sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Espanyol murskaavasti parempi kuin FC Barcelona

Juhlat ovat jälleen ylimmillään. Tällä kertaa lukittauduin huoneeseen koneen kanssa jotta pääsen kirjoittamaan. FC Barcelona aloitti Espanjan liigakautensa vierasottelulla Espanyolia vastaan. Tuomaristo oli jatkuvasti FC Barcelonan puolella. Vierasjoukkueen pelaajat kaatuilivat jatkuvasti ja tuloksena lukuisia vapaapotkuja FC Barcelonalle. Ottelu osoittaa FC Barcelonan olevan puhdas kupla, joka puhkeaa samalla hetkellä kun UEFA ei enää painosta suosimaan kyseistä pellelaumaa. Muutama pelaaja FC Barcelonasta erottui, mutta ei edukseen.

Valdes: Yhtä surkeita avauksia kuin Clasicossa. Tällä kertaa ei niistä tullut maalia.

Alves: Samanlainen kusi*** kuin ennenkin. Jollain ihmeellisellä tavalla jäi jälleen kerran ilman varoitusta.

Pique: "Parempi kuin Vidic" oli täysin pihalla ja säästyi ulosajolta vain tuomarin armosta.

Xavi: Keltainen Palli -äänestyksen kolmen joukkoon pääsee helposti. Lukematon määrä hyödyttömiä passeja keskialueella eikä juuri muuta.

Sanchez: Hankkinut FC Barcelonan pahimman mussuttajan maineen, eikä pettänyt nytkään. Moottoriturpa mussutti tuomarille joka tilanteessa.

Messi: Todennäköinen Keltaisen Pallin saaja oli tänäänkin täysi nolla. Jatkuvia pallonmenetyksiä ja luokattomia ratkaisuja. Tämä ottelu kannattaa esittää Keltainen Pallo -gaalassa osoituksena Messin ylivertaisista ns. taidoista. Kaiken kruununa Messi otti pallon kädellä mukaansa ja syötti Fabregasille pallon tyhjiin. Pellesuoritus palkittiin aiheesta keltaisella kortilla. Messi ei vaan osaa.

Tuloksella 1-1 mestaruus on jälleen Real Madridin omissa käsissä. Lauma tuomarillemussuttajia ja heittäytyjiä, jota myös FC Barcelonaksi kutsutaan, on tähän mennessä pärjännyt vain tuomariavuilla. Tänään ei pärjännyt edes niillä.

Keltainen Palli -gaala pidetään tänään maanantaina. Pakko katsoa kuinka FC Barcelonan pelaajista tehdään pellejä.

26 kommenttia:

  1. Ensinnäkin jos viittaat, että Pique säästyi vain tuomariavuilla olet väärässä, nimittäin esim liuku Thievyn tapauksessa oli niin puhdas kuin vain voi olla. Messin ajatukset taisivat olla huomisessa ja alkoi kiinnostamaan vasta lopussa ja saikin heti rakennettua piquelle paikan, mutta tuomari säästi Espanyolin. Barcalta vietiin niin selvä pilkku kuin vai voi olla.

    VastaaPoista
  2. Pique rikkoi monta kertaa. Mutta eihän hänen taklauksistaan voi antaa edes vapaapotkua.

    Selvä pilkku? Pallo potkaistiin suoraan käteen jota ei tarkoituksella laitettu pallon tielle.

    VastaaPoista
  3. sopivasti unohtui tästä maagisesta stoorista taas sekin pienen pieni käsivirhe josta olisi pitänyt viheltää ehdottomasti rankkari. tätä paskaa voi suoltaa mistä vaan, jos hakemalla hakee pelkästään "negatiiviset" asiat.

    VastaaPoista
  4. jahs. jäi tuo viimeisin kommentti näkemättä. käsi oli aika ylhäällä. kyllä noista yleensä vihelletään. nyt kävi näin, ois tuo matsi pitänyt ratkaista muullakin tapaa. espanyol pelas pirteesti, hyvä matsi, hyvä tulos.

    VastaaPoista
  5. - Pedro potkaisi pallon ohi maalista, sattui osumaan käteen. Ei missään tapauksessa rankkarin paikka.

    - Noista yleensä ei vihelletä rankkaria. Tilanteista joissa pallo potkaistaan suoraan käteen eikä pelaaja siirrä sitä tarkoituksella pallon tielle vihelletään hyvin harvoin.

    Sitäpaitsi Messi olisi kuitenkin mokannut sen rankkarin.

    VastaaPoista
  6. On erilaisia "käsipelejä"
    1. Pallo pelataan tahallisesti käteen (eilen ei ollut näin).
    2. Pelaaja pelaa palloa vahingossa kädellä eikä kenenkään vika (eilen ei ollut näin).
    3. Pelaaja tekee tahallisen käsivirheen oikein hyppäämällä pallon eteen molemmat kädet edellä ja torjuu varman maalin. (pallo olisi mennyt maaliin) tämä oli eilisin tilanteen nimi.

    No kuitenkin kaksi asiaa ei Barcelonan tasoinen joukkue voi lähteä jossittelemaan yhtä pilkkua kun pelissä oli 4-6 paikkaa joista olisi pitänyt tehdä maali. Ja toiseksi ei se barcelona ainakaan tämän perusteella hirveästi tuomari puolueellinen joukkue ole.

    Itse matsista sen verran että Barca pelasi alle tasonsa. (vaikkakin blogin pitäjän mielestä tämä on se oikea taso) ja Espanyol pelasi ajoittain hyvää peliä eikä 1-1 tasuri ollut mikään vääryys.
    Näyttää vähän siltä että barcalla on vaikeuksia motivoitua näihin vieraspeleihin tämän kauden la ligassa vaikka voittoja kuitenkin on tullut 3 viimevuoden aikana 80% vieras otteluista. No tämä nyt ei kuitenkaan ole muuta kuin selitys ja jos motivaatiota ei riitä niin valmentaja ja pelaajia vaihtoon ja paljon. Real taas on selvästi ottanut sen asenteen että ei me pärjätä Barcalle joten cl voidaan unohtaa ja la ligassa tod näk tulee mestaruus vaikka Barca molemmat classikot voittaisikin. Yhteenvetona Barca ei ole enään se sama joukkue
    joka pystyy myllytään puolitehoilla 3-5 maalin voito joka pelistä mutta toisaalta pystyy pelaamaan classikot ja cl pelit hyvin.
    Real taas näyttää olevan maagisessa maalivireessä koska vaikka Rnaldo pelasi huonon pelin niin varsinkin Benzema on nostanut
    tasoaan.
    Toisin kuin blogin pitäjä niin minä osaan myös kehua vastustajaa kun siihen on aihetta eli Ronaldolle pointsit
    siitä että joukkuepelaaminen ja puolustaminen on parantunut selvästi.
    Jos otetaan pelkka la liga kausi tässä niin ennakoidaan sen verran että madrid vie mestaruusden koska onnustuu motivoimaan pelaajansa maalijuhliin NS. pikkuotteluissa ja barca taas vie molemman classikot.
    Kumpi sitten on parempi joukkue sinun "kova joukkue keskinäiset ratkaisevat" määritelmän mukaan barca on parempi. Niin myös minun mielestäni vaikka aika tasoissa ollaankiin.en kuitenkaan ota real (todennäköiseltä) mestaruudelta mitään pois koska se kenellä on eniten pisteitä voittaa vaikka ei olisikaan paras.
    Cupissa näemme 99.999999999 prosentin todennäköisyydellä taas 2 clasikoa pitkästä aikaa on vaikea ennustaa kumpi tulee ottelu parista menemään jatkoon.
    sinä tietysti sanot että jos real menee jatkoon barca on surkea ja jos barca niin realia ei kiinnosta.
    Itse en noin surkeaa selitystä anna vaan veikkaan että tässä otteluparissa ratkaisu tapahtuu jollain todella pienellä marginaalilla ja ensimmäinen osa kertoo jo lähes varmasti jatkajan.
    Sitten messi ronaldo väittelyyn viime kierroksella molemmat täysin yössä messi ehkä vielä enemmän toki ei kummaltaan voi joka kerta odottaa huippusuoritusta.ronaldo toki teki maalin mutta aika turhan sellaisen (vinkkinä pistelaskuusi voittomaalista esim. +3pistettä).
    Sitten cl toivon että finaalissa ei ole kumpikaan la ligan suurista vaan FC bayern ja napoli. mutta jos tässä kilpailussa suuret kohtaavat niin vaakakuppi kallistuu barcan puolelle koska real ei vain osaa näitä kovia pelejä (cl 5astetta kovempi kuin espanjan cup).

    VastaaPoista
  7. jatkuu

    sitten joitain pointteja kirjoituksistasi.

    1.Sitäpaitsi Messi olisi kuitenkin mokannut sen rankkarin.

    täysin turha kommentti ilmaan mitään faktaa tai järkeä.

    2. Pedro potkaisi pallon ohi maalista

    katsoppa uudestaan pallo olisi mennyt maaliin.

    3. Ottelu osoittaa FC Barcelonan olevan puhdas kupla, joka puhkeaa samalla hetkellä kun UEFA ei enää painosta suosimaan kyseistä pellelaumaa.

    tämä oli taas yksi sinun klassikoistasi ensin kysymys tiedätkö mitä kupla tarkoittaa tässä asiayhteydessa? no et varmaan kun tuollaista suollat joten kerron.
    Tämän kauden osalta kuplaksi voidaan laskea esim. levante ja newcastle ja man citykin täyttää osittain nämä tunnusmerkit.
    Joukkue joka on viimeisen 6 vuoden aikana voittanut 2/3 kaikista kilpailuista joissa on ollut mukana ei ole kupla ja jos mielestäsi on niin kerroppa kuinka kauan pitää menestyä nykypäivänä että ei ole 10? 20? 30vuotta?
    anna yksi esimerkki tästä niin uskon barcan olevan kupla.

    5. Keltainen Palli -gaala pidetään tänään maanantaina. Pakko katsoa kuinka FC Barcelonan pelaajista tehdään pellejä.

    Mistä katot vois ittekki?

    6. Xavi: Keltainen Palli -äänestyksen kolmen joukkoon pääsee helposti. Lukematon määrä hyödyttömiä passeja keskialueella eikä juuri muuta.

    tämä oli itselläni eilen suurimman tarkkailun alla ja huomasin että xavi pelasi kaikista pelaajosta eniten palloa eteenpäin ja turhia syöttöjä ei tullut.
    Lisäksi jos et ole sattunut tajuamaan niin barcan taktiikka on syöttää syöttää syöttää syöttää (jatka 5minuuttia) palloa ympäri kenttää välillä käydään 16 rajalla ja sitten voidaankin yhtäkkiä olla taas valdesilla mutta onhan se monta kertaa nähty että kyllä se puolustuksen aukko jossain vaiheessa löytyy. tosin osa joukkueista osaa jo pelata tätä taktiikkaan vastaan ongelma on se että he väsyvät (real taas ei opi mitään vaikka rautalangasta vääntäisi).

    7. Valdes: Yhtä surkeita avauksia kuin Clasicossa. Tällä kertaa ei niistä tullut maalia.

    taisit katsoa väärää vahtia:D.

    mitäs vielä vai tuleeko jo liian pitkää tarinaa

    no vielä kokonaisvaltainen ENNUSTE realille menee la liga barcalle cl cupi on aivan 50-50 ja barcalla taas on seura mm joka on turha cupi kaikilla mittareilla mutta kääntää tämän kauden barcan voitoksi ensi kaudella valta saattaakin vaihtua jo täysin mikäli mourinho saa jatkaa vaikka tulisi vain la liga.

    ps. kaikki kommentit puolueettomia kommentointeja liverpool fanilta.

    ps.2 sori kirjotusvirhees ei vaan jaksa korjata.

    VastaaPoista
  8. ja vielä yksi juttu.

    Espanyol murskaavasti parempi kuin FC Barcelona
    siis millä osa-alueella oli parempi.

    VastaaPoista
  9. Osoittaa taas sen että Barca ei saa rankkareita. Toista se on valkoisilla. Ja Barcaa muka suositaan, hah.

    VastaaPoista
  10. - Tuomarihan suosi Barcelonaa lähes koko ottelun ajan eilenkin. Ensimäkin Pedron laukaus olisi mennyt ohi, toiseksei pallo laukaistiin suoraan Espanyolin pelaajan käteen.

    Kummallisia nämä Barcelona fanit kun heti vaatimassa "selvää" rankkaria kun pallo vähän osuu käteen.

    Kirjoitit hyvää tekstiä josta on vaikea löytää selviä virheitä. Tuohon voittomaalista lisää pisteitä voisi harkita. Tosin voittomaali selviää usein vasta pelin loputtua kun tiedetään mikä maali se voittomaali oli. Lisäksi vastustajan viime hetken "turha" kavennus voi vaihtaa voittomaalia vaikka sillä ei voiton kannalta ole merkitystä.

    - 1. Messi mokasi rankkarin myös Sevillaa vastaan. Nyt oli vielä kovempi paikka.

    2. Huono kuvakulma mutta sen perusteella näyttäisi menevän ohi.

    3. FC Barcelona on kupla koska on pärjännyt lähes pelkästään tuomariavuilla.

    5. Striimiin täytyy varmaan turvautua. Yritän etsiä ja varmaankin laitan myös tänne.

    6. Kuinkas tämä taktiikka toimi eilen? Aika heikosti se näyttäisi toimivan kovemmissa peleissä.

    7. Aika monta kertaa Valdesin avaukset menivät suoraan vastustajalle. Tietysti vastus oli yksilötaidoltaan heikompi kuin Real Madrid.

    ps2: Eipä haittaa.

    - Espanyol hallitsi peliä ja sai aikaan enemmän laukauksia ja enemmän laukauksia maalia kohti.

    - Ei niitä rankkareita kannata antaa mitättömistä syistä. FC Barcelona sai kerrankin kokea edes kohtalaisen normaalia tuomarityöskentelyä.

    VastaaPoista
  11. Kohtalaisen normaalia tuomarityöskentelyä tosiaan. Espanjassahan tunnetusti on umpisurkeat pillipiiparit. Messiltä vietiin eilen 2 läpiajoa "paitsioina", joita kumpikaan ei ollut. Lisäksi tuo viime hetkien käsivirhe, josta pallo olisi pitänyt laittaa pilkulle. Nykyisen sääntötulkinnan mukaan kyse on käsivirheestä, vaikka pallo pelattaisiin pelaajan käteen, jos käsi on ns luonnottomassa asennossa. Tarkottaa käytännössä että käsi on irti vartalosta. Lisäksi tuossa vietiin ilmeinen maalintekotilanne, joten tilanteesta olisi kuulunut antaa myös punainen kortti Espanyolin puolustajalle. Itsekin b-junnuja viheltävänä olen täysin varma noista sääntötulkinnoista. Olisiko Messi tai joku muu sitten upottanut sen pilkun on turhaa jossittelua, sillä sitä emme saa koskaan tietää.

    Summa summarum. Barcalta vietiin 2 läpiajoa ja yksi maali/rankkari selvien tuomarivirheiden takia. Kuitenkaan en kaada tuota tasuria pelkästään tuomariston niskaan, kyllä Barcan olisi pitänyt pystyä tappamaan peli jo ensimmäisellä puoliajalla. Nyt ei niin käynyt ja Espanyol ansaitsi tasurinsa.

    VastaaPoista
  12. Oli tulkintasi säännöstä mikä hyvänsä, käytännössä vastaavista tilanteista hyvin harvoin annetaan rangaistuspotku. Sen takia ei pitänyt antaa nytkään.

    Nuo "läpiajot" eivät olleet kovin kummoisia läpiajoja, kummastakaan ei olisi tullut täysin selvää maalipaikkaa suurella todennäköisyydellä.

    VastaaPoista
  13. rankkari mikä rankkari. myönnä ny hyvä mies, ei ton selvempi ny voi enää olla. ja ei niitä oo ennenkään kovin kummoisia läpäreitä tarvinnu laittaa, kyllä messi on ne aina liruttanu reppuun.
    mutta peli on pelattu, eipä lähteny barcan janaritkaan selittelee, joskus käy näin.

    VastaaPoista
  14. - Ei kaikki tapaukset joissa pallo osuu käteen rangaistusalueella ole selviä rankkareita.

    Barcan janarithan selitteli jatkuvasti. Varsinkin tuon "rankkari" tilanteen jälkeen.

    VastaaPoista
  15. Eipä ole kyse "minun tulkinnasta", vaan ihan Palloliitolta tulleista ohjeistuksista. Ja Palloliitto saa nuo ohjeet Uefalta, joten samoilla säännöillä siellä Espanjassakin pelataan.

    VastaaPoista
  16. - Säännöt yksi asia, mitä tuomarit viheltävät toinen asia.

    VastaaPoista
  17. Säännöt:

    1. Kun pelaaja pelaa palloa kädellä, on
    teko tahallinen ja tuomittava. Kun pallo pelataan
    käteen, virhettä ei ole tahattomuuden
    takia tapahtunut. Niin sanotut refleksiiviset
    käsivirheet ovat tahallisia ja siten
    rangaistavia.

    2. Erotuomari varoittaa pelaajaa käsivirheen
    takia, jos tämä toistuvasti ja tarkoituksellisesti
    pelaa palloa käsin, tai käsivirheestä
    on ollut välitöntä taktista hyötyä.
    --
    Pelaaja on kuitenkin poistettava kentältä,
    jos hän estää maalin tai ilmeisen maalintekomahdollisuuden
    pelaamalla palloa
    tarkoituksellisesti käsin.

    ps. Messi olisi tehnyt jommasta kummasta läpiajosta maalin.

    VastaaPoista
  18. - Säännöissä ei kai sanota että kulmapotkutilanteissa saisi pelata kovempaa kuin normaalisti. Kulmapotkutilanteista annetaan hyvin harvoin rankkareita.

    Tuomarien sääntötulkinat ja säännöt ovat kaksi eri asiaa.

    VastaaPoista
  19. barcalta hylätty rankkari=tuomarien erilaista sääntötulkintaa.
    barcalle vihelletty rankkari=uefan ja tuomarien suosintaa, salaliitto.

    VastaaPoista
  20. - Mestarien liigassa tuota tapahtui niin usein ettei kyse voi olla sattumasta. Edelleen kyseinen tilanne ei ollut lähelläkään rankkaria.

    VastaaPoista
  21. Edelleen kyseinen tilanne ei ollut lähelläkään rankkaria.

    sä oot niin aivoton vammanen idiootti ku vaan voi olla siis et kaveri voi olla noin tyhmä tilanne oli maailman kaikkien aikojen selvistä selvin rankkari mutta sun runkkuaivot ei sitä vaan käsitä koska sulla on joku superhyperihmeellinen antibarca näkö ja oot muuten vaan vajaa on pakko ihmetellä miten tommonen kaveri on viel elos ku aivokapasiteetti on -merkkinen vittu mä tekisin itsarin jos olisin edes lähelle noin vajaa ku sä hanki vittu lasit ja lopeta venäläisen striimin seuraaminen jos et vittu erota selvää kättä.
    SIT VIEL LOPPUUN VITTU SÄ OOT AIVAN HELVETIN SAATANAN VITUN VAJAA HINTTARI JOKA RUNKKAA JOKA PÄIVÄ RONALDON GEELITUKALLE.

    VastaaPoista
  22. - Katsoin rankkarin myös netissä olleelta videolta.

    Katson yleensä muita kuin venäläisiä striimejä.

    En tiennytkään että Ronaldolla on geelitukka. Aika vähissä olivat hiukset kun katselin Keltainen Palli -galaa.

    VastaaPoista
  23. hommaa nyt poika canal+ kanavat niinku kaikilla järkevillä jos ei barcahehkutuskiinnosta ni pistä selostus pois niin mäki teen ku italian liigaa tulee tai heinosen kaveri yrittää puhuu 3 sanaa minuutissa.mutta näätpä ainakin pelit hyvällä kuvanlaadulla ja myös hyvät uusinnat tilanteista. ei se nyt kovin kallista oo jalkapallonseuraamisesta.

    VastaaPoista
  24. - Anal+ on harkinnassa 2013, en näes omista TV:ta.

    VastaaPoista
  25. Anal+ on harkinnassa 2013, en näes omista TV:ta.

    todennäköisesti et sit ole ikinä omistanut jalkapalloakaan tai tiedä kuka on di stefano sen verran on vajaavaista sun kirjottelut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainoan omistamani kunnon jalkapallon potkaisin stadionilta ulos enkä sitä löytänyt. Parempi potkia muiden palloja.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.