keskiviikko 16. marraskuuta 2011

FC Barcelonan pelaajat Keltainen Palli äänestyksessä osa 2

Jatketaan kolmella hyökkäävällä pelaajalla. Maajoukkuetilastoja onkin turha listata viime kaudelta, koska esim MM-kisat huomioitiin viime vuoden äänestyksessä. Ja näin ollen MM-kisojen meriitit eivät koske tätä vuotta, ainakaan ei pitäisi.

Cesc Fabregas

Viime kauden tilastot seurajoukkueessa:

Valioliiga: 22+3 ottelua, 3 maalia, 11 syöttöä
Mestarien liiga: 5+0 ottelua, 3 maalia, 2 syöttöä
Englannin FA Cup ja Liiga cup yhteensä: 2+4 ottelua, 3 maalia, 1 syöttö

Kausi seurajoukkueessa yhteensä:

29+7 ottelua, 9 maali, 16 syöttöä

FC Barcelona rikkoo jatkuvasti UEFA:n sääntöjä ja Fabregas-saaga viimeistään osoittaa FC Barcelonalla olevan täysin omat säännöt UEFA:n puolelta. Arsenalista ryöstetyn Fabregasin ehdokkuus on hyvin kyseenalainen asia. Erittäin rikkonaisella kaudella Fabregasin ottelumäärä ja tehot romahtivat edelliskausiin nähden. Esim kaudella 2009-2010 Fabregas teki Valioliigassa tylyt tehot 15 maalia ja 13 syöttöä. Viime kauden voi sanoa menneen alakanttiin. Koska Fabregas on ainoa Valioliigassa pelannut keskikenttäpelaaja listalla, Fabregas on tällä perusteella viime kauden paras keskikenttäpelajaa Valioiliigassa. Keltainen Palli -ehdokaslista on täyttä paskaa ja viimeistään tämä asia sen kiistattomasti osoittaa.

Andres Iniesta

Viime kauden tilastot seurajoukkueessa

La Liga: 32+2 ottelua, 8 maalia, 3 syöttöä
Mestarien liiga: 10 ottelua, 1 maali, 6 syöttöä
Espanjan cup: 4+1 ottelua, 0 maalia, 0 syöttöä

Kausi seurajoukkueessa yhteensä:

46+3 ottelua, 9 maalia, 9 syöttöä

FC Barcelonan yliarvostettu keskikenttäpelaaja pelaa hyökkäävässä roolissa, se ei tehoissa näy. 9 maalia ja 9 syöttöä on säälittävä saldo pelajaalle jonka päärooli FC Barcelonassa on hyökätä. Iniestaa pidetään FC Barcelonassa tärkeänä pelaajana. Saattaa ollakin mutta olematon pääpelitaito, jatkuvat filmaamiset ja huonot hyökkäystehot tekevät Iniestasta keskitason pelaajan. Iniestan paikka listalla on vain FC Barcelona hypen ansiota.

David Villa

Viime kauden tilastot seurajoukkueessa

La Liga: 32+2 ottelua, 18 maalia, 5 syöttöä
Mestarien liiga: 12 ottelua, 4 maalia, 1 syöttö
Espanjan cup: 4+1 ottelua, 1 maali, 0 syöttöä

Kausi seurajoukkueessa yhteensä:

48+3 ottelua, 23 maalia, 6 syöttöä

David Villa oli Valenciassa pelatessaan tehokas keskushyökkääjä. FC Barcelonassa Villa siirrettiin vasempaan laitaan ja tehot ovat olleet melko pahasti kateissa. Villa tekikin lähes kaikki tehonsa melko keskeltä kenttää. Villaa tehokkaampia viimeistelijöitä löytyy yllin kyllin ja syöttötilasto kertoo karusti Villan "keskitysten" tason. UEFA:n FC Barcelonan suuntaan tekemä huoraus näkyy tässäkin kiistattomasti.

34 kommenttia:

  1. Fifa Ballon d'Or -palkinnon kriteerit: ?

    Mutta eikös siihen kuulu tämän vuoden tulokset? Ainakin Puskas-palkinnon aikaraja on 1.1.-18.10.2011, joten sillä viisiin Fabregasin kaksi pokaalia ja ihan vaikuttava maalimäärä 7 / 14 ottelua (toisena Villan kanssa Barcan sisäisessä vertailussa) sekä murtautuminen Barcelonan avaukseen on varmasti otettu huomioon valintaa tehdessä. Huom: lista julkistettiin 1.11.2011.

    Iniestasta FIFA:n Ballon d'Or 2011 -sivu: "Ranked the fourth-best player in last season’s UEFA Champions League..." Syytä tarpeeksi tuoda tälle listalle?

    Ja nyt kun tuo sivusto löytyi, niin Fabregasille siellä: "A week later he scored his first goal for the club in their UEFA Super Cup win over Porto, the Spanish international equalling in ten days with Barcelona his entire trophy haul in eight years with Arsenal." Tämän kauden tulokset otettu huomioon niin kuin palkinnon nimestä voisi päätellä.

    Villan etsimisen jätän harjoitustehtäväksi. Pallon vieminen eläkeläismaalivahdin taakse ei kiinnosta -joukkuetta vastaan väsyneessä kauden jälkeen pelatussa höntsyssä varmaan yksi syy.

    Kriteereistä vielä. Goal.comissa mainitaan nämä, en tiedä mistä tyyppi on ne napannut, kai kuullut Fifalta tai jotain:
    * Performances in major competitions (Champions League, World Cup, etc.)
    * Individual and team honours
    * Individual talent, skill and fair play
    * Overall career
    * Personality and charisma

    Jos ohjeet on tuollaiset, kai se Abidalinkin nopea parantuminen on ok peruste (kuuluu luokkaan personality and charisma). Ja tietysti nuo joukkueen palkinnot. Kuulostaa minusta ihan sopivalta, että ykköseksi sijoittuvasta joukkueesta valitaan eniten ehdokkaita, joten "on listalla koska Barcelona" on ok kriteeri.

    --

    Itse veikkaan, että Messi vie kultaisen pallon. Hän vienee myös Puskas-palkinnon Real Madridia vastaan tehdyllä maalilla. Vuoden valmentajan tittelin voittanee Pep Guardiola.

    Ja naisten FIFA-pallon voittaa Marta.

    VastaaPoista
  2. FC Barcelonan yliarvostettu keskikenttäpelaaja pelaa hyökkäävässä roolissa

    iniestan roolo on kyllä alempana keskikentällä (noin yleensä) paikka toki vaihtelee ottelusta toiseen ja ottelun sisällä) mutta ei iniesta mikään hirveän hyökkäävä pelaaja ole joten minusta tehot ihan ok syöttöjä toki voisi olla enemmän.

    VastaaPoista
  3. Viime vuonna listalla oli 5 saksalaista ehdokasta. Loogista koska Saksa pärjäsi hyvin MM-kisoissa. Nyt listalla on vain 3 saksalaista. Tällä perusteella MM-kisat otettiin huomioon viime vuonna, jolloin niitä ei pitäisi huomioida tänä vuonna. Koko listan kriteerit ovat niin hämärät ettei niistä ota edes FIFA/UEFA itse selvää.

    Siinähän ei taas ole mitään järkeä että listalle otettaisiin vain tämän kauden tapahtumat, onhan sarjoja pelattu "jopa" pari kuukautta. Viime kauden näyttöjen ja tämän kauden alun perusteella Fabregasin ei listalla pitäisi olla.

    Millähän perusteella Iniesta noin korkealle Mestarien liigassa arvostettiin, sitä voi miettiä.

    Mainitsemasi "ykköseksi sijoittuvasta joukkueesta eniten ehdokkaita" ei oikein toimi, koska vuosi takaperin Interistä pääsi ehdolle peräti 2 pelaajaa (Mestarien liigan voitto).

    Messi varmaan voittaa ja samalla koko palkinnon arvo alenee nollaan.

    Iniesta pelaa melko alhaalla, mutta eipä Iniesta puolustussuuntaan olekaan kummoinen pelaaja. Huonot hyökkäystehot ja puolustussuuntaan surkea = ?????

    VastaaPoista
  4. Haukut kaikki barcelonan pelaajat huonoiksi puollustaan ja silti he päästävät vähiten maaleja. Ihmeellistä. Eiku ai niin tuomarit auttaa heitä niin paljon sinun mielestä.

    VastaaPoista
  5. Huonot hyökkäystehot ja puolustussuuntaan surkea = ?????

    tietenkin olet täysin eri mieltä mutta nuo ovat ihan kohtuulliset tehot hyökkäyssuuntään puolustavalta keskikenttämieheltä ja ei mun mielestä kukaan barcan pelaaja ole huono puolustamaan jos päästävät vähiten maaleja ottelusta sarjasta cupista ja kaudesta toiseen. ja osasyy on myös se että barcan ei tarvitse puolustaa koska he pitävät palloa 75-85% ajasta hyvin riittää macherano suurimpaan osaan peleistä:D
    ja lisäksi vielä iniestan tehoista että ei tule muita kuin lambard mieleen edes hyökkäävistä keskikenttäpelaajosta jolla olisi
    paremmat tai ainakin reilusti paremmat tehot.

    VastaaPoista
  6. toisaalta Lampardin pelinteko on valovuoden jäljessä Iniestaan verrattuna

    VastaaPoista
  7. Real on päästänyt jopa yhden maalin enemmän kuin FC Barcelona ja vierasotteluissa Real on päästänyt yhden siinä missä FC Barcelona 6.

    Iniesta ei lyhyytensä takia voita pääpalloja ja kaatuu aina kun vähän tönitään. Hyökkäyssuuntaan tehot ovat myös heikot. Ei mikään yllätys ettei Iniesta ole osoittanut pärjäävänsä muualla kuin FC Barcelonassa.

    VastaaPoista
  8. Ei mikään yllätys ettei Iniesta ole osoittanut pärjäävänsä muualla kuin FC Barcelonassa.

    Kaksi tärkeää pointtia hän pärjää maailman tämän hetken parhaassa joukkueessa joten ei paljon muita näyttöjä tarvita lisäksi hän on parjännyt myös maajoukkue tasolla MM. teki erään kohtuullisen tärkeän maalin kesällä 2010.

    VastaaPoista
  9. Real on päästänyt jopa yhden maalin enemmän kuin FC Barcelona ja vierasotteluissa Real on päästänyt yhden siinä missä FC Barcelona 6.

    eiköhän nuo tilastot muutu 16 kirroksella enemmän tukuiksi:D

    VastaaPoista
  10. Iniesta on osoittanut pärjäävänsä vain yhden maan yhdessä joukkueessa yhdellä pelityylillä. Ei vakuuta.

    16. kierros katsotaan.

    VastaaPoista
  11. Iniesta on osoittanut pärjäävänsä vain yhden maan yhdessä joukkueessa yhdellä pelityylillä. Ei vakuuta

    no miten esim sun hehkuttama lambard on parjänny tässä suhteessa paremmin? yksi maa yksi seura yksi pelityyli

    lisäksi miksi vaihtaa seuraa ja pelityyliä jos se on maailman paras?

    VastaaPoista
  12. Chelsean pelityyli on vaihdellut varsin paljon. Ainakin FC Barcelonaan verrattuna.

    VastaaPoista
  13. Chelsean pelityyli on vaihdellut varsin paljon

    no ei olis paljo kannattanu vaihtaa jos menestystä vertaa barcaan

    VastaaPoista
  14. Nyt kaipaisin niitä analyyseja chelsean pelityylin vaihtelusta kiitos!

    VastaaPoista
  15. oon varma että Messinvihaaja ei kehtaisi kirjoittaa näitä juttuja omalla nimellään. sen verran paksua shaibaa tulee tuutista joka kerta

    VastaaPoista
  16. Chelseahan oli ylivoimainen FC Barcelonaan nähden pari kautta takaperin mutta tuomariavuilla FC Barcelona finaaliin.

    Chelsea on vaihtanut ryhmitystä Mourinhon sisäänajamasta 4-1-2-2-1:sta 4-2-3-1:n ja myös 4-1-2-1-2 on ollut käytössä viime vuosina.

    Kyllä kehtaisin kirjoittaa omalla nimelläni, mutta hyöty olisi olematon. Siksi en sitä tee.

    VastaaPoista
  17. "Kyllä kehtaisin kirjoittaa omalla nimelläni"
    Paljonko lyödään vetoa että et?
    "...mutta hyöty olisi olematon."
    Totta...kun verrataan menestyviin jalkapallobloggareihin, joiden kirjoituksia luetaan ympäri maailman ja jotka tienaavat kirjoituksillaan, sinun blogisi on täynnä aivopierua joka ainoastaan huvittaa ihimisiä....

    VastaaPoista
  18. Paljonko maksat?

    Tietysti Englanniksi kirjoittamalla voisi saada enemmän yleisöä.

    VastaaPoista
  19. Tietysti Englanniksi kirjoittamalla voisi saada enemmän yleisöä

    nii i pitäähän sitä koomikolla olla yleisöä.

    VastaaPoista
  20. Paljonko maksat?

    mä maksan 10000euroa jos rikot valasi ja julkisesti vannot uskollisuutta barcalle

    VastaaPoista
  21. "Tietysti Englanniksi kirjoittamalla voisi saada enemmän yleisöä."

    Englanniksi kirjoitetaan pienellä! Ja voisihan sitä saada mutta sinun tapauksessa ei vaan mene läpi...tai no olisihan se lopputulos sama kuin täälläkin, kukaan ei ole kanssa mistään samaa mieltä lol.

    VastaaPoista
  22. En ole ostettavissa, vihani FC Barcelonaa kohtaan on ikuista.

    Kas, kielipoliisi saapui paikalle.

    VastaaPoista
  23. hienoa tuo sinun taktinen tietämys kun osaat sentään vain ryhmityksen sanoa millä chelsea on pelannu. sen nyt näkee jokainen kun kokoonpanot ilmoitetaan.

    VastaaPoista
  24. Ei kaikki osaa. Esim eilen Realin kokoonpanossa Khedira pelasi hyökkäävänä keskikenttäpelaajana :)

    VastaaPoista
  25. En ole ostettavissa, vihani FC Barcelonaa kohtaan on ikuista

    no tulihan sieltä kerrankin oikea vastaus:D tosin valehtelet

    VastaaPoista
  26. Kaikkea ei voi ostaa. Se että kirjoitan omalla nimelläni ehkä onkin ostettavissa.

    VastaaPoista
  27. jalkapalloon liittymätön kommentti mutta kaiken voi ostaa jos haluaa.

    VastaaPoista
  28. Nimimerkillä blogia kirjoittavat vain eivät halua nolata itseänsä julkisesti.

    VastaaPoista
  29. Ei kyse ole nolaamisesta vaan siitä ettei omalla nimellä kannata kirjoittaa ellei siitä ole selvää hyötyä.

    VastaaPoista
  30. Fakta on se että et vaan uskalla.
    Ja totta kyllä tuo hyöty...koska ei nämä sinun aivopierut uskottavammiksi siitä muutu vaikka omalla nimellä kirjoitat.
    Mukava olisi kuitenkin nähdä minkälainen nolife naama näitäkin kirjoittaa haha

    VastaaPoista
  31. Voisin uskaltaakin kunhan tarpeeksi maksetaan.

    VastaaPoista
  32. Mutuilua vailla faktaa

    VastaaPoista
  33. Se nähdään kun tarpeeksi suuri tarjous tulee.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.