maanantai 9. tammikuuta 2012

Keltainen Palli gaalan analyysiä

Parhaana miesten joukkueen valmentajana palkittiin FC Barcelonan Guardiola. Kyseinen valmentaja on tullut tunnetuksi pelaajien kouluttamisesta kaatuiluun, valittamiseen tuomarille, jatkuvaan näyttelemiseen, maassa kieriskelyn jne.

Valinta osoittaa täysin kiistattomasti FIFA:n ja UEFA:n suosivan FC Barcelonaa ja sen epärehellisyyteen perustuvaa jalkapalloa.

Vuoden joukkue osoittaa etteivät valitsijat tajua jalkapallosta yhtään mitään.

Cristiano Ronaldo-Rooney-Messi
Iniesta-Xabi Alonso-Xavi
Ramos-Pique-Vidic-Alves
Casillas

Maalivahdiksi Casillas on ihan OK valinta.

Puolustuslinjassa Alves ei osaa puolustaa eikä keskittää, panostaa otteluissa lähinnä vastustajan pelaajien vahingoittamiseen, kieriskelyyn ja muuhun. Pique on yliarvostettu tuhnu mutta pakkohan FC Barcelonasta sinne on joku valita. Vidic on hyvä valinta. Ramos varmana sijoitetaan vasemmaksi puolustajaksi, sitä tonttia Ramos ei juuri osaa.

Keskikentällä on kaksi mikkihiirtä ja pelintekijä joka vaatii vierelleen rikkovan pelaajan. Tuolla keskikentällä ei pitkälle pärjätä. Iniesta filmaa, Xavi jakaa helppoja syöttöjä Iniestalle ja Xabi Alonso ihmettelee kun ei saa palloa.

Hyökkäyksessä Messin tilalla pitäisi olla Robin van Persie.

Säälittävän epätasapainoinen kokoonpano osoittaa etteivät valitsijat osaa hommaansa alkuunkaan.

Palkinto parhaasta maalista meni Brasilian Neymarille. Jostain ihmeellisestä syystä Messin tuurimaali pääsi Top 3:n. Onneksi ei sentään voittanut.

Keltainen Palli -palkinnon sai, kas kummaa, Messi. Cristiano Ronaldo ei vaivautunut paikalle ja Xavi lähinnä hymyili, koska tiesi valinnan etukäteen. Kertoo kaiken palkinnon kiinnostavuudesta pelaajien keskuudessa. Valioliigassa lähes yhden vuoden maaliennätyksen rikkonut Robin van Persie ei mahtunut edes ehdokkaaksi listalle. Itse asiassa RvP:n maalit/ottelu tilasto oli jopa parempi kuin ennätyksen haltijalla, Alan Shearerilla.

Sellaista pelleilyä tänään.

43 kommenttia:

  1. Sinähän olet kuin Väyrynen. Kaikki muut ovat väärässä ja vain sinä oikeassa.

    VastaaPoista
  2. Varmaan ensimmäinen kerta kun olen blogistin kanssa edes vähän samoilla urilla joistain asioista. Katsotaan alkaako näissä kirjoituksissa olemaan jatkossa enemmänkin järkeä, vai taantuvatko kirjoitukset aikaisemmalle tasolle.

    Suuria yllätyksiä ei tosiaan Balon d'Or gaalassa nähty, vaan voittajat olivat pitkälti jo ennakoidut.

    Pep Guardiola palkittiin odotetusti ja oikeutetusti parhaana valmentajana ja suurin ihmetyksen aihe kategoriassa olikin Jose Mourinhon pääsy kolmen parhaan joukkoon. Missä oli Porton huikeaan menestykseen vienyt Andre Villas-Boas? Tai Uruguayn Copa American yllätysvoittoon luotsannut Oscar Tabarez?

    Vuoden joukkueessakaan ei nähty suuria yllätyksiä. Rooneyn paikasta nyt voidaan keskustella, mutta kovin montaa pätevää vaihtoehtoakaan ei löydy (Falcao?). Blogisti on oikeassa tuon kokoonpanon keskikenttämiehityksen ongelmista. Xabilla ei riitä pelimerkit ankkuroida yksin, vaan vierelle tosiaan olisi tarvittu joku pätevä rouhija. Xavia tai Iniestaa ei tuosta kukaan täysijärkinen tosin olisi ottamassa pois, joten järkevimmäksi vaihtoehdoksi jää Xabin vaihtaminen. Culena heitän härskisti blogistin lempipelaajan, Sergio Busquetsin, nimen esille tuolle pelipaikalle, sillä Busi pystyy todistetusti hoitamaan tuon katkovan pelaajan roolin yksinään. Myöskään Bastian Schweinsteiger ei olisi huono valinta tuohon ankkuriksi.

    Kaikenkaikkiaan kokoonpano muistuttaa enemmän 3-4-3 kuin 4-3-3.

    Neymarin pujottelu valittiin siis vuoden maaliksi, eikä siinä mitään väärää. Valinta olisi ihan hyvin voinut mennä myös Rooneyn hienolle saksipotkulle. Omissa kirjoissani ehdottomasti hienoin oli kuitenkin Messin soolo lähes puolesta kentästä koko Madridin pulustuksen läpi. Maali joka käytännössä ratkaisi UCL-finaalipaikan Barcelonalle. Mutta eihän Kirppu voi sentään kaikkia palkintoja viedä.

    Kultainen pallo menikin vähemmän yllättäen Messille. Huikea pelaaja kyseessä. Ei tuosta ollut pienintäkään epäilystä, vaikka itse olisinkin halunnut antaa palkinnon Xaville. Hyvin näki Xavinkin ilmeestä että oli iloinen joukkuekaverinsa puolesta.

    Cristiano Ronaldo ja Jose Mourinho eivät puolestaan edes vaivautuneet paikalle, kun tiesivät ettei heillä ollut mitään saumaa palkintoihin.

    Loppu hyvin, kaikki hyvin.

    VastaaPoista
  3. - Järkeä tässä kirjoituksessa oli saman verran kuin aiemmin.

    Missä Porto menestyi? Voitti yhden höntsäcupin, huikeaa. Copa America on myös höntsäturnaus, Euroopan taso on niin paljon edellä toista mannerta.

    Messi teki maalinsa Real Madridin pelatessa 10 pelaajalla. toisekseen Madridin pelaajat lähinnä seisoivat. Tuollaista puolustusta vastaan tekisi lähes kuka tahansa kovemman tason hyökkääjä maalin.

    VastaaPoista
  4. Euroopan taso on pienempi. Viime MM-kisoissa neljännesvälierissä oli neljä eteläamerikkalaista + Chile pelasi Brasiliaa vastaa toisen kierroksen eli periaatteessa kaikki viisi neljännesvälierissä. Lisäksi yksi afrikkalainen ja kolme eurooppalaista.

    Okei, 3 eurooppalaista oli parempia, mutta sitten seuraavaksi tuli 5 e-amerikkalaista, 1 afrikkalainen ja sitten 2 aasialaista, 2 p-amerikkalaista ja 3 eurooppalaista.

    Etelä-Amerikasta pitäisi olla tason puolesta MM-kisoissa paljon useampia joukkueita mutta koska kaikki pelaa -politiikka, niin ei. No, ensi kerralla on kuusi.

    Tuo kaikki on faktaa eikä perustelematonta höntsäheittoa. Aivan kolmen kärki on juuri ja juuri Etelä-Amerikan kärkeä ylempänä, sitten tulee Etelä-Amerikan taso, noin 6-7 tasaista joukkuetta, sitten sen alla on Euroopan taso (eli ei kärki vaan taso). Se höntsäturnauspuheesta.

    VastaaPoista
  5. Osittain olen yllättävän paljon samaa mieltä kanssasi mutta turhat alves/pique dissaukset ovat yliampuvia.
    No sitten omaa analyysiä:

    Mielestäni suurin tyhmyys tapahtui valmentajan valinnassa siellä on kolme kaveri joista yhdellä on paras joukkue ja toki pokaalien määrällä paras valmentaja mutta en laskisi pepiä pelkän barcan perusteella maailman absoluuttiseksi ykköseksi. Sitten on mourinho joka kiistatta on maailman top3 valmentaja for ever mutta viime vuonna vain espanjan cup voitto, ja jotta ei menisi fifalta täysin kahden suuren valinnoiksi niin otettiin vanhoilla meriiteillä ja karismalla sir alex joka ei myöskään ansaitse viime vuoden parhaan valmentajan palkintoa, mutta se erikoispalkinto meni kyllä täysin oikein aivan mahtava persoona ja manageri.
    Noista kolmesta pep oli selvä ja myös oma valintani mutta missä olivat AVB joka on samaa tasoa kuin pep ja vaikka Vicente del Bosque joka luulisi olevan fifan rankkingissa korkealla koska voitti fifan itsentä suurimman tapahtuman.
    Naisten puolelta sen verran että ei seurajalkapallo taida paljon arvostusta saada.

    Sitten vuoden maali: Messin maali oli toki hieno ja hyvä yksilösuoritus mutta ei mielestäni edes top 10maali koska mieheltä itseltäänkin on nähty hienompia. Neymarin maali myös hieno mutta tehty brasilian liigassa joka alentaa arvostusta. Rooneyn maali noista kolmesta ehdottomasti olisi ansainnut voiton kun mietitään mihin paikkaan ja missä ottelussa se tuli.Mutta jos fifa näkisi kaikki vuonna 2011 tehdyt maalin kaikista sarjoista eikä välittäisi mainosarvosta niin yksikään noista (ehkä Ruunia lukuunottamatta EHKÄ) ei olisi ollut valittavien listalla.

    Nais pelaajassa huomioitiin selvästi niinkuin myös valmentajapuolella vain MM-kilpailut joka ei tietysti ole yllätys mutta se on että miesten puolella sitä ei näkynyt.No marta on ehkä kaikkien aikojen naispelaaja vaikka onkin nuori, mutta ei palkinto täysin metsään mennyt.

    Mies pelaajan palkonto olikin sitten täysin selvä juttu kun tiesi ketkä olivat 3 viimeistä en usko että moni pitää ronaldoa parempana kuin messi ja xavi taas on keskikenttä pelaaja ja ei saa samanlaista arvostusta kuin hyökkääjä.
    Tuohon RVP asiaan sen verran että en ole muista täysin tuota 23 pelaajan listaa mutta jos oikein muistan niin siellä oli pelaajia kuten eto, alves, ja muita joita parempi RVP on kiistämättä varsinkin kun Fifa katsoo näitä maalitekijöitä astetta korkeammalle.

    Ja vielä tähdistökentällinen:
    Aika tylsäksi kävi ei yhtään yllätystä ehkä rooney pieni koska ei ollut viime 2011 parhaimmilaan vaikka loistavasti pelasikin.
    Mielenkiintoista on myös että kentällisessä on Dani Alves vaikka loistava pelaaja onkin niin MM-kisoissa paikkaa pelasi brasiliassa Maicon.
    Casilla selvä ykkönen Kakkoskenttään nostaisin Joe Hartin josta taitaa tulla tuleivaisuuden ykkönen.
    Keskikenttä tuttua tavaraa ja laadukasta sellaista Xavi/iniesta eivät perusteluja kaipaa(he ovat maailman top 10 pelaajia vaikka et sitä uskokaan), mutta xabi alonson peli on parantunut vuodessa parissa oikeinkin paljon ehdottamasti maaliman paras pitkien hyökkäysten avaaja(paitsi classikossa jäätyminen).
    Pelaajia jotka olisivat voineet olla mukana ettei olisi tullut tylsää (en siis tarkoita että pitäisivät olla mukana vaan että voisivat olla)
    RVP, Joe Hart, David Silva ja vaikka Diego Forlan.

    Kokonaisuutena aika tylsä tapahtuma tulokset odotettuja + sir alexin palkitseminen ja -james blunt:D.

    Kyseinen valmentaja on tullut tunnetuksi pelaajien kouluttamisesta kaatuiluun, valittamiseen tuomarille, jatkuvaan näyttelemiseen, maassa kieriskelyn jne.

    Periaatteessa jokaisen valmentajan tunnusmerkit(sir alex ei kyllä taida paljon kaatuilla) vai tiedätkö yhtään huippuvalmentajaa joka ei mussuta valita tai yhtään juokkuettä jossa ei opeteta filmaamaan rankkari (vaikka säälittäväähän se on) PS. älä sano et barca tekee sitä eniten koska arvaan jo vastauksesi.

    VastaaPoista
  6. Jatkuu
    1.Valinta osoittaa täysin kiistattomasti FIFA:n ja UEFA:n suosivan FC Barcelonaa ja sen epärehellisyyteen perustuvaa jalkapalloa.

    väärin tämä osoittaa sen että realissa ja barcassa (manussa myös kaiketi) pelaavat parhaat pelaajat ja barcan pojat ovat parempia koska voittavat pytyt.

    2.Vuoden joukkue osoittaa etteivät valitsijat tajua jalkapallosta yhtään mitään.

    Cristiano Ronaldo-Rooney-Messi
    Iniesta-Xabi Alonso-Xavi
    Ramos-Pique-Vidic-Alves
    Casillas

    Kiinnostaisi kuulla oma ryhmityksesi vaikka taittaa mennä aika aivopieruksi koska et barcan parhaita osaa arvostaa.

    3..Hyökkäyksessä Messin tilalla pitäisi olla Robin van Persie.

    pitäisi ehkä olla mutta Rooneyn tilalla.


    4.Cristiano Ronaldo ei vaivautunut paikalle

    kaksi asiaa tänään (kohtuullisen) tärkeä peli ja väärä ronaldo ei vain kestä häviämistä ja tietää itsekkin että messi on parempi.

    tässäpä nämä mietteen jälleen täysin puolueettomasta näkykulmasta.
    Ensi (sitä seuraavana) vuonna toivottavasti jo liverpoolin pelaajia vaikka huonolta näyttää:D


    PS.1 Kuten on huomattu et selvästikään pidä messi,xavi,piqueta ja muita maailman ykköspelaajina mutta kommenttisi ovat aika yliampuvia joten kysyn että pohjautuvatko kommentit siihen että et pidä heitä parhaina vai pidätkö heitä oikeasti surkeina tyyliin hollannin liigatason pelaajia ja tähän haluaisin rehellisen vastauksen.

    PS.2 kohta (99%) nähdään 2 classikoa lisää annatko tulosveikkaukset.Eikä mitään mutuilua tuomariavuista ja realin pelaajien kiinnostuksesta vaan oletuksesta että molempia kiinnostaa ja tuomarityöskentely on hyvää.

    VastaaPoista
  7. Jännin asia kuitenkin on, että kyseisessä äänestyksessä on aika paljon painoarvoa kaikella muulla kuin medialla. Myös jalkapalloapteenit valitsivat Messin parhaaksi. Tähän perustuen hatarat päätelmät puolueellisuudesta lähinnä naurattavat.

    VastaaPoista
  8. On taas aikamoista itsensä jalustalle nostamista tämäkin kirjoitus. Epätoivoinen trolli väittää olevansa parempi futiksen tuntija kuin maajoukkuekapteenit ja valmentajat. Tutustu äänestysohjeisiin ennen kuin lauot typeryyksiä suosimisesta. Samalla suosittelen pikaista tarkistusta omaan aivokoppaan, sillä kirjoitustesi mukaan todellisuudentajusi on yhtä vahvasti hukassa kuin Breivikillä ikään.

    Hus, hoitoon siitä trollailemasta

    VastaaPoista
  9. - Huomastiko montako ottelua Eurooppalaiset joukkueet hävisivät pudotuspeleissä (Eurooppalaisten keskinäisiä ei tietenkään lasketa)? Aivan, ei yhtäkään.

    Turnauskaaviossa osui ennen finaalia vastakkain 4 kertaa kaksi eurooppalaista joukkuetta. Edelleenkin Eurooppalaiset joukueet voittivat joka kerta muun mantereen vastustajat.

    Ai Etelä-amerikan taso kova?

    Uruguay voitti Korean, Ghanan ja hävisi Saksalle ja Hollannille.

    Brasilia voitti Chilen ja hävisi Hollannille.

    Argentiina voitti Meksikon ja hävisi Saksalle 4 maalilla.

    Paraguay voitti Japanin ja hävisi Espanjalle.

    Huikea taso.

    - Eiköhän ne MM-kisat palkittu jo viime vuonna, ainakin luulisin.

    Tämä on se vanha tuttu juttu että paras materiaali ja voitto = paras valmentaja. Näkyy myös Suomessa.

    Vuoden maalista samaa mieltä.

    Lista http://www.fifa.com/ballondor/media/newsid=1535258/index.html

    Aika säälittävää jos joku Abidal menee ohi RvP:sta.

    Kokoonpanossa kyse oli tasapainosta. Xabi Alonso ei ole mikään pelinrikkoja ja tuollainen keskikenttä jyrätään armotta. Xavin ja Iniestan olen jo selittänyt. Molemmat pärjäävät jos ympärillä on hyvä joukkue. Nähty on.

    FC Barcelonan pelaajat filmaavat enemmän kuin muiden huippujoukkueiden pelaajat. Lisäksi tapaus Mascherano kertoo paljon. Englannissa pelatesssaan filmasi hyvin harvoin, FC Barcelonassa pelleshow alkoi lähes välittömästi.

    - 1. Olen todistanut ettei FC Barceloan pärjää ilman filmejä, sitä kautta voittavat pokaalit.

    2. Johan sanoin että tuosta puuttuu vasen puolustaja ja myös oikea puolustaja jos Ramos menee vasemmalle. Lisäksi keskikentästä juostaan helposti läpi.

    3. Rooney pelaa sentään kivikovassa Valioliigassa.

    4. Peli on hyvä tekosyy, mikäs sen parempaa kuin boikotoida pellegaalaa.

    PS.1 Kyseiset pelaajat ovat oikeasti surkeita. Saavutukset perustuvat filmaamiseen tai muiden filmaamiseen (ympärillä hyvä joukkue).

    Xavi jossakin häntäpään tiimissä olisi surkea pelaaja, koska taidot eivät riitä.

    PS.2 Tulosveikkaus on hankalaa koska tuomari, filmaus, asennevamma...

    - Jalkapallokapteenit eivät jalkapallosta juuri mitään tiedä. Katsovat Mestarien liigan finaalin ja siinä se.

    - Ihan varmasti tiedän jalkapallosta enemmän kuin maajoukkuekapteenit ja valmentajat. Syy: minun ei tarvitse keskittyä yhdenkään joukkueen jatkuvaan seuraamiseen (pl FC Barcelona joka on valitettavasti kaukana). Voin katsoa otteluita monista sarjoista ilman sen kummempia. Mitä arvelet? Kiinnostaako valmentakjia katsella ihan satunnaisia otteluita, ellei kyseessä ole tulevan vastustajan vakoilu tai pelaajan tarkkailu?

    Ammattilaisten tietotaso yleisellä tasolla on usein todella surkea. Valmentaja joka keskittyy yhden joukkueen yhden osa-alueen viilaamiseen ei välttämättä tiedä yhtään mitään siitä mitä tapahtuu muissa joukkueissa. Hänen tehtävänsä on säätää yhden joukkueen yhtä asiaa, hän tekee sitä.

    VastaaPoista
  10. Neljännesvälierässä eurooppalaisten eurooppalaisvastustajat olivat jo hävinneet eteläamerikkalaisille lohkovaiheessa. Lohkon voittaja on osoittanut paremmuutensa eikä yksittäisten pelien tasapelit tai mahdolliset häviöt vaikuta siihen, että voittaja on lohkonsa paras eli voittanut kaikki muut paremmuudessa.

    Faktat ovat siis nämä:
    - Uruguay voitti Meksikon, *Ranskan*, Etelä-Afrikan.
    - Argentiina voitti Etelä-Korean, *Kreikan*, Nigerian.
    - Paraguay voitti Uuden-Seelannin, *Slovakian* ja *Italian*.
    - Brasilia voitti *Portugalin*, Norsunluurannikon ja Pohjois-Korean.
    - Chile voitti *Sveitsin* ja Hondurasin ja jäi toiseksi *mestarille*.
    - *Hopeamitalisti* ja *pronssimitalisti* voittivat omat lohkonsa
    - Lisäksi USA voitti *Englannin*, *Slovenian* ja Algerian

    Siis: kaikki eteläamerikkalaiset voittivat lohkonsa eli olivat lohkonsa paras joukkue eli voittivat kaikki muut lohkon joukkueet paitsi mestarin lohkossa ollut Chile. Vain mestari, hopeamitalisti ja pronssimitalisti kykenivät eurooppalaisista voittamaan lohkonsa, muut lohkot vei ei-eurooppalaiset.

    Puolivälierään pääsivät mestari, hopeamitalisti, pronssimitalisti, afrikkalainen ja eteläamerikkalaiset.

    Kolmen kärki oli kovempi kuin Etelä-Amerikan taso, jonka jälkeen tuli Euroopan taso, nuo eteläamerikkalaisille häviäjät.

    VastaaPoista
  11. - Lohkot eivät olleet tasaisia. Sen takia vasta pudotuspeleissä pelataan täysin tosissaan.

    Edelleen pudotuspelit ovat eri asia kuin alkulohkojen höntsät.

    En alkaisi ihan heti keulimaan jollain Italian tai Ranskan voitolla alkulohkossa. Molemmilla oli rankka asennevamma tai sitten taso tippui 4 vuodessa finaalista höntsään.

    VastaaPoista
  12. "- Ihan varmasti tiedän jalkapallosta enemmän kuin maajoukkuekapteenit ja valmentajat. Syy: minun ei tarvitse keskittyä yhdenkään joukkueen jatkuvaan seuraamiseen (pl FC Barcelona joka on valitettavasti kaukana). Voin katsoa otteluita monista sarjoista ilman sen kummempia. Mitä arvelet? Kiinnostaako valmentakjia katsella ihan satunnaisia otteluita, ellei kyseessä ole tulevan vastustajan vakoilu tai pelaajan tarkkailu?

    Ammattilaisten tietotaso yleisellä tasolla on usein todella surkea. Valmentaja joka keskittyy yhden joukkueen yhden osa-alueen viilaamiseen ei välttämättä tiedä yhtään mitään siitä mitä tapahtuu muissa joukkueissa. Hänen tehtävänsä on säätää yhden joukkueen yhtä asiaa, hän tekee sitä."


    Toi teksti kertoo kaiken sinusta ja siitä ettet tiedä jalkapallosta mitään.

    VastaaPoista
  13. FC Barcelonan pelaajat filmaavat enemmän kuin muiden huippujoukkueiden pelaajat. Lisäksi tapaus Mascherano kertoo paljon. Englannissa pelatesssaan filmasi hyvin harvoin, FC Barcelonassa pelleshow alkoi lähes välittömästi

    fc barcelonan pelaajia rikatoon selvästi eniten kaikista pelaajista toki mukaan mahtuu joku busquets ja maskerano mascherano jotka o vat toisinaan iljettäviä mutta niin ovat myös angel di maria ja ronaldo.Loppujen lopuksi barcan suurimmat tähdet filmaavat aika vähän vaikka mutuilisit mitä.

    1. Olen todistanut ettei FC Barceloan pärjää ilman filmejä, sitä kautta voittavat pokaalit.

    sori et ole toditanut mitään.

    PS.1 Kyseiset pelaajat ovat oikeasti surkeita. Saavutukset perustuvat filmaamiseen tai muiden filmaamiseen (ympärillä hyvä joukkue).

    mahdat pitää herroja busquets fabregas ja puyol maailman kaikkien aikojen parhaina koska ovat niin hyviä että joukkue on maailman paras vaikka muut ovatkin alasarjatasoa.

    Xavi jossakin häntäpään tiimissä olisi surkea pelaaja, koska taidot eivät riitä

    siis sä oot vaan oikeesti tyhmä. Xavi on pallollisena pelaajana ja pelinrakentajana maailman paras kukaan ei ole edes lähellä(ehkä iniesta).

    PS.2 Tulosveikkaus on hankalaa koska tuomari, filmaus, asennevamma...

    aina tätä samaa hanki elämä ja paremmat selitykset

    - Jalkapallokapteenit eivät jalkapallosta juuri mitään tiedä. Katsovat Mestarien liigan finaalin ja siinä se.

    juu juu näinhän se on.... voi että voi ihminen olla tyhmä.

    - Ihan varmasti tiedän jalkapallosta enemmän kuin maajoukkuekapteenit ja valmentajat. Syy: minun ei tarvitse keskittyä yhdenkään joukkueen jatkuvaan seuraamiseen (pl FC Barcelona joka on valitettavasti kaukana). Voin katsoa otteluita monista sarjoista ilman sen kummempia. Mitä arvelet? Kiinnostaako valmentakjia katsella ihan satunnaisia otteluita, ellei kyseessä ole tulevan vastustajan vakoilu tai pelaajan tarkkailu?

    Ammattilaisten tietotaso yleisellä tasolla on usein todella surkea. Valmentaja joka keskittyy yhden joukkueen yhden osa-alueen viilaamiseen ei välttämättä tiedä yhtään mitään siitä mitä tapahtuu muissa joukkueissa. Hänen tehtävänsä on säätää yhden joukkueen yhtä asiaa, hän tekee sitä


    sä et oikeasti tiedä yhtään mitään tai sitten puhut täyttä paskaa.


    PS. on muuten sinansä sääli että kanssasi ei voi käydä rakentavaa ja hyvää keskustelua ja väittelyä jalkapallosta koska et osaa muuta kuin haukkua barcan pelaajia ja antaa älyttömiä selityksiä.Ainos asia josta olit samaa mieltä oli rooneyn maali ja siitä tuli mieleen että jos messi olisi tehnyt täysin samanlaisen maalin vaikka classikossa olisit varmaan pitänyt sitä tuurina ja muuta paskaa.

    VastaaPoista
  14. - Sama asia pätee monessa asiassa työelämässä. Miksi se ei pätisi jalkapallossa?

    - FC Barcelonan filmaajalista on todella pitkä: Alves, Busquets, Mascherano, Iniesta, Pedro, Sanchez. Listasin vain pahimmat. Realista löytyy 2? Hui kauheaa.

    1. Todisteita piisaa aiemmin, tarkista ne.

    Millä perusteella FC Barcelonan joukkue on maailman paras?

    Xavilta onnistuu lähinnä helpost syötöt, se vaatii jonkun jolle syöttää. Tappioasemassa Xavi on täysin turha.

    "juu juu näinhän se on.... voi että voi ihminen olla tyhmä."

    Selitäppäs "älykkäämpänä" miksi näiden "asiantuntijoiden" mielestä Euroopan paras pelaaja ei ole maailman 23:n parhaan joukossa. Odotan mielenkiinnolla selitystä.

    "sä et oikeasti tiedä yhtään mitään tai sitten puhut täyttä paskaa."

    Sama asia pätee niin monessa paikassa, miksi ei jalkapallossa?

    Messi ei tehnyt samanlaista maalia joten turhaa spekulointia. Palataan asiaan kun tekee.

    VastaaPoista
  15. http://fi.wikipedia.org/wiki/Harhaluulo

    "Sen sijaan jos aikuinen henkilö on itse keksinyt todeksi väittämänsä vakuuttelun, niin voidaan jo katsoa olevan kysymyksessä hoitoa vaativa vaiva."

    nuff said

    VastaaPoista
  16. rooney oli nyt ihan paska valinta tähdistökentälliseen, ei tehny mitään viime vuonna. Xavin hehkutus on typerää, äijä ei oo mitään verrattuna esim. Zidane, matthaus. Schweinsteiger ja robben ois kuulunu tähdistökentälliseen. Messi on koira joka ei pärjää ilman iniesta fabregasia jne.

    VastaaPoista
  17. Selitäppäs "älykkäämpänä" miksi näiden "asiantuntijoiden" mielestä Euroopan paras pelaaja ei ole maailman 23:n parhaan joukossa. Odotan mielenkiinnolla selitystä.

    kuten aiemmin taisin sanoa ihmettelin tätä myös en kuitenkaan sanoisi rvp olevan paras mutta top5 kuitenkin. Ja siitä ehdottoman samaa mieltä että on parempi kuin esim abidal mutta myös parempi kuin vaikka rooney (siis viime vuonna ainakin).

    FC Barcelonan filmaajalista on todella pitkä: Alves, Busquets, Mascherano, Iniesta, Pedro, Sanchez. Listasin vain pahimmat. Realista löytyy 2? Hui kauheaa.

    näiden kahden lisäksi löytyy Khedira,Özil ja jos mennään toiseen ääripäähän niin pepen ja ramosin täysin väkivaltainen käytös toisinaan on yhtä oksettavaa kuin filmaus.
    Barcan pelaajista kieltämättä osa filmaa ja osa filmaa paljon Busquets:D (tosin ei enään niin paljon kuin ennen mutta kerran filmaaja aina filmaaja vai mitä?) mutta on täysin absurdia väittää että barca olisi voittanut kaikki mestaruutensa pelkästään filmaamalla.
    otetaan esimerkki vuodelta 2006 eli barcan kokoonpano:
    VALDES
    OLEGUER
    MARQUES
    PUYOL
    BRONKCHORS
    EDMILSON
    DECO
    VAN BOMMEL
    GIULY
    RONALDINHO
    ETO O
    ja vaihdosta
    INIESTA
    LARSSON
    JA BELLETTI.

    näistä pelaajista "filmaajina" voi pitää

    bronkhors,iniesta(tuli vasta vaihdosta) ja sitten tapaus van bommel jota nyt ei voi laittaa mihinkään kategoriaan.
    Joten mestaruuksia tulee ilman filmaustakin ja tuomariapuja ja vielä arsuja vastaan.Toki lehman avitti mutta itseään saa syyttää.

    Millä perusteella FC Barcelonan joukkue on maailman paras?

    eiköhän 3 cl mestaruutta 5 vuoteen kolma la ligaa putkeen +muut NS. höntsäcupit kerro tämän faktan todenmukaiseksi.
    Ja sanoppa yksi seura joka olis sitten parempi ja jos sanot real niin saan vuoden ekat tukehtumis naurut.

    Xavin hehkutus on typerää, äijä ei oo mitään verrattuna esim. Zidane, matthaus. Schweinsteiger ja robben ois kuulunu tähdistökentälliseen. Messi on koira joka ei pärjää ilman iniesta fabregasia jne.

    kerro mitä swaini ja robben tekivät verrattuna xaviin? (vastaan jo eivät mitään)
    vertailu zidaneen ja matthausiin on turha koska kyseiset herrat lopettaneet. Mutta sen voi sanoa että matthausia parempi xavi tulee olemaan(on jo) zidanen tasolle pitää vielä jatkaa samalla tasolla n. 5 vuotta.

    VastaaPoista
  18. en verranu schweinia ja robbenia xavii. Tarkotin et schweini xabin tilalle ja robben rooneyn tilalle ja ronaldo kärkeen. Xavi - yliarvostettu se on mut kyl se ansaitsi paikan top 11. Ai niin, unohdin ihan et gomez ois kuulunu ehdottomasti rooneyn tilalle ehkä robbenin sijasta. Se et joku xavi on tuol top 3 vuodesta toiseen on naurettavaa ja uefan barca suosimisesta kertoo se et maailman paskin laitapakki abidal on ehdolla

    VastaaPoista
  19. Abidal on maailman parhaita laitapakkeja pallonkanssa et se siitä. Joo no xabin tilalle ehkä vaikka kaveri pelas kyl parhaan vuotensa.
    Xavi on päinvastoin ollut aliarvostettu paria viime vuotta lukuunottamatta.Gomez on täys paska samaa tasoo ku pukki joten se siitä.Robben on yksi suosikeistani mutta ei hänelläkään paras vuosi.Swaini taas on siitä ihmeellinen kaveri että parantaa peliä vuodesta toiseen ja tuntuu että kaveri on ollut huipulla jo 10-15 vuotta mutta nuori kaveri ja jos kehitys jatkuu niin ilman muuta tuleva top3 pelaaja ja samalla myös la liga pelaaja (real köh real).

    VastaaPoista
  20. ja vielä Rooney nyt valittiin vain siksi että se olis jo liian tyhmää jos kaikki pelaajat olis barca/real mielestäni maailmasta lyötyi viime vuonna väh.10 hyökkääjää jotka olivat rooneya parempia.

    VastaaPoista
  21. öö, gomez teki eniten maaleja kärkihyökkääjistä ja kaikki pelipaikat mukaan lukien kolmanneks eniten joten miten se voi olla paskasti. Teki enemmän maaleja kuin higuain, benzema, villa, ibrahimovic, drogba, torres, cavani,falcao, van persie, dzeko, balotelli,aguero jne. Toisin sanoen paras hyökkääjä. Ja schweini on niin bayernilainen ettei siirtyis ikinä realiin ja ei oo edes mitään syytä, bayern on vähintään maailman kolmanneks paras seura

    VastaaPoista
  22. - Hikipedia on yhtä harhaluuloa.

    - Jep, Rooneyn vlaita oli ihmeellinen, mutta kun RvP ei ollut ehdolla edes...

    - "kuten aiemmin taisin sanoa ihmettelin tätä myös en kuitenkaan sanoisi rvp olevan paras mutta top5 kuitenkin."

    Viittasin ihan muuhun. Diego Milito valittiin Euroopan parhaaksi mutta ei kuitenkaan päässyt ehdolle Keltaiseen palliin. Taisivat katsoa vain Mestarien liigan finaalin.

    Tuolla kokoonpanolla voitto tulikin järjettömän tuomarivirheen takia (Lehmann ulos, tuomari myönsi tehneensä virheen) ja kahden FC Barcelonan paitsiomaalin takia. Myös punainen kortti tuli paitsiotilanteesta.

    Saavutukset ja paremmuus ovat kaksi eri asiaa.

    - "Se et joku xavi on tuol top 3 vuodesta toiseen on naurettavaa ja uefan barca suosimisesta kertoo se et maailman paskin laitapakki abidal on ehdolla" Abidal sentään puolustaa jotenkuten, Alves ei ollenkaan.

    - "Abidal on maailman parhaita laitapakkeja pallonkanssa et se siitä. Joo no xabin tilalle ehkä vaikka kaveri pelas kyl parhaan vuotensa." Pallon kanssa? Heh heh.

    VastaaPoista
  23. Analyysiä äänestäjistä? Suomen kapteenin ja valmentajan äänethän menivät Messille, Cronalle ja Xaville tässä järjestyksessä. Linkit tuloksiin Fifan sivulla.

    VastaaPoista
  24. - Mixu sanoi lehdessä että on salaisuus ketä hän äänesti kun kysyttiin. Mitähän tämä kertoo äänestäjän asiantuntemuksesta?

    VastaaPoista
  25. Ei muuta kuin että Mixu ei halunnut paljastaa valintojaan ennen palkinnon jakoa ja virallisia tuloksia. Vai onko tämäkin joku Uefan, Unicefin, YK:n, SPR:n ja Kuurojen liiton järjestämä salaliitto?

    VastaaPoista
  26. - Miksi ei sitten sanonut että ne voi katsoa tilaisuuden jälkeen?

    VastaaPoista
  27. Tuohan on ollut yleisessä tiedossa jo vuosia. Samaten se että maapallo on pyöreä, mutta tarvitseeko siitä muistuttaa joka toisessa lauseessa?

    Missä vaiheessa viime vuonna Diego Milito valittiin euroopan parhaaksi?

    - Ihan varmasti tiedän jalkapallosta enemmän kuin maajoukkuekapteenit ja valmentajat. Syy: minun ei tarvitse keskittyä yhdenkään joukkueen jatkuvaan seuraamiseen (pl FC Barcelona joka on valitettavasti kaukana). Voin katsoa otteluita monista sarjoista ilman sen kummempia. Mitä arvelet? Kiinnostaako valmentakjia katsella ihan satunnaisia otteluita, ellei kyseessä ole tulevan vastustajan vakoilu tai pelaajan tarkkailu?

    Ammattilaisten tietotaso yleisellä tasolla on usein todella surkea. Valmentaja joka keskittyy yhden joukkueen yhden osa-alueen viilaamiseen ei välttämättä tiedä yhtään mitään siitä mitä tapahtuu muissa joukkueissa. Hänen tehtävänsä on säätää yhden joukkueen yhtä asiaa, hän tekee sitä.

    Mielenkiintoisia pointteja heittelet ilmoille. Sinulla on varmaan vuosien kokemus useiden euroopan huippuseurojen organisaatioista, kun pystyt kertomaan tuollaisia asioita "sisäpiireistä". Suostut varmaan kertomaan missä seuroissa olet työskennellyt?

    VastaaPoista
  28. - Luuletko että satunnainen lehden lukija sitä tietää?

    2010 UEFA player of the year.

    Kuten aiemmin sanoin, sama homma pätee hyvin moneen työtön. Pätee myös jalkapalloon. Kerrotko yhdenkin syyn miksi jalkapallojoukkueen valmentajan pitäisi katsella ihan huvikseen jotain randompelejä sen sijaan että keskittyisi oman joukkueen tekemisiin?

    Suarezkaan ei muistanut sen erään Australialaisen takavuosien Liverpoolin pelaajan nimeä (Kewell), kun piti luetella Poolin legendoja. Varmasti harjoitteli etukäteen ja silti ei muistanut mwhahaha.

    VastaaPoista
  29. eli nippelitieto ratkaisee miten paljon ymmärtää itse pelistä?
    Jos Suarez olisi tiennyt kyseisen faktan, hän olisi varmasti paljon parempi maalintekijä. jep jep.
    Ja nyt kun väität että kapteenit yms yms henkilöt esimerkiksi katsovat vain mestarien liigan finaalin ja tekevät tältä pohjalta päätökset äänestykseen, niin eikö sillon Messin pitäisi olla viimeinen äänestyksessä, koska sinun mielestä se pelaa huonosti kovissa peleissä ja murtuu paineen alla?

    VastaaPoista
  30. - Luuletko että satunnainen lehden lukija sitä tietää?

    Mixun haastattelun pääasia tuskin oli tuo kyseinen äänestys. Joten haastattelijalla tuskin oli kiinnostusta tuossa vaiheessa lähteä asiaa suuremmin kaivelemaan. Jos lukijaa kiinnostaa riittävästi tuollainen asia, hän voi ihan itse ottaa asioista selvää.

    2010 UEFA player of the year.

    Niin, vuonna 2010. Nyt puhuttiinkin vuodesta 2011, jolloin tuokin palkinto meni Messille. Eli euroopan paras valittiin myös maailman parhaaksi. Olit taas väärässä.

    Kuten aiemmin sanoin, sama homma pätee hyvin moneen työtön. Pätee myös jalkapalloon. Kerrotko yhdenkin syyn miksi jalkapallojoukkueen valmentajan pitäisi katsella ihan huvikseen jotain randompelejä sen sijaan että keskittyisi oman joukkueen tekemisiin?

    Sinä esitit väitteen, joten on sinun tehtävä perustella se. Ja yleistäminen ei ole perustelemista. Mutuilla voit tietenkin vaikka maailman tappiin asti, mutta kukaan ei ota vakavasti tuollaista argumentointia.

    Suarezkaan ei muistanut sen erään Australialaisen takavuosien Liverpoolin pelaajan nimeä (Kewell), kun piti luetella Poolin legendoja. Varmasti harjoitteli etukäteen ja silti ei muistanut mwhahaha.

    Miten tämä liittyy mihinkään? Suarezilla ei ollut ennen siirtoaan minkäänlaista sidettä kyseiseen seuraan ja silti oletat tämän tuntevan entuudestaan jonkun puunilais sodanaikaisen seuralegendan? Lisäksi Kewellin status seuralegendana on erittäin kyseenalainen. Sama kun sanoisit Torresin olevan legenda Poolissa.

    VastaaPoista
  31. 2010 UEFA Player of the Year oli "Champions Leaguen finaalin paras" -palkinto. Perustelu: voittajan saavutus oli kaksi maalia finaalissa. Tuokin palkinto olisi pitänyt antaa Messille. Maalikuningas joka sarjassaan, 47 yhteensä, neljä pystiä kaudella.

    VastaaPoista
  32. "Alves ei ollenkaan." Nousevista laitapakeista koskaan kuullut? Tehtävänä nousta hyökkäykseen.

    Lisäksi on keskustelussa ollut juttua laitahyökkääjistä ja rikkovista puolustuspaikoista. Tuolla valittiin 1 maalivahti, 4 puolustuspelaajaa, 3 keskikenttämiestä ja 3 hyökkääjää eikä mitään laitasivurikkovaa keskuspuolustajatoppariliberoa. Siellä olisi voinut olla vaikka neljä laitapakkia, jos neljä parasta puolustajaa olisi ollut laitapakkeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. - Nippelitieto on aika tärkeää jos pitää äänestää parhaasta pelaajasta. Ei se että osaa tehdä maaleja tarkoita että osaa arvioida parhaan pelaajan.

      Messihän pelaa kovissa peleissä huonosti, mutta monet eivät sitä tajua.

      - Miten niin väärässä? En sanonut vuotta ja tuossahan todistettiin että Euroopan paras ei ole maailman 23:n joukossa.

      Minulle on ihan sama mitä selität argumentoinnista. Ellet pysty esittämään asiaan yhtään mitään, edes vastaperusteluita, en minäkään sitä tee. Mistä edes päättelit että on minun tehtävä perustella tuo asia?

      Eikös tuo nimenomaan osoita sen ettei Suarez tiedä paskaakaan Liverpoolista koska ei omaa sinne mitään siteitä? Aika monta seuraa löytynee joista Suarez ei tiedä sitäkään vähää kuin Liverpoolista.

      - Juuri sitä sanoinkin, monet katsovat vain Mestarien liigan finaalin.

      - Eli tuossa kokoonpanossa valittiin "parhaat" pelaajat, viis siitä millainen Joukkue saadaan aikaan. Osoittaa aika paljon äänestäjien tietotasosta tuokin.

      Poista
    2. Tähdistökentälliset valitaan aina niin.

      Poista
  33. Messi ei päjää kovissa otteluissa?

    -Ratkaissut molemmat CL-finaalit ManU:a vastaan
    -Hattutemppu Realia vastaan
    -Kaksi maalia Realia vastaan UCL:n välierässä
    -Arsenalia vastaan 4 maalia yhdessä ottelussa(UCL välierä)
    -Arsenalia vastaan 2 maalia yhdessä ottelussa(UCL välierä)
    -3+2 tehot kahdessa ottelussa Realia vastaan voitti Spanish Supercupin.
    -Maali Portoa vastaan voitti UEFA Super cupin
    -Kaksi maalia Santosia vastaan voitti CWC:n mestaruuden

    Aika hyvin näyttää pärjäävän kovissa otteluissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. -Ratkaissut molemmat CL-finaalit ManU:a vastaan

      Hyvin unohdat ottelut ENNEN sitä finaalia. Lisäksi ManU taitaa olla sama seura joka jäi Baselin LOL taakse.

      -Hattutemppu Realia vastaan

      Real Madridin puolustus tiedetään.

      -Kaksi maalia Realia vastaan UCL:n välierässä

      Tuomariavuilla FC Barcelonan pelatessa 10 pelaajalla.

      -Arsenalia vastaan 4 maalia yhdessä ottelussa(UCL välierä)

      Arsenalilla oli varamiehistö kentällä.

      -Arsenalia vastaan 2 maalia yhdessä ottelussa(UCL välierä)

      Toinen maali Petturin syötöstä, toinen Arsenalin pelatessa vajaalla.

      -3+2 tehot kahdessa ottelussa Realia vastaan voitti Spanish Supercupin.

      Alkukauden höntsä ei kiinnosta ketään.

      -Maali Portoa vastaan voitti UEFA Super cupin

      Ai oikein Porto? Sama joka ei päässyt selvästi helpoimmasta alkulohkosta jatkoon.

      -Kaksi maalia Santosia vastaan voitti CWC:n mestaruuden

      Santos, Brasilian höntsäliigan keskikastia.

      Aika hyvin näyttää pärjäävän kovissa otteluissa.

      Eipä kehumista noissa. Miten olisi vaikkapa Chelsea ja Inter otteluparit? 4 ottelua nollilla niin.

      Poista
    2. Chelseaa ja Interiä ei lasketa, koska ovat jossain höntsä Valioliigassa ja höntsä Serie Assa vasta sijoilla 4 ja 5!

      Poista
    3. En tiennytkään että FC Barcelona on pelannut kyseisiä joukkueita vastaan tällä kaudella. Ai pelasi aiemmin? Miksi sitten otat tämän hetken sarjatilanteen?

      Poista
  34. - Miten niin väärässä? En sanonut vuotta ja tuossahan todistettiin että Euroopan paras ei ole maailman 23:n joukossa.

    Väität siis että valinta euroopan parhaaksi jonain vuonna antaa ikuisen kausarin maailman 23:n parhaan joukkoon tulevina vuosina. Taas yksi väite sinulta, jossa ei ole mitään järkeä. Toistan. Olit väärässä.

    -Minulle on ihan sama mitä selität argumentoinnista. Ellet pysty esittämään asiaan yhtään mitään, edes vastaperusteluita, en minäkään sitä tee. Mistä edes päättelit että on minun tehtävä perustella tuo asia?

    Niitä vastaperusteluja tarvitaan vasta siinä vaiheessa, kun väite on perusteltu. Tässä tapauksessa sinä esität väitteen ilman perusteluja, jolloin on ihan turha odottaa vastaperusteluja keneltäkään. Vaivattominta kaikille on vain kuitata väitteesi paikkaansapitämättömänä, kunnes perustelet sen.

    -Eikös tuo nimenomaan osoita sen ettei Suarez tiedä paskaakaan Liverpoolista koska ei omaa sinne mitään siteitä? Aika monta seuraa löytynee joista Suarez ei tiedä sitäkään vähää kuin Liverpoolista.

    Ensimmäisestä virkkeestä en saa mitään selvää, mutta yritetään kuitenkin. Ei, se tarkoittaa vain, että Suarezilta on ihan turha odottaa kattavaa historiatietoutta seurasta. Ihan eri tilanne kuin jollain Liverpoolin lähiöissä syntyneellä skidillä, jolle iskä on pukenut ensimmäisen Pool-paidan jo synnärillä ja joka on 5-vuotiaasta lähtien seurannut kaikki seuran kotiottelut livenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten niin tulevina vuosina? Tuona vuonna Milito oli Euroopan paras mutta ei maailman 23:n joukossa. Olit väärässä.

      Ihan rauhassa sitten. Perustelin ihan riittävän hyvin, väität vastaan vain väittämisen ilosta. Varsinkin kun et osaa vastata kysymykseen.

      Suarez ei tiedä edes sen seuran historiaa johon menee pelaamaan. Mitähän Suarez tietää muista joukkueista? Ei yhtään mitään varmaan.

      Kyseessähän oli aika varmasti valmisteltu tilaisuus, joten kyllä tankkasi jo ennen kyselyä noita nimiä. Mutta kun yleissivistys on mitä on, ei homma toimi.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.