perjantai 4. marraskuuta 2011

Tehot Mestarien liigassa kovia joukkueita vastaan, Messi ja Ronaldo osa 2

Otsiko venyisi liikaa joten tässä lisäystä.

- Tarkastellaan FC Barcelonan ja Real Madridin Mestarien liigan otteluita kovia joukkueita vastaan kausilta 2010-2011 ja 2011-2012, joissa Messi on pelannut FC Barcelonan joukkueessa ja Cristiano Ronaldo on pelannut Real Madridin joukkueessa.

- Kova joukkue: joukkue joka tasoltaan on vähintään sitä luokkaa, että pystyy pätevästi haastamaan Euroopan parhaat joukkueet. Kovassa joukkueessa myös pelaa 11 pelaajaa. Kova joukkue saa myös kentälle ainakin lähes parhaan miehistön.

- Ottelut ei kovia joukkueita vastaan jätetään huomioimatta ja tarkastellaan vain maali- ja syöttömääriä.Kausi 2011-2012 käsiteltiin http://antibfc.blogspot.com/2011/11/tehot-mestarien-liigassa-kovia.html

Messi 0 maalia, 1 syöttö

Cristiano Ronaldo 3 maalia, 2 syöttöä

Kausi 2010-2011

Messi

Arsenal - FC Barcelona: 0+0

FC Barcelona - Arsenal: 1+0 (toinen maali Arsenalin pelatessa 10 pelaajalla)

FC Barcelona - Shakhtar: 0+1 (Shakhtar hyväksyttäköön kovaksi joukkueeksi koska pääsi puolivälieriin asti)

Shakhtar - FC Barcelona: 1+0

Real Madrid - FC Barcelona: 0+0 (Messi teki tehonsa Realin pelatessa 10 pelaajalla.)

FC Barcelona - Real Madrid: 0+0

FC Barcelona - Manchester United: 1+0

Ottelut joita ei huomioitu:

FC Barcelona - Panathinaikos: Ei kova joukkue.

FC Barcelona - FC Kööpenhamina: Ei kova joukkue.

FC Kööpenhamina - FC Barcelona: Ei kova joukkue.

Rubin Kazan - FC Barcelona: Ei kova joukkue (ellei pääse näin heikosta lohkosta jatkoon jääden peräti 4 pistettä FC Kööpenhaminasta, ei ansaitse kovan joukkueen titteliä)

Panathinaikos - FC Barcelona: Ei kova joukkue

FC Barcelona - Rubin Kazan: Ei kova joukkue

Yhteensä: 3 maalia, 1 syöttö.

Cristiano Ronaldo

Real Madrid - Ajax: 0+0

Auxerre - Real Madrid: 0+0

Real Madrid - AC Milan: 1+1

AC Milan - Real Madrid: 0+0

Ajax - Real Madrid: 2+0

Real Madrid - Auxerre: 1+1

Lyon - Real Madrid: 0+1

Real Madrid - Lyon: 1+0

Real Madrid - Tottenham: 0+0 (tehot Tottenhamin pelatessa 10 pelaajalla)

Tottenham - Real Madrid: 1+0

Real Madrid - FC Barcelona: 0+0

FC Barcelona - Real Madrid: 0+0

Yhteensä: 6 maalia, 3 syöttöä.

Kaudet 2010-2011 + 2011-2012 yhteensä:

Messi: 3 maalia 2 syöttöä

Cristiano Ronaldo: 9 maalia, 5 syöttöä

Cristiano Ronaldo on Messiin verrattuna sekä 3 kertaa parempi maalintekijä että 2.5 kertaa parempi maalisyöttöjen antaja Mestarien liigassa tämä ja viime kausi huomioiden. Tyhmät Barca-fanit varmasti jaksavat viitata Barcelonan otteluihin heittopusseja vastaan, joissa Messi jopa sai jotakin aikaiseksi. Todellisuus on karumpi. Messi pärjää vain selvästi heikompia joukkueita vastaan siinä missä Cristiano Ronaldo pärjää myös suusrissa peleissä kovia joukkueita vastaan. Messin maine Mestarien liigassa on tullut pelkästään maaleista heittopusseja vastaan.

Cristiano Ronaldo on tälläkin perusteella ylivoimaisesti Messiä parempi pelaaja. Totuus voi satuttaa Messin faneja.

52 kommenttia:

  1. Ottelumäärät unohdit. 8 vs. 15, suhteet 0,375+0,25 vs. 0,6+0,333.

    Siis: 1,6-kertainen + 1,3-kertainen syöttelijä Messinvihaajan kova ottelu -määritelmin.

    VastaaPoista
  2. Ottleumäärät ovat tietysti Cristiano Ronaldolla suuremmat koska UEFA arpoo FC Barcelonalle helpompia vastustajia.

    VastaaPoista
  3. auxerre kova joukkue? ja toiseksi suorassa lähetyksessä arvotaan vastustajat niin väität vielä että arpoo helpommat vastustajat. on piru vie jo syvällä sitten tuo UEFA kun suosii barcaa suorassa tv lähetyksessä ilman että kukaan sitä huoma, mutta onneksi täältä kylmästä pohjolasta löytyy yks ihminen joka tietää tämän ja on jaksanu perustaa blogin oikein että pääsee ajaan asiaan. Nämä on kyllä tosi viihdyttäviä nämä jutut. vois ehdottaa jonnekki vuoden hauskimmat blogit kilpailuun jos sellainen vain jossain olisi. ja nämä sinun jutut voisi ehkä tosissaan joku ottaa jos sä edes vähän enemmän kattoisit puolueettomalta kannalta nuita sun juttuja

    VastaaPoista
  4. Lyon on kova joukkue ja edellisenä vuonna Auxerre jäi Lyonista yhden pisteen päähän. Eli pääsi ihan ansiosta Mestarien liigaan toisin kuin monet heittopussit jotka sattuvat voittamaan heikkotasoisen liigan.

    Auxerre laittoi myös Milanin todella tiukoille.

    VastaaPoista
  5. Jos C.Ronaldo on kerran "isojen" otteluiden mies, niin miksi ei osunut Barcaa vastaan juuri silloin kun häneltä sitä odottettiin?

    VastaaPoista
  6. http://www.youtube.com/watch?v=dHb4bSYkG-w

    VastaaPoista
  7. Jep, tuo tilanne, jossa Crona hyppää Macheranon kantapäille.

    Ottelumäärät mainitsin, jotta maalintekotehokkuutta voisi verrata. Ja vertasinkin.

    2009-10 voisi tuoda vielä tähän mukaan ja ehkä minuutitkin otteluista ja niissä tietysti minuutit katkeavat, jos vastustajasta tulee 10-miehinen. Tai vaihdosta. Ihan jämäminuuttiotteluita (10-15 min) ei tainnut juuri olla mutta puolikkaita on.

    Pikavilkaisulla Messi: 2 seitsemässä (näillä kriteereillä et varmastikaan ja tunnetusti lue kovaksi Arsenalia vastaan tehtyjä neljää), Crona: 1 neljässä.

    Kiva oma tilasto.

    VastaaPoista
  8. Ja jottei tulisi kitinää, että "aina keksitään uusia kriteerejä kun tulokset ei miellytä", niin johan sanoin jo aiemmin että parilta kolmelta aiemmalta kaudelta (tässä tuli yksi aiempi) ja äskeisessä viestissä, että minuuttimäärät olisivat turhahkoa tauhkaa. Ja näkeehän jo pikavilkaisun tilastosta että numero/t eivät juuri muutu, noin 1,6-kertainen maalimäärä edelleen.

    Kovuuden kriteerejä voisi kuitenkin tarkistaa vähemmän mielipiteeksi. Sanoisin vaikka, että 20-30 parhaiten sijoittunutta joukkuetta eurokauden aikana kerätyistä ranking-pisteistä ovat kovia. 20 rajaisi AC Milanin pois kovista kaudelta 10-11, 30 viimeinen on Ajax.
    http://www.uefa.com/memberassociations/uefarankings/club//index.html Miksi ranking? Koska se kertoo kauden suoritustason ottelutulosten mukaan.

    "Parhain miehistö" -rajaus kaipaa tarkennusta. Jokin x/11 pelaajaa avauksessa kauden top 11 eniten peluutetuista. Tietysti silloin pitäisi jotenkin samalla ehdolla käsitellä tilanne, jos Barcelonassa/Realissa ei olisi parhain miehistö. Tuoko se plussaa tuloksiin? Mitä jos ei maaleja tai syöttöjä ei-parhain miehistö omilla -peleissä? Saako siitä plussaa? Tämä lähinnä tuohon Arsenalia vastaan 4 maalia -peliin.

    Mielipiteiden sijaan faktaa, se on viestieni ydin.

    Sitten on sekin kysymys, mikä tuon ulosajon aiheuttaa ja miten paljon merkitystä tällä tilastolla on, kun joukkueen voitto on kuitenkin joukkueen voitto.

    VastaaPoista
  9. http://www.suhdesoppa.fi/narsismi/narsistiset-luonnehairiot/

    VastaaPoista
  10. 2009-2010 tulee seuraavassa osassa.

    Pelkkä rankingin tuijottaminen on turhaa. Esim Manchester City jää 30 ulkopuolelle. Edellä on jotain Bragaa ja Fiorentinaa. tuo ranking on tehty suosimaan kestomenestyjiä ja sen takia joku CSKA Moskova on kova, koska pääsevät lähes automaattisesti lohkovaiheeseen suoraan joka takaa mukavasti pisteitä niitä joukkueita vastaan jotka eivät pääse. Mm. Englannista pääsee max 4 joukkuetta vuodessa, joten ilmaisia pisteitä ei paljoa keräillä.

    Tässä vertailussa vain yhdellä kerralla on selvästi tilanne jossa vastustajalta puuttuu niin paljon pelaajia että se varmasti vaikuttaa (Arsenal), joten noin monimutkaisia määritelmiä ei tarvita. Lisäksi tässähän on kovia joukkueita vastaan, jolloin Realin ja Barcan poissaoloja ei tarvitse huomioida.

    Ulosajo huomioidaan aina, koska 10 pelaajalla pelaava vastustaja ei enää ole kovinkaan kova, oli joukkue muuten kuinka kova tahansa.

    Tilastoihin perustuva fakta vääristää usein totuutta, siksi tässä faktana ovat maalit ja syötöt ja vastustajan taso on helppo perustella vaikka ei olisikaan joku tilastollinen fakta.

    VastaaPoista
  11. kaikki tilastot jotka puoltaa barcelonaa on täysin turhia sinun mielestä mutta jos ne puoltaa realia tai jotain muuta barcelonan vastustajaa niitä hehkutat täällä. sitten kun kommentoit nuita asioita puolueettomalta näkökulmasta nuo sinun juttusi voidaan ottaa tosissaan

    VastaaPoista
  12. Kristiina voi ihan rauhassa pelata niitä alkulohkon "kovia" pelejä.
    Messi paukuttelee maaleja toistaiseksi jokaisessa CL finaalissa.
    Oliko Krisulla finaaleja kuinka monta? Ku ei oikeen tuu mieleen.
    Toiseksi voisit verrata vielä Messi vs Kristiina keskinäiset ottelut haha...

    VastaaPoista
  13. Nuo tilastothan ovat täysin puolueettomia. Messi ei vaan osu kovia vastaan toisin kuin muut.

    Messi pääsee niitä finaaleja pelaamaan tuomariavuilla. Kunnon tilastossa kaikki Messin finaalipelit pitäisi jättää huomiotta koska Messi ei pelillisillä ansioillaan sinne asti päässyt.

    VastaaPoista
  14. "Lisäksi tässähän on kovia joukkueita vastaan, jolloin Realin ja Barcan poissaoloja ei tarvitse huomioida."

    Vastustan. Jalkapallo on joukkuepeli ja myös Messi ja Ronaldo pelaavat takana ja sivuilla olevien jättiläisten hartioilla. Jos Realilla ja Barcalla on pois jättiläisiä, se pitäisi huomioida.

    "Kunnon tilastossa kaikki Messin finaalipelit pitäisi jättää huomiotta koska Messi ei pelillisillä ansioillaan sinne asti päässyt."

    Kunnon tilastossa kaikki Ronaldon lohkopelit pitäisi jättää huomiotta, koska UEFA arpoo Realille enemmän kovia vastustajia. Ei pelillisiä ansioita.

    "Esim Manchester City jää 30 ulkopuolelle"

    Ei jäänyt 2008-09 ja 2010-11 jolloin olivat eurokentillä:
    City 10-11: ranking 29:s - UEFA EL r16
    City 08-09: ranking 11:s - UEFA Cup pve

    Oliko edes aihetta parempiin sijoituksiin? Tämän kauden osalta sijoitusta ei kannata katsoa, koska kausi on kesken. Ja kuten jo aiemmin sanoin, pelkästään kauden ranking eikä viisivuotisranking.

    VastaaPoista
  15. Yllättäen et sitten uskalla verrata Messin ja Kristiinan keskinäisiä otteluita haha.
    Ja sitten vielä mainitsemasi suuret ottelut missä Krisu kuulemma pärjää? Mitkä ne olivat?

    VastaaPoista
  16. Järjestyksessä vastaukset:

    Voisihan tuonkin jatkossa huomioida, jos teen tarkempia tilastoja.

    UEFA arpoo Realille kovempia vastustajia jolloin Ronaldo saa enemmän näyttöpaikkoja. Tästä voi syyttää UEFA:a.

    Minkä kauden ranking pitäisi huomioida? Tämä kausi on kesken ja viime kaudella kova joukkue voi tällä kaudella olla heikko.

    Onhan tuossa huomioitu myös keskinäiset ottelut. Tehoja tuli mm. Lyonia ja Tottenhamia vastaan. Barcelonaa vastaankin maalisyöttö, mutta filmauksen takia ei hyväksytty.

    VastaaPoista
  17. Tuomari ratkaisi ottelun osasunaa vastaan. Barcan ja realin tasoeron näki taas kun real pystyi vain 7-1 voittoon barcan voittaessa 8-0. Maailman yliarvostetuin maalivahti Iker joutui taas päästämään maalin toisin kuin valdes joka jatkaa ennätysten rikkomista.

    VastaaPoista
  18. Trollin aivopieruista niihin oikeasti koviin peleihin:

    2009:
    Neljännesvälierät: Messi 1 Ronaldo 1
    puolivälierät: Messi 2 Ronaldo 1
    Välierät: Messi 0 Ronaldo 2
    Finaali: Messi 1 Ronaldo 0

    4vs4 Sillä erolla että Messi osui siinä isoimmassa ja kovimmassa pelissä.

    Messille maalikuninkuus

    2010:
    Neljännesvälierät: Messi 2 Ronaldo 1
    Puolivälierät: Messi 4 Ronaldo 0
    Välierät: Messi 0 Ronaldo 0
    Finaali: Messi 0 Ronaldo 0
    6vs1 Messi välierissä ja Ronaldo kesälomalle jo neljännesvälierissä vastustajaa vastaan jonka Barca pieksi samassa vaiheessa vuotta aiemmin.
    Messille maalikuninkuus jälleen.

    2011:
    Neljännesvälierät: Messi 2 Ronaldo 0
    Puolivälierät: Messi 1 Ronaldo 2
    Välierät: Messi 2 Ronaldo 0
    Finaali: Messi 1 Ronaldo 0
    Messille maalikuninkuus.

    6vs2
    Ronaldo jälleen keskinäisissä peleissä tehoton toisin kuin Messi.

    Ei se Kristiina vaan osu niissä oikeasti kovissa/suurissa peleissä. Alkulohkon pelit eivät ole sellaisia.
    Haluatko vielä La liga Clasico vertailun haha?

    VastaaPoista
  19. Tuossa et huomioinut

    - vastustajan tasoa.
    - pelasiko vastustajan joukkue 10 pelaajalla.

    Lisäksi oletat automaattisesti pudotuspelit koviksi, alkulohkon otteluita et. Heikkoa on.

    VastaaPoista
  20. Mukava huomata jälleen kuinka totuus sattuu

    VastaaPoista
  21. Crynaldosta ei tällaista videota edes saa tehtyä.
    Hänellä kun ei niitä isoja pelejä oikein löydy missä onnistunut.

    http://www.youtube.com/watch?v=RhqlILNlWLU

    VastaaPoista
  22. "siinä missä Cristiano Ronaldo pärjää myös suusrissa peleissä kovia joukkueita vastaan."

    Ai niinkuin tämä?
    http://www.youtube.com/watch?v=hCT3xx-ho5c

    AINOA EPÄONNISTUJA KOVASSA PAIKASSA MANUN PELAAJISTA BUAHAAAAAAHAHAHHAHAAAAA. Ei se raukka vaan ole tehty koviin peleihin.

    VastaaPoista
  23. Sanotaan nyt kolmannen vai neljännen kerran: Saman kauden ranking kuin vertailtavat pelit. Sen saa helposti kun klikkaa niitä otsikkorivejä tuolla ranking-sivulla. Tältä kaudelta ranking ei ole tietystikään vielä valmiina.

    Jos jäi vieläkin epäselväksi, kysy niin yritän sanoa vielä saman.

    VastaaPoista
  24. Minkä takia pitäisi olla saman kauden ranking? Siihen vaikuttaa hyvin paljon vastustajien taso. Että jos sattuu saamaan vastaan jotain Plzeneitä tai Baseleita, saa helposti kovan rankingin.

    Onhan siellä sijalla 7 ylivoimaisesti helpoimman lohkon 7 APOEL Nicosia. Kovempi joukkue kuin mm. Manchester City tai AC Milan.

    VastaaPoista
  25. Tam da dam... Luetko sinä näitä vastauksia?

    "se kertoo kauden suoritustason ottelutulosten mukaan."
    "Tämän kauden osalta sijoitusta ei kannata katsoa, koska kausi on kesken"
    "Tältä kaudelta ranking ei ole tietystikään vielä valmiina."

    Sijalla 7 ei ole yhtenäkään valmiina vuonna (07-08..10-11) APOELia. Saa nähdä, onko tänä vuonna ja kuinka pitkälle joukkue yltääkään. Lyonkin on kova vain, koska sattui voittamaan Realin joku vuosi takaperin.

    Ja siksi saman kauden ranking, koska edelliskauden otteluilla ei ole mitään arvoa kulloisenkin tason arvioinnissa. "Joukkueiden taso vaihtuu vuosittain".

    Arvioinnin apuna voisi olla myös kotimaisten liigojen sijoitukset.

    VastaaPoista
  26. Ja suoritusten tasoon vaikuttaa hyvin paljon vastustajien taso. Varsinkin pudotuspeleissä helppoa vastustajaa vastaan jatkoonmenevä saa helposti enemmän pisteitä kuin kovaa vastustajaa vastaan ensimmäisellä kierroksella tippuva.

    Ja vaikka pitäisi kovia joukkueita tiukoilla, ei välttämättä kerää pisteitä kun taas heittopusseja kyykyttävät niitä saavat.

    VastaaPoista
  27. Anonyymi kirjoitti...

    Crynaldosta ei tällaista videota edes saa tehtyä.
    Hänellä kun ei niitä isoja pelejä oikein löydy missä onnistunut.

    http://www.youtube.com/watch?v=RhqlILNlWLU
    6. marraskuuta 2011 10.50

    VastaaPoista
  28. Anonyymi kirjoitti...

    "siinä missä Cristiano Ronaldo pärjää myös suusrissa peleissä kovia joukkueita vastaan."

    Ai niinkuin tämä?
    http://www.youtube.com/watch?v=hCT3xx-ho5c

    AINOA EPÄONNISTUJA KOVASSA PAIKASSA MANUN PELAAJISTA BUAHAAAAAAHAHAHHAHAAAAA. Ei se raukka vaan ole tehty koviin peleihin.
    6. marraskuuta 2011 10.59

    VastaaPoista
  29. Tuossa viimeisessä videossa Ronaldo pelasikin ManU:ssa.

    VastaaPoista
  30. "Tuossa viimeisessä videossa Ronaldo pelasikin ManU:ssa."

    And?

    VastaaPoista
  31. Verrataan Messiä ja Ronaldoa kun pelaavat samassa sarjassa. Nyt kun pelaavat.

    VastaaPoista
  32. Ai...minä kun luulin että tämä kirjoitus koski Messin ja Ronaldon CL pelejä ja erityisesti niitä kovia ja suuria...
    Koita ny jannu pysyä aiheessa.

    VastaaPoista
  33. Koskee kovia pelejä silloin kun molemmat ovat pelanneet Rantapalloliigassa. Sen takia CL vertailukin katkeaa eikä oteta huomioon kausia jolloin Ronaldo pelasi Kurapalloliigassa.

    VastaaPoista
  34. Lol. Ihan sama...ei poista sitä tosiasiaa että Kristiina ei kestänyt paineita. Messi taas on loistanut jo kahdessa CL finaalissa.

    VastaaPoista
  35. Messi loistanut? Ensimmäisessä merkityksetön maali pelin ratkettua, toisessa merkityksetön maali laukauksella keskelle maalia, ManU:n eläkkeelle jäänyt kassari imaisi.

    VastaaPoista
  36. Väitän, että yhden maalin johtoa kahteen lisäävä maali ei ole merkityksetön kuin pelin jälkeen. Pelin aikana se murtaa vastustajan selkärankaa ja antaa vapauttaa omia, sillä yksi päästetty ei vielä vie voittoa.

    VastaaPoista
  37. Yksi päästetty kyllä vei voiton, jos yhtään sitä peliä katselit.

    VastaaPoista
  38. Nyt en tainnut kirjoittaa ymmärrettävästi. Yritän uudestaan:
    1-0 merkittävä - voittomaali
    2-0 merkittävä - varmistaa voittoa: jos nyt päästettäisiin yksi eli tulisi 2-1, se riittäisi voittoon silti.

    Kun peli sitten päättyy 2-0, voi pelin päätyttyä sanoa, että 2-0-maali olikin turha. Pelin aikana sillä oli kuitenkin suuri merkitys.

    VastaaPoista
  39. "Koskee kovia pelejä silloin kun molemmat ovat pelanneet Rantapalloliigassa. Sen takia CL vertailukin katkeaa eikä oteta huomioon kausia jolloin Ronaldo pelasi Kurapalloliigassa."

    Katkeaa miksi? Miksi heidän pitää olla samassa kotimaan liigassa, kun Mestarien liigaa kuitenkin vertailet?

    VastaaPoista
  40. Ryan Giggs (Man Utd): "Messi is probably the best player of the last 20 years,"

    Giggs: "Messi is such a slippery player. Because of his height and quickness he is difficult to pin down and his balance is exceptional."

    Giggs: "Ronaldo runs him close but Messi has won Champions League for 2 of the last 3 years and scored in the final both times."

    Giggs (Man United): "That is what sets people apart; big players score in big games." [tribal]

    "ManU:n eläkkeelle jäänyt kassari imaisi."
    Sillä eläkeläisellä vaan sattui olemaan sen vuoden CL:n paras torjuntaprosentti haha...

    t. Hardcore Barcafan

    VastaaPoista
  41. Edelleen ManU oli niin sysipaska ettei ollut odotettavissa edes neljännesmaalia avausmaalin jälkeen. Ei siis mitään merkitystä.

    Koska Kurapalloliigassa joutuu panostamaan enemmän sarjapeleihin, on parempi verrata kun pelaavat samassa sarjassa.

    Panomies Giggs onkin kypsä eläkkeelle. Niin että finaalissa vai? Eipä näyttänyt hyvältä ei.

    VastaaPoista
  42. "Koska Kurapalloliigassa joutuu panostamaan enemmän sarjapeleihin, on parempi verrata kun pelaavat samassa sarjassa."

    Nyt mennään jo vihdoin faktojen puolelle. Kiitos tästä.

    VastaaPoista
  43. Eipä kestä. Mukavaa kun voin auttaa edes jossain.

    VastaaPoista
  44. Kovin ikävää jos hehkuttamastasi liigasta se paras on CL Finaalissa yhtäkkiä susipaska ja sen vuoden paras pelaaja epäonnistuu rankkarissa kun oma liiga on niin rankka ja muut joukkuekaverit onnistuvat...lol.

    VastaaPoista
  45. Olikohan tuolla rankkarilla edes merkitystä? Voisi tarkistaa.

    VastaaPoista
  46. Lol on siinä meillä asiantuntija...
    Hypettää Crynaldoa ja Chelseaa eikä edes muista haha
    Eli tästä voimme päätellä että ikäsi on n. 8v

    VastaaPoista
  47. Voi harmi kun en muista vuosien takaa kaikkia rankkareita ulkoa.

    VastaaPoista
  48. No et varmasti, kun et ole niitä nähnytkään...
    Oliko Google edelleen noin uusi käsite?

    VastaaPoista
  49. Google on tuttu mutta en jaksa jokaista juttua aina tarkistaa.

    VastaaPoista
  50. Ymmärrettävistä syistä...

    VastaaPoista
  51. Kyllä. Taistelu vaatii myös muuta kuin jatkuvaa googletusta.

    VastaaPoista
  52. Eli ei yllätys nämä sinun paskapuheet jalkapallon seuraamisesta...

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.