lauantai 14. heinäkuuta 2012

Sinipartion kapteeni syytön rasismikohussa

Sinipartio ja Anti-BFC on viettänyt juhlia eilisestä lähtien. Sinipartion kapteenina pitkään toiminut, kivikova lädi, John Terry, todettiin syyttömäksi rasismiin. Tapahtuma on osoitus Sinipartion kovuudesta ja kertoo myös karusti kuinka Sinipartiota yritetään kampittaa myös kentän ulkopuolella. Sinipartio kesti tämänkin takaiskun ja matka kohti täydellisyyttä jatkuu.

John Terryn oikeudenkäynti on kaikessa naurettavuudessaan lähes ylittämätön. On täysin järjetöntä käydä oikeustaistelua pelkästään suullisesti esitetyistä harhoista, jotka joidenkin mielessä kääntyvät rasismiksi. Mitään perusteita ei tällaiselle pelleilylle ole edes olemassa. Miksi rasismin nimissä joidenkin henkilöiden nimittäminen on äärimmäisen tuomittavaa vaikka samat henkilöt voivat vapaasti harrastaa rasismia toiseen suuntaan rikkomatta rasismin vastaisia lakeja? Rasisminvastaisuus on periaatteessa kannatettavaa toimintaa, koska rasisimi itsessään on äärimmäisen epätasa-arvoista. Toiset saavat haukkua mutta heitä itseään ei saa vastaavantasoisesti haukkua.

Tältäkin pohjalta Terryn vapauttava tuomio oli täysin oikea. Terryn pitäisi nyt antaa keskittyä jalkapalloon eikä häiritä häntä jollain roskasyytöksilllä rasismista, jonka rangaistavuuteen ainakaan jalkapallokentällä kesken pelin tapahtuvien huuteluiden pohjalta on hyvin vaikea löytää mitään järkiperusteita.


Huhujen mukaan Englannin jalkapalloliitto harkitsee jatkotoimia asiaan liittyen. Olisikin huvittavaa jos Terrylle tulisi sanktioita jalkapalloliiton taholta vaikka oikeuslaitos totesi Terryn syyttömäksi samaan asiaan josta jalkapalloliitto saattaa Terryä rankaista.

Sinipartio jatkaa juhlimista.

Bleacher report

43 kommenttia:

  1. Miten tämä liittyi Barcelonaan tai Lionel Messiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liittyy Sinipartioon joka taasen liittyy hyvin vahvasti FC Barcelonaan ja Messiin. Pieni välipala ennen Messin tehokatsauksia.

      Poista
  2. Ensimmäinen asia josta olen kanssasi samaa mieltä. Tuo naurettava rasismin kriminalisointi on loputtava! Vituttaa vieläkin Suarezin saama tuomio sillä tietääkseni myös Evra pilkkasi häntä Etelä-Amerikkalaisia halventavilla nimillä mutta koska Evra on tummaihoinen niin hänet päästetään kuin koira veräjästä ettei vain olla rasisteja. Kaiken huipuksi Suarezille 8 ottelun pelikielto! Mikä siinä oli niin vakavaa? Ps. en ole rasisti enkä Liverpoolin fani enkä vihaa ManUa tai Evraa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kun olet jostakin samaa mieltä. Tämä rasismihomma on karannut käsistä. Yleisenä totuutena pidetään rasismina kaikkea joka kohdistuu tummaihoisiin ja toiseen suuntaan saa sanoa vaikka mitä.

      Poista
  3. Tästä ollaan kyllä samaa mieltä. A. Ferdinand itse aloitti turvan pieksämisen ja sen jälkeen on naurettavaa vedota rasismiin.

    Ikävä kyllä pelikiellon mahdollisuus on vahva, kun muistetaan Suarezin saama kohtuuton panna riitelystä Evran kanssa, jossa myös Evra käytti asiatonta kieltä, joka painettiin villaisella johtuen ilmeisesti Evran ihon väristä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri sen takia voi vedota rasismiin että tummaihoiset saavat haukkua valkoihoista mutta ei toisin päin. Ihmeellistä toimintaahan se on.

      Poista
    2. Yksi epätasa-arvoinen päätös valkoihoista kohtaan ei paina vaakakupissa mitään verrattuna tummaihoisten kokemiin vääryyksiin

      Poista
    3. Ahaa eli tällä rasisminvastaisuudella haetaan hyvitystä jollekin 100+ vuotta vanhoille asioille. Hetkinen, lähes kaikki vääryyksiä kokeneethan ovat jo kuolleet?

      Poista
    4. "Yksi epätasa-arvoinen päätös valkoihoista kohtaan ei paina vaakakupissa mitään verrattuna tummaihoisten kokemiin vääryyksiin"

      Ymmärrän mitä tarkoitat, mutta mielestäni Englannissa tummaihoisia on aina kohdeltu varsin hyvi. Varsinkin jos vertaa USAhan.

      Poista
  4. Sori vaan mutta Messi on maailman paras jalkapalloilija, mutta odotetusti yrität kumota tämän väitteen tulevassa "vertailussa".

    "Terry kiven kova lädi" :DD tässä kohtaa lopetin lukemisen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppo kumota koska Messi ei ole maailman paras.

      Kirjoitin kivikova.

      Poista
    2. Mikset voi listata 3 parasta futaria tällä hetkellä mutta silti voit sanoa että Messi ei ole paras. Mutta niinkuin taas neljännen kerran peräkkäin, tulet pettymään tammikuussa kun alan pelaajat ja asiantuntijat äänestävät asiasta.

      Poista
    3. Tuohonhan riittää se ettei Messi ole kolmen joukossa. Messi on ehkä 500:n joukossa korkeintaan.

      Epäilen että noin siinä käy, juttua tulee.

      Poista
    4. Maailmasta et varmaan löydä yhtäkään ihmistä joka voi kirkkain silmin omalla nimellään pudottaa Messin top viidestä. Ainakaan sellaisista jotka seuraavat edes välttävästi jalkapalloa.

      Poista
    5. Varmasti löydän. On muidenkin pelipaikkojen osaajissa loistavia pelaajia.

      Poista
    6. Onnea etsimiseen :D

      Poista
    7. VAU :D Kokonaiset muutaman :D

      Poista
  5. Nyt ollaan tätä mieltä, mutta Messi kun oli mukamas huudellut jotain monta vuotta sitten Drenthelle, joka uran hiivuttua yrittää epätoivoisesti pysyä otsikoissa sanomalla tällaista paskaa, niin silloin Messi oli joku hirveä rasisti sun muuta mielestäsi :D

    Ja kyseessä oli ihan normaali sana etelä-Amerikkalaisille, mitä Messi käytti.

    Hienosti muutit taas kantaasi, kun kyseessä ei ole Messi tai Barcelona, mutta mitä muuta odotinkaan sinulta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://www.iltasanomat.fi/valioliiga/art-1288484226157.html

      Barca se onkin ainoa kehdonryöstäjä...
      Tässä ollaan oikein joukolla kärkyllä. Väkisinhän se johonkin noista menee. Toisin kuin edellinen Barca tapaus, missä perhe ITSE oli ottanut yhteyttä La Masiaan.

      Tässä on kyse oikeasta kehdonryöstöstä, ei perheen/pojan haluamisesta La Masiaan

      Poista
    2. - Hetkinen. Eikös Suarez saanut 8 ottelun pelikiellon käyttäessään "normaalia" sanaa? Taas nähdään kuinka Messiä suosittiin. Terryn tapauksessa ei ollut kovin "normaalista" kielenkäytöstä kyse.

      - Tuossa tapauksessa pelaaja ei välttämättä joudu edes muuttamaan saati vaihtamaan toiseen maahan. Lisäksi pelaajasta maksetaan siirtokorvaus eikä pelaajan joukkue pelaa pääsarjatasolla.

      Vähän toista kuin FC Barcelonan ilmaisryöstöt Valenciasta.

      Tuo perhe otti yhteyttä ei muuta asiaa miksikään. La Masia lupaa mukavasti etuja ja näin kierretään sääntöjä.

      Poista
    3. Mitä sääntöjä La Masia kiertää?

      Poista
    4. Rekrytoi liian nuoria pelaajia Etelä-amerikasta.

      Poista
    5. Tuosta säännöstä en ole kuullut. Lisätietoa ja linkkejä.

      Poista
    6. Esim http://www.fifpro.org/legal/faq

      "7. When are young players allowed to make an international transfer?

      A 14-year old boy plays in his home country. He has been asked to come and play in another country. For his mother a job is arranged. The contract is signed, but the national association refuses to issue the transfer certificate. Does the national association act correctly by not issuing the international certificate?

      Answer: In the FIFA Regulations a special provision has been made for young players to protect them from going abroad too young. Only 3 exceptions are made. At first the players are allowed to go abroad if parents move to another country for another reason than football. The second exception is if the player lives only 50 kilometres or less from the border of the country he wants to play and the new club is domiciled also within 50 kilometres from the border on the other side. The third exception is only applicable for EU players between 16 and 18 years."

      Siinähän se. Eli jalkapallosyistä ei saa siirtyä liian nuorena. Jotkuthan täällä selittivät kuinka kyseessä ei ollut kehdonryöstö 6-vuotias kun Artur Miani siirtyi, kosak vanhemmat itse ottivat yhteyttä La Masiaan. eli siirto ei tapahtunut jalkapallosyistä eikun...

      FIFA kieltää alle 18 vuotiaiden kansainväliset siirrot

      Regulations on the Status and Transfer of Players
      19 Protection of minors
      1. International transfers of players are only permitted if the player is over the age of 18.

      Poikkeuksena

      a) The player’s parents move to the country in which the new club is located for reasons not linked to football.

      Se siitä säännöstä.

      Poista
    7. Miksi FIFA ei puuttunut asiaan? Barcan suosimista en hyväksy selitykseksi sillä kuka tahansa voi tehdä valituksen tästä.

      Poista
    8. Miten tuon todistat? Aina voi kaivaa selityksiä joilla saadaan asia näyttämään sopivalta. Btw, asia on ollut aiemmin tapetilla, mutta FIFA:a ei ilmeisesti kiinnosta tarpeeksi. Muuta tekemistä taitaa olla siellä suunnassa.

      Poista
    9. Voit toki kysyä joltain lakimieheltä tms. onko tässä tapahtunut jotain laitonta.

      Poista
    10. Laitonta? Ei välttämättä mutta FIFA:n sääntöjen vastaista toimintaa varmasti. Miten sen todistaa, on toinen asia.

      Poista
    11. Nyt kun sinulla alkaa olemaan valitettavaa lähes jokaisesta asiasta niin mikset lähetä jotain valitusta FIFA:lle? Tai pyydä edes selitystä. Ei se voi niin vaikeaa olla.

      Poista
    12. Englanti ei suju hirveän hyvin, mutta voisin tuota ehkä tehdä jossakin vaiheessa.

      Poista
    13. Hoida asia vaikka heti huomenna niin ei sinunkaan tarvitse enää valittaa. Tai sovitaan niin ettet nosta asiaa esille ennen kuin olet saanut vastauksen.

      Poista
    14. Ei sovita. Yritän löytää sopivan tahon jolle esittää kysymys.

      Poista
  6. Terry täysi sika. Mitä tapahtuikaan Terryn ja Sanchezin välillä Mestarien liigan välierissä? Huhhuh, jätkällä ei mitään korvien välissä. "Tuomarin avustuksella" ei tuomiota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä tapahtui? Sanchez filmasi Terrylle punaisen kortin.

      Poista
    2. Mitä tapahtui? Terryllä sekos kuuppa. Cechi näki tilanteen aitiopaikalta, eikä edes yrittänyt selitellä tuomarille vaan lähti ohjaamaan Terryä pihalle.

      Poista
    3. Ei vaan Terry opetti Sanchezia, joka on säälittävä filmaaja. Sanchezin filmaus upposi tuomariin.

      Poista
    4. ilman rikkeen korostamistakin se oli punaisen paikka. Jos ei pönttö kestä, niin se ei vaan kestä. Johan se nähtiin -08 rankkareillakin. Pitäisikö jonkun opettaa Terryä, koska jannu on niin puupää?

      Poista
    5. Ei tosiaan ollut. Tuollainen pikkutönäisy ei taatusti satu kunnolla paitsi filmaajaa ehkä. Pahempaa näkee lähes joka ottelussa.

      08-rankkareissa kenttä oli surkea.

      Poista
    6. No ei varmaankaan satu mutta pointti on se ettei pönttö kestä ja piti mennä sekoilemaan. Harvemmin tuollaista pelleilyä näkee, ja silloin kun näkee niin äijä lentää pihalle.
      Kentässä ei ollut mitään vikaa. Kaikki muut laukoivat aivan normaalisti. Terryllä vaan paine kasvoi niin suunnattomasti kupolissa ja painoi hartioita, että kaveri yliyritti ja lensi perseelleen.

      Poista
    7. Erittäin miehekäs teko Terryltä opettaa vähän tapoja filmaajalle.

      Kenttä hajosi selvästi Terryn jalan alta.

      Poista
    8. ei ihme ettet pelaa ymmärrä lajista mitään, koska pidät tekoa miehekkäänä.
      Yliyritys, möhläsi itse tilanteen. Kaikki muut vetivät normaalisti ilmana onglemia. Sitten Terry tulee vetämään täysillä ja jättää vielä painon taakse(amatöörien moka). Noinhan siinä käy.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.