sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Espanjan liigan taso ei riitä

Rantapalloliigaa on kritisoitu kahden joukkueen sarjaksi. Eikä ihme. Real Madrid on täysin ylivoimainen FC Barcelonan roikkuessa mukana tuomarien avustuksella. FC Barcelonan vierasottelussa Malagaa vastaan ei tuomariapuja hirveästi tarvittu, niin surkea oli Rantapalloliigan heittopussi. Maalinteon aloitti yliarvostettu hormonikimppu Messi. Messi jätetään täysin vapaaksi rangaistuspilkun kohdalle, keskityksestä Messi jaksaa nipin napin puskea pallon maaliin saakka. Valioliigan keskitason pääpelaaja tekisi tuon tasoisessa höntsäottelussa 20 maalia.

Seuraavaksi FC Barcelonan pelaaja on taas yksin rangaistuspilkun kohdalla. Seurauksena Sanchez 0-2. Espanjan liigassa ei osata pääpeliä, ei näytetä osaavan mitään muutakaan.

Messi saa pallon puolen kentän jälkeen, yhdellä harhautuksella koko puolustuksen läpi 0-3. Ettei Malagan heittopussi-statuksesta jäisi mitään epäselvää, Messi tekee lähes saman. Pallo vieläkin kauempaa, vähän yli keskiviivan jälkeen, haltuun. Suora juoksu maalia kohti ja 0-4. Ilman yhtäkään harhautusta! Malagan Puolustuksen taso on huimaava. FC Barcelonan kokoonpanoon ei mahtunut sivuttaissyöttelijä Xavi. Ehkä Guardiola tajusi vihdoin pelaajan todellisen tason.

Samalla Messi kolminkertaisti maalisaldonsa Espanjan liigan vierasotteluissa. Kertoo Messin tasosta paljon kun kahden maalin tekemiseen Rantapalloliigan vierasotteluissa kuluu viikkoa vaille viisi kuukautta.

Tänään pelaa myös Real Madrid, joka toivottavasti voittaa Bilbaon pitäen FC Barcelonan mukavan hajuraon päässä.

40 kommenttia:

  1. Zamppa, Urheilualojen Guru22. tammikuuta 2012 klo 11.44

    Kovin katkeraa tilitystä ja valitusta. Totuushan on, että FCB oli jälleen ylivoimainen Messin johtaessa joukkonsa ylivoimaiseen voittoon, ei väliä, onko vastassa Real Madrid vai öljymiljoonilla operoiva Malaga, tulos on silti sama: FCB jyrää! Ja sehän Messinvihaajaa vituttaa :D

    PS. Chelsea oli muuten äärimmäisen surkea eilen! Torres ja muut eivät saaneet avopaikoista sisään toisin kuin FCB:n pelaajat tänään. Lampardia ei myöskään näkynyt eikä kuulunut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Malaga ei pärjännyt myöskään Real Madridille enkä yhtään ihmettele miksi. Tuossa näkee eron: Valioliigassa rahajengi johtaa, Rantapalloliigassa on heittopussi.

      Lampard loukkaantui pelin alkuvaiheessa.

      Poista
    2. Zamppa, Urheilualojen Guru22. tammikuuta 2012 klo 12.15

      Malagassa kuitenkin on tosi kovia pelimiehiä iso liuta: Santi Cazorla, Van Nistelrooy, Toulalan, Demichelis, Mathijsen, Maresca, Baptista jne. Kaikki pitkän linjan pelaajia isoissa rooleissa joukkueissa, jotka ovat pelanneet isoja europelejä ja arvokisafinaaleja. Tosi on toki, että joukkueen pelisysteemi vaatisi säätöä, mutta ei missään nimessä voi sanoa tuota miehistöä heittopussiksi. Saattaisipa Malaga voittaa ihan hyvin vaikka nykykuntoisen Chelseankin, ei olisi mikään ihme.

      Toki on tiedossa, että sinä et espanjalaista futista arvosta. Sieltähän ei sinun mukaasi tule yhtään hyvää joukkuetta, koska mukaasi FCB pärjää vain tuomariavuilla, Real Madridia ei kiinnosta ja loput 18 muuta La Liga joukkuetta ovat mukaasi surkeita heittopusseja. Kuitenkin Espanja on hallitseva MM-kultamitalisti, EM-kultamitalisti ja FCB on hallitseva UCL-voittaja ja Maailman Seurajoukkue Mestari. Espanja/espanjalainen seurajoukkue on siis hallitseva mestari kaikissa isoissa jalkapalloturnauksissa. Siinä on sellainen lista ja sellaiset faktat, joita kaltaisesi on toki varmaan mahdotonta myöntää...

      Samalla ajanjaksolla Chelsea ei ole voittanut mitään, Terry ja Lampard eivät ole voittaneet mitään. Englannin esitys MM-kisoissa 2010 oli surkea, vaikkakin Saksa peli olisi voinut olla ihan eri, jos Lampardin maali olisi hyväksytty. Siitä huolimatta Hollanti olisi viimeistään pudottanut Englannin.

      Poista
    3. Tosi kovia? Cazorla pelasi jossain Villarrealissa, Van Nilsterooy on 35 vuotias hyökkääjä. Toualan sai jotain aikaan Lyonissa, Demichelisiä on haukuttu Argentiinan maajoukkueessa lähes yhtä paljon kuin Messiä, Mathijsen ei ole pelannut missään kovassa joukkueessa, Marescan meriititkään eivät vakuuta, Baptista floppasi Real Madridissa...

      Rahalla kasatuksi joukkueeksi todella heikko nippu.

      Espanja voitti maailmanmestaruuden tuomariavuilla. FCB pärjää vain tuomariavuilla. Ei ne faktat kiinnosta yhtä paljoa kuin se miten faktat on saatu aikaan,

      Chelsea murskasi FC Barcelonan mutta UEFA lahjoi tuomarin, muista se. Lampardin maali tosiaan hylättiin joten myös Englanti ja Lampard on kärsinyt tuomareista.

      Poista
    4. Tuomariapu on FCB:n ja Espanjan maajoukkueen syy menestykseen. Realin 'heittopussittomuus' johtuu löysistä kukkaron nyöreistä.

      Poista
  2. Valioliigan "huipuille" Baselkin on liian kova vastus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. olis ollu cityllekki kun sekään ei päässyt jatkoon cl ja basel kuitenki pääsi!

      Poista
    2. Baselko pelasi Manchester Cityn lohkossa?

      Poista
    3. ei pelannut mutta samalla periaatteella olet täällä laittanu joukkeita paremmuus järjestykseen että kuka pääs jatkoon ja kuka ei!

      Poista
    4. Olen ottanut huomioon myös vastustajien tason. Mestarien liigan alkulohkojen arvonta sattuu suosimaan kestomenestyjiä ja FC Barcelonaa.

      Poista
  3. Sumutatko Messin ja Barcan mahdollisen hyvyyden Malagan huonouteen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Zamppa, Urheilualojen Guru22. tammikuuta 2012 klo 12.34

      Tämä blogihan keskittyy oikeastaan täysin FC Barcelonan ja sen pelaajien haukkumiseen, mollaamiseen, heidän suoritustensa vähättelyyn ja yleiseen haukkumiseen ilman mitään totuuspohjia tai faktapitoisia perusteluja. Mielipiteensä blogaaja perustelee tasolla "koska minä sanon niin" ja "kyllähän kaikki pelin katsoneet sen näkivät", vaikka nämä "mielipiteet" ja "otteluselostukset" täällä sotivat reaalimaailman tapahtumia vastaan jokaikisessä kirjoituksessa.

      Mutta ei se sinällään haittaa! Aina uutta kirjoitusta avatessa kannattaa vaan muistaa, ettei lukemaansa kannata ottaa millään lailla tosissaan. Nämä kirjoitukset täällä ovat kuitenkin lähinnä satiiria ja huumoria, vaikka kirjoittaja itse ne väittääkin kirjoittavansa täysin tosissaan. Hyvää viihdettä ne ovat toki, hauskempaa luettavaa kuin viikkolehtien vitsiosiot ja näitä saa sentään käydä lukemassa ihan ilmaiseksi ilman lehtien tilaamistakin!

      Poista
    2. - Malagahan oli surkea.

      Zamppa, Urheilualojen Guru: Faktaahan täällä tulee koko ajan. Lue blogia taaksepäin niin huomaat. Voit myös kertoa mikä fakta on pielessä. Ai niin, paha kertoa kun mikään ei ole.

      Poista
    3. Zamppa, Urheilualojen Guru22. tammikuuta 2012 klo 22.44

      Ongelmana on, ettet kirjoituksissasi esitä yhtä ainutta faktaa tai perusteltua mielipidettä. Sanot vain "FCBn pelaaja X oli paska/filmasi" etkä perustele mielipidettäsi millään esimerkeillä. Samaten edellisessä kirjoituksessasi El Classicosta totesit vain, että "Real Madrid oli ylivoimainen", mutta et valota mielipidettäsi millään faktoilla tai esimerkeillä. Et osoita esim. pelin tilastoilla, tai osasta ottelua olevilla tilastoilla, että näin olisi jossain kohtaa ollut. Et myöskään tuo esiin mitään esimerkkejä tästä mainitsemastasi Realin ylivoimasta, vaan toteat vain yhdellä lauseella, että näin (mielestäsi) on.

      Näin ollen en tosiaan voi osoittaa minkään faktan olevan pielessä, koska et mitään faktaa kirjoituksissasi esitä. Pelkkää mutuilua ja "asia on näin, koska minä niin sanon/olen tätä mieltä" olevaa höpöpöä, sanoisin jopa täyttä PASKAA, jos haluaisin olla suorasanaisempi.

      Odotan edelleen asiantuntevaan ottelukatsausta jostain ottelusta, enkä pelkkää mutuilua. Tosin tuskimpa tulen sinulta koskaan näkemään kirjoitusta, jossa mielipiteesi olisi perusteltu reaalimaailman osoittamin faktoin ja esimerkein.

      Aamun parhaat naurut sain kyllä taas, niistä kiitos!

      Poista
    4. Kyseessä oli Copa del Reyn höntsäottelu. Sen takia rapotti oli vajaampi kuin yleensä.

      Lukisit edelleen blogia taaksepäin etkä tarttuisi yhden höntsämatsin juttuun, niin voisit huomata jotakin.

      Poista
    5. Zamppa, Urheilualojen Guru23. tammikuuta 2012 klo 1.58

      Luinkin taaksepäin ja kaikista kirjoituksista paistaa läpi samat asiat, sama perustelematon ja faktoja esittämätön tyyli, kaikissa lukee samat asiat: "Barcan pelaaja X filmasi, vastustajaa ei kiinnostanut, Messi oli surkea, vaikka tekikin X määrän maaleja, La Liga on ihan surkea" yms.

      Olet siis pitänyt blogia puoli vuotta, jossa joka ottelun jälkeen toistelet samoja reaalimaailmasta poikkeavia juttuja riippumatta siitä, mitä itse pelissä on tapahtunut. Yhdestäkään pelistä, jossa "Barca/pelaaja X on ollut huono", et esitä mitään tilastoja tai esimerkkejä väitteidesi tueksi, tai korkeintaan sanot "pelaaja X filmasi, jonka jälkeen vastustajaa ei kiinnostanut". Tällaisiin teksteihin ei voi suhtautua vakavasti, ne ovat enemmänkin mielipidekirjoituksia, joilla ei ole mitään totuuspohjaa, koska mielipiteiden tueksi ei ole näyttää kys. mielipiteitä tukevia faktoja.

      Toki on hienoa, että voit tämän blogin avulla pitää mielenterveytesi edes jonkinlaisessa kuosissa, mutta älä kuitenkaan oleta, että kukaan ottaisi näitä kirjoituksiasi tällaisina tosissaan. Jos oikeasti haluat tulla otetuksi tosissaan, ota mallia urheilulehtien juttujen jäsentelystä ja kirjoitustavasta. Sen jälkeen voimme ehkä saada jopa aikaan rakentavaa keskustelua asiasta.

      Poista
    6. Tuossahan niitä faktoja oli useita. Voisin ehkä jatkossa perustella paremmin millaisessa tilanteessa filmasi.

      Harvoin urheilulehdissäkään faktoja näytetään. Harva lehti laittaa mukaan videon tilanteesta, eikö vain?

      Poista
    7. Zamppa, Urheilualojen Guru23. tammikuuta 2012 klo 2.57

      Lehdistö kuitenkin kuvailee tilanteen, eikä totea vain "filmasi/ei kiinnostanut tms." Otteluraportin tulisi olla kirjoitus, josta lukijalle käy ilmi, mitä ottelussa kokonaisvaltaisesti tapahtui, vaikkei olisikaan itse ottelua nähnyt. Siinä sinulle tavoitetta seuraaviin blogahduksiisi :)

      Poista
    8. Itse olen sitä mieltä että ottelun katsojille pitää tarjota enemmän. Harkitaan tuota.

      Poista
  4. http://www.youtube.com/watch?v=IN-sw6p-bX4

    VastaaPoista
  5. tämäkin video osoittaa espanjalaisen futiksen olevan selvästi kovatasoisempaa kuin kurapalloliiga

    VastaaPoista
  6. Päivittäisessä RM-katsauksessa: 1. puoliajalla Bilbaon porukkaa ei kiinnostanut tehdä lukuisista loistopaikoista maaleja, pelin pitäisi olla 1-3. CR:lle kuulunut vähintään 1 ellei jopa 1,5 punaista, lahjottu tuomari ei tietysti tee yhtään mitään.

    2. puoliajan alussa Kaka filmaa ja Realille luonnollisesti pilkku, johon taisi peli ratketa. No, olihan Reali 44 minuutin päässä pisteiden menettämisestä, eihän sitä voida sallia.

    Seuraava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsaus jatkuu: Real Madridilta hylätään maali.

      Poista
    2. Ja Cristiano Ronaldo tekee toisen maalinsa.

      Poista
    3. Olet siis samaa mieltä katsauksen kanssa? Tuomari muuten unohtaa säännöt siinä eikä anna pelin jatkua ja Benzemalta viedään. Montakohan CRn maaleista mies on tehnyt pilkuista tällä kaudella? Varmaan aika iso % kun Reali on sentää saanu järkyttävän määrän pilkkuja, joista noin puolet aiheettomia.

      Tuomarilla ei motivaatiota viheltää selvää pilkkua Bilbaolle siinä sitten.

      Poista
    4. En sanonut että olen samaa mieltä sen kanssa vaan jatkoin liveseurantaa.

      Kommenttiisi: Bilbaon pelaajilla ei riittänyt taitotaso tai Iker oli liian hyvä maalissa. C. Ronaldo sai yhden varoituksen joka oli ihan oikea tuomio.

      Kaka:n kohdistunut rike oli selvä.

      Poista
  7. englannin mutapaska liiga on ihan yhtä huono kuin espanjan liiga

    VastaaPoista
  8. Uskomatonta kakkaa koko blogi! Jos edes pikkuisen panostaisit tähän ja kirjoittaisit jotain mitä on OIKEASTI pelissä tapahtunut...mutta jos olen ymmärtänyt oikein, nämä blogit ovatkin kirjoittajien OMIA MIELIPIDE kirjoituksia, eikä mitään muuta...Tuo mitä toistelet kokoajan että "pelaajia ei kiinnostanut" on täyttä paskaa! ammattiurheilijalla on sen verran ylpeyttä että yrittää tosissaan. toki joku poikkeus mahtuu joukkoon mutta että niputat noin koko joukkueen on täyttä bullshittiä! Tsemppiä sinulle tämän blogin kanssa ja muutenkin elämää(?)si!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoitan totuudenmukaisesti pelitapahtumista. Väitätkö oikeasti että eilen Malagaa kiinnosti täysillä FC Barcelonaa vastaan?

      Poista
  9. Ronaldo on tehny 23 sarja maalia joista 9 rankkarista.
    Messi on tehny 22 sarja maalia joista 2 rankkarista.

    Eilen jälleen madrid voitti lahjotun tuomarin ansiosta.

    Ei tuolta reppanalta (messinvihaaja) voi odottaa mitään faktaa kun ressukalla ei ole edes tv:tä mistä kattoa pelejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Messi mokasi rankkarin Sevillaa vastaan, joten ei ihme ettei hän tee rankkareista paljoa maaleja.

      Poista
    2. Zamppa, Urheilualojen Guru23. tammikuuta 2012 klo 8.43

      Todennäköisesti Messi ei tee kauhean paljon maaleja rankkareista, koska ei hirveästi niitä pääse vetelemään johtuen siitä, ettei niitä Barcalle vihelletä kuin murto-osa Realin vastaavista.

      Poista
    3. Se johtuu pitkälti pelityylien eroista. FC Barcelonassa Xavi pyörittää mielellään palloa keskiviivan alapuolella, ei siellä tapahtuvista rikkeistä rankkareita vihelletä.

      Poista
    4. Zamppa, Urheilualojen Guru23. tammikuuta 2012 klo 10.36

      Totta, ja sitten Messi vain tulee ja väistelee taklaukset, pallo on maalissa, ennen kuin kukaan ehti edes Messiä rankkarialueella kaataa.

      Real taas juoksee rankkarialueelle, kaatuu ja odottaa pilkkua. Selvä ero tosiaan, varsinkin viimeistelytaidoissa ja pelaajien tasapainossa, Barcan eduksi molemmissa tapauksissa :)

      Poista
    5. Tuossahan se ero on pitkälti. Messiä ei jakseta taklata, Real Madridin pelaajia ei saa pysäytettyä ilman taklausta.

      Poista
    6. Zamppa, Urheilualojen Guru23. tammikuuta 2012 klo 12.45

      Taitaa olla enemmänkin niin, ettei Messiä saa pysäytettyä edes taklaamalla, kun pitää yrittää tallomalla käden päälle. Realilla taas on hyökkäyksessä herrat Ronaldo ja Di Maria, jotka kaatuvat vähän kovemmasta tuulepuuskastakin.

      Poista
  10. Messiä ei jakseta taklata

    messi on la ligan ja todnäk koko maailman rikotuin pelaaja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuskimpa on. Messiä ei uskalleta rikkoa eikä muuten C. Ronaldoakaan.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.