tiistai 14. helmikuuta 2012

FC Barcelona Fair Play listan ykkösenä

Näin kertovat FC Barcelonan kotisivut.

Tilastot pitävät hyvin paikkaansa. Viime lauantain ottelussa Osasunaa vastaan erotuomari vihelsi ottelun erinomaisesti. FC Barcelonan pelaajien saldoa kyseisestä ottelusta:

Valdes: Tulee maaliltaan puoleen kenttään huutamaan, keltainen kortti.

Alves: Mulkkupää valittaa jostain mitä kukaan muu ei tajua, ei edes tuomari. Keltainen kortti.

Xavi: FC Barcelonan varakapteeni ja joukkueen toiseksi kokenein pelaaja (Puyol lähti vaihtoon) antaa käytösmallia nuoremmilleen huutamalla tuomarille vaihtopenkiltä asiattomuuksia. Keltainen kortti. Ei ihme ettei tuonkaltainen ääliö päässyt kentälle asti.

Etteivät nämä riittäisi, FC Barcelonassa talon tavoille oppinut Mascherano esittää vuoden pelleshown. Ensin kentällä valitusta tuomarille ja keltainen kortti. Täydeksi mulkuksi oppineen päivä jatkui ottelun jälkeen punaisen kortin merkeissä.

Tällainen kusipäitä täynnä oleva UEFA:n suosikkijoukkue Fair Play listan ykkösenä??

33 kommenttia:

  1. no ainakin barca jättää mussuttamisen kentälle toisin kuin muorinho,wenger ja sir alex ja osa hänen pelaajistaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lehdistötilaisuuksissa sun muissa joutuisi vastaamaan hankaliin kysymyksiin.

      Poista
  2. Onneksi FC Barcelonan pelaajista kukaan ei osaa eikä ymmärrä suomea. Tuollaisista "mulkkupäistä", "ääliöistä" ja aikaisemmissa kirjoituksissa mainituista "hormonihirviöistä" ja "hormonipelleistä" voisi saada vaikka syytteen kunnianloukkauksesta. Sittenhän kaikki saisivat selville, kuka Messinvihaaja oikeasti netin ulkopuolella on! Se olisikin riemastuttavaa, kun futiksesta jotain oikeasti ymmärtävät lähtisivät joukolla tenttaamaan Messinvihaajaa! Taitaisi tältä itseään isoksikin "jalkapalloneroksi" tituleeraavalta mennä jauhot totaalisesti suuhun.

    VastaaPoista
  3. Kylläpä pelottaa. Mainitut FC Barcelonan ovat käyttäytyneet ääliömäisesti ja olen sen myös perustellut.

    Messi on käyttänyt hormoneita, faktaa. Sen takia hormonipelle on ihan pätevä ilmaisu eikä tuosta mitään kunnianloukkauspaskaa saa millään.

    Tenttaajien tiedot loppuisivat viidessä sekunnissa kesken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Messin saama hormonihoito ei ole missään kielletty. Sen varmasti tiesitkin.

      Poista
    2. Missään? Olen huomannut kuinka moni on saanut urheilussa kilpailukieltoa kasvuhormonin käytöstä. Messi käytti kasvuhormonia.

      Poista
  4. Hoito oli kasvuhormoniVAJEESEEN (sairaus). Ne jotka ovat jääneet kiinni, eivät ole käyttäneet sitä VAJEESEEN vaan suorituksen parantamiseen. Siinä ero. Vaje saatiin hoidon kautta normaalille tasolle, mikä muilla ihmisillä on. Ja hoito loppui n. 10v sitten ja sinä jaksat siitä vieläki lätistä.

    Käy tsekkaamas tuubista videoita kun Messi pelaa junnuna ennen hoitoja. Samalta meno näyttää nytkin. Joten miten Messi hyötyi hoidosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä samaahan tekivät yleisurheilijat. He saivat douppaamalla arvot samalle tasolle mitä muilla urheilijoilla oli.

      Messin kasvuennuste ilman douppausta oli noin metri ja 40 senttiä, kerrotko yhdenkin alle 1,5 metriä pitkän jalkapalloilijan joka nyt pelaa huipputasolla?

      Poista
    2. Messinvihaajan mielestä Messin olisi pitänyt jäädä 140-senttiseksi, joten siinähän tuo "hyöty" jo tulee.

      Poista
    3. Aivan. Douppaamalla Messin fysiikka parani tasolle jolla hän pystyy pärjäämään huipulla. Tarkalleen samaa kasvuhormonia käyttäneet yleisurheilijat yrittivät saada aikaan kasvuhormonilla.

      Poista
    4. Voi voi niitä, jotka lääkityksellä ovat selvinneet tapaturmista. Tehohoidossa annetaan kovia huumeita kipulääkkeinä. Huijareita ovat. Eivät terveet niitä saa käyttää, joten ei pitäisi sairaidenkaan.

      Vai?

      Poista
    5. Yritätkö nyt sotkea urheilijoita ja muita?

      Vai yritätkö verrata tapaturman hoitoa fysiikkaa parantavaan douppaukseen?

      Poista
    6. Huume on rikollista mutta syystä sallittua tapaturman kokeneille.

      Kasvuhormoni on vastoin urheilun sääntöjä mutta syystä sallittua synnynnäisestä vajauksesta kärsiville.

      --

      Lukihäiriöstä kärsivä saa lisäaikaa ylioppilaskokeessa. Huijausta vai ei?

      Kasvuhormonihäiriöistä kärsivä saa lisäkasvuhormonia. Huijausta vai ei?

      Molempiin vastaus: ei.

      Poista
    7. Vertasin tapaturmaa ja synnynnäistä vajausta. Tiettyä heikkoutta vertauksessa voi havaita, mutta käytännössä eroa ei juuri ole.

      Toisessa vertauksessa taas on molemmissa kyse synnynnäisestä ominaisuudesta, vajauksesta, jota kaikista huolehtiva yhteiskunta yrittää kompensoida (= saattaa kaikki samalle lähtöviivalle).

      Tätä tehtiin Messin tapauksessa. 140->170 eli hädin tuskin keskipituiseksi, eikä esimerkiksi 170->200.

      Poista
    8. - Molempiin vastaus on: kyllä.

      Sitähän moni sanoo että nykyisin ylioppilaiksi pääsee monia joiden ei pitäisi päästä. Ei työelämässäkään jaella ilmaisia helpotuksia.

      - Yhteiskunnan saattaa kaikki samalle viivalle ja urheilu on kaksi eri asiaa. Jos esim jalkapalloilijalla on synnyinnäinen lihasheikkous, saako hän doupata itselleen "normaalit" lihakset? Tuskin.

      Ellei Messin luontainen lahjakkuus riitä huipulle 140 sentin pituudella, se on voi voi. Aika monella jalkapalloilijalla on synnyinnäisiä heikkouksia jotka estävät nousun huipulle mutta jotka voisi paikata dopingilla. Tästä on hyvin lyhyt matka dopingin käytön sallimiseen.

      Poista
    9. Onpa mielenkiintoista kuulla, että joku vakavissaan julistaa itsensä syrjinnän kannattajaksi. Kiitos rehellisyydestä kuitenkin.

      Itseasiassa työelämässäkin jaetaan ilmaisia helpotuksia. Tyhmä se esimies, joka ei anna lukihäiriöiselle enemmän aikaa kirjoittaa vaikkapa raportteja tai vähentää vastuuta työtehtävistä niiltä osin. Kun kuitenkin muu osuus työstä onnistuu.

      Luettele kiitos synnynnäisiä heikkouksia, joita ei saa korjata lääkityksellä. Tai kun se lista ei kuitenkaan onnistu, niin lista niistä, joita ei sinun mielestäsi saisi korjata.

      Poista
    10. Mutta onko helpotuksia saava työntekijä yhtä tehokas kuin sellainen joka ei helpotuksia tarvitse? Ei ole.

      Niitä saa korjata. Valitettavasti urheilussa ei doping-aineiden käyttöä yleensä sallita, ymmärrät varmaan miksi ei.

      On täysin turhaa verrata normaalielämän sairauksien hoitoa urheilijoiden douppaukseen.

      Poista
    11. Korjaan, kun ei ilmeisesti äsken ollut riittävän selvää:
      Luettele kiitos synnynnäisiä heikkouksia, joita urheilijoilta ei saa (tai lapsuudessa ei olisi saanut) korjata lääkityksellä.

      Poista
    12. Lääke, lieväksi dopingaineeksi luokiteltava aine ja dopingaineeksi luokiteltava aine ja pitkäaikaisesti suorituskykyä parantava doping aine ovat täysin eri asioita.

      Mikä tahansa asia voidaan luokitella sairaudeksi. Ellei esim nosta penkistä 120 penkistä 16 vuotiaana saa doupata itsensä sille tasolle (pääsee samalle tasolle muiden kanssa) jos ainakin yksi maailmassa siihen pystyy?

      Ellei Messin luontainen fyysinen lahjakkuus riitä jalkapallossa huipulle, voi voi. Monella muullakaan ei riitä eivätkä saa doupata fysiikkaansa riittävälle tasolle. Ihan OK jos Messi haluaa doupata itsensä normaalielämää varten. Pysyköön sitten poissa huippujalkapallosta.

      Poista
    13. Kiitos. Siispä et pysty luettelemaan mitään synnynnäisiä heikkouksia, joita urheilija ei saa korjata lääkityksellä (oli lääke dopingiksi luokiteltu tai ei). Muuta kuin Messin lapsuuden kasvuhormonihoidon.

      Totta kai mikä vain voidaan luokitella sairaudeksi (kuten mikä vain luokitella dopingiksi). Se on lääkärien tehtävä. Esimerkiksi normaali lyhytkasvuisuus ei ole sairaus mutta kasvuhormonin poikkeava vajaus on:
      http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/etusivu?p_p_id=dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku&p_p_action=1&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku__spage=%2Fportlet_action%2Fdlehtihakuartikkeli%2Fviewarticle%2Faction&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_tunnus=duo40207&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_p_frompage=uusinnumero

      Sitä paitsi pelkkä kasvuhormoni, joka auttaa kyllä pituuskasvuun lapsilla, ei kasvata lihasvoimaa. Vasta, kun mukaan tulee anaboliset steroidit, homma muuttuu ratkaisevasti:
      http://yle.fi/urheilu/lajit/hiihtolajit/hiihto/2011/11/kasvuhormoni_-_mita_hyotya_siita_on_huippu-urheilussa_3033174.html

      Aivan vastaavalla tavalla ihmisten tasavertaisuudesta välittävässä maailmassa annetaan vajavuuksista kärsivien urheilijoiden käyttää astmalääkkeitä, proteeseja tai vaikka suojakypärää urheilussa. Urheilijoiden palautumiseen käytetään kaiken maailman (sallittuja) nesteitä eikä anneta luontaisen palautumisen hoitaa asiaa.

      Kyse on siis luokittelusta vain. Ero on vain siinä, että urheilun sääntöjen säätäjät perustavat ne faktaan, me keskustelijat enemmän tai vähemmän mielipiteisiin.

      Poista
    14. En listaa koska se on täysin epöolennaista.

      Kasvuhormonin määrän poikkeava vajaus on puhdas tulkintajuttu. Kuinka suuri vajaus on sairaus? Täysin puhdas tulkintajuttu.

      Tutkimusten mukaan kasvuhormoni lisää nopeutta. Lihaksia se varmasti kasvattaa myös, mistä se lisäpituus muuten tulisi?

      Astmalääkkeiden käyttö pitäisi monen urheilijan mielestä kieltää. Proteeseista puheenollen, erään pikajuoksijan proteeseista on noussut melkoinen kohu. Kypärän vertaaminen dopingiin herättää huutonaurua.

      Perustavat faktaan? Yleisurheilussa ja varsinkin voimailulajeissa on jaettu monta kilpailukieltoa kasvuhormonin käytöstä.

      Jalkapallossa mutuillaan.

      Poista
    15. Et taaskaan osoita lukeneesi vastaukseni linkkejä edes silmäillen, joten minun on turha vastata tähän.

      Poista
    16. Come again? Pituuden kasvaessa lihakset eivät kasva?

      Itsekin taisi jäädä lukematta:

      "Vähäisten, kontrolloiduissa tutkimuksissa kasvuhormonilla saatujen tilastollisesti merkittävien parannusten joukossa on anaerobisen suorituskyvyn lisääntyminen. Saadun 4 prosentin parannuksen on arvioitu merkitsevän käytännössä noin 0,4 sekunnin parannusta 100 metrin pikajuoksussa."

      Ja Messillä on ihan sattumalta todella hyvä juoksunopeus. Niinpä.

      Poista
    17. Kappas, luit. Mutta miten luit? Missä kirjoitin lihasten kasvamisesta? En missään. Vaan: "Lihasvoima ei lisäänny"

      --
      Tulkinnasta osannet lukea linkeistäni. Siellä siitä kerrotaan. Ihan lääkärit kertovat. Ne, jotka siihen faktaan tulkintoja perustavat.

      --
      Kypärä parantaa pään luiden heikkoutta kärsivien turvallisuutta. Ei saisi käyttää kypärää, koska voi voi jos on heikot luut. Pitäisi pärjätä sillä, mitä itsellä luontaisesti on.

      --
      Sanoit: "En listaa koska se on täysin epöolennaista."

      Älä perustele epäolennaisuuksilla sitten. (Aiemmin se ei ollut epäolennaista mielestäsi: "Aika monella jalkapalloilijalla on synnyinnäisiä heikkouksia jotka estävät nousun huipulle mutta jotka voisi paikata dopingilla".)

      Poista
    18. - Täysin epäloogista ettei lihasvoima lisääntyisi lihasten kasvaessa. Ehkä ei varsinainen voima, mutta on voimassa muutakin kuin pelkkä voima, tutustu vaikka käsitteeseen momentti.

      - Kumma juttu kun kasvuhormonin havaitsemiseen kehitetään testejä, vaikka se ei kasvata lihasvoimaa. Miksi sitä sitten käytettäisi?

      - Valitettavasti mm. jääkiekossa ei saa pelata ilman kypärää. Moni pelasi silloin kun ei ollut pakko. Nyt on pakko pitää kypärä päässä, joten vertaus on epäolennainen.

      - Noita heikkouksia voivat olla esim voiman, koon tai nopeuden puute. Niitä voi paikata dopingilla kuten Messin kohdalla tehtiin.

      Ovatko nuo sairauksia, riippuu täysin tulkinnasta.

      Poista
  5. Alvesin kortti tuli siitä kun protestoi viheltämättä jäänyttä rankkaria. Käsivirhe boksissa, ei mikään suuri mutta käsi mikä käsi. Kattosit pelit joskus..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mutta "valittaa jostain mitä kukaan muu ei tajua, ei edes tuomari" on taas semmoista scheissea.. Eiköhän tuo ihan asiasta valittanut, hyvä että tuomarilla oli pokkaa antaa kortti.

      Poista
  6. Helppo antaa keltainen koska Alves oli väärässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi ettei löydy mitään videon pätkää tapahtuneesta. Tilanteessa oli käsivirhe, valitti aivan asiasta. Katsoisit pelit joskus.

      Poista
  7. Annetaanko jalkapallossa rankkari kaikista käsivirheistä rankkarialueella? Ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei anneta, mutta kaikista antamattomista valitetaan.

      Poista
    2. Valituksia on monenlaisia. Kaikista ei anneta varoitusta.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.