kivikovat Valioliigaseurat(ja Real Madrid) ottivat taas vaihteeksi hollantilais- ja saksalaisseuroilta dunkkuun. Kiinnostuksen puutetta? Luulisi ainakin Cityllä ja Arsenalilla kiinnostusta riittävän, sillä k.o. seurat eivät ole juuri UCL:ssä juhlineet. Real Madridkin oli suorastaan hirveä tänään Dortmundin pelattua hienon ottelun. Messinvihaajan mietteitä näistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Real Madridkin oli suorastaan hirveä tänään Dortmundin pelattua hienon ottelun."

      Real Madridin ongelma on siinä, että siellä on liikaa portugalilaisia.

      Poista
    2. Ei real loppujen lopuksi pelannut huonosti.Dortmund vaan pelasi paremmin maalien valossa kentällä oli aika tasaista.

      Poista
    3. Taktisena nerona mainostetun Mourinhon taktiikka oli kyllä eilen varsin yksioikoinen. Hyökkäyspelaaminen näytti perustuvan pelkästään pelaajien henkilökohtaiseen taitoon, eikä mihinkään systemaattiseen pelitapaan. Puolustuspäässä taas Pepen sekoilut ovat varsinkin tällä kaudella olleet Real Madridile kalliita.

      Poista
    4. - Arsenalia ei kiinnostanut, koska Norwichilta tuli pataan, keskittyvät Valioliigaan.

      Cityllä on loukkaantumisongelmia johtuen Valioliigasta.

      Madridin puolustuslinjassa pelaa joku Essien. Kertoo olennaisen Realin tasosta kun Chelsean keskikentän varamies pääsee puolustuslinjaan.

      - Ei vaan Espanjalaisia ja Saksalaisia.

      - Real oli aika heikko varsinkin puolustuksessa.

      - Onko Mourinho muka jokin taktinen nero joskus ollut? Pelkkä suurella rahalla pärjäävä keskitason koutsi.

      Poista
    5. Arsenal jäi vain yksinkertaisesti jalkoihin. Samoin kuin City.

      Johtuisikohan Essienin puolustuksessa pelaaminen loukkaantumisista? Niitä kun tulee muillekkin kuin Citylle.

      Etkös sinä aiemmin hehkuttanut Mourinhoa maailman arvostetuimpana valmentajana? Jokatapauksessa on aika sokea Pepen tekemille virheille.

      Poista
    6. Arsenal ei jaksanut ja Cityllä oli loukkaantumisia sun muita.

      Toki se johtuu loukkaantumisista. Marcelo, Coentrao ja Arbeloa sivussa.

      Mourinhohan on maailman arvostetuin valmentaja.

      Poista
  7. "Kivikovan Valioliigan" tasosta saatiin todellinen näyte nyt kolmannella UCL-peliviikolla! Arsenal hävisi kotonaan tyylipuhtaasti Schalkelle, Ajax pöllytti kotonaan Cityn ja Chelsea sai turpaansa Ukrainassa. Vain ManU pystyi voittoon. Kyllä on karua katsoa, kun Valioliigan suurseurat toinen toisensa jälkeen saavat selkäänsä. City on nyt jatkopeleistä ulkona, Chelsea on ihan siinä liipaisimella. Arsenalin lohko pelastanee sen jatkoon, Olympiakos ja Montpellier pelannevat senverran ristiin, että Arsenal selvinnee Schalken kanssa jatkoon. ManU jatkaa myös.

    Dortmundin voitto Realista lämmittää toki mieltä näin Barcafanina. Ostoporukka-Realin, Moukan, pipipää-Pepen ja Ronaldon tappio on aina hyvä asia jalkapallolle lajina. Muuten espanjalaisittain näyttää myös hyvältä, Valencia on hyvissä asemissa jatkopaikkaa ajatellen ja Malaga on pelannut todella hyvin. Milan ja Zenit tappelevat siitä Malagan lohkon toisesta jatkopaikasta. Hyvin todennäköisesti La Ligasta jatkavat kaikki 4 UCLssä mukana olevaa joukkuetta, joka kertoo aika paljon liigan kovasta tasosta: joukkueet pelaavat keskenään omassa liigassaan kovia pelejä viikosta toiseen ja lisäksi vielä europelejä ottaen niistäkin paljon voittoja. Espanjalaiset näyttävät olevan taitavia ja kovakuntoisia, kun pystyvät pelaamaan täysillä monta ottelua viikossa, samaa ei voi sanoa englantilaisjoukkueista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arsenal oli väsynyt Valioliigasta. Cityllä on huono valmentaja, loukkaantumisia ja joukkue keskittyy Valioliigaan. Chelsea keskittyy Valioliigaan. Osoittaa Valioliigan kovan tason.

      Valencialla on helppo lohko ja Malagalla helpoin. Espanjalaiset jaksavat pelata koska kansallinen sarja ei rasita.

      Poista
    2. Kerro nyt se sun lähde millä perusteella voit väittää että keskittyvät valioliigaan?Itselläni ei ole muita kuin manun kohdalta fergin puheet muilta ei mitään.

      Ja jos esim.joku city näin sanoisi niin johtuisi vain siitä että eivät halua myöntää että taso ei vain riitä euroopan kuninkuuteen.

      Poista
    3. Valioliigassa pelaavat selvästi kovempaa ja järkikin sanoo että jääminen Mestarien liigan ulkopuolelle seuraavaksi kaudeksi on paljon suurempi menetys kuin Mestarien liigasta putoaminen heti alkukierroksilla.

      Poista
    4. Käytännössä se on kyllä niin että englantilaisille seuroille nimenomaan sarjassa pysyminen on tärkeää ei mestarienliigaan pääseminen.Siis rahallisesti.
      Muissa sarjoissa lähinnä espanjassa taas seuroilla kuten valencia,sevilla,a-madrid on todella suuri asia päästä cl:ään noin rahan takia,joten tältä osin logiikkasi ontuu ja se todellinin kilpailu sarjassa olisikin suurempi muualla kuin englannissa.Paitsi mestaruuden osalta toki samalla tasolla.

      Joten millä mittarilla on katastrofi jäädä cl:län ulkopuolelle nimenomaan englannissa verratuna muihin sarjoihin?

      Poista
    5. Ensimmäinen asia on tietysti pysyä sarjassa, mutta putoamisuhkaa ei jollain ManU:lla tai Chelsealla ole. Sen takia pääsy Mestarien liigaan on heille tärkein asia. Myös kyseisille seuroille on suuri asia päästä Mestarien liigaan.

      En siksi ymmärrä miksi logiikkani ontuu.

      Englannissa ei etukäteen mikään joukkue voi olla varma Mestarien liigaan pääsystä. Espanjassa Mestarien liigaan menevät Real Madrid, FC Barcelona ja pari muuta, jotka voivat vaihdella. Toisin sanoen, Espanjassa muiden kuin Realin ja Barcan on turha budjetoida Mestarien liigaan pääsyn mukaan, kun Englannissa sen tekee monikin joukkue.

      Poista
    6. Kerro mikä se syy on että ihan väkisin halutaan cl:ään mukaan jos A.siellä ei panosteta menestykseen ja b. citylle,chelsealle,arsenalille(manusta en tiedä) on aivan yksi ja sama tuleeko tilille se 10-15miljoonaa kaudessa enemmän.Tässä logiikkasi ontuu.
      Mutta esim valencia jonka väität höntsäävän espanjan liigassa ainakin kohta b. on tärkeä syy olla la ligassa 4 joukossa samoin kuin muillekin barcan ja realin jälkeen.

      Poista
    7. Arsenalilla, Cityllä ja Chelsealla on siis paskat ja huonokuntoiset pelaajat, kun eivät jaksa pelata täysipainoisesti 2 ottelua viikon aikana. Säälittävää!

      D-lohko on paperilla kovatasoisin, kun joukkueiden nimiä katsotaan. Loput 7 lohkoa ovat noin yleisellä tasolla tarkasteltuna suunnilleen samantasoisia.

      Jään edelleen odottamaan niitä todisteita ja konkreettista näyttöä näillen Messinvihaajan väitteille joukkueiden kiinnostuksen puutteesta UCLää kohtaan. Näitä näyttöjä ja todisteita olen tässä nyt pyytänyt esitettäviksi muutaman vuoden ajana, mutta vielä en ole nähnyt...Liekö niitä edes olemassa muualla kuin Messinvihaajan mielikuvituksessa.

      Poista
    8. jännä homma että Cityn huono valmentaja pysty viime kaudella luotsaamaan joukkueensa liigan voittoon. Samaten sir alexia pidät paskana valmentajana/taktikkona, mutta on voittanut mestaruuden melkoisen useasti. Meinaatko että valjussa on niin paska taso että amatööritkin voivat siellä valmentaa joukkueensa voittoon?

      Poista
    9. a: Raha
      b: ei todellakaan ole ihan sama
      c: 10-15 miljoonaa enemmän? Lisää tuohon ainakin 30 miljoonaa.

      Ihmeellisesti Valencian konttaus Espanjan liigassa näkyy hyvänä menestyksenä Mestarien liigassa.

      Zamppa, urheilualojen Guru: Oli myös mm. Interillä. Sneijder ei jaksanut MM-kisojen jälkeen pelata ollenkaan.

      Suunnilleen samantasoisia eivät todellakaan ole. Kehuitko jossain vaiheessa Benficaa?

      Tiettyjä asioita on vaikea todistaa.

      - HJK voitti Mestaruuden ja se osoittaa Muurisen olevan loistava valmentaja. Vai?

      Se että valmentajilla on isoja näyttöjä ei tarkoita että he olisivat taktikkoina virheettömiä. Perusteluni Mancinin ja Fergusonin amatöörimäisyyteen Mestarien liigassa liittyy Mestarien liigassa nähtyihin esityksiin, eikä niitä voi suoraan siirtää esim Valioliigaan. Huomioidaan asiayhteys myös.

      Poista
    10. Zamppa, urheilualojen Guru: Tuossa todetaan ettei Cityä kiinnostanut vieläpä pelaajan toimesta joka pelasi heitä vastaan http://yle.fi/urheilu/moisander_city_aliarvioi_meidat/6350868

      Poista
    11. Yhden pelaajan väsyminen ja lepuutuksen tarve on eri asia kuin väittää, että koko joukkuetta ei kiinnostanut, tai he eivät jaksaneet pelata, tai että halusivat keskittyä seuraaviin peleihin. Kiinnostuksen puutteesta, kunnon puutteesta, eikä höntsäämisestä seuraavan pelin takia ei sinulla edelleenkään ole ollut esittää mitään todisteita.

      Sanoin, että viime kauden esitysten perusteella Benfica on kova ja varteenotettava vastustaja. Sen lisäksi sanoin myös, että Venäjältä tulee kovia joukkueita vuosittain eurocupeihin ja että Celticin tason näemme nyt syksyn aikana. Sinä taas taisit puhua Celticistä tyylillä, että se on joku heittopussi ja arvottiin Barcan lohkoon, koska se olisi helppo vastus. Mielipiteesi oli muuttunut Barcan ja Celticin ottelun jälkeen, kuinka ollakaan...

      Moisander ja jutun kirjoittaja puhuvat jutussa Cityn aliarvioineen vastustajan ja lähteneen ns. "takki auki" otteluun. Sen lisäksi esillä on yksi Lecottin heikosti pelaama tilanne. Missään ei sanallakaan puhuta kiinnostuksen puutteesta, joten vilkas mielikuvituksesi taitaa taas vaan kehitellä omiaan...

      Poista
    12. Eikö yhden pelaajan ylirasitus kerro siitä että muillakin saman joukkueen pelaajilla saattaisi olla samoja oireita?

      Tämän kauden perusteella Benfica on todella surkea. Venäjän joukkueet pärjäävät lähinnä kotikenttäedulla. Celtic on sen verran pieni seura että tuomarit voivat sitä kohdella kaltoin.

      Takki auki ja kiinnostuksen puute ei ole yhtään sama asia???

      Poista
    13. Ei välttämättä kerro. Nyt oli puhe Sneijderin väsymisestä MM-kisoissa, joissa hän pelasi otteluita finaaliin asti. Muita Interin pelaajia ei niin pitkälle tainnut MM-kisoissa päästä.

      Nyt ei Benficalla ole mennyt yhtä hyvin, totta. Kotikenttä on joukkueelle kuin joukkueelle etu, toisaalta ei pelkällä kotkenttäedulla jatkopeleihin siltikään mennä. Celtic on pärjännyt kuitenkin hyvin, paremmin kuin osasimme oikeastaan odottaa.

      Minusta vastustajan aliarvioiminen(=takki auki) ei tarkoita samaa kuin ettei kiinnostaisi pelata.

      Poista
    14. Zamppa, urheilualojen Guru: Ei kai Sneijder pelkkien MM-kisojen takia väsynyt? Pari peliä ei sinun mukaasi merkkaa mitään.

      Olennaista ei ole miten Celtic pärjää vaan ettei FC Filmaajat pääse jatkoon. Siinä Celtic ei ole kampittanut paljoa.

      Ei tarkoita samaa mutta osittain kyllä. Ei kiinnosta panostaa täysillä kun voittaa kuitenkin.

      Poista
    15. Ei pelkästään ehkä, mutta oli niillä varmasti vaikutusta seuraavan syksyn esityksiin. Veikkaan, että MM-kisojen mitalipeleissä pelaaminen ja siihen liittyvä mediamyllykkä on erittäin rasittavaa henkisesti ja stressaavaa, siihen vielä lisäksi pelien fyysiset rasitukset, joita kisojen loppuvaiheessa pelataan ihan muutamien päivien välein. Kyllä se kovemmastakin ammattilaisesta vie mehut ja vaatii palautumista.

      Tiesin jo etukäteen, että sinulle pääasia jalkapallon seuraamisessa on Barcan tappioiden toivominen ja jokaisesta joukkueeseen liittyvästä asiasta nariseminen ja asioiden vääntely sen sijaan, että oikeasti kannattaisit jotain joukkuetta ja seuraisit lajia sen hienouden takia.

      Osittain ehkä, mutta pääajatus oli kuitenkin, että City lähti hieman takki auki, koska kuvitteli voittavansa "helposti ja vähemmälläkin vaivalla". Kyse ei ollut siitä, etteivät he olisi halunneet tai viitsineet pelata.

      Poista
    16. MM-höntsät ovat silti kestoltaan melko lyhyet ja otteluita tulee todella vähän verrattuna esim Valioliigaan.

      Olet aika loistavasti tajunnut mistä on kyse.

      Siis eivät viitsineet pelata tosissaan eli ei kiinnostanut niin paljoa kuin olisi voinut.

      Poista
    17. Kestoltaan ehkä, mutta ratkaisevat ottelut ovat henkiseltä rasitukseltaan varmasti moninverroin rasittavampia kuin seurajoukkueen sarjapelit.

      Montaa kirjoitusta ja kommenttia ei tuon tajuamiseen tarvitse sinulta lukea. Sinällään säälittävää, että väität olevasi joku kovankin luokan "jalkapalloammattilainen", mutta kirjoituksesi ovat viikkolehden vitsinurkan tasoa.

      Aliarvioivat vastustajan ja luulivat voittavansa 95 % suorituksella. En puhuisi kuitenkaan kiinnostuksen puutteesta.

      Poista
    18. Millä tavalla MM-höntsät ovat henkiseltä rasitukseltaan suuremmat? Turha niissä pelata tosissaan ja palkankin maksaa seura.

      Olen kovan luokan jalkapalloasiantuntija ja ammattilainen siinä. Minkä sille voi että Barcelona saa tuomariapuja jatkuvasti? Kirjoitan siitä mitä tapahtuu enkä keksi juttuja tyhjästä.

      95% suoritus tulee siitä ettei kiinnosta laittaa 100% peliin?

      Poista
    19. MM-kisat ovat kerran 4 vuodessa. Yleisesti puhutaan, että MM-kulta on se, mitä jokainen tavoittelee. Siihen vielä median pyöritykset, fanit ja muut, niin kyllä ne kisojen ratkaisuvaiheet ottavat sekä henkisesti, että myös fyysisesti koville. Englantilaisetkin pelaajat luultavasti sanoisivat näin, jos joskus noihin mitalipeleihin asti selviäisivät...

      Edelleen ne kunnolliset näytöt puuttuvat. Kirjoituksissasi esitellään yleensä joku yksittäinen taklaustilanne tai vastaava keskialueella. Tämän lisäksi vihalasiesi läpi näet jokaisen kaatumisen Barcan alueella rankkarin arvoiseksi ja jokaisen Barcapelaajan kaatumisen filmaamiseksi. Vihalasit sumentavat järkesi, etkä edes itse ymmärrä, että käytöksesi lähentelee jo sairaalloista ja että ammattiapu voisi olla paikallaan...Tai ainakin joku luotettava ihminen, jolle voisit puhua näistä pahoista patoutumistasi ja mielikuvituksesi vinksahtamisesta.

      95 % suoritus tulee siitä, että joukkue kuvittelee olevansa niin hyvä, ettei tarvitse ihan täysiä yrittää joka tilanteessa. Tätä kutsutaan myös ammattitermillä "vastustajan aliarviointi".

      PS. Vetäisin taas kunnon spontaanit röhönaurut lauseellesi "Olen kovan luokan jalkapalloasiantuntija ja ammattilainen siinä"! Kirjoituksesi eivät millään tavalla heijasta tuota väitettäsi. Sinällään on hauskaa nähdä, kuinka vinksahtanut mielikuvituksesi on ja kuinka kaukana todellisuudestasi tämä sinun oma jalkapallomaailmasi on.

      Poista
    20. MM-höntsien arvo on vähentynyt vuosien varrella todella paljon. Sama kuin EM-kisoista.

      Kuinka selviä näyttöjä tarvitaan? Jaksoit olla eri mieltä jopa 6.5.2009 tapahtumista.

      Ei yritä täysillä joka tilanteessa = ei kiinnosta yrittää täysillä joka tilanteessa = ei kiinnosta. Ei ihan = merkeillä mutta melkein.

      Edelläkävijöitä ei koskaan ole ymmärretty heti.

      Poista
    21. Enpä ole muualla huomannut, että arvo laskenut. Todisteita kehiin.

      Poista
    22. Yhä useampia pelaajia ei kiinnosta lähteä MM-höntsiin pelaamaan.

      Poista
    23. Messinvihaaja väittää MM- ja EM-kisojen kiinnostuksen vähentyneen, koska Espanja on voittanut 3 edelliset kisat. Todisteita tästä kiinnostuksen vähentymisestä en tosin ole nähnyt enkä kuullut...

      Övrebo on asia erikseen, muuten mitään selvää ei ole esittää. Puhut jatkuvista tuomariavuista esittämällä joka ottelusta jokun 50-50 tilanteen keskialueelta ja suurentelet sitä. Pelkkää harhaista huutelua ja sen lisäksi suljet silmäsi ja korvasi muissa otteluissa tapahtuneilta täysin samanlaisilta tilanteilta.

      Edelleenkin vastustajan aliarviointi ja oman kiinnostuksen puute ovat kaksi eri asiaa.

      Röhönauruilen taas näille "edelläkävijä"-jutuille. Kirjoittamasi jutut ovat vain pelkkää vihapuhetta vailla mitään konkreettisia näyttöjä. Tämän lisäksi kirjoituksissasi on huomionarvoista, että olet ilmeisesti hokenut näitä salaliittoteorioitasi itsellesi jo senverran kauan, että alat ilmeisesti itsekin jo uskomaan niihin. Suosittelisin jonkinlaista ammattiapua, ennenkuin pääsi sekoaa totaalisesti ja teet itsellesi tai lähimmäisillesi jotain.

      Poista
    24. Saman joukkueen pärjääminen vuodesta toiseen kertoo yleensä kilpailun tason laskusta, varsinkin jos on lyhytkestoinen kilpailu. Niin tässäkin tapauksessa.

      Övrebo myönsi tuominneensa huonosti. Huvittavaa kuinka pyydät todisteita ja kun esitän niitä, selität kuinka todisteeni eivät kelpaa.

      Eri asia mutta liittyy samaan.

      Olen edelläkävijä jonka tulet varmasti huomaamaan tulevaisuudessa. Samalla huomaat nolanneesi itsesi täydellisesti.

      Poista
    25. Se voi kertoa myös tämän yhden joukkueen kovasta ja kestävästä tasosta.

      Övrebo tuomitsi huonosti, mutta muuten tuomiot ovat menneet sääntökirjojen mukaisesti. Tiedän, että vastaat tähän "sääntökirjaa ei aina tulkita kirjaimellisesti blaa blaa", mutta se ei minua kiinnosta. Faktaa on, että muut tuomiot ovat menneet sääntöjen mukaisesti.

      Aivan, mutta Moisander puhuikin nimenomaan aliarvioinnista.

      Jään odottamaan tätä innolla :D Osaatko sanoa, milloin tämä tapahtuu? Joskus 2040-luvulla samoihin aikoihin Englannin seuraavien mitaliotteluiden kanssa ehkäpä?

      Poista
    26. Todennäköisemmin kilpailun tason heikentymisestä.

      Itse olet aina valittamassa kun FC Filmaajia vastaan tuomitaan sääntökirjan mukaisesti mutta nyt se on ihan OK kun Chelsea siitä kärsii.

      Eli ettei Cityä kiinnosta yrittää täysillä.

      Tarkkaa ajankohtaa en osaa sanoa mutta kyllä se vielä tulee.

      Poista
    27. Makuasia. EM 2008, MM 2010 ja EM 2012 olivat kaikiltaosin kovatasoisia kilpailuja, joten kallistuisin kuitenkin Espanjan kovatasoisuuden puoleen.

      En ole missään kohtaa valittanut tuollaista.

      Edelleenkin vastustajan aliarviointi ja kiinnostuksen puute ovat kaksi eri asiaa. Moisander puhui nimenomaan aliarvioinnista.

      Röhönauruilen vain tälle.

      Poista
    28. Ja huomioit Espanjan voittaneen tuomaripelillä?

      Ai et vai? Muistan ihan toisenlaista.

      Okei, aliarvioinnista sitten kyse.

      Odota vaan.

      Poista
  8. Perus selitykset taas mvltä. Ja täytyy sanoa että bussipuolustus pilaa jalkapallon.

    VastaaPoista
  9. Täytyy kyllä sanoa että mahtava taso Espanjan liigassa tällä hetkellä kaikki 4 jengiä ovat lähellä jatkopaikkaa ja 2 jo käytännössä sen varmistaneet.Englantilaisista city ulkona manu selviää juuri ja juuri,mutta putoaa ekalla kierroksella ellei käy munkki.Chelsealla menee tiukoille,mutta jos menee jatkoon niin voi olla kovakin loppukaudesta.Arsut yllättävän huonoja.
    Italia täysi katastrofi esim. eilen espanjan ehkä 5 paras seura voittaa toissa kauden mestarin ja yhden suurimmista ja muista ainoastaan juve on kova(tosin vain piste tanskasta ei näytä hyvältä).Saksalla menee lujaa ja se on nousemassa euroopan 2liigaksi tänä vuonna.Dortmund voi tällä kaudella mennä oikeasti jo 4 sakkiin ja bayernille olisi pettymys jos eivät menisi.
    Vielä kun espanjassa ruvettaisiin jakamaan tv rahat tasaisemmin niin La liga dominoisi cl:lää samaan tapaan kuin valioliiga 5-6v sitten eli tyyliin joka vuosi 2-3 jengiä 4 joukossa.
    Valioliigan pelastaa vain rahamiehet jotka ostavat kyllä hyviä pelaajia,mutta kun nämä raukat saavat kaiken minkä haluavat ilman hyvää peliäkin niin tässä tulos.Lisäksi voidaan loppujen lopuksi miettiä kuinka moni cityn (tämän hetken valioliigan mestari) miehistä mahtuisi edes avaukseen Barcassa,Bayernissa tai Realissa....niinpä ei kovin moni ehkä aguero,tevez ja silva.Chelseasta taas ainoastaan tämän hetken vireen omaava mata.Manusta van persie muuten aika hiljasta.Kyllä se vain on niin että valioliigan hype maailmalla luo kuplan jonka europelit puhkaisevat todella rajusti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä tuohon paljon ole lisättävää. Kyllähän se niin on, että valioliigassa pelaa valtaosa maailman parhaista pelaajista, mutta ei noihin muukalaislegiooniin tunnu löytyvän minkäänlaista sydäntä. Jos se jostain löytyy niin ei ole montaa seuraa joka heidät voi pysäyttää, mutta tämän ja edellisen kauden aikana Chelsea oli ainoa jolta sitä löytyi. (Ja arsenalilta yhdessä pelissä milania vastaan).

      Barcelonaan avaukseen mahtuisi Citystä Aguero, Silva, Hart ja topparit niin kauan kun Puyol ja Pique ovat sairastuvalla. Muilla ei mitään asiaa.

      Messinvihaaja voisi kommentoida tätä Espanjan liigan "heikkoa" tasoa. Kuinka on mahdollista, että veikkausliigatason seura Malaga pyyhkii persettään omalla alkulohkollaan maalisuhteella 7-0? 12 pelistä Espanjalaisilla on 10 voittoa ja 2 tappiota maalisuhteella 28-10. Kuinkas tämä nyt näin on mennyt?

      Poista
    2. ja vielä tuosta espanjan liigan rahajaosta. Tuo oli todella hyvä pointti. Se olisi erittäin tärkeää muille joukkueille. Barcelonalta ja Real Madridilta jos ottaisi jonkun 30 miljoonaa pois se olisi heille loppujen lopuksi taskurahaa. Käyttihän Real Madrid 300 miljoonaa huvipuiston rakentamiseen.

      Toisaalta nythän se menee oikeuden mukaisesti muun maailman kiinnostukseen nähden, joten sinänsä ymmärrän Realin ja Barcan pomoja. Juteltuani netissä kymmenten ellen satojenkin ulkomaalaisten kanssa kyllä huomaa, että pääosin kaikkien kiinnostus on vain Real Madridia ja Barcelonaa kohtaan. Mutta kyllä sitä pitäisi tasata. Auttaisi paljon muita seuroja.

      Jostain luinkin, että Realin ja Barcan pomot ovat valmiita tässä myöntymään. Tuskin hekään ovat niin tyhmiä, että hakevat omaa menestystä muun liigan kustannuksella, koska lopulta se kolahtaisi myöskin omaan nilkkaan. Tasaisempi sarja hyödyttäisi pidemmällä tähtäimellä myöskin heitä.

      Kiinnostustahan Espanjalaiseen jalkapalloon kyllä löytyy ja vähän paremmalla organisoinnilla la liiga varmasti ohittaisi jopa valioliigan sekä rahassa, että pelitasossa. Sen on Espanjan supermaajoukkue saanut aikaan. Nyt se menestys vaan pitäisi käyttää hyödyksi.

      Poista
    3. - Tuossa ei ole mitänä ihmeellistä. Real Madridia lukuun ottamatta Espanjalaisille hoideltiin UEFA:n järjestämässä arvonnassa helpot lohkot.

      Vilkaistaan Espanjan liigan sarjataulukkoa. "Kovalla" Valencialla on puolet sarjajohtajan pisteistä, eli joukkue on oikeasti paska. Helppo lohko ja panostus Mestqarien liigaan auttaa.

      Ai moniko Cityn mahtuisi avaukseen Realissa tai Barcassa? Ainakin Hart, Kompany, Kolarov, Silva, Dzeko, Aguero, Tevez, Balotelli ja Toure menisivät ihan heittämällä.

      Valioliiga ei ole ylihypetetty. Siellä joutuu tosissaan tappelemaan pääsystä seuraavan kauden Mestarien liigaan, jolloin panostus Mestarien liigaan on huomattavasti heikompaa. Nähtiinhän se Real Madridinkin taso. hävisi Dortmundille jolla on puolet sarjajohtajan pisteistä Bundesliigassa :D:D:D

      - Ei vaan kovat Valioliigapelit vievät pelaajilta mehut. Arsenalin pelaajat ovat jo tässä viaheessa kautta loppuunpalaneita Valioliigan takia.

      Edelleen Espanjalaisilla on naurettavan helpot lohkot pl. Real Madrid, Valencia ei panosta Espanjan liigaan ja Barcelona saa tuomariapuja. Malagan lohko on heikoin mitä kisassa on.

      - Juuri tuon takia Espanjan liiga on surkea tasoltaan. FC Filmaajat haluaa kaiken rahan koska eivät muuten pärjäisi.

      Tasaisemmassa sarjassa olisi Real Madridin ja FC Filmaajien kannalta se ongelma ettei CR7 ja Messi pystyisi pelaamaan kaikkia otteluita ja lisäksi panostuksen Espanjan liigaan pitäisi olla kovempi. Samalla Euromenestys kärsisi.

      Espanjan maajoukkueen menestyksellä ei juurikaan ole merkitystä kun Espanjan liigaa heikentää mm. Real Madridin ja Barcelonan kakkosjoukkueet toisella sarjatasolla. Ei onnistu Englannissa noin helposti.

      Poista
    4. Ai, että Milan, Zenit ja Anderlecht huonompia kuin, Shaktar, Juventus ja Nördsjälland, tai Cluj, Braga ja Galatasaray.Ei kyllä perusteluitta uppoa. Eiköhän Manulla ole se helpoin lohko.

      Poista
    5. Ja toisteita järjestetystä arvonnasta, kiitos. Sitä oli mielestäni täysin mahdotonta fiksata, niin läheltä niitä palloja kuvattiin ja samalla paikalla oli live-yleisöä.

      Tyhjät tynnyrit taas kolisevat MV:n kirjoituksissa.

      Poista
    6. Ne samat tynnyrit kolisevat aina kun:

      1. Ne väittävät Messin olevan doupattu. (ks. http://antibfc.blogspot.fi/2012/09/pellejengille-voitto-tuomariavuilla-ja.html, jossa soitin tieteellisiin lähteihin perustuen, että hoito oli luvallista, eikä siitä saanut hyötyä kontraten terveeseen ihmiseen, montako viitettä löysitte turhakkeelta?)
      2. Ne väittävät Espanjan saaneen etuja Kroatia ottelussa. (ks. http://antibfc.blogspot.fi/2012/09/pellejengille-voitto-tuomariavuilla-ja.html ,jossa jäsenemme käytti hyväkseen nykytekniikkaa ja osoitti Ramos vs. Mandzukic tilanteen olleen täydellisesti tuomittu. Huomatkaa turhakkeen lauseet "kontakti johtui potkuliikkeestä" , kaveri on vaan niin vihalasihuumassa, ettei tuonkaan lauseen jälkeen, kunnon narsistin tavoin, kyennyt myöntämään olleensa väärässä)

      Poista
    7. -Milan on pahasti alisuorittanut. Zenit ei ole koskaan ollut kova, Anderlecht sama homma. Shaktar voitti jopa Chelsean. Juventus on Italian mestari. Nords mikälie on surkea, totta.

      Cluj piti ManU:a todella tiukoilla. Galatasarayn kotikenttä on aina paha paikka ja Braga piti myös ManU:a todella tiukoilla.

      - Eikö arvonta ollutkaan UEFA:n järjestämä?

      Poista
    8. se että pitää manua tiukoilla ei ole mittari tällä kaudella.Itse asiassa jopa galatasaray olisi voinut voittaa manun vieraissa jos tolpat/ylärimät olisivat olleet heidän puolellaan.Toki jossittelua,mutta kuitenkin.
      Toki voidaan sanoa että celtic ja spartak pitivät barcaa tiukoilla ja samalla perusteella barcalla olisi kova lohko,mutta sinun näkökulmastasi katsottuna barca on vain niin paska.Riippuu ihan siitä mistä katsoo asioita.

      Jos jonkun kannan otan niin kyllä manun lohko on helpoin omasta mielestäni,mutta ei malagallakaan toki kova lohko ole,mutta ei malagakaan ennen kautta ollut sen kummenpi suosikki kuin vaikka zenit joten ovat pelanneet hyvin ja varmasti pistäisivät tiukoille monta kovempaakin seuraa.

      Poista
    9. Käytit sanaa hoideltiin, joten todistetta kehiin.

      Poista
    10. - ManU on kuitenkin kovimman liigan kärkikaksikossa jälleen kerran.

      Spartak ja Celtic olisivat voittaneet ilman tuomariapuja.

      Malaga hyötyy Espanjan sarjan surkeasta tasosta.

      - UEFA järjesti arvonnan ja Espanjalaiset saivat helpot lohkot. Mikä epäselvää?

      Poista
    11. Annoit ymmärtää, että "lohkot järjestettiin" tai "hoidettiin", eli puhut vilpistä. Todistetta kehiin vilpistä.

      Poista
    12. Miten niin annoin ymmärtää? Tähän samaan halpaan on mennyt moni, älä sure.

      Poista
    13. Katsotaan siis sanavalintojasi:

      "Real Madridia lukuun ottamatta Espanjalaisille hoideltiin UEFA:n järjestämässä arvonnassa helpot lohkot."

      Sanalla "hoideltiin" on suomenkielessä merkitys "junailla", "järjestää" ja "sopia", eli arvonnan ollessa kyseessä se on ilman muuta negatiivinen termi. Jos et tätä tarkoittanut, olet tahallasi johtanut ihmisiä harhaan. Jotta et sorru vastaavaan, käytä rehellisempää muotoa "arvottiin".

      Selvääkin selvempi väite järjestetystä arvonnasta ilman todisteita on kuitenkin tässä:

      "UEFAloona varasti shown

      UEFA järjesti samalla kertaa sekä Mestarien liigan lohkovaiheen arvonnan että UEFA:n vuoden pelaajan palkitsemistilaisuuden.

      UEFA:n järjestämässä arvonnassa oli todella yllättävää että Espanjan mestari Real Madrid saa vastaansa Saksan, Hollannin ja Englannin mestarit. Tämä viimeistään osoittaa UEFA:n järjestämien arvontojen suosivan tiettyjä joukkueita toisten kustannuksella. Vertailussa Real Madridin ja FC Barcelonan alkulohkot kolmelta viime vuodelta. Luokittelu on höntsä, heikompi, tasainen (tai parempi)."


      Erityisesti lause "Tämä viimeistään osoittaa UEFA:n suosivan tiettyjä joukkueita toisten kustannuksella" on jo niin suora syytös, että siitä ei voi erehtyä.

      On siis taas kaksi tulkintaa, joko valehtelit silloin tai valehtelit nyt kun sanoit, että "Tähän samaan halpaan on mennyt moni, älä sure."

      Kummin on? Valehtelijan leimaa et voi kuitenkaan karistaa.

      Poista
    14. Hauskasti nuo Messinvihaajan tuomat esimerkit jengeistä, jotka pitävät valju-tiimejä tiukilla korostavat vain ja ainoastaan valju-jengien huonoutta.

      Kontrataan pelaajamateriaalit:

      Milan > Shaktar
      Zenit > Nordsjlälland
      Juventus > Anderlecht

      Tai

      Milan> Braga
      Zenit> cluj
      Galatasaray> Anderlecht

      Molemmat 2-1, se että skeidat jengit pitää valjujengejä tiukoilla johtuu selkeästi valjun paskasta tasosta. Ei sitä oikein muuten voi selittää, tai jos voi mennään mutuilun puolelle.

      Jos käytetään puhtaasti tämän vuoden mestareiden liigaa verrokkina, on La Liga selkeästi kovatasoisin liiga, sillä sen joukkueet pärjäävät hienosti mestareissa, mutta ovat omassa liigassaan keskikastia (kahta maailman suurinta lukuunottamatta)

      Se mitä turhake tekee on tulkintaa. Tulkinta ilman todisteita on mutuilua, eli MV mutuilee. Jos hän ei pysty tilastoilla, argumenteilla ja 100% varmoilla haastatteluilla kumoamaan vain luettelemiani faktoja, joihin en siis ole tarvinnut tulkintaa, on hänen tunnustettava valheensa, tai etsittävä todisteita mutuiluilleen.

      Yksinäisen ihmisen mielipide ilman todistuspohjaa = mutu
      Suoraan tilastoista luettava = faktaa, ellei toisin pystytä todistamaan. Näin ollen minun mielipiteeni on kaikin puolin paremmin argumentoitu.

      Poista
    15. - Voi harmin paikka. Jos johdin ihmisiä harhaan, se on vain hyvä asia tässä tapauksessa.

      "Erityisesti lause "Tämä viimeistään osoittaa UEFA:n suosivan tiettyjä joukkueita toisten kustannuksella" on jo niin suora syytös, että siitä ei voi erehtyä. "

      Miten niin? Arvonnassa automaattisesti suositaan tiettyjä joukkueita toisten kustannuksella.

      Ymmärrät tahallaan väärin ja sitten syytät, normaalia.

      - Juventus 25 pistettä, Milan 10 pistettä

      En paljoa kehuisi Milania.

      Valioliigan kovan tason takia eivät pysty panostamaan täysillä Mestarien liigaan.

      "Jos käytetään puhtaasti tämän vuoden mestareiden liigaa verrokkina, on La Liga selkeästi kovatasoisin liiga, sillä sen joukkueet pärjäävät hienosti mestareissa, mutta ovat omassa liigassaan keskikastia (kahta maailman suurinta lukuun ottamatta)" - Ja muuten vaan Malaga on Real Madridin edellä.

      Ai vertailusi pelaajamateriaaleista ei ole tulkintaa?

      Mielipiteesi on heikosti argumentoitu.

      Poista
  10. "Barcelonaan avaukseen mahtuisi Citystä Aguero, Silva, Hart ja topparitBarcelonaan avaukseen mahtuisi Citystä Aguero, Silva, Hart ja topparit"

    Ainoastaan Silva. Hart ei mahtuisi maalille edes Barca B:hen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hart on maailman toiseksi paras maalivahti tällähetkellä Casillaksen jälkeen. Sen osoitti mm. Em-kisat missä hän piti käytännössä yksinään Englantia pystyssä. Vaikka nyt sattui tekemään yhden ison munauksen Real Madridia vastaan, ei se sitä mihinkään poista.

      Poista
    2. Hart oli ihan yhtä keskinkertainen kuin koko muukin Englannin joukkue. Puolaa vastaan teki taas järkyttävän virheen.

      Poista
    3. YaYa Toure mahtuisi Barcan avaukseen. Cech, Hazard, Ivanovic, Oscar (no jos joku Tellokin mahtuu) ainakin Chelseasta. Muutkin kyllä tasonsa puolesta mutta Barcan pelityylin (ja filmaamisen) takia ei varmaan sopisi avaukseen.

      Poista
    4. Yaya:miksi mahtuisi kun ei mahtunut pari vuotta takaperin?

      Hart: joo ehkä parempi kuin hapuroiva valdes,mutta katalaani sydän rinnassa valdesia ei ohita kukaan ennen kuin lopettaa.

      Silva: en usko koska joka real/barca olisivat miehen ostaneet jos näkisivät tarvetta.

      cech:sama kuin hartin kohdalla paitsi että ei ole edes paljon parempi.

      Aguero: ehkä jos villa ei saa peliään kulkemaan.

      Ivanovic: ei ikinä ei sovi barcan systeemiin.

      Hazard/oscar: barcalla istuu toisinaan penkillä parempia miehiä keskikentälle.

      T: alkuperäisen viestin kirjoittaja.

      Poista
    5. Lisätään silvan kohdalle vielä että maajoukkueessa ajavat ohi Fabregas,iniesta,xavi pelkästään barcasta joten miksi mahtuisi?
      Silva on hyvä mutta valioliigan suht hitaat puolustuspelaajat saavat näyttämään paremmalta kuin onkaan.

      Poista
    6. - Hart menisi heittämällä Valdesin tilalle, joka on pelkän syntyperänsä ansiosta maalilla.

      - Juuri näin. Valdesille mokia tulee selvästi enemmän.

      - LOL, Valdes ei mahdu edes maajoukkueeseen.

      qwerty: Ainakin nuo pelaajat, lisääkin olisi. totta kyllä että vaatimus filmauksesta vähentäisi.

      - Yaya mahtui jopa toppariksi, joten älä selitä.

      Kuten sanoin, Valdes pelaa koska katalaani.

      Silva halusi Kivikovaan Valioliigaan. Real yritti ostaa mutta ei onnistunut.

      Cech on selvästi parempi kuin jatkuvasti kämmäävä Valdes.

      Villahan ei pelaa juuri koskaan enää.

      Ivanovic pärjäisi topparina paremmin kuin Puyol.

      Penkillä parempia? Ei edes avauksessa.

      - Ymmärrätkö että Espanjan maajoukkueeseen otetaan lähinnä Espanjassa pelaavia. Muutkin ovat tämän huomanneet. Fabregas ei aja ohi ainakaan esitystensä perusteella.

      Poista
    7. "Hart menisi heittämällä Valdesin tilalle, joka on pelkän syntyperänsä ansiosta maalilla."

      Et taida olla huomannut, että Englanti oli viimeeksi kova jalkapallossa 60-luvulla.

      Poista
    8. Englanti on edelleen jalkapallon ykkösmaa. Sitä eivät kaikki ymmärrä.

      Poista
    9. "Englanti on edelleen jalkapallon ykkösmaa. Sitä eivät kaikki ymmärrä."

      Tämä on naurettavinta mitä olet ikinä kirjoittanut. Kaikki tuomari sitä tuomari tätä jututkaan eivät ole läheskään yhtä naurettavia. Tämä nyt viimeistään tarkoittaa sitä, että joko pelkästään trollaat tai sitten et ymmärrä jalkapallosta yhtään mitään.

      Poista
    10. "Englanti on edelleen jalkapallon ykkösmaa. Sitä eivät kaikki ymmärrä."

      Voisit Messinvihaaja varoittaa vaikka [VITSI]-tagilla tai jollain ennen tällaisia juttuja. Hyvä, etten sylkenyt kahveja näytölle ja näppikselle, kun luin tämän.

      Herää taas kysymys, trollaako Messinvihaaja, vai onko mielikuvituksensa vähän kiepsahtanut. Englanti oli jalkapallon ykkösmaa vuonna 1966, Messinvihaaja on saattanut käsittää vähän väärin, koska nyt on menossa vuosi 2012.

      Poista
    11. trollaustahan tämä koko blogi on. Lopettakaa kommentointi niin tää kaveri murenee henkisesti jo tämän vuoden puolella kun ei saa enää huomiota keneltäkään kun äitikään ei sitä ole selvästi antanut.

      Poista
    12. - Englannin Valioliiga on maailman kovatasoisin jalkapallosarja ja Championship maailman sarjojen kakkostasoista selvästi kovin.

      Zamppa, urheilualojen Guru: Mistä sait päähäsi että ykkösmaa määritellään sen mukaan milloin voitti MM-kisat?

      - Taidat olla Hah:n altteri joka haluaa lisää lukijoita blogiinsa?

      Poista
    13. Täytyy sanoa että loistavasti ansoitin aika monet.

      "Englanti on edelleen jalkapallon ykkösmaa. Sitä eivät kaikki ymmärrä." - Ja sitten selitetään jostain maajoukkueesta :D:D:D

      Poista
    14. Zamppa: englanti ei ollut jalkapallon ykkösmaa edes vuonna 1966 katsoppa miten ja minkä seurauksena kisat voittivat niin ymmärrät.Oletan siis että sanoit noin mm-kisojen perusteella.

      Messinvihaajan kanssa osin samaa mieltä että englanti on kyllä yksi jalkapallon suurista saksan,brasilian ja espanjan ohella,mutta suurimmaksi en kyllä sanoisi.

      jos englanti on joskus ollut suurin jalkapallomaa niin joskus 80-luvulla vaikkakin maajoukkue saksalla oli tuolloin kovin.

      Poista
    15. Anonyymi, tiedän kyllä, että Englanti voitti Länsi-Saksan finaalissa Geoff Hurstin "maalilla", joka ei tainnut edes olla maali. Maailmanmestari kuitenkin 1966 eli tavallaan "ykkösmaa", rankingeista riippumatta.

      Valioliiga on toki maailman top 5 liiga, mutta maajoukkueena Englanti mahtuu ehkä hädintuskin top 10 joukkoon.

      Poista
    16. joo tuo hurstin "maali" ei ollut maali ja sen vuoden englantiin sopii hyvin vertaus viime kauden chelseaan jota kaikesta päätellen sinäkin halveksit antijalkapallona.

      Lähinnä noista järjestyksistä nauratti väite että argentiina on KOKONAISUUTENA kovempi kuin englanti jalkapallomaana.

      Saksan ja espanjan jälkeen on loppujen lopuksi aika vaikea laittaa maajoukkueita (absoluuttiseen) järjestykseen,koska näiden jälkeen tulee pienellä erolla n.10 maata joista englanti ei ole siellä kärkipäässä vaan pikemmin päinvastoin,mutta ei olisi mitenkään järisyttävä yllätys jos englanti olisi 2014 kisoissa 8 joukossa tuurilla tyyliin uruguai jopa 4.jos itse pitäisi heittää niin pistäisin englannin maajoukkueen sijalle 9.

      Poista
    17. - Hurstin maali kuuluu epäselviin maaleihin. Mutta on Englantia rankaistu myöhemmin esim Maradonan käsimaalilla.

      Jep, edelleenkään tässä ei katsottu maajoukkuetta.

      Zamppa, urheilualojen Guru: Valioliiga on kiistatta maailman kovin sarja ja maajoukkue ei siinä paljoa paina. Se on kuitenkin hyvin pieni osa maan jalkapallon kokonaisuudesta lähes millä mittarilla tahansa.

      Erehdyit luulemaan että kyse oli pelkästä maajoukkueesta, ei yllätä.

      - Argentiinan väitteelle huutonaurua jep. Saksa näytti tason.

      Poista
    18. Ehkä vielä lisään jotain mielipiteitä:

      Espanja: Paras maajoukkue,sarja toiseksi paras.Jalkopallon mahdollinen edelläkävijä tällä hetkellä ja jos taloustilanne paranee nousee entisestään.

      Englanti: Ehkä kaikesta huolimatta maailman johtava sarja eikä vain päätasolla.Maajoukkue ei ole terävintä kärkeä,mutta ei ole niin hirveän kaukana kuin yleisesti luullaan,kuten sanoin sijoilla 7-10 josta voi nousta 5-10vuodessa top 4.Vanhin ja arvostettavan fudiskulttuuri on kyllä iso +.

      Italia: pääsarja 4 paras maajoukkue top 6.skandaalit laskevat tasoa.

      Saksa: sarja 3 maajoukkke toiseksi paras.

      Brasilia: sarja vertailu vähän vaikeaa,mutta ei se kovin heikko sarja ole maajoukkue on ollut vaikeuksissa,mutta ehdottomasti top5.Lisäksi brasilian vahvuutena on lukematon määrä pelaajia eri maissa eli keskitaso+ futaajia on eniten maailmassa.

      Argentiina: sarja aika kaksijakoinen maajoukkue kärsii puolustuksesta,mutta silti sijoilla 5-8.hyökkääjä osasto maailman paras.

      Ehkä johtopäätöksenä sanoisin että espanja ja englanti ovat aika tasoissa,mutta jos kehitys jatkoo nykyisellään niin espanja ajaa ohi.Saksa on selkeä 3 sitten brasilia,italia ja argentiina tämän jälkeen pienessä suossa oleva ranska tämän jälkeen onkin vähän tyhjempää aina hollantiin asti.

      Poista
    19. niin saksaan piti lisätä että nuorisotuotanto ehkä maailman parasta tällä hetkellä.

      Poista
    20. Espanja: Tarkoitat että edelläkävijä tekemään sarjasta sellaisen jonka vain kaksi joukkuetta voi voittaa?

      Saksa: Maajoukkue menetti Ruotsia vastaan 4 maalin johdon. Nuorisotuotannossa esim Belgia saattaa ajaa ohi.

      Brasilia: Futaajia riittää muualla, mutta oma sarja on surkea tasoltaan.

      Argentiina: Sama homma.

      Poista
    21. En tarkoitin edelläkävijää kokonaan tavassa pelata jalkapalloa.ja en nyt tarkoita filmaamista kuten kuitenkin vastaisit.

      1 ottelu jes maajoukkue silti toiseksi paras.Kyllä belgia on kova ollut tuottamaan nuoria viime vuosina ja nousee,mutta en usko että populaatia vain riittää ajamaan saksan ohi josta tulee kuitenkin järkyttävä määrä pelaajia ainakin bundesliigatasolle.

      Brasilia: no enko juuri näin sanonut? paitsi että ei sarja nyt ihan surkea ole veikkaan että voi verrata esim. hollannin sarjaan voit sitten siitä päätellä onko surkea vai kohtuullinen.

      juuri näinhän sanoin argentiinasta.

      Poista
    22. Edelläkävijä filmaamisessa siis? Kyllä, siinä Espanja on todella hyvin pärjännyt.

      Toiseksi paras maajoukkue ei menetä johtoa tuolla tavalla, vaikka olikin vain 1 ottelu. Belgialla on laatu kova, Bundesliigan taso ei edelleenkään vakuuta.

      En sanonutkaan että olisin eri mieltä.

      Sama kuin ylempänä.

      Poista
  11. "Kivikova" John Terry siirtymässä Valenciaan tammikuussa :D Mitä mieltä olet miehestä nyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Barcelona on ostamassa Pepen. Mitä siihen sanot?

      Huhut ovat huhuja.

      Poista
    2. Melkeinpä toivonkin että olisi pelkkä huhu sillä tuollainen laiska ja jäykkä vanha pappa ei ole tarpeeksi hyvä pelatakseen taktisesti ylivertaisessa La ligassa.

      Poista
    3. Ainakaan messi ei tekisi yhtään maalia valenciaa vastaan kun puolustuksessa olisi kaikkien KIVIKOVIEN lädien ISÄ KOVISTA KOVIN OIKEIN GRANIITIN KOVA JOHN "KUSIPÄÄ" TERRY.

      T:MV:een (ainut ja vain leikisti) kaveri.

      Poista
    4. - Terry omistaisi La Ligassa ja näyttäisi sarjan tason.

      - Oikein, Kivikova Terry olisi loistavaa mainosta La Ligalle.

      Poista
    5. Tuskimpa Terryn agentti huvin vuoksi julkisuudessa myöntää sopimus neuvottelut. Joten asialla on pohjaa ja Terry on julkisesti ilmoittanut olevansa tyytymätön kohteluunsa briteissä.

      Barca oli tarjoamassa Pepelle sopimusta kun sopimus realin kanssa oli loppumassa.

      Luulisi MV:n olevan tietoinen suosikki pelaajiensa asioista.

      Poista
    6. Ei kun Terryn siirtyminen oisi loistavaa mainosta kurapallolle.
      Vihdoinkin Britti pelaaja mahtuu johonkin La ligan seuraan ja vielä ihan keskikastin joukkueeseen. Kun taas La ligan keskikastin palaajat menee Englannin ykkös joukkueisiin tolkuttomilla palkoilla.

      Poista
    7. Yksi la ligasta täksi kaudeksi valioliigan siirtynyt pelaaja muuten johtaa maalipörssiä ja vielä keskikenttäpelaaja ja tuli la ligan keskipään jengistä ja nyt tätä jälkeä valioliigassa.Kertoo jotain valioliigan tasosta.

      Poista
    8. - Terryn agentin sanomisilla ei ole mitään merkitystä.

      Terry on tietenkin tyytymätön kaikkeen paskaan mitä hänen niskaansa syydetään. Sopimusasia Chelsean kanssaa vaikuttaa myös asiaan.

      Eli Barcelona halusi pelaajan joka heidän mielestään on täysi ääliö? Uskottavalta kuulostaa tuokin.

      - Valencia on Espanjan kolmanneksi paras seura. Valenciassa Terry osoittaisi Kivikovan Valioliigan tason dominoimalla täysillä.

      - Kertoo Englantilaisen valmennuksen ylivoimaisesta tasosta, kun pelaajista otetaan kunnolla irti. Eiköhän Michu kylmene talvella kuten kaikki Espanjalaiset tulokkaat.

      Poista
    9. voipi olla että tahti hiipuu (aika luonnollista),mutta aika jäätävää menoa silti.Enkä nyt perusta tätä vain maaleihin vaan olen 2 tai 3 swansean peliä nähnyt ja michu on ollut heidän ehdoton ykköspelaaja.Oletko itse nähnyt näitä pelejä?
      Yhtä hyvin voi kertoa valioliigan paskasta tasosta se riippuu ihan näkökulmasta.

      Poista
    10. Swansean otteluita en ole katsonut.

      Noin halvalla ostetusta pelaajasta Swansea ottaa noin paljon irti. Valioliigassa on loistava valmennus. Olisi kelvannut aika moneen muuhunkin seuraan? Vastaavasti pieni siirtosumma kertoo paljon Espanjan liigasta.

      Poista
    11. miten niin ottaa paljon irti? viime kaudella la ligassa 16 maalia on aika hyvin keskikenttäpelaajalta.Pieni siirtosumma kertoo vain siitä että valioliigassa pyörii enemmän rahaa keskitason seuroilla.Ei siinä varmasti kesän paras ostos valioliigassa fletcherin ohella vaikkakin hänestä maksettiin paljon enemmän.

      Poista
    12. La Ligan taso on selvästi heikompi ja tällä tahdilla mennään ohi.

      Eikös tuo pieni siirtosumma tarkoita ennemminkin päinvastaista? Tähän mennessä nähdyn perusteella paras ostos juu, katsotaan kausi vielä loppuun.

      Poista
    13. jos ajaa ohi niin kertoo lähinnä valioliigan tason.

      Poista
    14. Ei vaan Valioliigan kovatasoisemman valmennuksen, jolla otetaan pelaajasta kaikki irti.

      Poista
    15. tää on vaan loputon väittely jossa kumpikaan ei voi todistaa mitään.Molemmat ovat oikeassa tai väärässä tai toinen oikeassa ja toinen väärässä.Tiedän ettet myönnä mitään,mutta yhtä hyvin minä voin olla oikeassa kuin sinäkin.

      Poista
    16. On mahdollista että olet oikeassa mutta pidän sitä epätodennäköisenä.

      Poista
    17. Itse asiassa en itsekään usko olevani oikeassa ainakaan kokonaan kunhan vain väitin asiaa jota et voi todistaa ja näytin että asiaa voi katsoa juuri siltä kantilta kuin haluaa.
      Onhan mahdollista että Michu on myös kehittynyt viime vuodesta,mutta kuten sanoit saa nähdä miten käy kovissa vuodenvaihteen peleissä ja tapahtuuko se hyytyminen joka tapahtui jopa valioliigan ehka parhaalle eli Silvalle.

      Poista
    18. Olet asian ytimessä. Michu on kehittynyt viime kaudesta Valioliigan kivikovassa koulussa. Silva on hyytynyt muutenkin pahasti.

      Poista
    19. Tässä voidaan taas palata turhaan väittelyyn siitä että jos kerran on kehittynyt niin yhtä hyvin olisi voinut kehittyä myös la ligassa.Ei ehkä barca/realissa ilman peliaikaa,mutta esim vaikka valenciassa jossa on ollut viime vuosina poikkeuksellisen hyvät valmentajat.

      Poista
    20. Real Madridin kautta Valenciaan siirtyi Canales, jonka kehitys näyttää junnaavan pahasti paikallaan. Puhutaan kuitenkin selvästi kovemmasta lupauksesta kuin Michusta. Hyvä esimerkki tuossa.

      Poista
    21. Canales taisi olla loukkaantuneena ainakin puolet viime kaudesta jos muistan oikein joten siinä ainakin osa syy kehityksen katkeamiseen.

      Poista
  12. Tällänen pieni heitto tuosta kun aina laitat valioliiga joukkueiden häviöt valioliigan kovan tasoon johtuen. elikkä kysymys siitä että mistähän johtuu että muutama vuosi sitten vielä esim välierissä oli vielä 3 englantilaista joukkuetta mestareiden liigassa? Miksi sillon vielä kiinnosti euroopan pelit ja siltikkiin pärjättiin loistavasti valioliigassa? tähän haluaisin kuulla sinun mielipiteen. Toki se varmasti on jotain aika naurettavaa mutta kerro ihmeessä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten 2008-2009? Valioliigan taso oli silloinkin todella kova mutta välieräjoukkueet ManU, Chelsea ja Arsenal pystyivät laskemaan sen varaan että pääsevät seuraavanakin kautena Mestarien liigaan ilman täyttä panostusta Valioliigaan. Sen takia pystyivät panostamaan myös Mestarien liigaan. Jälki oli rumaa muiden kannalta.

      Myöhemmin mm. Manchester City on nostanut sarjan tasoa entisestään ja nyt ei enää riitäkään paukkuja Mestarien liigaan.

      Poista
  13. Kirjoitan nyt sinulle messinvihaaja viimeisen kommentoinnin tänne blogiin. Tuo "englanti on edelleen jalkapallon ykkösmaa" kommentti oli vaan se niitti, että tätä blogia ei ole enää mitään järkeä seurata. Ei sillä kivaahan sinun kanssasi on ollut väitellä, mutta tuon jälkeen ymmärrän, että siinä ei ole mitään järkeä.

    Voin kertoa sinulle, että kymmenien brittien kanssa käymieni internet keskustelujen jälkeen luultavasti yksikään ihminen koko planeetalla ei ole samaa mieltä sinun kanssasi tuosta asiasta. Olen jopa lukenut sellaisen kommentin heiltä, että suomen maajoukkue on parempi tällä hetkellä kuin englannin maajoukkue. Sitä ei tietenkään pidä ottaa ihan kirjaimellisesti, mutta ymmärrät varmaan pointin. Kukaan selväjärkinen ihminen ei nosta Englantia Brasilian, Argentiinan, Espanjan ja Saksan yläpuolelle. 5. paikasta voidaan sitten keskustella.

    Oikeestaan halusin vaan kommentoida vielä tuota sinun väitettäsi siitä, että Xavi, Iniesta, Messi ym. Eivät uskalla mennä Englantiin pelaamaan. Luin joskus ylen keskusteluboxista sinulta tuollaisen väitteen. Harmitti vaan silloin kun se artikkeli oli niin vanha, ettei sitä enää viitsinyt kommentoida.

    Pelaajien siirtyminen kun ei ole ihan niin yksinkertaista. Kukaan joukkue ei halua antaa avainpelaajiaan ilmaiseksi. Kerron nyt noiden 3 pelaajan luultavat hintalaput. Ensimmäinen numero kertoo siitä, että kuinka paljon heistä joutuu maksamaan, jos pelaajalla itse tai seuralla ei ole erityistä halua luopua pelaajasta. Toinen numero kertoo siitä, jos pelaaja itse tai seura haluasi myydä pelaajan.

    Messi 250 miljoonaa... 100 miljoonaa
    Iniesta 80 miljoonaa... 50 miljoonaa
    Xavi 60 miljoonaa... 30 miljoonaa.

    Xavin "halpuus" perustuu hänen ikäänsä. Hänellä luultavasti ei ole enää montaa vuotta aikaa huipputasolla. Tämä pohjautuu siihen, että maailman kallein siirtokorvaus oli Ronaldosta muistaakseni 90 tai 100 miljoonaa. Vaikka kuinka vihaatkin Messiä, ymmärrät varmaan miksi hänen hintansa on tuon suuruinen.

    Tuon lisäksi pelaajat ovat myös ihmisiä, eivätkä pelkästään pelinappuloita. Miltä sinulta tuntuisi, jos tyttöystäväsi tulisi kotiin ja sanoisi juuri sovittuasi saunaillan kavereiden kanssa 2 viikon päähän, että "hei kultsi. Me muutetaan nyt Englantiin. Pakkaa kamppees, lähdetään."

    Messillä mm. on vaimo joka odottaa viimeisillään hänelle lasta. Ajatellaanpa viiden vuoden päähän kun he alkavat miettiä mihin kouluun hänet laitetaan ja lapsi itsekin alkaa juuri etsimään kaveripiiriään. Olisi varmasti helvetin hyvä idea muuttaa juuri uuteen maahan, minkä kieltä lapsi ei edes osaa puhua.

    Tulevaisuudessa toivon, että muistat Messin haukkumisissa sen, että todellakin hän on juuri saamassa lapsen ja luultavasti keskittyminen jalkapalloon ei ole 100 prosenttista. En ihmettele yhtään, jos hänen peliesityksensä ovat vähän vaisuja seuraavan parin kuukauden ajan. Puhumattakaan unettomista öistä jatkossa.

    Pointti siis se, että jalkapalloilijoilla on myös muuta elämää. Niin pitäisi olla sinulla ja minullakin. Noh ei sinun ainekaan enää tarvitse minun mielisairaan juopon tekstitystä katsella. Eikä tarvitse tätä enää kommentoida kun en ole kuitenkaan lukemassa. Pettynyt olen vähän itseenikin kun näin helposti provosoidun. Cya later alligator. Ylen kommenttiboxissa jatkan vielä analysaattori nimimerkillä kommentointia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toinen +1 myös täältä. En tosin aio ainakaan vielä jättää tätä blogia, koska Messinvihaajan selitysten lukeminen ja hänen kyykyttämisensä "väittelyissä" on edelleen liian hauskaa!

      Poista
    2. Messin poika syntyi jo viime viikonloppuna!

      Messi lähti yksityis koneella Deportivo pelin jälkeen Barcelonaan koska emäntä oli synnyttämässä.
      Pojan nimi on Thiago Messi.
      Jospa seuraisitte vähän asioita ennenkuin kommentoitte.

      Messi - 100 miljoonaa ei ikinä riitä kun osamaksuksi.
      Iniesta 80 miljoonaa... 50 miljoonaa = osamaksu.
      Xavi 60 miljoonaa... 30 miljoonaa. Ehkä iän takia kohdallaan.

      Poista
    3. Ja vielä pieni Korjaus Thiago Messi syntyi 5 päivä

      Poista
    4. sen verran tuohon hintaan messin kohdalla että ronaldosta maksettiin 3v sitten 90me ja nyt hinta on vain noussut vaikka ikää on jo lähelle 30.Sitten on huhu jonka mukaan psg olisi tarjoamassa naymarista 110me.Totta on että messi on parempi kuin kumpikaan kyseisitä pelaajista ja jos joku messin ostaa (näin ei tule käymään ainakaan 8vuoteen) niin joku raharikasseura joten uskoisin hinnan pyörivän (ottaen huomioon vielä sen että messillä on periaatteessa iällisesti parhaat vuoden edessä) n.150-175me joten enpä usko että lähtee yhtään mihinkään.Toki jos barca menee konkurssiin tai jtn niin voi lähteä tuolla 100me.

      Poista
    5. - Et ilmeisesti edes tajua että "jalkapallon ykkösmaa" ei tarkoita pelkästään maajoukkueen menestystä. Siinä mielessä ei harmita jos lähdet kommentoimasta.

      "Kukaan selväjärkinen ihminen ei nosta Englantia Brasilian, Argentiinan, Espanjan ja Saksan yläpuolelle. 5. paikasta voidaan sitten keskustella." - Kukaan selväjärkinen ihminen ei nosta Valioliigaa Brasilian, Argentiinan, Espanjan tai Saksan kansallisten sarjojen yläpuolelle????? Hohhoijaa.

      Eivät uskalla koska tietävät etteivät pärjäisi.

      Mitä noista hinnoista?

      1. Oletko koskaan kuullut ns Bosman säännöstä?

      2. nuo hinnat on määritelty pelajaan ja seuran välisessä sopimuksessa.

      Toisin sanottuna, jos pelaajat haluaisivat lähteä, he kyllä tekisivät sen.

      "Tuon lisäksi pelaajat ovat myös ihmisiä, eivätkä pelkästään pelinappuloita. Miltä sinulta tuntuisi, jos tyttöystäväsi tulisi kotiin ja sanoisi juuri sovittuasi saunaillan kavereiden kanssa 2 viikon päähän, että "hei kultsi. Me muutetaan nyt Englantiin. Pakkaa kamppees, lähdetään." - Englantiin? Mahtava homma.

      "Messillä mm. on vaimo joka odottaa viimeisillään hänelle lasta. Ajatellaanpa viiden vuoden päähän kun he alkavat miettiä mihin kouluun hänet laitetaan ja lapsi itsekin alkaa juuri etsimään kaveripiiriään. Olisi varmasti helvetin hyvä idea muuttaa juuri uuteen maahan, minkä kieltä lapsi ei edes osaa puhua." - Olisi miettinyt asiaa ennen kuin pisti vaimonsa paksoksi ööh?

      Aivan mahtava homma jos Messin peliesitysten taso tippuu. Juhlin.

      - Yksi lisää joka ei osaa lukea.

      Zamppa, urheilualojen Guru: Ja yksi lisää.

      - Messi ei todellakaan ole arvokkaampi kuin Cristiano Ronaldo. Messi on äärimmäisen yksipuolinen ja surkea mediassa.

      Poista
    6. Jaa pelaajan arvo on nykyään kiinni mediapersoonasta eikä peliesityksistä.

      Poista
    7. Aivan mahtava homma jos Messin peliesitysten taso tippuu. Juhlin.

      Sun mukaan Messin peliesitykset on jo nyt nollia joten miten ne voi enään tippua?

      Taisit taas kommentoida itses pussiin!!
      Pidät siis sittenkin Messiä hyvänä pelaajana ja että Messi pelaa hyvin!!

      Poista
    8. No pitihän tämä vielä tulla lukemaan. Etkö sinä pässi ymmärrä, että esim Brasiliassa on kymmenen kertaa enemmän huippu materiaalia kuin Englannissä. Maa joka pystyy käyttämään ainoastaan 10% lupauksistaan hyödyksi, kun loput jäävät pelaamaan katujalkapalloa lopun ikänsä, on silti kaikkien aikojen menestynein jalkapallomaa. Joku joka sanoo, että englanti on aina ollut parempi jalkapallomaa on vain tyhmä tai vain trollaa!

      Se ei perustunut pelkkään maajoukkue menestykseen, vaikka tosin sekin on hyvä mittari. Voitotkaan eivät ole siinä mielessä kaikki kaikessa, koska yksittäisissä otteluissa voi käydä mitä tahansa. Mutta maajoukkue jonka pelaajat eivät osaa pitää edes palloa, ei voi olla jalkapallomaanakaan kovin hääppöinen

      Poista
    9. - Myös mediapuoli nostaa arvoa. Tai laskee sitä.

      - Vielä voi tulla vähemmän tehoja. Nythän monet puolustavat esityksiä heittämällä tilastoja maaleista. Siten esitykset voivat vielä huonontua jos tehot tippuvat. Heikko yritys.

      - Brasilian liiga ei pärjää tasossa Valioliigalle ollenkaan. Ei mikään sattuma että jalkapallon ykkösmaassa on kovatasoisin liiga. Btw, maajoukkueet pelaavat melko vähän otteluita omassa maassaan.

      Onko nyt pallon pitäminen paras mittari paremmuuteen?

      Poista
    10. Onkohan turhake ymmärtänyt Bosman säännön ihan oikein? Se ei koske sopimuksen alaisia pelaajia. Hämmentävää tyhmyyttä "edelläkävijältä".

      Poista
    11. Pelaaja voi vaikuttaa asiaan tekemällä vain lyhyitä jatkosopimuksia?

      Poista
    12. Niinpä. Jos teet pitkän sopparin olet siinä jumissa. Thats it. Siksi Fabregas lähti Barcaan halvalla. Ei suostunut siirtymään minnekään muualle eli tekemään sopimusta. Olisi lähtenyt seuraavana kesänä ilmaiseksi, koska soppari loppunut. Sopimukseton pelaaja on ns. Bosman pelaaja. Et todellakaan ole edelläkävijä, jos et tätä perusasiaa tiedä.


      Toisaalta etpä ymmärrä casebookkien etkä kenttämiehitysten päälle juurikaan, kun et huomaa taktisia kuvioita. Nauran tietämättömyydellesi.

      Parasta jalkapallomaata ei myöskään päätetä puhtaasti sarjan tason perusteella, joka sitäpaitsi on huomattavan paljon kiistanalaisempi mittari kuin maajoukkue. Nauran mielipiteillesi.

      Brasilia on laskien kaikki mittarit yhteen (maajoukkue, sarja, pelaajatuotanto, käytetyt siirtokorvaukset) kaikista paras, ei kahta sanaa. Espanjaa laskee sarjan taso, Englanti taas on kaukana, koska sen ainoa valtti on sarjan taso. Englannin pelaajakauppojen arvot, pelaajien kehitys ja maajoukkue ovat täyttä kuraa.

      Poista
    13. "Niinpä. Jos teet pitkän sopparin olet siinä jumissa. Thats it. Siksi Fabregas lähti Barcaan halvalla. Ei suostunut siirtymään minnekään muualle eli tekemään sopimusta. Olisi lähtenyt seuraavana kesänä ilmaiseksi, koska soppari loppunut. Sopimukseton pelaaja on ns. Bosman pelaaja. Et todellakaan ole edelläkävijä, jos et tätä perusasiaa tiedä."

      Fabregasilla oli 3 vuotta sopimusta jäljellä ja 40 miljoonan siirtosumma ei todellakaan ole halpa.

      "Toisaalta etpä ymmärrä casebookkien etkä kenttämiehitysten päälle juurikaan, kun et huomaa taktisia kuvioita. Nauran tietämättömyydellesi." - ??

      "Parasta jalkapallomaata ei myöskään päätetä puhtaasti sarjan tason perusteella, joka sitäpaitsi on huomattavan paljon kiistanalaisempi mittari kuin maajoukkue. Nauran mielipiteillesi." - Eikä päätetä puhtaasti maajoukkueen perusteella. Maajoukkue on vielä kiistanalaisempi mittari.

      "Brasilia on laskien kaikki mittarit yhteen (maajoukkue, sarja, pelaajatuotanto, käytetyt siirtokorvaukset) kaikista paras, ei kahta sanaa. Espanjaa laskee sarjan taso, Englanti taas on kaukana, koska sen ainoa valtti on sarjan taso. Englannin pelaajakauppojen arvot, pelaajien kehitys ja maajoukkue ovat täyttä kuraa." - Brasilia paras? Maajoukkue on surkea, pelaajatuotanto kohtalaisessa kriisissä, siirtosummista en mene takuuseen. Englannin sarjan taso ja siirtosummat nostaa sen ykköseksi. Espanjasta olen samaa mieltä.

      Poista
    14. Mainitsepa esimerkkejä isoista siirtosummista liittyen englantilaisiin. Tiodisteita kehiin!

      Poista
    15. Esimerkiksi Andy Carroll 35 miljoonaa (hyökkääjistä viidenneksi kallein kautta aikojen) ja Rio Ferdinand 30 miljoonaa (kaikkien aikojen kallein puolustaja).

      Poista
    16. Rion kaupppa tehtiin kauan sitten, joten jokainen normiälykkyyden omaava tajuaisi, ettei se kuulu tähän. Paljastit tyhmyytesi jälleen. Tässä tämän kauden tilastoidut ja ratkenneet siirrot eurooppalaisiin sarjoihin, tällä perusteella et siis voi Englantia nostaa ylöspäin.

      Englanti: 69,75 milj.
      Espanja: 157,85 milj.
      Brasilia: 151,90 milj.
      Saksa: 57,10 milj.
      Argentiina: 91,1 milj.

      Eli mitä jää jäljelle, ei johtavia pelaajia suurissa joukkueissa (tähän lasken vain Rooneyn, koska Terry ei enää pelaa tasollaan), ei minkäänlaista maajoukkuemenestystä, ei pelaajia ulkomailla. Ainoastaan sarja, joka on riippuen mittarista, joko korkein tai toiseksi korkeatasoisin.

      Poista
    17. Miten hitossa se ei tähän kuulu, kun siirtokorvaukset ovat olleet NOUSUSSA? Toisin sanoen Rion korvaus on äärimmäisen suuri nykyaikoihin verrattuna.

      Mitä tuo lista tarkoittaa edes? Englantilaiset seurat käyttivät vain 69,75 miljoonaa siirtosummiin? Summa menee rikki jo pelkästään Chelsean ja Arsenalin ostoksista (Hazard, Oscar, Giroud, Cazorla, Podolski).

      Terryn paikan johtavana puolustajana on ottanut Cahill.

      Poista
    18. Caroll olikin vuosisadan kauppa:D lähes yhtä turha kuin robinho.

      Poista
    19. Kivikovista Lädeistä maksetaan paljon. Robinho osoitti kuinka surkea taso Espanjan liigassa on.

      Poista
    20. Listassa oli laskettu kunkin maalaisiin pelaajiin käytetyt rahat. Pelaajamateriaali kuitenkin on ykkösstandardi parasta jalkapallomaata valittaessa, johon tämä on selkeä mittari.

      Yhtä hyvin voisin väittää, että kyllä unkarin kuuluu olla listalla, sillä Puskasista maksettiin 1950-luvun alussa paljon. Aivan yhtä relevantti tieto tämän päivän parasta maata valittaessa kuin Rion kauppa kymmenen vuotta sitten.

      Poista
    21. Eikä ole, koska Espanjalaisia on todella helppo ostaa kun taas Englantilaisia ei ole, ja siitä syystä Englantilaisia siirtyy vähemmän suurilla summilla.

      Rion kauppa osoittaa kuinka kalliita Kivikovat Englantilaiset puolustajat ovat.

      Poista
    22. Tai siis kuinka kovia niistä maksettiin ennen vanhaan, ihan niinkuin unkarilaisista aikoinaan. Nostetaan siis Unkarikin listoille, noin niinkuin menneiden aikojen muistoksi, niinkuin olet itse tekemässä Englannin suhteen.

      "Eikä ole, koska Espanjalaisia on todella helppo ostaa kun taas Englantilaisia ei ole, ja siitä syystä Englantilaisia siirtyy vähemmän suurilla summilla."

      Loogisempi selitys ja enemmän myöskin totuudenmukainen on kuitenkin se, että englantilaiset eivät ole hyvin harvoja poikkeuksia lukuunottamatta (Beckham ja suurella varauksella McManaman) koskaan pärjänneet oman saarensa ulkopuolella. Osaltaan tämän takia myös kaikki englantilaisten siirrot ovat keskittyneet saaren sisälle.

      Liike-elämän lakeja nähneenä:
      huonompi saatavuus=suurempi hinta. En ymmärrä pointtiasi, jolla hinta laskisi saatavuuden kehnouden mukaan. Siinä ei ole järkeä.

      Helpompaa ja loogisempaa on todeta englantilaisen pelaajamateriaalin olevan:
      a) laadukasta mutta vanhaa, jolloin seurauskollisuuden voidaan todeta yleensä nousevan ja tietenkin hintojen laskevan (harvempi 30-35-vuotias vaihtaa jengiä, yleensä tähän on syynä jalkapallon ulkopuoliset asiat)
      b) huonolaatuista ja nuorta (eipä ole juuri tullut menestystä ikäluokka joukkueissa, samoin nuorentunut maajoukkue on luvalla sanoen täyttä kuraa)

      Tämä havainto tukee myös huomiota siitä, että suuret roolit johtavissa joukkueissa ovat lähes poikkeuksetta muiden kuin englantilaisten käsissä. Materiaali ei siis vain yksinkertaisesti riitä.

      Osaltaan nyt tapahtuneen asioihin syventymisen johdosta on minun pakko muuttaa listaa:

      Jaettu 1. Espanja ja Brasilia

      - Brasilian kansantalouden palvelualojen yksi tärkeimmistä tulonlähteistä on jalkapallo. Tämä on uniikkia maailmassa. Se näkyy siinä, että brasseja pelaa kaikkialla ja paljon, niin hyvä- kuin huonotasoisissa liigoissa. Oikeastaan brassit ovat vallanneet jalkapallon ruohonjuuritason kaikkialla. Samalla noista siirtosummista huomataan, että huippuaines on edelleen ehdotonta huippua. Jos saisivat nostettua liigansa tasoa, ei ykköstilasta olisi epäselvyyttä.

      Espanja taas puolestaan porskuttaa listan kärkeen järjettömien maajoukkusaavutusten takia. Minulle tuli yllätyksenä myös edelliseen listaan tehty ykköstila, jota en ollut osannut odottaa. Voidaankin siis sanoa, että myös maajoukkueen ulkopuolisissa pelaajissa on ainesta, sillä nimilistaa selaamalla suurimmat summat tunnutaan nykyään maksavan potentiaalista tai absoluuttisesta huipusta. Puhtaasti tilastoanalyyttisesti tämän päivän mestareiden liiga osoittaa La ligan vahvuuden, joka myös tuli minulle yllätyksenä.

      3. Englanti

      Jaetun ykköstilan ja kolmosen välissä on järkyttävä kuilu. Excell-käyrä( funktioina toimivat: ikäluokat, a-maajoukkue, mestareidenliiga menestys (tämä ja viime kausi), sarjaseurojen panostukset (2011-2012, 2012-2013), kunkin maalaisiin pelaajiin käytetyt panostukset (2011-2012, 2012-2013), kansantaloudelliset vaikutukset, stadion kapasiteetit, katsojamäärät, liigajoukkueiden panos/tuotos-suhde), jonka tein laskennallisin perustein osoittaa suorastaan eksponentiaalista laskua. Englanti kuienkin voidaan olevan niin selkeä kolmonen, että mittausvirheet eivät sen asemaa hetkauta. Muuten se tippuisi seuraavaan kastiin, mutta Chelsean viimevuotinen voitto nostaa sen asemia hieman seuraavan laarin yläpuolelle.

      Poista
    23. Sijat 4-7. Saksa, Hollanti, Italia, Argentiina,

      - Näiden välillä eroja oli, mutta ne olivat niin pieniä, että ne on pakko pistää suhteellisen epätarkkuuden piiriin. Italiaa nostaa EM-turnauksen finaalipaikka, Hollantia puolestaan MM-turnauksen. Argentiina on listalla puolestaan suurien roolien pelaajien takia (Messi, Agüero, Higuain, Tevez). Saksa liiga puolestaan valituilla kriteereillä oli yllättävänkin kovatasoinen.

      Sitten kritiikkiä omaa tutkimusta kohtaan: vaikka tiedot ovat olleet vapaasti saatavilla, on niin luettelointi ollut haastavaa. Olen kuitenkin tehnyt tämän eteen paljon töitä. Tutkimus on puhtaan kvantitatiivinen, joten se ei jätä tilaa kvalitatiiviselle pohdinnalle. Näin tosin olen onnistunut välttämään mielipidesokeutta.

      Ja pikku knoppi MV:lle: kansallisuudet kirjoitetaan pienellä.

      Poista
    24. Unkari pärjäsi aika kauan sitten. Ihan niin kauaa ei ole Ferdinandin siirrosta.

      "Loogisempi selitys ja enemmän myöskin totuudenmukainen on kuitenkin se, että englantilaiset eivät ole hyvin harvoja poikkeuksia lukuunottamatta (Beckham ja suurella varauksella McManaman) koskaan pärjänneet oman saarensa ulkopuolella. Osaltaan tämän takia myös kaikki englantilaisten siirrot ovat keskittyneet saaren sisälle." - Vielä loogisempi selitys on Englantilaisten seurauskollisuus. Eivät helpolla lähde tai edes uskalla lähteä. Gerrard pelkäsi oikeasti fanien kostoa jos lähtisi muualle.

      "Liike-elämän lakeja nähneenä: huonompi saatavuus=suurempi hinta. En ymmärrä pointtiasi, jolla hinta laskisi saatavuuden kehnouden mukaan. Siinä ei ole järkeä." - Edelleen Englantilaisia on selvästi vaikeampi ostaa, mm. sopimuksissa ei yleensä ole ulosostopykäliä.

      "Tämä havainto tukee myös huomiota siitä, että suuret roolit johtavissa joukkueissa ovat lähes poikkeuksetta muiden kuin englantilaisten käsissä. Materiaali ei siis vain yksinkertaisesti riitä." - Miten tuonkin ottaa. Kovatasoisimmassa sarjassa tarvitaan parhaat pelaajat jotka yleensä tulevat ympäri maailmaa. Eipä Real Madridissakaan espanjalaiset juhli.

      "Jaettu 1. Espanja ja Brasilia"

      Brasilian liiga on surkea tasoltaan ja lisäksi brassipelaajia ei kannata laittaa liian montaa samaan joukkueeseen.

      Espanjan maajoukkuesaavutukset ovat tulleet täysin kiistatta tuomarien avustuksella.

      Mestarien liiga nimenomaan osoittaa tason heikkouden. Espanjalaiset voivat panostaa siihen täysillä toisin kuin britit.

      "3. Englanti"

      Englannissa on löysennetty tuomarilinjaa radikaalisti jonka seurauksena jonkin aikaa kuluu jotta saadaan juniorituotantokin uuden tuomarilinjan mukaiseksi.

      "Sijat 4-7. Saksa, Hollanti, Italia, Argentiina" - Argentiinan suurista lähes kaikki ovat hyökkääjiä eivätkä mahdu samaan aikaan kentälle.

      Tutkimuksesi oli varsin hyvä. Varsinkin Espanjan maajoukkuemenestyksen ja tason välille vedetty yhteys ontuu tuomaripelin ansiosta.

      Knopissa olet oikeassa. Ei noita jaksa aina miettiä, joten pistän joskus varmuuden vuoksi kaikki isolla.

      Poista
    25. Kyllä tuolla yliopiston viestinnän kurssista läpi päästiin. Ja vieläpä selkein arvosanoin.

      Tuomaritoiminta ei ole mitattavaa, joten kvantitatiiviseen tutkimukseen, sillä ei ollut vaikutusta. Kvalitatiivinen tutkimus on puolestaan altis jo mainitulle mielipidevääristymälle, josta osaltaan kertoo jo täälläkin käyty keskustelu, jossa olet jäänyt alakynteen.

      Ainoa liigoja selkeästi tasoltaan mitattavissa oleva tekijä on mestareiden liiga, on mutua väittää, että jotkut eivät voi siihen panostaa, joten tieteellisessä kvantitatiivisessa katsannossa moisella väitteellä ei ole virkaa.

      Eli tutkimukseni perustui puhtaasti mitattavissa oleviin asioihin kahden kauden syklillä, joista toinen on vielä kesken.

      Poista
    26. Eipä ihme että korkeasti koulutettuja on työttömänä.

      Tuomaritoiminta vaatii analysointikykyä jota ei kaikilta löydy.

      Olkoon vain ainoa, se ei tarkoita sen olevan millään tavalla kelvollinen vertailukohde.

      Odotan mielenkiinnolla tulosta kun toinen on saatu loppuun.

      Poista
    27. Numerot eivät valehtele, ihmiset voivat. Tämän lisäksi perustelut ja se timeloop, kertoivat minulle, että väitteesi tuomaritoiminnasta perustuvat omalle mielipidevääristymälle. Olen pahoillani, mutta vastaväittäjäsi oli paljon parempi ja uskottavampi.

      Poista
    28. Olkoon vain uskottavampi, mutta asiapitoisuus oli todella vähissä.

      Poista
    29. Väitteesi: kontakti aiheutui hyökkääjän potkusta, mutta puolustaja on siihen kuitenkin syypää, on kaiken logiikan vastainen. Tämä oli viimeinen naula arkkuusi, jolla asiallisempi ja paremmin perusteltu väite voitti.

      Olen pahoillani, mutta sama päti myös doping-debattiin, jossa sinulla ei ollut antaa mitään todisteita, kun taas vastapuolen viitteet kävin tarkistamassa. Suoraan sanottuna sinut ownattiin siinäkin taistelussa.

      Zampan olet pari kertaa hakannut, mutta hänen lasinsa ovat fanboy-lasit, joten en ihmettele. Kun vastaasi on tullut asiantuntemusta, olet jumittunut kehäpäätelmiin ja naurettavuuksiin, tyylii olemme ihmisiä niin ei meitä voi tutkia. LOL.

      En siis pidä mielipiteitäsi minään, aluksi pidin (ylen mukaan), mutta täällä olet kyllä hävinnyt kaikki älylliset väittelyt. Kiitos kuitenkin itsepäisyydestäsi, jonka takia olen saanut nauraa.

      Poista
    30. Eli tapaus jossa pelaaja osuu kyynärpäällä naamaan on sen vika joka sattuu tulemaan sen kyynärpään tielle. Siinäkin kontaktin aiheuttaa se joka tulee siihen missä kyynärpää on. Tuossa on ihan vastaava asia.

      "Olen pahoillani, mutta sama päti myös doping-debattiin, jossa sinulla ei ollut antaa mitään todisteita, kun taas vastapuolen viitteet kävin tarkistamassa. Suoraan sanottuna sinut ownattiin siinäkin taistelussa." - Mitä ihmeen todisteita siinäkin esitettiin? Aloitetaan vaikka tuosta jota ei ole missään vaiheessa kumottu http://articles.latimes.com/2010/may/03/science/la-sci-growth-hormone-20100504

      Onneksi en tiedä mitä tarkoittaa kehäpäätelmä.

      Anna esimerkki yhdestäkin väittelystä jonka olen "hävinnyt"?

      Poista
    31. Tulin vain Mikolta kyselemään, minkä väittelyn minä muka olen joskus hävinnyt, kun itse en muista :D

      Poista
  14. Siinä Mv:lle hieman selitettävää että miksi Messi oli nopea ja aivan uskomaton pelaaja jo ennen Barcelonaa ja kasvuhormoonia.
    Mielenkiinnolla odotan taas salaliittoteorioita ja säälittäviä selityksiä.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=wbJYtyV1Q-g

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=iEhrAKh1yWM

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ed-URhTS7JE

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=kdGGyWUd77E

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=rW60w1KIcrE

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa että Messi oli 12 vuotiaana nopeampi kuin on nyt? En oikein usko.

      Poista
  15. Vitun pässi!!!!

    Olitko sinä 12v nopeampi kuin nyt?

    VastaaPoista
  16. Kuinka moni jalkapalloilija on ollut nopeampi 12 vuotiaana kuin 25 vuotiaana?

    Oikeesti oletko todellakin noin helvetin tyhmä vai esitätkö vaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun sanottiin Messin olevan nopea ennen hormonihoitoja niin eipä tainnut olla nopeampi kuin nyt. Eli hoidoilla oli vaikutusta.

      Poista
    2. Kehäpäätelmä toimii aina, tottakai ilman perusteluja!

      Poista
    3. Olihan tuossa perustelut. Messi on hoitojen jälkeen nopeampi kuin ennen hoitoja.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.