lauantai 4. helmikuuta 2012

FC Barcelona ei enää viitsi esittää pelaavansa kovatasoista sarjaa

FC Barcelona tiesi ettei Real Sociedad lähde pelaamaan tosissaan. Silti FC Barcelona voisi laittaa kentälle kunnon kokoonpanon. Lauantain ottelussa kokoonpano oli seuraavanlainen.

Maalivahti: Vakiomies
Puolustus: Penkinlämmittäjä-penkinlämmittäjä väärällä pelipaikalla-vakiomies-vakiomies
Keskikenttä: Juniori-varamies-juniori
Hyökkäys: Juniori-hormonipelle-juniori

Vaihtopenkillä olikin viisi avauksen pelaajaa. Kentällä on neljä junioria ja kaksi penkinlämmittäjää. Tästä huolimatta Real Sociedadia ei kiinnosta tippaakaan. Espanjan sarjan taso on säälittävän huono ja FC Barcelonan toiminta korostaa sitä entisestään.

Ottelu on valitettavasti vielä kesken.

87 kommenttia:

  1. Mistä negatiivinen asenne?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anti-BFC vala: Omistan elämäni taisteluun FC Barcelonaa vastaan.

      Poista
  2. Messinvihaaja on tosi kova ruikuttaja, ruikuttaa, kun Barca jyrää ihannekokoonpanollaan pokaalista toiseen, ruikuttaa kun joukkue antaa omille kasvateilleen näyttöpaikkoja liigapeleissä tai UCL peleissä, ruikuttaa vaan ruikuttamaan päästäkseen.

    Juttunsa myös täyttä PASKAA ilman mitään faktapohjaisia perusteluja. Joka "jutussa" höpöttää vaan samaa paskaa, pelaaja X taas filmasi, vastustajaa ei kiinnostanut, La Liga on paska liiga jne ilman mitään konkreettisia perusteluja. Säälittävä täyttä PASKAA jauhava raukka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttöpaikkoja annetaan yleensä yhdelle pelaajalle kerrallaan. Nyt oli kentällä lähes puhdas varamiehistö vaikka pistemenetykseen ei ollut varaa. Kertoo Liigan tasosta olennaisen.

      Poista
  3. jos barcan peli on niin kauheeta toiminta ja sen tekemiset myös niin mitä vittua sä niitä pelejä katot? jos mä vihaan jotain asiaa en kattois ikinä sitä ohjelmaa tai peliä! IDIOOTTI!

    VastaaPoista
  4. tykkäyksiä kommenteille(:

    VastaaPoista
  5. MIKSI hemmetissä te luette tätä blogia jos te vihaatte tän jätkän kirjotuksia noin perkeleesti?

    tämmönen kärjistetty teksti on mukavaa lukemista. ei tietenkään teille barcafaneille, mutta onko joku pakottanut teidät lukemaan näitä?

    Yrittäkää nyt hyvät ihmiset ymmärtää että tää jätkä ei ole mielipiteineen yksin. Hän ehkä vähän kärjistää mutta mikäs siinä.
    Pääpiirteet ovat monessa jutussa ihan asialliset, mutta kuorrutettu tietenkin persoonallisesti, ja sehän on aina vain plussaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EDIT: esim. tämän jutun pääpointti on se, että la ligassa kovat voittavat heikommat vaikka b-miehistöllä. toinen asiallinen pointti on se että nämä rupuseurat eivät edes yritä tosissaan. se miten barcan "viitsiminen" liittyy tähän niin on tietty tulkintaa, mutta ihan hyvä sellainen.
      sanasta hormonipelle, sana hormoni on tosiasia ja pelle on mielipide. Hormoneita saaneen henkilön kutsuminen pelleksi ei tosin ole mitenkän radikaalia.

      Allekirjoittanutta ainakin kiinnostaa se, että miksi esim. te aiemmin kommentoineet olette edes tulleet tänne ja pahoittaneet mielenne ja sitten ärsyyntyneenä kommentoineet. Yritättekö käännyttää ihmiset teidän kanssa samanmielisiksi tai jotain? Eikös mielipidevapaus ole sallittua?

      Ja mikä ihmeen kohta tässä ko. blogikirjoituksessa vaatisi jotain faktaa, jota ei ole joko tässä tai "messinvihaajan" aiemmissa julkaisuissa? Missä on teidän omien kommenttienne "faktat"?

      Ja joku teistä vissiin luulee mua joksikin messinvihaajan kakkos accountiksi (ainakin aiemmista kommenteistanne päätellen), mutta sen voitte kyllä unohtaa. En ole hänen kanssaan monessakaan asiassa samaa mieltä, mutta ymmärrän häntä helvetisti paremmin kuin teitä kommentoijia, jotka ilmeisesti haluavat että kaikkien pitää rakastaa Barceloonaa.

      Poista
    2. Hyvä kirjoitus. Kyseessä ei ole minun kakkosnick kun joku sitä kuitenkin miettii. Ei tuohon ole paljoa lisättävää.

      Poista
    3. Jätit sitten "varmuuden vuoksi" 45 minuuttia väliä, ennen kuin tulit oikein avautumaan "ei muuten ole minun kakkosnick, ei varmasti ole!". Todella säälittävää hei!

      Kyllä varmasti moni ei pidä FC Barcelonasta(todennäköisesti sen takia, että FCB on kyykyttänyt kys. henkilön omaa suosikkiseuraa matkallaan menestykseen, jopa melko raaoillakin numeroilla ehkä...), mutta suuri osa heistä pystyy kuitenkin keskustelemaan asiapohjalta mielipiteistä! Sitten on se pieni säälittävä osa, joka vaan vihaa ja huutaa ilman faktapohjaisia perusteluja omille höpöille väitteilleen. Tämän ryhmän paras esimerkki on juuri Messinvihaaja, jota seuraa YLEn palstoillakin kirjoittelevat urpot, petterit ja muut lajista mitään ymmärtämättömät, joiden jutuille saa nauraa.

      Ei siinä, saahan sitä tyhmä olla, mutta ei sitä kys. kirjoituksilla ihan koko kansan tietoon kannattaisi tuoda, kuten ed. mainitut herrat tekevät. Tosin omapahan on valintansa...

      Poista
    4. Ei ole minun kakkosnick. Barca-faneille voi olla järkyttävä yllätys että kanssani saman mielipiteen omaavia löytyy. Get over it.

      Miksi ei saisi tuoda? FC Barcelonan viime vuosien menestys on perustunut pelkästään UEFA:n suosimiseen. Ellei sitä tajua, on Barca-propaganda mennyt liian syvälle aivoihin. Kuten sanottua, tulevaisuudessa yhä useammat tulevat ymmärtämään totuuden.

      Poista
    5. Jos kirjoituksissa olisi edes hiven faktaa ja niissä olisi "asiantunteva ote", niihin voisi ehkä lukijakin suhtautua toisella tavalla. Saattaisi jopa syntyä mielenkiintoista ja faktoihin pohjautuvaa keskustelua...Nykyisellään sitä ei synny, koska kirjoituksissasi ei ole esitetty ed. mainittuja asioita. Pelkät omat johtopäätöksesi tyyliin Barca voitti puoliksi varamiehistöllä => La Liga on surkea, eivät riitä, jotta asiallista ja mielenkiintoista keskustelua syntyisi. Se on jo nähty.

      Nykyisellään kirjoitukset heijastavat vain kirjoittajan "tyhmyyttä", kykenemättömyyttä perustelemaan faktoin ja perustelluin mielipitein. Ei vain niin, että "koska minä sanon niin". Se ei ole faktapohtainen perustelu, kuten ei myöskään "muutkin ovat samaa mieltä kanssani/näkeehän muutkin, että sitä ja tätä...".

      FC Barcelona herättää jalkapallofanimaailmassa tunteita ja keskustelua. Täälläkin sitä voisi olla, jos pystyisit objektiiviseen tarkasteluun ja rakentavaan keskusteluun.

      Poista
    6. Luuletko että blogin tarkoituksena on saada aikaan faktoihin perustuvaa keskustelua?

      Noita "faktoja" Barca-fanit viljelevät ympäri nettiä.

      Minulla on monta taistelukenttää, yhdessäkään ei kyetä rakentavaan keskusteluun.

      Poista
    7. Eli valitettavasti asia oli kuten oletinkin: tarkoituksenasi on siis vain vinkua, valittaa ja keksiä päästäsi, kuinka mollata ja haukkua FC Barcelonaa ja sen pelaajia esittämättä minkäänlaisia tosimaailmaan perustuvia väitteitä tai perusteluja puheillesi! Olen eri yhteyksissä törmännyt useampaankin kaltaiseesi henkilöön, jotka yrittävät uida vastavirtaan väittäen, että heidän mieltymyksensä ja mielipiteensä olisivat oikeampia kuin suuren enemmistön. He ovat sentään yrittäneet esittää rakentavia ja tosimaailmaan perustuvia mielipiteitä ja keskustelusta on tullut ns. "järkevää".

      Hyvä, että tuli selväksi, että olet vain pelkkä valittava ja vinkuva trolli, joka ei edes yritä tukea väitteitään millään tosiseikoilla tai järkevillä perusteluilla! Säälittävintä, mitä tähän mennessä on vastaan tullut! Väität käyväsi jotain "taistelua FC Barcelonaa vastaan", mutta todellisuudessa et edes yritä, kun et vaivaudu esittämään faktoja tai perusteluja.

      Poista
    8. Ja väität myös, että FC Barcelona on menestynyt viime vuosina vain UEFAn ja tuomareiden suosimisen takia. Onko tällaisten korruptiosyytösten tueksi antaa jotain faktaa ja todisteita, vai mutuiletko jälleen vain? Muistutan, että elämme länsimaisen oikeuskäsityksen maanosassa, johon kuuluu kiinteänä osana, että syyttäjän on todisteilla osoitettava syytetyn syyllisyys.

      Näin ollen, onko esittää mitään pitävää, vai heitätkö taas youtubelinkillä ja horiset jostain "aiheettomista punaisista Van Persielle" tai "tuomimatta jääneistä rankkareista", kuten olet jo vuosia tehnyt? Muistutan samalla, että jalkapallon tuomarit ovat edelleenkin ihmisiä ja säännöt jättävät tulkintaa mm. käsivirheissä ja vihellyksen jälkeen pelaamisessa.

      Laita siis UEFAn korruptoituneisuudesta jotain todisteita väitteidesi tueksi tai ole vaan ihan hiljaa.

      Poista
    9. Kuten sanoin, yhdelläkään taistelukentällä eivät muut kykene asialliseen keskusteluun FC Barcelonasta, tässä en sitä edes yritä. Turha vaiva olisi.

      Olen esittänyt enemmän perusteluita kuin mm. sinä.

      Länsimainen oikeuskäsitys ei tuolta osin päde tässä blogissa. Todisteeksi korruptiosta riittää UEFA:n puheenjohtajan julkinen FC Barcelona fanitus.

      Poista
    10. Todisteeksi ei riitä "UEFAn puheenjohtajan julkinen FC Barcelona fanitus", koska minä sanon niin. Tuollainen "todiste" ei myöskään pitäisi minkäänlaisessa oikeusistunnossa tai edes riittäisi sisäisen tutkinnan aloittamiseen.

      Minun ei tarvitse perustella, koska olen tässä vain yrittänyt saada sinulta perusteluita omille syytöksillesi ja väitteillesi! Mutta koska et halua/pysty niitä antamaan, voin todeta tähän loppuun, että ennakkoluuloni ovat osoittautuneet oikeiksi: olet säälittävä trolli, jolta loppuu halu ja taito keskustella, kun PASKAPUHEIDESI perusteeksi halutaan faktaa tai perusteluja. Säälittävä tyyppi!

      Poista
    11. Tässä ei olla missään oikeusistunnossa, haloo.

      Jepjep. UEFA:n puheenjohtaja kannattaa FC Barcelonaa, FC Barcelona saa UEFA:n otteluissa tuomareilta jatkuvasti apuja = ei mitään.

      Säälittävää kun ei suostuta myöntämään faktoja.

      Poista
    12. Platini on kertonut olevansa FC Barcelonan ja erityisesti sen pelityylin fani. Se ei tarkoita, että hän jotenkin järjestelisi voittoja Barcalle, koska sellainen järjestelmällinen sopuilu ei nyt vaan ole noin suuressa mittakaavassa mahdollista. Italiassakin jo nähtiin, kuinka käy paljon pienemmänkin kaliiberin sopuilulle.

      FC Barcelona saa tuomareilta "UEFAn otteluissa jatkuvasti apuja" vain sinun kieroutuneen mielikuvituksesi ja vihalasiesi lävitse. Tuollaisia suosimissyytöksiä ei virallisiin elimiin ole kukaan taho esittänyt. Tappioista pettyneet vastustajan pelaajat ja valmentajat ovat jotkut mediassa pettyneinä ruikuttaneet, mutta mihinkään virallisiin elimiin ei ole tehty mitään ilmoituksia. Näin ollen mielipiteellesi ei voi antaa juuri painoarvoa.

      On säälittävää ja naivia kuvitella, että Platinin Barcan peliin kohdistama ihailu olisi syynä Barcan menestykseen. Asia taitaakin olla itse asiassa juuri päinvastoin: Barcan menestys ja pelityyli taitaa olla syynä Platinin osoittamaan ihailuun!

      Poista
    13. Italiassa kesti aika kauan että sopuilu huomattiin. Kyllähän sopuilu hyvin toimi sen aikaa kun toimi. Tällaisia kommentteja Platini laukoo ENNEN Mestarien liigan finaalia. Riittää perusteluksi.

      Kerrotko mille viralliselle elimelle tuosta voisi valittaa?

      Poista
    14. Todennäköisesti jokin valvontaelin/oikeusistuin valvoo myös UEFAn puheenjohtajan ja johtokunnan tekemisiä. Puheenjohtaja ja johtokunta valitaan demokraattisella äänestyksellä, joten kyllä heidänkin toimintaansa valvotaan, eivät ole mitään diktaattoreita.

      Rakas Chelseasi oli muuten eilen aika säälittävä ja ihannoimasi Frank Lampard täysin näkymätön kuten aina isommissa peleissä.

      Poista
    15. Minkä takia valvoisi? Siinä vaiheessa kun UEFA saa kritiikkiä erotuomarivalinnasta jo ennen ottelua, pitäisi jokaisen FC Barcelona faninkin herätä.

      Lampard ei ollut edes kokoonpanossa, ei ihme kun oli näkymätön.

      Poista
    16. Ei ollut kokoonpanossa, kun on sen verran hidas ja peliä hidastava pelaaja! Huutelit juuri, ettei YLEn puolella, ettei Valioliigassa pärjää junnuilla, vaan pitää käyttää iäkkäämpää pelaajistoa..Noh Lampard ei mahtunut kentälle ja on tällä kaudella ollut monessa pelaamassaan ottelussa todellinen riippakivi Chelsealle, vaikka pari maalia onkin onnistunut tekemään.

      UEFA on Euroopan jalkapallon kattojärjestö, joka hallinnoi kaikkia suurimpia euroturnauksia ja myös katselee kansallisten jalkapallojärjestöjen perään. FIFA on vain ylempänä hierarkiassa. Näin ollen kyllä tuollaista järjestöä ja sen toimia valvotaan. On naivia väittää, että he olisivat muka jotain diktaattoreita, jotka päättävät otteluiden voittajat. Toki, jos muita perusteluja ei ole esittää, niin voihan sitä noinkin epätoivoisia huudella...

      Poista
    17. Ihan vaan loukkaantuneena. Lampard on muuten tehnyt eniten liigamaaleja Chelseassa (9, jaettu ykkössija Sturridgen kanssa).

      UEFA:a kiinnostaa enimmäkseen raha. Kerrotko vielä tahon jolle UEFA:n toimista voi valittaa? (ja valituksella voi jotain vaikutustakin olla).

      Poista
  6. haluaisin tältä "jalkapallon kaikkitietävältä" tiedustella sellaista asiaa että mitä kertoo sellainen fakta tästä sinun niin hehkuttamasta valioliigasta että sinne tuli muutamia vanhoja ukkoja kärki seuroihinkin jotka oli melkein heti avauksen miehiä. Ite olen jo pari kolme kautta ollut sitä mieltä että englannin seurat alkanu tippua muun euroopan kyydistä ja ovat ns kakkos katekorian joukkueita ja minusta nämä hankinnat ja niiden pelaajien merkitys joukkueelle kertoo aika paljon tästä asiasta. ja samalla myös kummanki manchesterin tippuminen mestareiden liigasta puoltaa myös tätä. vielä noin 4v sitten englantilaiset dominoi sitä liigaa muttei enään. onko siis englannin valioliigan taso jäänyt jälkeen mielestäsi? ja yritä nyt kerranki vastata niinku normaalit ihmiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Scholes ja Henry? Scholes tuli koska Ferguson ei halunnut ostaa uutta keskikenttäpelaajaa. Henry koska Gervinho lähti Afrikan kisoihin ja Oxia ei viitsitä ylipeluuttaa.

      Englannin Valioliigan taso ei ole pudonnut. Taso on kokonaisuutena noussut ja sen takia Mestarien liigassa pelaavat joukkueet joutuvat pelaamaan jatkuvasti kovia otteluita. Liigaotteluissakin on pakko painaa tosissaan toisin kuin viime kaudella Portolla tai useana kautena Espanjassa kahdella kärkijoukkueella. Otteluruuhka tekee tehtävänsä. Manchester Unitedin putoamisen ennustin hyvissä ajoin, Manchester Cityllä oli kova lohko jota sotki entisestään sysipaska Villarreal (0 pistettä). Mestarien liiga on myös vaikea ensikertalaisille.

      Vastaavasti voi kysyä mitä Villarrealin ja Valencian taso kertoo Espanjan liigasta. Valencia ei jatkoon ja Villarreal 0 pistettä.

      Poista
    2. Luulisi että valioliigan tason nousu näkyisi euroopan kentillä koska kaikkihan sinne kuitenki tähtää ja haluaa voittaa. (paitsi real jolla kiinnostus loppuu).

      Millä tavalla villareal sotki cityn mahdollisuudet jos häviää joka pelin? Villarealin päätähtäin tällä kaudella on liiga varsinkin sen jälkeen kun kausi alkoi erittäin huonosti ja avain pelaajia loukkaantu. Nyttemin peli parantunut ja tällä hetkellä johtaa sevillaa vieraissa2-1.
      Valencia oli tasaisessa lohkossa jossa oli nyt se ensimmäinen ulkona oleva joukkue.

      Myöskään eurooppa liigassa ei valioliiga joukkueet ole menestynyt. Stoke ainut jatkaja. ei tästä ihan ensimmäisenä tule mieleen että taso on noussut kun kaikki loppujen lopuksi tähtää euroopassa menestymiseen

      Poista
    3. Villarreal ei ottanut yhdeltäkään joukkueita pisteitä pois ja siten satunnaisten onnistumisten merkitys kärkikolmikon keskinäisissä otteluissa kasvoi.

      Valencia jäi kuitenkin Chelsean taakse.

      Euroopan liiga on juurikin "ketään ei kiinnosta" sarja. Vähän parempi joukkue sen voittaa helpostikin kunhan peluuttaa ykkösmiehistöä. Katsele vaikka Tottenhamin kokoonpanoa Euroopan liigan otteluissa ja vertaa Valioliigaotteluihin.

      Poista
  7. Niin ja syy kiinnostuksen puuteeseen Euroopan liigassa: Mestarien liigan lohkovaiheen paikasta (jopa 6 tappiolla) tienaa enemmän palkintorahoja kuin Euroopan liigan voitosta. Ei siis ole mitään järkeä riskeerata edes mahdollista Mestarien liigan paikkaa Euroopan liigaan.

    VastaaPoista
  8. Kun nyt jatkuvasti lässytät kuinka "muut ymmärtävät sinun olevan oikeassa muutaman vuoden päästä", viitsitkö antaa tarkan päivämäärän tai edes vuoden milloin näin tulee tapahtumaan. Eli milloin jalkapalloa seuraavassa maailmassa on yleinen konsensus siitä, että Barcelonan valtakausi kaudesta 2008-2009 lähtien, on johtunut pelkästään UEFA:n ja tuomareiden suosimisesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuotahan on mahdoton tietää. Vaikea sanoa milloin iso joukko tulee järkiinsä. Olen aika varma että jossakin vaiheessa tulee.

      Poista
  9. Lampardis oli tänään mahtava. ei mulla muuta

    VastaaPoista
  10. pakko tarttua tohon manu chelski peliin, kun ukko on täällä rummuttanut valioliigan kovan pääpelin puolesta. Mites tossaki pelissä ukot seiso aivan vapaana alueella, esim Matan potku, ei tarvinnu edes puskee kun oli aikaa antaa pallon laskee jalkaan. Luiz aivan vapaana omassa maalissaan. Hernandezin tilanne ehkä paras, 170senttinen ukko puskee siellä isojen miesten keskellä aivan yksinään pallo maaliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poissaolijoita ManU:lta: Smalling, Lindegaard, Nani, Jones, Anderson, Vidic, Owen, Cleverley (loukkaantuneena).

      Poissaolijoita Chelsealta: Terry, Ramires, Lampard, Mikel (loukkaantuneena), Kalou, Drogba (Afrikassa).

      Poista
    2. suurin osa turhia vaihtomiehiä ja osa ei aina edes kokoonpanossa ainoat tärkeät poissaolot
      Nani,vidic manulta ja terry, lampard ja ehkä kalou chelsealta.

      Poista
    3. Ja Cahill ensimmäistä kertaa avauksessa keskuspuolustuksessa.

      Poista
    4. cahillillä on kyllä tarpeeksi kokemusta kovista peleistä vaikka ensimmäistä kertaa sinisissä pelasikin ja miten toi vaikuttaa lopputulokseen kun molemmilta suurinpiirtein samantasoiset kaverit pois.

      Poista
    5. Torresillakin on kokemusta kovista peleistä. Vaikeuksia on Chelseassa edelleen.

      ManU:lla oli laittaa keskuspuolustukseen korvaajaksi pelaaja joka tunsi hyvin joukkueen pelityylin, Chelsealla ei.

      Poista
  11. et lähe kommentoimaan tuota valjumatsia ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poissaolijat selittävät paljon. Lisäksi Cahill pelasi Chelsean paidassa ensimmäistä kertaa avauksessa. Se selittää miksi Hernandez pääsi vapaasti puskemaan.

      Poista
  12. Kertoo aika paljon Chelsean ja maajoukkueen topparitilanteesta, jos maajoukkueringissä pelaava Cahill on noin ulapalla ekassa pelissä uudessa joukkueessaan, vaikka on Valioliigassa pelannut jo vuosia. Ettei vaan olisi ollut taas hutiosto Chelsealta niin kuin niin monet ostot Abramovitsin aikana.

    Ja poissaolijat eivät muuten selitä millään tavalla sitä, että 3-0 johtotilanne vaihtui 3-3 tasuriksi. Tuomari antoi vähän heppoisia pilkkuja joo, mutta kyllä "isoksi seuraksi" luokitellun Chelsean olisi pitänyt pystyä 3-0 johto voittona pitämään. Mutta kun ei pää kestä ja ei taidot riitä, niin voi voi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cahill ManU:n paidassa tuossa ottelussa olisi ollut yhtä ulapalla. Ellet oikeasti tajua että keskuspuolustuksessa ratkaisee myös kommunikaatio, pelityylin tunteminen jne pelkän taidon sijaan, niin voi voi.

      Vaikea pitää johto kun vastustaja saa pari lahjapilkkua. Ilman niitä lopputulos olisi ollut 3-1!

      Poista
    2. No sitten olisi pitänyt laittaa kentälle pelaajia, jotka "tuntee pelityylin" ja osaa kommunikoida! Jos on paljon loukkaantumisia ja muita poissaoloja, niin pitäisi olla sitten sellainen junioriakatemia, mistä voisi nostaa tarvittaessa tasokkaita ja lahjakkaita junnuja paikkaamaan vajetta. Mutta eihän Chelsean akatemiasta olekaan tullut kuin John Terry!

      Kannattaisi siis panostaa siihen, että omista junnuista kehittyy pelimiehiä, jotka pystyvät toteuttamaan joukkueen pelityyliä, eikä vaan ostella muualta pelaajia menestyksen toivossa! Romeu on muuten hyvä esimerkki, käynyt hyvän junnukoulun ja pystyy noin nuorena noinkin hyviin ja kypsiin peliesityksiin. Kyllä huomaa, mistä akatemiasta on lähtöisin!

      Poista
    3. Mites FC Barcelonan "tasokkaasta" junioriakatemiasta löytyy noita keskuspuolustajia paikkaamaan? Aivan, ei löydy.

      Romeu pelaa lähinnä koska muut ovat sairastuvalla. Romeuhan lähti FC Barcelonasta koska ei mahtunut pelaamaan. On Chelseassakin pelkkä varamies.

      Poista
    4. Real Madridin akatemia vie muuten tällä osastolla FC Barcelonaa.

      Raphael Varane Real Madrid:

      Mestarien liiga: 3 ottelua
      Espanjan cup: 2 ottelua
      Espanjan liiga: 4 ottelua

      Yhteensä: 9 ottelua

      FC Barcelona:

      -

      Poista
    5. Uu, yksi Realin kasvatti päässyt pelaamaan muutaman ottelun tällä kaudella :D

      Sitten kun katsotaan sitä pelaajalistaa, jotka ovat tulleet La Masiasta, niin on pitkä lista, keskuspuolustajiakin 2, jotka ovat tällä hetkellä maailman top 5 toppareita: Pique ja Puyol. Sitten vielä siihen lisäksi maailman paras, eli Messi, Xavi, Iniesta, Fabregas, Valdes, Thiago ja niin edelleen. Pedro ja Busquets liittyivät vähän myöhemmin, mutta kuitenkin ennen aikuisikää ja edustusjoukkuepelejä.

      Verrokiksi Realista löytyy tämän hetken joukkueesta siis Varane ja Casillas, Guti ja Raul ovat jo lähteneet.

      Chelseasta löytyy kaikkien häpeäpilkku John Terry ja muuta ei sitten löydykään!

      Muutenkin lehdissä(Urheilulehti esim.) on viime aikoina ollut juttua siitä, kuinka La Masia on tällä hetkellä akatemiana muita edellä. Ihan muutama viikko sitten oli muuten juttu koko Barcelonan palloiluista sisältäen jalkapallon lisäksi juttua koripallosta, käsipallosta, futsalista ja maahockeystä. Kaikkia lajeja yhdisti sama asia: seura tarjoaa huippupuitteet junioreille ja pelaajilleen harjoitteluun ja opiskeluun ja jokaisen lajin joukkueella on se oma pelityyli, johon opetetaan jo ihan juniorista alkaen, koripallon suurimpia nimiä tällä hetkellä Navarro ja nuori NBA-sensaatio Ricky Rubio.

      Chelsean akatemiasta tai Realin akatemiasta ei ole samanlaisia juttuja kuulunut eikä näkynyt, miksiköhän? Jos kysymys on liian vaikea, niin voin auttaa vastaamalla itse: kys. akatemioista ei tule pelaajia, joista kannattaisi tehdä juttuja. Ei ainakaan niin kypsiä ja valmiita pelaajia kuin FC Barcelonan akatemioista.

      Poista
    6. Lisättäköön vielä että Varanen kutsuminen Real Madridin kasvatiksi on uskomatonta idiotismia. Lisäksi turha huudella La Masian topparituotannosta. Omista junnuista Fontas ja Bartra ovat lähimpänä läpilyöntiään, mitä tietenkin vaikeuttaa se että rosterista löytyy muutenkin 5 pelaajaa kyseisille pelipaikoille.

      Poista
    7. Mitä helvettiä selität, tää on varanen eka kausi realissa, pelas ennen lensissa. Ei oo varmaan ikinä edes käyny madridissa ennen SIIRTOAAN saatikka ollu realin kasvatti

      Poista
    8. Hahahahahahahahaaha, ei tunne edes omaa lempijoukkuettaan. Loputkin sun uskottavuudesta meni

      Poista
  13. Kirjoitin keskuspuolustajista, kuten varmaan tajusit. Fabregas pelasi aika paljon Arsenalissa.

    Chelsea joutui kasaamaan menestyvän joukkueen lähes tyhjästä. Ihan eri kuin FC Barcelonalla joka on resursseiltaan aina Espanjan top 2:ssa.

    JHN: FC Barcelonan topparit: Pique, Puyol, varauksin Abidal.

    Real Madridin topparit: Pepe, Carvalho, Ramos, Albiol.

    Eli Real Madrid antaa junnutoppareille enemmän peliaikaa kuin FC Barcelona vaikka pelaajia on enemmän tarjolla keskuspuolustukseen.

    Ts. FC Barcelonan "junnuille näytöpaikkoja topparin tontilla" selitys on täyttä paskaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienosti ohitit käytännössä koko viestini.

      Varauksin Abidal, mutta Realilla ehdottomasti Ramos? Abidal pelasi käytännössä koko viime kauden topparina, Ramos stunttaa keskustassa loukkaantumisten aikana. Lisäksi Masche on pelannut periaatteessa pelkästään topparina Barcassa. Sitten on vielä Busi, joka harvemmin aloittaa topparina, mutta usein ottaa sen roolin pelin sisällä. Eli tuossa on ne 5 vaihtoehtoa. Eli argumenttisi "Eli Real Madrid antaa junnutoppareille enemmän peliaikaa kuin FC Barcelona vaikka pelaajia on enemmän tarjolla keskuspuolustukseen." on kumottu.

      Ja missä vaiheessa joku on lässyttänyt Barcan antavan junnutoppareille näyttöpaikkoja?

      PS: Pidätkö Varanea Realin kasvattina?

      Poista
    2. Varane tuli Real Madridiin 18 vuotiaana joten miksi ei olisi Real Madridin kasvatti?

      Tällä kaudella (tästä kaudesta kai on puhe?) Ramos on pelannut enimmäkseen keskuspuolustajana. Mascherano on puolustava keskikenttäpelaaja ja Busquets myös, eli FC Barcelonalla on edelleen 3 topparia. Mutta kun ei junnuista löydy, pitää laittaa väärän pelipaikan pelaajia keskuspuolustukseen.

      Väität Mascheranoa tai Busquetsia keskuspuolustajiksi ja sillä perusteella argumenttini on kumottu? Joskus Barca-fanien tyhmyys oikeasti naurattaa.

      "No sitten olisi pitänyt laittaa kentälle pelaajia, jotka "tuntee pelityylin" ja osaa kommunikoida! Jos on paljon loukkaantumisia ja muita poissaoloja, niin pitäisi olla sitten sellainen junioriakatemia, mistä voisi nostaa tarvittaessa tasokkaita ja lahjakkaita junnuja paikkaamaan vajetta. Mutta eihän Chelsean akatemiasta olekaan tullut kuin John Terry!"

      Tuossa viitattiin Cahilliin (keskuspuolustaja) ja siihen kuinka junioriakatemiassa pitäisi olla keskuspuolustajia. Eipä ole FC Barcelonallakaan.

      Poista
  14. Edelleen, missä vaiheessa joku on väittänyt Barcan antavan noille ressutoppareille näyttöpaikkoja? Ja löytyyhän sieltä esimerkiksi jo mainitsemani Fontas ja Bartra, muitakin toki on mutta nuo ovat lähimpänä paikkaa edustusmiehistössä. Tällä hetkellä tilanne on vain sen verran positiivinen että rosterista löytyy päteviä korvaajia, jolloin junnuja ei ole pakko heittää kentälle. Laituriosastolla tilanne on käytännössä samanlainen, rosterista löytyy jokapaikanhöyliä (Alves, Adriano, Afellay) jolloin ressulaitureiden näyttöpaikat voidaan antaa joko penkiltä tai ennakkoon helpommiss otteluissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossahan kritisoitiin sitä ettei Chelsean reserveistä löydy toppareita jotka tietävät Chelsean pelityylin. Ei löydy FC Barcelonasta myöskään.

      Eli FC Barcelonalla ei lopulta ole mitään "tasokasta juniorityötä" eikä korvaajia löydy, tätähän olen selittänyt kauan.

      Poista
  15. OFF TOPIC: Onko messinvihaajan mielestä laureus-gaalakin korruptoitunut kun barca valittiin vuoden joukkueeksi?
    ja tuleeko asiasta juttua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Zamppa, Urheilualojen Guru8. helmikuuta 2012 klo 1.05

      No tottakai on! Johan Messinvihaaja on vuosia toitottanut, ettei noissa gaaloissa palkintoja jakavat raadit ymmärrä mitään jalkapallosta, kun hän itse taas ymmärtää jalkapallosta kaiken ja jakaa meille näitä "ainoita totuuksia" :D

      Samahan on vissiin Ballon d'Orissakin, ei raati kuulemma katso kuin jonkun turhanpäiväisen UCL-finaalin ja jakaa sen pohjalta palkinnon ja jälleen kerran mitään lajista ymmärtämättä. UEFAn, FIFAn, Paavin ja USAn presidentin salaliitto, että nämä "ammattilaiset" ovat päässeet jakamaan palkintoja, vaikkeivat lajista mitään ymmärräkään! Kyllä Messinvihaaja osaisi jakaa paremmin, tai ainakin omasta mielestään :D

      Poista
    2. En ole ikinä kuullutkaan mistään Laureus gaalasta.

      Ballon d'Or listalla ei ollut 23 pelaajan joukossa tämän hetken tehokkainta hyökkääjää RvP:ta, Zamppa, Urheilualojen Guru voisi perustella miksi ei.

      Poista
    3. Zamppa, Urheilualojen Guru8. helmikuuta 2012 klo 5.36

      Se oli kyllä vääryys, ettei ollut! Mutta listahan julkistettiin jo lokakuun tienoilla, vai oliko marraskuun alussa ja siinä siis listailtiin parhaita pelaajia siihen mennessä vuonna 2011. Van Persien viime kevät ei ollut mitenkään äärettömän erikoinen, mutta nyt syksyllä ja talvella on tulosta syntynyt ja koska listattiin nimenomaan koko vuoden 2011 parhaita, niin siksi varmaan ei ollut listalla, vaikka olisi kyllä sinne kuulunut. Tänä vuonna varmaan on listalla, jos vire jatkuu kesän EM-kisoihin asti ja ensi syksynä.

      Tästä huolimatta Ballon d'Oria ei kannata väheksyä. Sen voittajan äänestävät jalkapalloammattilaiset, jotka näkevät ja pelaavat parhaiden pelaajien kanssa. Asiantuntevin mahdollinen raati siis kyseessä, vaikka Messinvihaaja aina muuta väittääkin. Äänestäjiä on myös niin paljon, ettei palkintoa voiteta tuurilla tai sopimalla, kuka ketäkin äänestää. Paras erottuu kuitenkin aina joukosta.

      Poista
    4. Marraskuun alkuun mennessäkin RvP oli paukuttanut hyviä tehoja. Listalla oli jopa Abidalin kaltaisia turisteja, jotka pääsivät sinne vain koska pelasivat FC Barcelonassa ja sattuivat sairastumaan sopivalla hetkellä.

      Paras mahdollinen raati? Tuossa pieni osa raadista:

      Lala Altin
      Ziani Karim
      Sonejee Oscar
      Kelsick Romare
      Dublin George
      Hovsepyan Sargis
      Escalona Maurice
      Neill Lucas
      Janko Marc
      Sadigov Rashad
      Gavin Christie
      Hoque Aminul
      Forde Norman
      Zhevnov Yury
      Vermaelen Thomas
      Smith Elroy
      Ming Damon
      Spahic Emir
      Mompati Apache
      De Souza Robson
      Davis Andy
      Petrov Stiliyan
      Niyonkuru Vladimir
      Ouk Mic
      Samuel Eto'o
      Stalteri Paul
      Aguiar Claudio
      Djerabe Armand
      Du Wei
      Po-Liang Chen
      Yepes Mario
      Pareanga John
      Ruiz Bryan
      Srna Darijo
      Colome Jaine
      Okkas Ioannis
      Rosicky Tomas
      Charmare Miad
      Glenson Prince
      Walter Ayovi
      Dagoberto Portillo Gamero
      Rio Ferdinand

      Noista nimistä on tasoa "olen joskus kuullut":

      Neill, Vermaelen, Petrov, Eto'o, Stalteri, Yepes, Srna, Rosicky, Ferdinand

      42 nimeä joista vain yhdeksällä on sen verran saavutuksia että nimi herättää jotain muistikuvaa.

      "Sen voittajan äänestävät jalkapalloammattilaiset, jotka näkevät ja pelaavat parhaiden pelaajien kanssa."

      Messi-huoraus näyttää sekoittavan pään pahasti :D

      Poista
    5. Zamppa, Urheilualojen Guru8. helmikuuta 2012 klo 8.58

      Noista listan nimistä jokainen pelaa tai seuraa jalkapalloa AMMATIKSEEN päivittäin. Heidän mielipiteillään ja antamillaan äänillä on huomattavan paljon enemmän painoarvoa kuin sinun mielipiteilläsi, kun olet vielä avoimesti täälläkin ilmoittanut, ettet vaivaudu niitä edes perustelemaan.

      Sori vaan, mutta mitkään vakuuttelusi eivät tässä kohtaa auta. Jalkapallon ammattilaiset ovat äänestäneet Lionel Messin maailman parhaaksi 3 kertaa putkeen ja sillä siisti. Järjestä oma vuosittainen valintatilaisuus, niin mielesi paranee :D

      Tänään muuten Camp Noulla FCB isännöi Valenciaa, kun ratkotaan pääsy Espanjan Cupin finaaliin. Saammekohan ottelusta faktapitoisen kuvaelman, vai pohditaanko taas FCBn pelaajien vaimojen kuppikokoja?

      Poista
    6. Avainsana on SEURAA. Väitän tietäväni enemmän ajankohtaisesta jalkapallosta kuin kukaan listalla olevista.

      Listalla ei ollut kovinkaan montaa ammattilaista. Oma valintatilaisuuteni maksaisi liikaa.

      Katsotaan mitä ottelu tarjoaa.

      Poista
    7. Kuinka paljon seuraat esim italian liigaa? kuinka paljon matseja katot kyseisestä liigasta per viikko? entä valioliigasta? oikeastaan voisit mainita viime viikon 30.1-5.2 katsotut ottelut jokaisesta liigasta mitä katoit. Montako niitä oli ja mistä liigoista.

      Poista
    8. Paljonko arvelet noiden listalla olevien katsovan?

      Viime viikon kaikkia pelejä en, karkeasti jotain seuraavaa:

      Espanja 2, Italia 1, Ranska 1, Saksa 1, Englanti 4.

      Poista
    9. sitä mitä listalla olevat katsoo on erittäin vaikia tietää niinku et tiedä sinäkään. tosin luulet tietäväsi että seuraat enemmän mutta et ikinä sitä voi tietää ellet tunne jotain tiettyä henkilökohtasesti! Eli tuosta päätellen katsot ihan saman verran kun mitä normi jalkapallo ihminen joka tykkää seurata jalkapalloa eli et pelien katsomisen perusteella seuraa sen kummemmin kun mitä itse seuraan!

      Poista
    10. Listalla ei ole kovinkaan montaa ammattilaista. Messiä vastaan on pelannut ehkä muutama. Jne.

      Eipä tuota asiantuntijaraadiksi voi kutsua kun pelkästään Espanjasta löytyy miljoonia parempia asiantuntijoita kuin 80% listalla olevista on.

      Poista
    11. Kaikki pelaajat jotka tienaavat elantonsa jalkapallolla on ammattilaisia!

      "Eipä tuota asiantuntijaraadiksi voi kutsua kun pelkästään Espanjasta löytyy miljoonia parempia asiantuntijoita kuin 80% listalla olevista on."

      lähde tuolle?

      Poista
    12. Ja tuolla listalla olevista moni ei tienaa.

      Eiköhän keskimääräinen Espanjalainen futisfani tiedä enemmän kuin amatöörifutari.

      Poista
    13. Sitten niitä palkkoja kiitos kuka nuista ei tienaa elantoa ja kuka käy muissa töissä kun pelkästään jalkapallo?

      Poista
    14. Mitä sä selität, oon kuullu kaikista muista paitsi muutamasta ja tiedän et kaikki on ammattilaisia. Pää taitaa pehmetä kun kattoo paskapalloliigaa englannista

      Poista
    15. Ei tainnu löytyä mitään faktaa niihin kuka käy muissa töissä kun pelkästään jalkapalloa pelaa niin ei sitten kirjoiteta mitään.

      Poista
    16. Ehkäpä ei kiinnosta edes suurta yleisöä mitä joku satunnainen amatööri sattuu työkseen tekemään.

      Poista
    17. sama se sille suurelle yleisölle mutta minulla kiinnostaa erittäin paljon kuinka moni nuista on amatöörejä. Mutta tosi asiahan on ettei ainutkaan ja sä vain olet väärässä etkä jostain ihmeen syystä pysty sitä myöntämään.

      Poista
  16. Ylen pitäisi olla puolueeton media, mutta hirveä Barcahehkutus päällä koko ajan. Joukkueen joka pelistä kirjoitetaan juttu, ihan turhimmistakin peräpäänjoukkueitakin vastaan pelatuista otteluista. Realin ottaessa loistavan 6-2 vierasvoiton Sevillasta yle ei vaivautunut tekemään minkäänlaista juttua. Muutenkin Yle uutisten otsikointi on naurettavaa. Jokainen realin tappio/tasapeli on nöyryyttävä kun vastaavasti barcan tapauksessa kyse on mallia "barca jäi tasapeliin valenciassa" eli hyvin neutraali. Olen asiasta laittanut muutamaan kertaan ylelle palautettakin, mutta vastausta en ole saanut. Oletko messinvihaaja huomannut varsinkin ylen barca-huoraamisen. Lähennä oksettavaa touhua mediatoimijalta, jonka pitäisi olla täysin riippumaton.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Zamppa, Urheilualojen Guru8. helmikuuta 2012 klo 9.02

      YLEn toimitus ihannoi FCBn peliä ja sen tuomaa menestystä kuten noin 99 % muistakin jalkapalloa seuraavista ihmisistä ja ammattilaisista, ei siinä ole mitään ihmeellistä. YLE samaten näkee Realin törkeydet ja Mourinhon höpötykset, eikä ota niitä tosissaan, kuten ei pidäkään.

      Maailmassa parhaat ja komeimmat pärjäävät, heikommat jäävät vähemmälle. FCB herättää kaikissa jalkapalloihmisissä tunteita, suurimmassa osassa ihastusta, mutta joissain katkeruutta ja jopa epätervettä ja todellisuuden tajua hämärtävää vihaa.

      Poista
    2. Zamppa, Urheilualojen Guru8. helmikuuta 2012 klo 10.30

      Karkea arvio, perustuu siihen, kun kuuntelee ja katselee ympärilleen. Raa'asti sanottuna noin 90 %, joiden kanssa keskustelen/joiden keskusteluja katson, toteaa tämän hetken FCBn olevan paras jalkapalloseurajoukkue modernin jalkapallon historiassa(siis II maailmansodan jälkeen). Toki on eriäviäkin mielipiteitä, mutta enemmistö on tätä mieltä.

      Käyn päivittäin netin yli, henk. koht. ja seuraan lajiin liittyviä keskusteluja ja uutisia. Perustan näihin väitteeni. Voin myös mainita muutamia suomalaisia jalkapalloihmisiä, jotka ovat samaa mieltä kanssani tuosta FCBn parhaudesta: Antti Muurinen, Erkka V Lehtola, Juha Reini, Martti Kuusela ja Juha Malinen. Heidän jalkapallotietoutensa ja ammattitaitonsa ylittävät sekä omani, että myös sinun omasi.

      Poista
    3. Enemmistö on usein väärässä ja aivopestävissä.

      Sen perusteella mitä olen kuunnellut ja lukenut Lehtolan, Reinin ja Kuuselan juttuja, jalkapallotietämys on kaukana omasta tietotasostani.

      Poista
    4. Kerroppa sinun henk. koht jalkapallo taustasi. Mistä se koostuu? Muusta kun jalkapallon seuraamisesta? kentien valmennuksesta? pelaaja urasta? millä tasolla? aika kova väite jos väität tietäväs enemmän jotka on tehnyt tai tekee asiaa ammatikseen

      Poista
    5. Zamppa, Urheilualojen Guru8. helmikuuta 2012 klo 12.20

      Nuuh nuuh, juu täällä haisee itsekehu ja jälleen omien väitteiden perustelemattomuus!

      Kerroppa Messinvihaaja, miksi et ole sitten YLEn studiossa alan asiantuntijana, jos kerran olet paljon Lehtolaa, Reiniä ja Kuuselaa pätevämpi? Todennäköisesti siksi, että olet pätevämpi vain omassa haavemaailmassasi, siis siinä haavemaailmassa, missä Frank Lampard on paras pelaaja ja Chelsea voittaa isoja eurotitteleitä :D

      Tuo väitteesi, että tietotasosi on parempaa, kuin Lehtolan, Reinin ja Kuuselan on kaikkein isointa PASKAA, mitä olen koskaan lukenut. Näiden blogahduksiesi ja ylimielisten kommenttiesi perusteella en voi yhtyä näkemykseesi. Egosi ja luulot itsestäsi sinulla ovat suuret, näytöt luulojesi tueksi taas täysin mitättömät.

      Poista
    6. Zamppa, Urheilualojen Guru8. helmikuuta 2012 klo 12.28

      Messinvihaajan egosta ja asenteesta tulee muuten mieleen Petteri "koko kansan jääkiekkoanalyytikko ja asiantuntija" Sihvonen! Molemmat kirjoittavat juttuja sosiaaliseen mediaan ja neuvovat alansa ammattilaisia, kuinka heidän pitäisi tehdä työnsä ja ketä pelaajia milloinkin äänestää ja valita joukkueeseensa, vaikka molempien näytöt itse työstä lajinsa parissa ovat luokkaa surkeat ja mitättömät.

      Sihvonen neuvoo, kuinka SM-liiga valmentajien tulisi joukkueitaan valmentaa ja olisikin mielenkiintoista nähdä, millainen katastrofi seuraisi, jos Sihvonen itse saisi yhdeksi kaudeksi vaikka Kärpät valmennettavakseen. Todennäköinen skenaario olisi liigakarsinta ja putoaminen Mestikseen :D

      Sama pätee Messinvihaajaan. Hän kuvittelee voivansa neuvoa jalkapalloalan ammattilaisia ja todeta olevansa tietäväisempi kuin esim. Suomen parhaat valmentajat. Hänellä on pokkaa väittää, etteivät maajoukkueiden kapteenit ymmärrä lajista ja seuraa sitä tarpeeksi osatakseen äänestää kerran vuodessa maailman parasta pelaajaa. Hänenkin kohdallaan toistuu sama kuin Sihvosen kohdalla: näytöt lajin parissa työskentelemisestä ja tieto-taidosta ovat luokkaa nolla ja lisänä vielä kykenemättömyys perustelemaan omia mielipiteitään ja kykenemättömyys rakentavaan keskusteluun.

      Poista
    7. - Tutkimusten mukaan jalkapallon puskeminentuhoaa aivoja, ymmärsin lopettaa ajoissa.

      - Zamppa, Urheilualojen Guru: Luuletko että edes haluisin YLE:n studioon kommentoimaan? Sinne ei paljoa halukkaita ole ja siksi sinne on Reinin ja Kuuselan tapaisia amatööriasiantuntijoita raahattu.

      Miten hitossa egoni liittyy siihen että kommentoin eräiden tietävän asioista vähän?

      - Sihvonen on yllättävän usein oikeassa.

      Kommentoiminen ja valmentaminen on kaksi eri asiaa. Valmentajahan ei voi kommentoida yhtä vapaasti kuin ylkopuoliset.

      Maajoukkueiden kapteenit, jos kyseessä on jotain alle miljoonan asukkaan maita, eivät kokonaisuutena paljoa tiedä.

      Poista
    8. vastaa toki kaikkiin mitä sinulta kysytään äläkä ohita niitä!

      Poista
    9. "Tutkimusten mukaan jalkapallon puskeminentuhoaa aivoja, ymmärsin lopettaa ajoissa."

      Juttujesi perusteella olet puskenut palloa aivan liian monta kertaa...

      Poista
  17. - Niin miten jalkapallourani tähän liittyy? Monella arvostetulla valmentajalla/managerilla ei ole ollut takanaan kummoistakaan pelaajauraa. Lisäksi valmentajilla on muutakin tekemistä kuin keskittyä itse jalkapalloon. Tevez ja Balotelli joukkueessa vievät huomiota muusta pois. Ei se että pelaa mutasarjoissa ja pääsee YLE:n studioon tee kummoistakaan asiantuntijaa.

    - Puskin aika harvoin, onneksi.

    VastaaPoista
  18. eli vaihtopenkin vara lämmittäjä tai waterboy.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.