keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Tuomarishow jatkuu FC Barcelonan sikaillessa

FC Barcelona pelasi tuttuun tyyliinsä Real Madridia vastaan cup-höntsässä. Tietäen ettei rikkeistä vihelletä kuin kaikkein selvimmät, joukkue filmasi ja sikaili jatkuvasti. Ilman epäurheilijamaisia temppuja ja surkeaa tuuria Real Madrid olisikin mennyt menojaan. Ensimmäinen maalikin syntyi Euroopan huonoimman laitapuolustajan, Alvesin, otettua Cristiano Ronaldolta pallon "puhtaasti" pois. Maalissa Messi potkaisi ohi maalista ja Pedro pääsi tekemään tästä tuuripassista maalin. Kaksi FC Barcelonan pelaajan käsivirhettä rangaistusalueella meni myös tuomaristolta ohi.

Toisessa maalissa Real Madridia ei enää kiinnostanutkaan, olihan lisäajan yliaikaa pelattu minuutti ja 32 sekuntia.

Alvesin, Pedron ja Sanchezin olisi pitänyt saada ensimmäisen jakson aikana punainen kortti sikailuista ja filmauksista. Sekä Alves että Pedro tekivät maalin. Ottelu kertoo kiistattomasti ettei FC Barcelona pärjää parempiaan vastaan ilman sääntöjenvastaisia otteita. Onneksi sentään yksi filmaaja, Iniesta, kuvitteli loukanneensa itseään. Tosin tilalle tuli vielä pahempi tapaus, Pedro.

Ensimmäisen jakson perusteella ottelun lopussa ei ole muuta katsomista kuin muutamat torikokoukset.

Tätä en odottanut näkeväni sentään. Ramos puskee pallon maaliin, mutta koska Alvesin tasapainoaisti on pielessä, Alves menee nurmen pintaan. Maali tietysti hylätään. Ooh. Taas kerran filmaamalla ja tuomariavuilla saatiin Real Madridilta vietyä maali.

Ellei Ramosin maalia olisi aiheetta hylätty, Cristiano Ronaldon upean maalin jälkeen Real Madridille riittäisi yksi maali.

Ja Benzema 2-2. Nyt Ramosin maalilla Real Madrid johtaisi jo 2-3.

Kurkkijaa sattuu naamaan vaikka ei osu, Ramos pihalle.

Ajanpeluuta Piquen ja Puyolin osalta.

Barca-faneilla ei enää ikinä ole mitään perusteita valittaa tuomaritoiminnasta.

FC Barcelona 2 maalia, Real Madrid 3 maalia. Real Madrid ulos tuomaripelin avulla.

FC Barcelona on paska seura. Täynnä huonosti käyttäytyviä kusipäitä kentällä jotka eivät kunnioita jalkapallon arvoja.

Xavi ja Messi olivat totutun paskoja.

"Otteluseuranta" päättyy tähän. Zamppa sai kommenteissa pyytämäänsä faktoihin perustuvaa otteluanalyysiä.

56 kommenttia:

  1. "Maalissa Messi potkaisi ohi maalista ja Pedro pääsi tekemään tästä tuuripassista maalin."

    Ohitit juuri Sundqvistin "sai viimeistelyssä onnekkaan pompun" -luonnehdinnan Messin Arsenal-maalista.

    Pääsit siis toiseksi. Omasi samasta Arsenal-maalista on tietysti ohittamaton: "Messi yrittää chipata takanurkkaan mutta epäonnistuu siinä."

    Hienoa! Lisää näitä.

    VastaaPoista
  2. HAHAHAHAHA Vituttaako?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksi vituttaisi? Real Madrid oli täysin ylivoimainen. Tuomarin syytä tappio.

      Poista
  3. Ethän sä edellenkään voi olla tosissas.... Jos olet menes sinne sairaalaan ottaa nappeja. >Tai ainakin yritä edes..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritä mennä sairaalaan vai ottaa nappeja? Nappeja on tuossa vieressä pieni laatikko. Otin ja laitoin takaisin.

      Poista
  4. Zamppa, Urheilualojen Guru25. tammikuuta 2012 klo 22.14

    Joo-o, olihan se aikamoinen peli. Pitää nostaa hattua Realille, nyt he edes yrittivät ja oli vähän mahdollisuuksiakin, keskittyivät sikailun sijasta pelaamaan.

    Classicoissa yleensä tapahtuu, torikokouksia on. Pitää tässä kohtaa kuitenkin muistaa, että edellisen osan sikailut Pepen osalta eivät voineet olla vaikuttamatta Barcapelaajien otteisiin, oli alusta asti selvää, että torikokouksia tulee ja kaatumisia liioitellaan.

    Lopputulos oli kuitenkin oikea. FCB on tällä hetkellä Maailman Paras Seurajoukkue ja oli oikeutettu menemään kahden ottelun tapahtumien perusteella jatkoon. Realfanit ja Vihaajat iskekööt keskenään itsensä uneen, me Barcafanit juhlimme jälleen kerran yhtä Mourinhon Madridiin kohdistunutta nöyryytystä.

    PS. Ottelukuvauksissasi on edelleen kehittämisen varaa! Esille nostamasi maalitilanteet, filmaukset ja korttien heiluttamiset on kuvailtu varsin heikosti. Olen varma, ettei ottelua näkemätön lukija vieläkään saa kokonaisvaltaista kuvaa ottelun tapahtumista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin miten ne Pepen sikailut tilanteen jälkeen liittyvät Barcapelaajien filmaamisiin?

      Vähän vaikea seurata peliä ja kommentoida samaan aikaan.

      Poista
  5. Real Madrid oli täysin ylivoimainen. Tuomarin syytä tappio.
    Poista

    Real ei ollut ylivoimainen vaan pelasi tasollaan ja oli tänään hyvä. Älä aina jaksa syyttää tuomaria koska ainoa virhe minkä teki oli abidalin käsi ja voiko tuomaria siitä syyttää jos realin pelaajatkaan eivät sitä protestoineet eli eivät sitä nähneet vieheenä?


    Ja Benzema 2-2. Nyt Ramosin maalilla Real Madrid johtaisi jo 2-3.

    kaikki vaikuttaa kaikkeen teorian kannattajana sanon että tämä on täysin turhaa peli olisi voinut olla vaikka 5-2 tai 3-7 jos maali olisi hyväksytty.
    Ja ramosin maalin sen verran että kyllähän siinä oli rike vaikka alves helposti nuri menikin se nyt vain on linja yleensä että puolustavan joukkueen eduksi nämä yleensä tuomitaan.

    Maalissa Messi potkaisi ohi maalista ja Pedro pääsi tekemään tästä tuuripassista maalin

    miten sä näät tässä maalissa laukauksen tai edes hippusen tuuria kun messi pyrähtää 2 pelaajasta ohi ja tarjoilee 3 välistä pallon suoraan pedron juoksulinjalle?


    Toisessa maalissa Real Madridia ei enää kiinnostanutkaan, olihan lisäajan yliaikaa pelattu minuutti ja 32 sekuntia.

    maali ei todellakaan johtunut mistään kiinnostuksen puutteesta vaan siitä että alvesille sattui nyt "se veto" once in the lifetime. Tuuria oli mutta ei surkea pelaaja tollasta pistä sisään edes kerran elämässä.
    Ja kiinnostuksesta sen verran että nyt näki että madridia oikeasti kiinnosti pelata KOKO OTTELU ja peli olikin heti parasta classicoa vuosiin jos ei lasketa barcan vuosisadan täydellisintä esitystä 5-0 voitossa(tosin silloin vain toinen LOISTI).

    Alvesin, Pedron ja Sanchezin olisi pitänyt saada ensimmäisen jakson aikana punainen kortti sikailuista ja filmauksista.

    pedro ekana pois listalta ei tehnyt eka puoliajalla mitään. Alves rikkoi sekä oli rikottuna ei varoituksia suuntaan tai toiseen eli oikein meni. Sanchez kyllä filmasi aika paljonkin mutta en nyt ihan punaista lähtis antamaan.Selkein punainen olisi kuulunut ilman muuta lassille joka oli täysin pihalle ja säästyi punaselta vain tuomarin armeliaisuuden ansiosta.
    Lisäksi ainut pelaaja jota realista arvostan eli casillas kävi oudon kuumana läpi pelin jota ihmettelin suuresti.

    jatkuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. - Abidalin käsi, Busquetsoin käsi, Ramosin maali...

      - Alvesin heittäytymisherkkyyden pitäisi olla kaikkien tiedossa.

      - Paras Clasico vuosiin, se on totta. Real Madridin pelaajien kiinnostus kasvoi vasta pukukopissa.

      - Et sitten nähnyt kun Pedro yritti täysin tahallisesti katkoa C. Ronaldon jalan takaapäin tulleella taklauksella?

      Ei siis "mitään". Sanchezille edes varoitus? Lass ei olisi ansainnutkaan ulosajoa. Tuollaisista harvoin annetaan toista keltaista.

      Poista
  6. Ajanpeluuta Piquen ja Puyolin osalta.
    sano yksi joukkue joka ei lopussa pelaa aikaa jos johtaa ottelua/otteluita?

    Xavi ja Messi olivat totutun paskoja.

    messi tosiaan ei pelaa nyt aivan sillä tasolla millä on viime vuodet pelannut vaikka meno riittää silti top5 tasoon maailmassa.
    Xavi taas oli ihan kohtuullisen hyvä ei todellakaan huono mutta ei loistanutkaan kuin paikkoittain.


    Sitten vielä omaa analyysiä ottelusta ja tuloksesta.(puolueettomasti)


    Real aloitti taas totutun vahvasti ja jos kentällä olisi ollut benzema higuainin paikoissa peli olisi ollut eri (turhaa jossittelua) mutta kun ei pää kestä niin ei kestä.Barca taas teki tutut pari maalia ensimmäinen messin soolo ja toinen alvesin once in the lifetime veto.Mesut özil oli ensimmäistä kertaa classikossa hyvä ja ilman muuta madridin paras ramosin ohella.
    Barcan puolustus pelaa kyllä tällä hetkellä todella huonosti tuon tason juokkueeksi ja paremmalla viimeistelyllä tilanne olis voinut olla jotain 2-4 ekan puoliskon jälkeen.
    Toinen jakso: ekan jakson perusteella odotin lähinnä torikokouksia ja realin tappotaklauksia mutta ei real ei ensimmäistä kertaa pitkään aikaan luovuttanut vaan jatkoi hyvää prässiä.Tässä vaiheessa pakko nostaa esille pinto kaveri on kyllä uskomaton mies pelaa samalla tavalle maata pitkin kuin valdes vaikka on jalalla paljon heikompi mutta ei vain suostu avaamaan pitkillä vaikka välillä ehkä kannattaisi aivan huikea itseluottamus.Niin peli ei sitten mennytkään pelleilyksi vaan real jatkoi hyvää(siis edellisiin barcan peleihin verrattuna) peliä ja barca oli jopa pinteessä. tuli ramosin hylky maali joka oli nyt ihan 50-50 joku tuomari hyväksyy joku ei, mutta ei se selkäranka katkennut siitäkään vaan parasta peliään pelannut özil tarjoilee komeasti ronaldolle joka ei montaa paikkaa kyllä tarvitse.Sitten benzeman ensimmäinen oikeasti hieno maali miehen uralla ja camp nou hiljenee sitten kävi jotain jota en odottanut peli vähän lössähti barca ei oikeastaan saanut pallokontrollia mutta realkaan ei enään painanut täysillä päällä (ihme juttu).
    Lopussa tuttu punainen jolla nyt ei ollut mitään vaikutusta ja peli päättyy tuttuihin kokouksiin 2-2 hieno peli toiseksi hienon espanjassa tällä kaudella (hienoin on edelleen valencia-real).
    Paljon jäi viheltämättä suuntaan ja toiseen ja paljon olisi saanut viheltää myös suuntaan ja toiseen.Ehdottomasti parasta realia classikoissa ja jos real jaksaa kiinnostua jatkossa vielä ja pistää paikoista sisään niin tulee kovia pelejä ja tuloksen voivat olla mitä vain.
    Messinvihaajalle sen verran että kun se päivä koittaa ehkä jo tällä kaudella että real barcan voittaa niin se tarkoittaa ainoastaan sitä että real on mennyt paljon eteenpäin eikä sitä että barca on surkea.

    Sanotaan nyt vielä sana messin "kostosta" pepelle josta oli paljon lehdissä puhetta. Ehkä siinä oli vähän kalavelkojen maksua mutta ei se niin törkeä rike ollut kuin puhutaan ja messinvihaajahan todistetusti hyväksyy koston joten ei ottanut siihen edes kantaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. - Ai että Pique ja Puyol saavat pelata aikaa ilman varoitusta? Ooh mitä logiikkaa.

      Ihan hyvä analyysi, Barcelona pelaajien sikailut ja tuomaripeli vaan tekevät tuosta analyysistä aika turhaa.

      Niin mitä tuosta kostosta? Selvä kosto eikä edes yritystä palloon. Punaisen paikka ja keltaisen sentään uskalsi tuomarikin antaa.

      Poista
  7. Päivän huutonaurut taas saatu tästä vissinmehaajan "raportista".

    VastaaPoista
  8. http://www.youtube.com/watch?v=I6A_K8oWqfk Kannattaisi katsoa tämän käyttäjän youtube videoita enemmän jos oikeasti haluat tietää miksi Barca menestyy..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Zamppa, Urheilualojen Guru26. tammikuuta 2012 klo 4.44

      Loistava video! Tuostahan käy hyvin ilmi, kuinka pelkillä oikea-aikaisilla juoksuilla saadaan sekoitettua puolustusta niin, että Messi voi taitavalla kuljetuksella päästä pallon kanssa maalipaikkaan. Näin ei siis voida puhua, että "Messi vain tuli harhauttelematta, kun kukaan ei edes yrittänyt ottaa palloa pois", koska kyseessähän on oikea-aikainen juoksu ja sitä kautta tilan tekeminen toiselle pelaajalle.

      Myös tuo ryhmitysten muuttaminen ja paikkojen vaihto on ihailtavaa. Videosta näkyy hyvin, että jopa Valdes on taitava jalalla, kuten myös topparit Puyol ja Pique pystyvät taitavaan lyhytsyöttöpeliin, tällöin 3-puolustuslinja yhdessä Sergion kanssa mahdollistaa Alvesin ja Abidalin pelaamisen lähes laitureina ja mahdollistaa hyökkääjien siirtymisen keskemmälle, jolloin vastustajan maalialueelle ja heti sen ulkopuolelle muodostuu Barcalainen ylivoima.

      Barcelonalainen futis on todellista jalkapalloneroutta. Michaelsin 70-luvulla esittämä total forball on kehitetty täydellisyyteensä. Samalla ymmärrän kyllä niitäkin, joita Barcan peli ja jatkuva menestys ottaa päähän, koska onhan tuollaista ylivoimaa vaikeaa katsoa, jos kannustaa Realia tai jotain muuta suurseuraa, jonka Barca voittaa kerta toisensa jälkeen.

      Poista
    2. Barcelonan voitot ovat edelleenkin perustuneet puhtaasti filmaamiseen, jatkuvaan rikkomiseen ja tuomariapuihin, joten tötäl föötbäll on harvinaisen paskasti toimivaa.

      Poista
    3. Zamppa, Urheilualojen Guru26. tammikuuta 2012 klo 10.57

      Et siis edes katsonut tuota kyseistä videota...Toisaalta en kyllä ole yllättynyt, koska siinä oli 15 minuuttia taktista analyysiä, josta tuskin olisit mitään ymmärtänyt ja suorituksia, joihin Chelsean pelaajat eivät yllä koskaan...

      Poista
    4. Mitä hiton väliä taktiikasta kertovalla videolla kun menestys perustuu ihan muuhun?

      Poista
    5. Zamppa, Urheilualojen Guru26. tammikuuta 2012 klo 14.12

      Videossa on esitetty esimerkein(todellisesta elämästä olevin esimerkein), mistä Barcan pelityyli ja -filosofia koostuu. Sen lisäksi siinä on esitetty muutamia taktisia näkökulmia ja esimerkkejä, kuinka Barcelona pelaa ja mukauttaa pelityyliään ja -ryhmitystään tarpeen mukaan.

      Menestys perustuu toteutettuun taktiikkaan ja pelifilosofiaan, jotka ovat tällä hetkellä edistyksellisempiä ja parempia kuin kellään kilpailijalla. Tämän osoittaa viime vuosien menestys ja voitetut pokaalit.

      Vaikket sitä voikaan myöntää, Barcan ylivoimaiset esitykset perustuvat pitkälle jalostettuun ja kehitettyyn total fotballiin sekä tämän hetken parhaisiin pelaajiin niin taktisella osaamisella kuin yksilötaidollakin mitattuna. Valtaosa jalkapallon ammattilaisista, pelaajista, valmentajista, lajia seuraavista journalisteista ja muista siitä ymmärtävistä on ollut jo vuosia tätä mieltä, osa jopa todennut, että heidän mielestään nykyinen Barcelonan joukkue on paras koskaan nähty seurajoukkue. Annan näiden ammattilaisten mielipiteille ja perustelluille näkemyksille äärettömän paljon enemmän painoarvoa kuin sinun perusteettomille väitteillesi.

      Poista
    6. Edelleenkään taktiikalle on turha antaa liikaa arvoa jos ratkaisu tulee jostain muualta, kuten tuomareista ja filmaamisesta.

      Se menestyksen salaisuus edelleen on muualla kuin taktiikoista. "Asiantuntijat" ja "journalistit" ovat yleensä juuri niitä jotka eivät asioista mitään tajua. Journalistien tavoitteena on saada jutuille lukijoita, ei kirjoittaa totuuksia.

      Poista
    7. Zamppa, Urheilualojen Guru27. tammikuuta 2012 klo 6.01

      Journalistit ehkä kirjoittavat leviikkien takia, mutta Barcelonaa ja sen pelityyliä ovat kehuneet liki kaikki valmentajat ja managerit ympäri maailman ja he sentään työskentelevät jalkapallon parissa päivittäin. Moni valmentaja yrittäisi omien puheidensa mukaan saada joukkueensa pelaamaan kuin Barcelona, jos pelaajissa vaan riittäisi rahkeet.

      Sinun mielipiteesi ovat vain mielipiteitä. Väittämällä niitä joksikin "totuuksiksi" tai vastaaviksi osoitat vain olevasi kyvytön keskustelemaan erilaisista näkökannoista. Toteat vain, että "minä olen tätä mieltä ja tämä on ainoa totuus, muiden mielipiteillä ei ole väliä, koska ne eroavat omista 'totuuksistani'". Lapsellista ja naiivia, toivottavasti isku ei ole kova, kun lopulta raaka maailma iskee vasten kasvojasi.

      Poista
    8. "Moni valmentaja yrittäisi omien puheidensa mukaan saada joukkueensa pelaamaan kuin Barcelona, jos pelaajissa vaan riittäisi rahkeet." - Ah ah ah ah. Esim Valioliigassa ehkä eniten "Barcelonamaisesti" (ilman sikailuja toki) pelaa muuan Swansea, joka on muuten sarjanousija. Että sarjanousijalla riittää rahkeet siinä missä jollain ManU:lla ei?

      Jos FC Barcelonan menestyksen salaisuus on syöttöpeli, taktiikat jne, kerrotko miksi joukkue filmaa niin paljon? Eihän sen pitäisi tarvita filmejä pärjätäkseen. Mutta kun tarvitsee...

      Poista
    9. Zamppa, Urheilualojen Guru27. tammikuuta 2012 klo 10.55

      Barca filmaa selvästi muita joukkueita enemmän vain pelatessaan Realia vastaan. Tämä johtuu siitä, että Realin pelaajat, etupäässä Pepe, Ramos, Marcelo ja Coentrao, pelaavat sellaista sikaa, että Barca vastaa siihen liioittelemalla kaatumisiaan. Totean tähän samaan muuten, ettei kenenkään pelaajan ura ole loppunut liioiteltuun kaatumiseen loukkaantumisen takia, kuten voi käydä Pepen kaltaisten sikojen ylilyöntien seurauksena.

      ManUlla ei tosiaan riitä rahkeet Barcalaiseen peliin, koska keskikentältä ei löydy lyhytsyöttöpelin spesialistia, vaan enemmänkin Carrickin ja Fletcherin tapaisia jyriä. ManUn topparit(Vidic ja Ferdinand) ovat myös jalalla kaukana Puyolin ja Piquen tasosta.

      Swansean valmentaja(sori, nyt en muista nimeä) tosiaan ihannoi Barcelonan pelityyliä. Tästä oli juttukin kauden alla Urheilulehdessä, jossa povattiin, että joukkue joko säilyy tai kaatuu pelifilosofian mukana. Samalla sanottiin, että pelityyli on yksi Englannin kenttien viihdyttävimmistä. Ja Swansea muuten voitti juuri Arsenalin, joten kyllä tuossa pelityylissä ja taktiikassa jotain maagista on...Siitä voimme toki olla samaa mieltä, että kys. pelityylin toteutuksessa on Swansealla vielä tosi pitkä matka Barcan tasoon, mutta pisteet kuitenkin siitä sympaattiselle pikkuseuralle, että yrittää ja näyttääkin nyt siltä, että taitaa säilyä sarjassa.

      Poista
    10. Kommenttisi on aika erikoinen. FC Barcelonan pelaajat nimenomaan provosoivat rumiin otteisiin filmaamalla. Ja kerrotko vielä miten se filmaaminen vähentää riskiä vakavaan loukkaantumiseen?

      Tarkoitinkinsitä että ManU:lla on taatusti varaa hankkia joukkue täyteen näitä lyhytsyöttöpelin spesialisteja. Eipä Ferguson ole nähnyt tarvetta.

      Poista
    11. Zamppa, Urheilualojen Guru27. tammikuuta 2012 klo 12.44

      Tuo Realin ja Barcan peleissä tapahtuva sikailu ja siitä johtuva kaatumisten liioittelu, tai liioittelusta johtuva Realin pelaajien sikailu, kummin päin vaan, on loputon oravanpyörä, tuskimpa kukaan tarkalleen tietää, mistä tilanteesta tuo noidankehä on alkanut. Mutta kuitenkin, Barca vastaa Realin vaaralliseen pelityyliin tuolla tavalla, koska tuomari ei uskalla ajaa Realin pelaajia suoraan ulos. Pepelle olisi ekassa Copan osassa kuulunut antaa punainen ja vähintään 3 peliä pelikieltoa ihan sääntökirjan mukaan, mutta tuomari ei uskaltanut.

      Kaatumisen liioittelu, joka yleensä tapahtuu silloin, kun pelaaja näkee vastustajan tulevan vaarallisella tavalla taklaukseen, tapahtuu niin, että pelaaja hyppää välttäen silloin pahimman/rajuimman kontaktin, jolloin hän mahdollisesti ehkäisee oman loukkaantumisensa. Filmaaminen ei ole kovin kivan näköistä, mutta parempi filmata kuin päättää ura siihen, että joku Pepe tai Ramos tulee napit edellä polveen ja kaverin ura voi pahimmassa tapauksessa loppua siihen jo 25 vuotiaana vaikka näin esimerkiksi. Osumasta yleensä seuraa vähimmilläänkin vakava loukkaantuminen, joka pitää pelaajan sivussa kuukausia...Filmaaminen ei tosiaan ole kovin rehtiä touhua, mutta ei ole sikailukaan. Filmaamisesta voisi päästä eroon sillä, että vaarallisen taklauksen(=voidaan määritellä vaikkapa, että "loukkaantumiseen johtavan taklauksen) suorittaja saisi yhtä pitkän pelikiellon, kuin mitä loukkaantunut pelaaja joutuu olemaan sivussa loukkaantumisen takia. Toisaalta ei tämäkään aukotonta ole, koska esim. Real voisi tässä tapauksessa häikäilemättömästi uhrata vaikka Pepen vuoden pelikieltoon, jos saisi Messin loukkaantuneeksi vuodeksi. Näin ollen ei se filmaamisen/liioittelun poistaminen ihan niin helppoa olekaan. Ja muistutan myös, että vaikka filmaaminen ei kovin rehtiä olekaan, kenenkään ura ei siihen lopu, kuten sikataklauksissa ja muissa tallomisissa voi käydä. Näin ollen filmaus on noista kahdesta kuitenkin hyväksyttävämpää.

      Mitä tulee ManUun ja Fergusonin hankintoihin, niin lyhytsyöttöpelin spesialisteja ei markkinoilla juuri kauheasti ole, koska hyvin harva joukkue pystyy kys. pelityyliä käyttämään menestyksekkäästi pelaten aivan Euroopan huipulla. Barca taitaa tosiaan nykyisista joukkueista olla ainoita. Ja Barcan pelaajathan eivät ole myynnissä sellaisista summista, joihin ManUllakaan olisi varaa! Kyllä Sir varmaan mielellään ottaisi Xavin, Iniestan, Cescin tai Messin maestroksi joukkueeseensa, jos noista kukaan suostuisi siirtymään ja rahaa olisi tarpeeksi. Mutta kaikki nauttivat olostaan Barcassa, joten tuskimpa siirtoja on tulossa. Arsenalhan toki pelasi total fotballia muistuttavaa peliä Cescin ollessa siellä parhaimmillaan, mutta ei siltikään yhtä dominoivasti ja menestyksekkäästi kuin Barca. On sitä siis muutkin joukkueet yrittäneet, mutta ilman Barcaan verrattavaa menestystä.

      Poista
    12. Eipä alkua tarvitse kauaa hakea koska FC Barcelonan pelaajat filmaavat ainakin lähes yhtä paljon myös muita vastustajai vastaan.

      Kumma juttu että Real Madridin pelaajien ns. sikailuista ei FC Barcelonan pelaajia ole joutunut sairastuvalle oikeastaan kertaakaan. Noita ylirajuja taklauksia filmaus juurikin provosoi tekemään enemmän.

      Xavia tuskin haluaisi. 170 senttinen mikkihiiri olisi Valioliigassa täysin altavastaaja. Messi ja Iniesta pärjäisivät ehkä aavistuksen paremmin koska voisivat pelata myös laidalla.

      FC Barcelonan menestyksessä edelleen filmaus on ollut pääosassa. Chelsea voitto filmaamalla, Arsenal voitto filmaamalla ja ilman noita Mestarien liigan voittoja ei FC Barcelonan menestystä moni hehkuttaisi.

      Poista
    13. Täydellistä dominointia 2 UCL-finaalissa ja lisäksi kourallinen muita EPL-joukkueita heitettynä lauluun samasta kilpailusta. Ja kaikki tämä Xavin pyörittämän keskikentän johdolla.

      Mutta eihän se voi pärjätä Valioliigassa, koska pituus. Kummasti kuitenkin paukuttaa samoja tiimejä pataan eurokentillä.

      Poista
    14. Tällaiset kommentit kertovat paljon Barca-fanien älykkyystasosta.

      Ensinnäkin tuomarilinja on Valioliigassa erilainen kuin Mestarien liigassa. Toisekseen kentät ovat usein huonommassa kunnossa Valioliigassa. Kolmanneksi se kaikkein tärkein: minkä helvetin takia joku selittää Barcelonan dominoineen finaalissa kun sinne pääseminen on edellyttänyt tuomariapuja?

      Tyyliin joukkue pääsee finaaliin asti joka kerta tuomariavuilla ja voittaa finaaliin ilman tuomariapuja. Silloin joukkue ei saanut tuomariapuja kisan voitossa ööööh?

      Poista
  9. "Tuomarit ovat aina barcan puolella" Niinkö? http://www.youtube.com/user/allasFCB2?feature=watch#p/a/f/2/U5eCMA-ajB4

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilanne 1: Messillä on paska tasapaino. Tilanne 2: sama homma. Tilanne 3: FC Barcelona voitti pelin. Monta tilannetta: sama homma. Tilanne Espanyol ottelu: Hohhoijaa. Ei mitään syytä viheltää rankkaria ja tämä pätkä tekee videosta pellen.

      Iniestan naurettavaan filmiin ei pitänytkään mennä.

      Löytyi pari tilannetta jossa FC Barcelonalle olisi voinut viheltää rankkarin. Nekin ottelut FC Barcelona voitti. Naurettava video täynnä tyhmän Barca-fanin itkua.

      Poista
  10. - Ai että Pique ja Puyol saavat pelata aikaa ilman varoitusta? Ooh mitä logiikkaa.

    eivät tietenkään saa mutta tuomari katsoo pelattiinko aikaa ns.normaalin käytännön mukaan (johtoasemassa vähän viivytellään) vai oikein kunnolla mietitään ja mietitään. Pakko sanoa että en tarkalleen muista kummasta oli kyse mutta sinun vastauksen kyllä tiedän.
    Ajan peluusta saatiin ottelussa mielenkiintoinen tilanne kun ramos potkaisi vapaapotkun messin jalkoihin kun tämä oli kävelemässä pois tästä ei tullut varoitusta vaikka periaatteessa messi pelasi aikaa mutta toisaalta ei yrittänyt sitä.


    Niin mitä tuosta kostosta? Selvä kosto eikä edes yritystä palloon. Punaisen paikka ja keltaisen sentään uskalsi tuomarikin antaa.

    Samaa mieltä että oli selvä kosto mutta ei kuitenkaan mikään kamalan törkeä sellainen ei esim nappulat edellä suoraan sääreen ja toisaalta pepe ei saanut edes varoitusta(edellisenpelin tallomisesta) joten keltainen aika lailla oikea ja odotettu tuomio kuten messin ilmeesta huomasi.
    Ilmeistä taas sen verran että jos joku huomasi niin ronaldolla oli vuosisadan ilme kun häntä näytettiin barcan 1-0 maalin jälkeen voi että kaveri oikeesti melkein itki.Enkä sano tätä pahalla vaan tästä voidaan huomata se että ronaldo pelaa myös joukkueelle eikä vain itselleen kuten on kritisoitu.


    Ihan hyvä analyysi, Barcelona pelaajien sikailut ja tuomaripeli vaan tekevät tuosta analyysistä aika turhaa.

    no kiitos ei tuo kyllä kovin kummoinen ollut lähinnä ottelun tapahtumat puolueettomasti toisin kuin sinulla ja oli tarkoitettu niille jotka lukevat sinun tekstisi mutta eivät katsoneet ottelua.
    Mielestäni sikailua nähtiin kuitenken yllättävän vähän noin niinkuin classikoon toki alves oli mukana monessa samoin pepen busquets kurkistus oli todella hauska (noin niinkuin sikailuksi).
    Realin puolella onneksi vältyttiin turhilta ylilyönneiltä josta kiitos heille ja varmasti myös penkille esim ramosin punainen oli kyllä oikeutettu ja odotettu mutta ei sentään mitään törkeylsiä tehnyt ja pelin lopputuloksen kannalta merkityksetön.

    Edelleen palaan tuohon abidalin käsivirheeseen. Katsoin sen uudestaan ja olihan se selvä käsi mutta saa olla aika fakiiri tuomari jos tuon huomaa oli sen verta nopea tilanne perustan siihen että edes madridin pelaajat eivät tuota protestoineet.

    Sitten vielä keväällä koittavaan liiga classikoon (niihin ainoisiin oikeisiin taistoihin minun mielestäni) itse ja varmasti barca fanit ovat laskeneet että tuo on selvä voitto barcalle ja riittää kun realilla on korkeintaan 3pisteen ero liigassa ja mestaruus on selvä.Mutta toissapäiväisen pelin jälkeen tuosta ottelusta tulee toooodella mielenkiintoinen jos madrid jatkaa samalla taktiikalla ja barca on edelleen vähän alavireinen.Eli voi päättyä miten vain mutta jos nyt pitäs antaa vetovihje niin itse lähden madridin puolesta pelaamaan jos kertoimet ovat kohdillaan(yli 3.85) vaikka barca ehkä 60-40 suosikkina onkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piquen ajanpeluuseen liittyen. Espanjassa on mahdollisuus antaa yhden ottelun lisäpelikielto pelaajalle, joka ottaa tahallisen varoituksen (varoitustilistä johtuva pelikielto turhaan otteluun ja korttitili tyhjäksi). Espanjan jalkapalloliiton mielestä tuossa Pique EI ota tahallista keltaista korttia http://www.youtube.com/watch?v=CfVqHdbezVg

      Oletko samaa mieltä? Samalla voit miettiä niiden "asiantuntijoiden" tasoa.

      Kostoissa ei yleensä katsota sitä osuman rajuutta. Messi ei edes yrittänyt palloon jolloin punainen kortti on täysin perusteltu. Esimerkkinä http://www.youtube.com/watch?v=CvAljV71-Yg

      Kontakti oli noin 10 kertaa löysempi kuin Messin tapauksessa. Punainen kortti silti.

      Alves ei muuten saanut varoitusta.

      Tuossa ottelussa jätettiin niin monta Barcelonan rikettä viheltämättä ettei tarvitse tarttua Abidalin rikkeeseen. Lisäksi Ramosin maalin hylkääminen oli naurettavin tuomio mitä olen pitkään aikaan nähnyt. Alves tajuaa häviävänsä pääpallon joten heittäytyy maahan. Hyi helvetti.

      Poista
    2. Mistäs Messi kosti? Nyt taisit puhua ittes sinne kuuluisaan pussiin :D

      Poista
    3. Ootko sä jotenki jälkeenjäänyt? Sähän ite sanoit, että ei Pepe osunu Messin käteen.

      Poista
    4. Jos Pepe olisi osunut, Messin käteen syntyneitä jälkiä olisi varmasti esitetty.

      Poista
  11. ikävää että olemme eri linjoilla toki se ei ole ihme koska olet kaikkien kanssa eri linjoilla.
    Itse yritin olla mahdollisimman puolueeton aiemmissa kommenteissa ja en siis ole kummankaaan joukkueen kannattaja ja siksi on helppo sanoa että real pelasi hyvän pelin.Kyllähän niitä rikkeitä jäi viheltämättä mutta ei mielestäni mitään merkittävää ja messin tapaukseen että ei mielestäni punaisen paikka tosin en ole perehtynyt mikä linja on yleensä tuollaisissa tilanteissa.
    lopputulos kuitenkin meni minusta oikein koska barca vei ekan pelin noin 75-25 ja toka oli aika 50-50 ehkä jopa realille 45-55 eli barca ansaitsi jatkopaikan ja se hyvä.
    nyt vain odotan mielenkiinnolla tapahtuuko "vallanvaihto" jo tänä vuonna.
    Ps. parasta illassa oli kun pool kaatoi cityn:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti FC Barcelonan mainetta pilaavat filmaajat ja pikkusikailijat. Tuossakin ottelussa sitä näkyi aivan liikaa.

      Myös Messi pääsi viimeistään eilisellä kostopotkulla Pepen jalkaan kusipäisten pelaajien kaartiin.

      Kieltämättä yllättävän asiallinen palaute yleiseen tasoon nähden.

      Poista
  12. Pystytkö perustelemaan tätä filmausta ja pikkusikaa ? Lisäksi haluaisin lisätietoja siitä, että pelaavatko realin pelaajat, esim pepe, ramos, arbeloa, lass, coentrao pikkusikaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selvimpiä filmejä esittivät Alves ja Busquets. Pikkusikaa pelaavat varsinkin Sanchez, Messi ja Alves. Paidasta repimistä, pikkupotkuja jaloille jne.

      Real Madridin pelaajat eivät pelaa läheskään niin paljoa pikkusikaa.

      Voithan katsoa kuinka FC Barcelona "riistää" pallon, noin 85 prosenttisesti vapaapotkun paikka, ei anneta juuri koskaan.

      Poista
  13. siis tää on näköjään täys kusetus joukkue, näin noi käsivirheet chelseata vastaan.. rahal saa kaiken tässä maailmassa ja rahalla saa myös pidettyy salaisuudet salassa. sääli et menee urheilun ja fairplay hengen edelle voitontavottelu.

    VastaaPoista
  14. kannatetaan siis pienempiä seuroja jotka pelaavat rakkaudesta jalkapalloa, ei voittamisen tai maineen takia. taitaa olla sirkusta toi koko futis espanjassa tuomarit jne ja varmasti on muuallakin missä liikkuu isoja rahoja vituttaa ku välil tuntuu et noita vitun otteluita sovitaan etukäteen. nyt viimeistään on hyvä tajuta että suuryhtiöt pumppaa meiltä massii vaa noiden "suurseurojen" kautta.

    VastaaPoista
  15. korjaan vielä. tottakai siis jalkapalloa pelataan osittain voittamisen takia mutta jossain menee raja. uefa mukamas "virallinen" ja puolueeton moro. ne käärii voitot ei niit vittuakaan muu kiinnosta.

    VastaaPoista
  16. nopeella selaamisella en oo löytäny mitää selityksiä noille muutaman vuoden takaisille käsivirheille. onkohan blogin ylläpitäjällä tai jollain muulla tietoa siitä miten niitä on selitetty jälkeenpäin?

    VastaaPoista
  17. Millä tavalla selitetty? Että oli rankkarin paikka/ei ollut?

    Eiköhän nuo tässäkin blogissa joskus käsitellä.

    VastaaPoista
  18. http://www.youtube.com/watch?v=DhYU_znLSRk

    varmaan moni nähny mutta huhhuh vaikka jollain tasolla olen/olin barcelonan salainen ihailija pakko se on myöntää että kyllä tuo pelleily on osa taktiikkaa vituttaa se että jos ne on häviöllä nii ne käyttää kaikki mahollisuudet, unohtaa reilun pelin. mikä mies se sellanen muutenkaan on joka ei kestä tappiota? siitähän vain opitaan muutenkin jolloin sen voi kääntää voitokseen. kyllä noilla taitaa olla vaan yksi päämäärä se on se että taululla on lukemat heidän hyväksi ottelun päätyttyä,keinoilla ei oo väliä. siihen ne on varmaankin koulutettu :D tuntuu ainaki siltä.

    VastaaPoista
  19. Mourinho on samaa mieltä ainakin puhemiehensä kertoman perusteella www.goal.com/en/news/12/spain/2012/01/27/2869237/spokesperson-of-real-madrids-jose-mourinho-slams-barcelonas-dani-

    VastaaPoista
  20. Kyllähän toi Mourinhon valittaminen on jo todella huvittavaa.

    Nyt alkaa:

    Lass:in olisi pitänyt saada punainen kortti, 95% asiantuntijoista samaa mieltä. Realia suosittiin.

    Ramoksen rike oli päivänselvä, selvä vetää Alvesin selvästi maahan. Ainahan noisse vedetään puolustavan joukkueen puolelle.

    Realin pelaajat pelaavat vähemmän pikkusikaa? joopajoo, kato yksikin matsi objektiivisesti. Pepe koputti 5 kertaa puhtaasti jaloille, Ramos parikin kertaa, ja Coentraokin.

    Ramoksen toinen varoitushan oli oiken, mutta sen päivän linjaan se ei mennyt oiken, Kyllähän Piquekin sai ekassa osaottelussa täysin samanlaisesta tilanteesta kortin, eikä edes osunut Pepeen melkein ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja kaiken lisäksi Pepen tahallinen lyönti Cesciä naamaan.

      Poista
    2. Vastaavasti Messin olisi pitänyt saada punainen potkustaan Pepen jalkaan. 99,9 prosenttia asiantuntijoista samaa mieltä, FC Barcelonaa suosittiin. Alves teki maalinsa lisäajan yliajalla, ei pitäisi hyväksyä. Ramos ei vedä niin kovaa että Alves olisi kaatunut ilman filmiä.

      Sille ei tietysti voi mitään etä ummistat silmäsi Barcelonan jatkuvilta pikkusikailuilta. Tai sitten älysi ei riitä huomaamaan niitä. Tyypillistä Barca-faneille joka tapauksessa tuo.

      Ramos osui käsivarrellaan, Pique osui kyynärpäällä. Selvä ero.

      Poista
    3. Unohditko Cescin tahallisen lyönnin Pepen naamaan 1. ottelussa?

      Poista
  21. Ai sen joka ei osunut ja Pepe kuoli ja makasi 4min maassa? Eipä tainnut olla tahallinen, jos olis odotan todisteita siitä, muuten otan ton pelkkänä mutuiluna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selvästi osui ja oli tahallinen, koska käden ei tarvinnut olla Pepen naaman edessä.

      Poista
  22. Ei osunut. ei ollu lähelläkään, no oli lähellä, mutta ei osunut ja sen näki/näkee hidastuksista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei osunut Pepe Alvesiinkaan joka kannettiin kentältä pois. Noilla brassipelaajilla sattuu vaikka ei osuisi.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.