tiistai 17. heinäkuuta 2012

Aukoton totuus osa 5: Mestarien liiga heikkotasoisempi kuin Valioliiga

Aukoton totuus - ilman aukkoja totuus sattuu enemmän

UEFA:n vuoden pelaaja 2012 valitaan 32 ehdokkaan joukosta. Lista alla.

Sergio Aguero Manchester City
Xabi Alonso Real Madrid
Mario Balotelli Manchester City
Jakub Blaszczykowski Borussia Dortmund
Gianluigi Buffon Juventus
Iker Casillas Real Madrid
Petr Cech Chelsea
Fabio Coentrao Real Madrid
Leslie Davies Bangor City
Didier Drogba Chelsea
Cesc Fabregas Barcelona
Radamel Falcao Atletico Madrid
Joe Hart Manchester City
Zlatan Ibrahimovic AC Milan
Andres Iniesta Barcelona
Shinji Kagawa Borussia Dortmund
Vincent Kompany Manchester City
Frank Lampard Chelsea
Lionel Messi Barcelona
Luka Modric Tottenham
Mesut Özil Real Madrid
Pepe Real Madrid
Andrea Pirlo Juventus
Sergio Ramos Real Madrid
Raul Schalke
Cristiano Ronaldo Real Madrid
Wayne Rooney Manchester United
David Silva Manchester City
Fernando Torres Chelsea
Yaya Toure Manchester City
Robin van Persie Arsenal
Xavi Barcelona

Sitten aika katsoa miten Mestarien liigan menestys on vaikuttanut valintoihin.

Atletico Madrid pelasi vain Eurooppa liigaa voittaen sen, sai yhden pelaajan listalle.

Schalke ja Tottenham saivat yhden edustajan listalle. Kumpikaan joukkue ei pelannut Mestarien liigassa viime kaudella. Juventus sai kaksi edustajaa, Juventukseen samat sanat, ei pelannut Mestarien liigassa viime kaudella.

Mestarien liigassa alkulohkoon jääneet Manchester City, Dortmund ja Manchester United saivat edustajia vastaavasti 6, 2 ja 1.

Mestarien liigan pudotuspeleissä ennen välieriä pudonneista joukkueista Arsenal ja AC Milan saivat molemmat yhden edustajan.

Mestarien liigan välierissä pudonneista joukkueista (Real Madrid ja FC Barcelona) vastaavasti 7 ja 4 edustajaa. Jäljelle jää viisi pelaajaa. Neljä Mestarien liigan voittaneesta Chelseasta. Viimeinen pelaaja onkin listan paras pelaaja, Bangor Cityssä loistavaa jälkeä tehnyt Leslie Davies ansaitsisi palkinnon.

Näin voimme tehdä koosteen listasta. Pelaajien määrä Mestarien liigan menestyksen mukaan.

Chelsea (Mestarien liigan voittaja): 4

Bayern (Mestarien liigan finaalissa): 0

Real Madrid (Mestarien liigan välierissä): 7
FC Barcelona (Mestarien liigan välierissä): 4

Marseille: 0
Apoel: 0
Benfica:0
Milan: 1

Inter (Mestarien liigan pudotuspeleissä: 0
Basel: 0
Lyon: 0
CSKA Moskova: 0
Zenit: 0
Napoli: 0
Arsenal: 1
Leverkusen: 0

Dortmund (jäi Mestarien liigassa alkulohkoon): 2
Manchester United: 1
Manchester City: 6

Tämä lista todistaa kiistattomasti etteivät edes asiantuntijat arvosta tippaakaan Mestarien liigaa. Alkulohkoon jääneestä Manchester Citystä valittiin listalle peräti kuusi pelaajaa ja jopa lohkonsa jumboksi jääneestä Dortmundista kaksi. Montako valittiin finaaliin päässeestä Bayer Munchenista?

Ei yhtäkään.

Tämä lista todistaa kiistattomasti Mestarien liigan olevan puhdas höntsäkilpailu, jota asiantuntijat eivät tippaakaan arvosta. Vastaavasti Englannin Valioliigan voittanut Manchester City sai listalle kuusi pelaajaa joka osoittaa kiistattomasti Valioliigan menneen arvostuksessa kauas Mestarien liigan edelle. Mestarien liigan menestyksellä ei ole mitään merkitystä kun Valioliigasta tuli voitto. Koska myöskään Mestarien liigan finaalissa pelannut Bayer Munchen ei saanut listalle yhtään pelaajaa, on kiistattomasti todistettu Valioliigan tason ja arvostuksen olevan kaukana Mestarien liigaa edellä.

131 kommenttia:

  1. Sillon kun asiantuntijat sanovat jotain sinun mielipidettäsi vahvistavaa, uskot heitä mutta kun asiantuntijat ovat eri mieltä kanssasi, he ovat "Hyi hitto mitä äänestäjiä" http://antibfc.blogspot.fi/2012/01/keltainen-palli-gaala-kello-2000.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla Messi valittiin palkinnon saajaksi.

      Muutenkin, mikään ei tunnu kelpaavan. Ensin äänestäjät ovat asiantuntijoita ja kun uskon heitä, sekään ei kelpaa koska joskus haukuin. Puuh.

      Poista
    2. 95+% blogisi kommentoijista on sinua vastaan. Sen takia on paljon kommentteja. Hah:n "Koitan ymmärtää jokaisen mielipidettä mutta vihaan Terryä" -blogi kerää paljon vähemmän kommentteja koska siellä ei ole väittelyjä ja vastakkainasetteluja läheskään yhtä paljon kuin täällä.

      Parempi valittaa sinulle jos käyttää sinun kirjoittamiasi asioita argumentteina.

      Yleensä puolustat kaikki syytökset tyylipuhtaasti (joskus uppiniskaisesti) ja MV vs Guru väittelyt ovat aika mielenkiintoista lukemista.

      Poista
    3. Muutenkin, mikään ei tunnu kelpaavan. Ensin äänestäjät ovat asiantuntijoita ja kun uskon heitä, sekään ei kelpaa koska joskus haukuin. Puuh.

      Tämä on sinun blogi ja SINÄ joko uskot tai et usko asiantuntijoita.Et voi vaihtaa mielipidettä aina asiasta riippuen ja sitten päälle vielä syyttää lukijoita asiasta johon itse olet syyllinen.

      Poista
    4. Yli puolet kommenteista täällä on eipäs/juupas väittelyä ja muuta sanahelinää. Ajoit muuten itsesi pahasti pussiin viime kirjoituksessasi, Messinvihaaja. Eiköhän se murskaa sinut viimeinkin ja aja ne 2 tai 3 fania tiehensä.

      Poista
    5. qwerty: Johtuu siitä etteivät Messifanit kestä kun kerron totuuksia heidän suosikistaan.

      Zampan kanssa saa hyviä vääntöjä aikaan juu :)

      - Keskustelujen parasta antia on usein käyttää muiden mielipiteitä heitä itseään vastaan. Eli kun asiantuntijat kuulemma tietävät paremmin kuin joku satunnainen blogisti, hauska katsoa toimiiko homma silloinkin kun asuantuntijat äänestävät "väärin".

      Hah: Ai miten niin ajoin itseni pussiin? Kyseinen keskustelu tiivistettynä:

      Messinvihaaja: Lyon on kova joukkue
      Zamppa: Myönsit että Barcelona on paras

      Ehhehe?

      Poista
  2. Ylläolevasta listasta näkee hyvin myös Rantapalloliigan vesihiekkamudan pehmoisen tason Valioliigan kivikovaan tasoon verrattuna.

    Ainoastaan yksi pelaaja La liga -pelaaja Barca-Real -akselin ulkopuolelta. Valioliigasta kärkikaksikon (United ja City) takaa tulee 6 pelaajaa. 6 on lähes viidennes 32:sta. 1 puolestaan 1/32 osa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, se yksi pelaaja ei edes pelannut Mestarien liigassa.

      Rantapalloliiga on kahden joukkueen sarja. Toivottavasti televisiointi suomalaisilla kanavilla loppuu. Se olisi suuri voitto.

      Poista
    2. Miten olikaan viime vuosien tulokset? Koko kärkikolmikko La Ligasta.

      Poista
    3. Ei mikään ihme kun BFC uhkaili muita äänestämään FC Filmaajien pelaajia.

      Poista
    4. Sehän näkyy monista edellisistä äänestyksistä.

      BFC on uhkaillut mm. Ujfalusia Messiin kohdistuneen taklauksen jälkeen, joten turha kuvitella ettei tässä harrastettaisi samaa.

      Poista
    5. Sen tempun (sairaan viikatteen) jälkeen olsi kyllä tarpeenkin vähän uhkailla tsekkiä vaikka tosin tähänkään sinulla tuskin ei ole todisteita.

      Ainiin sillonku ronaldo voitti saman palkinnon 2kertaa ni manu uhkaili kaikkia asiaan vaikuttaineita aivan vitusti uhkas jopa tappaa äänestäjiä jos eivät äänestä ronaldoa.

      Poista
    6. Ujfalusin sana ei kelpaa?

      Eihän ManU:n tarvinnut koska Ronaldo oli ylivoimainen valinta.

      Poista
    7. Mutta barcan tarvitsi vaikka messi oli vielä ylivoimaisempi?
      Lisäksi tarkoituksenani oli että sinulla on yhtä vähän todisteita kuin minulla lahjonnasta.

      Poista
    8. Messi on ylivoimainen muusta syystä kuin ylivoimaisten esitysten takia.

      Poista
    9. Ujfalusin sana ei kelpaa?

      Ei kelpaa ei jos asiasta ei ole kunnon näyttöä(esim.video/audiotallennetta tai että joku ulkopuolinen olisi kuullut uhkailut)

      Poista
    10. Okei, no sitten jää todisteet antamatta.

      Poista
  3. silti top 5 paikat tulee menemään näin: 1 messi, 2 ronaldo, 3 xavi / iniesta, 4 iniesta / xavi, 5 özil. sumusaaret tulee jälleen jäämään. näin ollen la liga kovempi liiga

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täysin mahdollista joka osoittaisi paitsi äänestäjien heikon tietotason kärkipään osalta myös Rantapalloliigan surkean tason. Äänestäjien taso yleisesti on varsin korkea listan perusteella.

      Poista
  4. Älä vingu, koska palkinnon pokkaa Messi/Barcelona. Sun "kovatasonen" Valioliigasi jää palkinnoitta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valioliigan taso todistettiin jo. Messi saattaa kyllä voittaa ja se osoittaa äänestäjien paskan tason äänestettäessä parasta pelaajaa. Sarjojen tason välille tekivät selvän eron.

      Poista
  5. Listasi todistaa vain rahan merkityksen ja sen, että koko jalkapallo on vain rahaukkojen touhuja ja peli on kuin RAY:n rahantekone. Tämä asia tosin on ollut kaikkien tietoisuudessa jo pitkään. Jalkapallokulttuuri on muuttanut muotonn hienosta urheilusta siihen kuka maksaa eniten. Viimeisimpänä DD ja Zlatan.

    Miksi "asiantuntijat" valitsevat noin monta pelaajaa Valioligasta eivätkä kuitenkaan valitse heitä voittoon? (Ainakaan viimeisimpinä vuosina) Vastaus: Raharaharaharaharaha. Siis, "asiantuntijat" valitsevat rahan takia noita pelaajia, mutta heillä on kuitenkin sen verran ammattitaitoa ja ymmärrystä, että eivät enää lopullisissa äänestyksissä halua myöntää pystiä ns. mitättömyyksille yhtään vähättelemättä listalle päässyjä nimiä. Taitavia pelaajia jokainen. Äänestäessään voitosta, Asiantuntijat tietävät mitä tekevät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ymmärtänyt logiikkaasi. Yritit sanoa että Valioliiga pyörii rahan voimalla ja sen takia ei äänestetä Valioliigapelaajia voittoon mutta kuitenkin äänestetään tuolle listalle?

      Poista
    2. Sanoo tyyppi jonka logiikkaa ei kukaan tajua

      Poista
    3. Pelaajat "äänestetään" tuohon antamaasi listaan. Tämän jälkeen monet kuitenkin hyppäävät rahakelkan kyydistä pois. Listoilla on aina samat nimet, samat kasvot, vuodesta toiseen. Ei ole väliä mikä kausi on ollut menossa. Näkeehän tuon, että paljonko ManU vaikuttaa asioissa.

      No, porukan supistuessa jotkut vielä keräävät hilujaan seurapomoilta vai missä lie sampo sijaitseekaan, (itse pelaajat?) mutta suurin osa ei. (Messi voittanut kolmesti)

      En tiedä onko Messin voitot järjestettyjä, lahjottuja, tai ansaitseeko hän palkinnon kolmesti peräjälkeen. Sen tiedän, että ei kukaan voi sanoa "maailman paras pelaaja." Yksistäkin pelipaikkojen erilaisuus vie päättämisen mahdottomuuksiin, mutta perinteet ovat perinteitä. Jollekkin se on annettava. Milloin puollustaja tai voittava maalivahti on voittanut?

      Olisi mahtava vain pelata ja nauttia urheilusta ilman 60milj. sopimuksia, rahajunaliikennettä ja tyhjäntypisiä äänestyksiä ja paremmuusjärjestysten tekoa.

      No samanlaisiahan me ihmiset olemme, kusetusta kusetuksen päälle.

      Poista
    4. Olet osittain oikeassa, mutta nyt ManU:sta oli vain yksi pelaaja. Muiutenhan tuolla roikkuu paljon samoja nimiä vuodesta toiseen, totta.

      Harvoin puolustajat noissa äänestyksissä pärjäävät, koska puolustajat harvoin ovat mediaseksikkäitä. Toisekseen puolustajien tasoa on vaikea arvioida ottelukoosteista toisin kuin hyökkääjien.

      "Olisi mahtava vain pelata ja nauttia urheilusta ilman 60milj. sopimuksia, rahajunaliikennettä ja tyhjäntypisiä äänestyksiä ja paremmuusjärjestysten tekoa." - Totta, hieno ajatus jota emme valitettavasti tule piakkoin saamaan. Moni nykyinen huippu-urheilija urheilee vain rahan takia. Ellei rahaa olisi tarjolla, vähenisi monelta harjoittelun määrä ja samalla pelin taso laskisi. Olisiko se huono asia? Ei välttämättä.

      Rahakriisit saattavat saada aikaan toivomasi asian. Ehkä. Tai ainakin pienemmässä mittakaavassa.

      Poista
    5. Totta. Mutta itse seuratessani jalkapalloa huomaan hyvät pakit ja huonot pakit. Menevätkö oikein tilanteisiin, tekevätkö oikea aikaisia ylösnousua, paikan vaihtoja jne. Ammattilaisia on paljon, kyse on vain siitä, että Pallon saa hyökkääjä, piste. Hyökkääjä x on maailman paras.

      "Moni nykyinen huippu-urheilija urheilee vain rahan takia." - Näinpä

      "Ellei rahaa olisi tarjolla, vähenisi monelta harjoittelun määrä ja samalla pelin taso laskisi. Olisiko se huono asia? Ei välttämättä." - On totta, että huipulla pelaavat ovat erittäin lahjakkaita. Sen ei ole kiistäminen. Itse kuitenkin ajattelen, että vaikka lahjoja ei olisi kovalla harjoittelulla ja pitkäjänteisellä työllä, sekä valtavalla sitoutumisella omaan tekemiseensä voi lahjoista huolimatta tulla hyväksi, paremmaksi. Tarkoitan, jos vaikka Zlatania ei olisi myyty 20milj. olisi hänen tilalleen saatu 1000e motivoitunut pelaaja, pelaaja joka nauttii jalkapallosta, pelaaja joka harjoittelee, vaikkei tienaisikaan, ilman että taso sinänsä laskisi. Toki aikaa saattaisi mennä enemmän, mutta koko ajan tulee uusia pelaajia akatemioista.

      Toivon mukaan, niin säälittävää kun uutisoidaan 60milj pelaajakaupoista, 13v sopimuksista, ja sitten puhutaan: "Tunnen olevani kotonani täällä, hieno seura, mahtavia ihmisiä, olen aina uneksinut pelaavani täällä..."

      Ihminen on maailmankaikkeuden hirvittävin luonnos.

      Poista
    6. "...Hyökkääjä x on maailman paras."

      Johtuu siitä että olet hyvin harvinainen tapaus. Itsekin vihaan hypetystä ja mielestäni hyökkääjät ovat lähes poikkeuksetta yliarvostettuja. Onnettomana yksityiskohtana enemmistö ei jaa kantaamme vaan hurraa "jee, maali".

      Lahjakkuudesta olen eri linjoilla. Tiettyyn rajaan saakka pystyy lahjojen puutetta korvaamaan kovalla työllä ja asenteella. Silti varsinkin huipulla on paljon kysyntää niille lahjakkuuksille joilta löytyy jotain supertaitoa tai yllätyksellisyyttä. Siinä ei lopulta paina paljoa vaikka olisi rajusti töitä tekevä pelaaja kovalla asenteella ellei löydy jotain todella extraa. Kuten Zlatanilta löytyy. Ja kun sitä extraa löytyy, ei sillä työmäärällä niin väliä. Puolustuspäässä tilannne on onneksi hieman toinen.

      Tuo 12 miljoonan palkalla olen kotonani on sitä nykyajan showta. Täytyyhän palkan eteen myös julkisuudessa esittää ettei pelkästään rahan perässä ollut. Positiivista julkisuutta seuralle.

      Poista
  6. Vai antaisit palkinnon Daviesille? Bangor Cityn tason muistat varmaan vuoden takaa HJK pelistä... Tuolloin kyseinen herra oli avauskokoonpanossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HJK on kaikkien aikojen paras Mestarien liigassa pelannut joukkue Bangor City -otteluparin tilastojen mukaan.

      Poista
    2. Ei vaan se tarkoitti sitä että jopa HJK vie näinkin heikkoa joukkuetta :D

      Poista
    3. Mutta kun HJK on paras Mestarien liigassa pelannut joukkue. Lisäksi Davies pelasi hyökkääjänä.

      Poista
    4. No joo kyllähän HJK voittaisi ainakin Chelsean :D

      Poista
    5. Tulosten perusteella voittaisi joo.

      Poista
  7. Kelle antaisit kultaisen pallin ja miksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitat Keltaista Pallia? Hankala päätös. Mestarien liigaa en arvosta kovin korkealle, joten Valioliigan kärkikolmikon joukkueiden ehkä tärkeimmälle yksittäiselle pelaajalle, Robin van Persielle.

      Poista
    2. Pelaajalle jonka joukkue ei ollut lähelläkään voittaa mitään. Niin ääliöitä päättäjiä tuskin on

      Poista
    3. 2010 Messi teki MM-kisoissa 0 maalia ja taisi voittaa, mitäs Messi voittikaan niin?

      Tämä on yksilöpalkinto. Ei joukkuepalkinto.

      Poista
    4. Messi voitti silloin sentään edes espanjan mestaruuden, van persie ei ollut tänä vuonna lähelläkään voittaa mitään. Tosin, Messin valinta silloin oli täysin naurettavaa ja meni arvostus siitä palkinnosta jos äänestäjät olivat niin tyhmiä.

      Poista
    5. Tämä on yksilöpalkinto. Ei joukkuepalkinto.

      Tietenkin voittajan on täytynyt voittaa edes jotain samana vuonna. Olisi naurettavaa antaa palkinto sellaiselle joka ei voittanut mitään.

      Poista
    6. Jep. eiköhän Messi tuon palkinnon vie Copa del Reyn voitolla :D

      Poista
    7. Jep, parempi sekin kun van Persie ei millään voitolla.

      Poista
    8. No Arsenal pitääkin taloutensa kunnossa.

      Poista
    9. Ehkä paskin selitys vaikkakin toki kunnioitettavampaa kuin useimpien joukkueiden loputon velkataakka,mutta ei liity siihen faktaan että RVP ei voittanyt mitään ainakaan suoraan.

      Poista
    10. Manchester City osoittaa kuinka helppo on voittaa kun rahaa on ~loputtomasti.

      Poista
  8. Nähtiinhän se kurapallon taso em kisoissa. Ainoa kurapalloliigan jotenkin onnistunut pelaaja oli Espanjalainen (Silva).
    No ehkä oikeen tarkastelemalla ehkä Hart onnistui tosin bussi taktiikan takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osoittaa kuinka kova sarja on Valioliiga. Kaikki mehut menivät Valioliigassa pelaamiseen eikä EM-höntsiin riittänyt enää paukkuja.

      Poista
    2. Ja jos Englanti olisi pärjännyt hyvin niin se olisi ollut koska englannissa on niin hyvä taso. Alkaa oikeasti kyllästyttää se että joka asiaan on aina vastaus valmiinaa niin että se saa sinun mielipiteesi näyttämään hyvältä

      Poista
    3. Hah: Olen sanonut ennenkin EM-kisoja väsyneiden pelaajien höntsäkisoiksi enkä niitä arvosta.

      Espanja pärjää nykyisin arvokisoissa. Mitään tekemistä ei voi olla sillä että suuri osa pelaajista tulee Espanjan kahdesta kärkiseurasta ja sarjan taso on laskettu niin alas ettei näiden kahden seuran pelaajien tarvitse rasittaa itseään.

      Näkihän sen EM-kisoissa. Väsyneille Bilbaon, Atletico Madridin jne pelaajille annettiin vain jämäminuutteja tai ei ollenkaan peliaikaa.

      qwerty: Aivan, miksi totuutta pitäisi muuksi muuttaa?

      Poista
    4. Näkihän sen EM-kisoissa. Väsyneille Bilbaon, Atletico Madridin jne pelaajille annettiin vain jämäminuutteja tai ei ollenkaan peliaikaa.

      Lisään tuohon vielä chelsean ja vaihdan syyksi että ei vain taso riitä niin ollaan lähempänä totuutta.

      Poista
    5. Ei vaan Chelseasta varsinkin Mata oli liian väsynyt pelatakseen paljoa. Ei Silvakaan parhaimmillaan ollut väsymyksen takia.

      Poista
    6. Yleensä silva oli espanjan ekan puolikkaan paras mutta ei jaksanut enää pelata toisella puoliajalla hyvin

      Poista
    7. Sitä yritinkin sanoa, Silva vaihdettiin toisella puoliajalla mielellään pois, koska kivikova Valioliiga vei voimia.

      Poista
    8. Eiköhän Silvan vaihdossa kuitenkin enemmän ollut kyse siitä, etä haluttiin muuttaa hyökkäysvariaatioita vähän. Jesus Navas oli kuitenkin usein se pelaaja, joka tuli Silvan tilalle tuoden nopeutta laidalle, Silva kun on enemmänkin pelintekijäluontoinen, Navas taas enemmän vikkelä laituri.

      Poista
    9. On siinä tuokin näkökanta. Miksi ei sitten voisi vaihtaa vaikka Iniestaa tai Xavia pois? Silva on tuostakin kolmikosta selvästi paras ratkaisija.

      Poista
    10. Silva pelasi hyökkäyksen laidalla, Xavi pelasi ihan eri paikkaa, joten siinä mielessä vertaus ei ihan ole järkevä. Iniesta taas suoritti tasaisemmin kuin Silva, joten ehkä siksi mieluummin Silva vaihdettiin kuin Iniesta.

      Ainoa, joka voi antaa tarkan vastauksen tuohon, on Vicente Del Bosque.

      Poista
    11. Silva voisi pelata muuallakin kuin laidalla.

      Iniesta oli kentällä todella tehoton. Tasaista suorittamista suurempia syitä olivat varmasti Silvan epäsuosio maajoukkueessa ja halu pitää monta FC Barcelonan pelaajaa kentällä.

      Poista
    12. Silva voisi pelata muuallakin, mutta Espanjan ryhmitys oli koko kisojen ajan 4-3-3 ja keskikentän kolmikko oli käytännössä koko ajan Alonso-Busquets-Xavi. Tuota kolmikkoa ei Silvalla edes kannattanut sotkea, Silva on niin paljon hyökkäävämpi pelaaja, ettei olisi sopinut siihen. Fabregas oli myös Silvaa sopivampi siihen "hyökkääjän" paikalle, joten Silvan ainoat vaihtoehdot olivat käytännössä laidalla.

      Espanja pelasi Barcan pelityyliin perustuvaa pallokontrollipeliä, jota oli helpointa toteuttaa pitämällä kentällä pelityylin mestareita, eli juuri Busquetsia, Iniestaa, Xavia ja Fabregasia. Iniesta ei itse maalinteossa onnistunut, mutta rakensi silti muille monta maukasta paikkaa ja oli antamassa avaavia ja maalipaikkoihin johtavia syöttöjä.

      Poista
    13. Tavallaan noinkin, mutta mihin Navasia edes tarvittiin?

      Näissäkin kisoissa "viimeinen" syöttö oli selvästi vaikein ja koska Iniesta ei niissä onnistunut, Iniestan palkitseminen kisojen parhaana oli melkoista idiotismia. Pari "vapauttavaa" syöttöä esim Ranskaa ja Italiaa vastaan tulivat puhtaasti tuurilla, toisessa Ranskalainen kaatui ja toisessa Italialainen oli valmiiksi loukkaantunut.

      Poista
    14. Navasia tarvittiin tuomaan nopeutta, juonikkuutta ja haastokykyä oikealle laidalle, ominaisuuksia, joissa Silva ei ihan niin parhaimmillaan ole. Uusia ideoita hyökkäykseen sekoittamaan vastustajan puolustusta.

      Iniesta onnistui varsin hyvin, otti mm. taidokkaasti olkapäällään pallon mukaan ja tarjoili juurikin Navasille tyhjään maaliin. Npäärä pystysyöttö finaalissa Fabregasille, joka tarjoili Silvalle. Huippusuorituksia, kaiken olisi kruunannut se jatkoaikapaikka Portugalia vastaan, mutta Rui Patricio vetäisi haamutorjunnan. Iniesta oli ehdottomasti yksi kisojen parhaista pelaajista. Asian ymmärtää kyllä, jos pystyy tarkastelemaan asioita ilman Barca-Espanja-vihalaseja ja ymmärtää katsoa pelkkien maalintekotilastojen taaksekin.

      Poista
    15. Navas toi juoksuvoimaa, ei juuri muuta.

      Iniesta otti pallon kädellä haltuun, lisäksi tilanne oli paitsio.

      Iniestan syöttö oli perustasoa, tarvittiin hyvä keskitys ja viimeistely.

      Tuo Iniestan moka maalipaikassa osoittaa ettei Iniestan pää kestä kovassa paikassa. Lisäksi Iniesta sai vain yhden maalisyötön vaikka pelasi hyökkäävässä roolissa. Tuhnu mikä tuhnu.

      Poista
    16. Iniesta on kuitekin ratkaissut mm-finaalin maalin muodossa ja se on fakta jota et voi kumota.Lisäksi ainakin henkilökohtaisesti pidän mm-finaalia suurinpana ottelua jalkapallossa.

      Poista
    17. En pidä tuota ratkaisua minkään arvoisena, koska Iniesta ensin filmasi Hollannin keskuspuolustajan pihalle. Ottelu Portugalia vastaan osoittaa ettei Iniesta pysty ratkaisemaan 11 pelaajaa vastaan.

      Poista
    18. Loppujen lopuksi tilanne josta maali viimekdessä tulee ja siihen vaikuttava ratkaisukyky ei liity mitenkään siihen monta pelaajaa on kentällä.

      Ainoa fakta on kuitenkin se että Iniesta on ratkaissut mm-finaalin ja se on yksi niistä saavutuksista joista pelaaja muistetaan.

      Poista
    19. Totta hitossa vaikuttaa. Yksi keskuspuolustaja kentällä helpottaa kummasti maalintekoa vs tilanne jossa olisi 2.

      Saavutuksen muistavat ne jotka eivät pelistä ymmärrä mitään. Sen takia tämäkin blogi on olemassa: kertomaan ettei pelkkä saavutus ole mitään ellei katsota siihen johtaneita tapahtumia.

      Poista
    20. Totta hitossa vaikuttaa.

      Siis minulla oli tässä taka-ajatuksena nimenomaan paineensietokyky eli unohdetaan kaikki tapahtumat ennen sitä kun iniesta lähti laukomaan palloa niin voidaan todeta että on kykyä ratkaista peli moni muu olisi laukonut joko stadionen kattoo tai kulmalipulle näin kärjistettynä.Toivottavasti tajusit,mutta siis tottakai on merkitystä tilanteen syntyyn jos pelaaja puuttuu,mutta olen kyllä sitä mieltä että jos joukkueelta ajetaan pelaaja ulos niin se on sen joukkueen huonoutta ja vaikka näkisitkin tuon filminä niin et varmasti edes sinä voi sanoa samaa de jongin "karatepotkusta" xavin rintaan,joten siitä ulosaja olisi kuulunut joka tapauksessa.Toki edelliset vihellykset/viheltämättä jättäminen eivät saisi vaikuttaa seuraaviin,mutta näin se yleensä menee(jos se iniestan tilanne oli tuomarin mielestä vaikka 50-50 niin helpomminn napsuu punanen jos on aiemmin jäänyt viheltämättä selkeä.

      Poista
    21. Ei se ollut joukkueen huonoutta vaan tuomarin huonoutta ja kyvyttömyyttä havaita filmit. Eikös se karatepotku osunut Xabi Alonsoa? Eikä tuo potku rintaan ollut läheskään yhtä paha kuin mitä ovat useimmat jalkoihin osuvat taklaukset. saati päähän osuvat kyynärpääiskut ja vastaavat.

      Joka tapauksessa Iniesta pääsi niin vapaaseen paikkaan ettei siitä maali osoita juuri mitään paineensietokyvystä.

      Poista
    22. Tosiaan alonsoonhan se osui.Kyllä ei ehkä jälkiseurauksiltaan niin paha kuin vaikkapotku lonkkaan,mutta tuomarin näkökulmasta siinä tilanteessa paljon helpompi punainen kortti väkivaltaisesta ja pelaajan arvostuksen puutetta osoittavasta tempusta.

      Joka tapauksessa Iniesta pääsi niin vapaaseen paikkaan ettei siitä maali osoita juuri mitään paineensietokyvystä.

      Kyllä yhtä vapaista/helpoista paikoista on moni kovakin pelimies pistänyt pallon ohi.Ronal... köh köh

      Poista
    23. Näinhän se menee mutta MM-finaalissa on todennäköisesti korkea kynnys antaa punaista korttia. Molemmat joukkueet sen tiesivät.

      Vahinkoja sattuu. Silmät kiinni sinne päin veto menee joskus maaliin ja sitä voikin pyöritellä muutama kymmenen kertaa.

      Poista
  9. Eikö juntti osaa kirjoittaa bayerN munchen, se helvetin N näkyy joka uutisessa ja silti jonkun on vaikea laittaa sitä loppuun.

    VastaaPoista
  10. Barcalla vain 4 pelaajaa ehdolla Uefan vuoden euroopan pelaajaksi, todistaa jälleen sun väitteet vääriksi että UEFA muka suosii Barcaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah: Saksa on paska maa.

      Koitetaan jatkossa laittaa se n perään.

      - Ei vaan se osoittaa UEFA:n suosivan Barcaa koska vain Messin läsnäololle listalla löytyy edes jotain perusteita. Muut pääsivät Messin siivellä ja BFC:n uhkailujen ansiosta.

      Poista
  11. "Ei vaan se osoittaa UEFA:n suosivan Barcaa koska vain Messin läsnäololle listalla löytyy EDES JOTAIN PERUSTEITA"

    eiköhän se ykkös peruste oo selkeä, koska hän on maailman paras. Jalkapallosta mitään tietämätönkin näkee minuutin seuraamisen jälkeen että kyseessä on huikea yksilö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Messi ei ole lähelläkään maailman parhaita pelaajia. Listalle valitsemiseen löytyy silti perusteita koska eihän Mestarien liigan maalipörssin voittajaa voi jättää pois.

      Poista
  12. Ainoa outo asia listalla on se että sieltä löytyy useita pelaajia jotka eivät mahtuisi barcassa edes avaukseen (osa joskus osa ei koskaan)

    Leslie Davies
    Didier Drogba
    Raul
    Fernando Torres
    Fabio Coentrao
    Zlatan Ibrahimovic
    Fernando Torres
    Yaya Toure

    Kyllähän tuo lista kokonaisuutena on vähän väkisin väännetty johon mennään vanhoilla meriiteillä.
    Mielestäni voisi hyvin laskea sen 6-10 pelaajaan jottei tarvitsisi ottaa väkisin pelaajia eri puolilta.
    Totuushan on että tuolla listalla pitäisi olla ennen surkean kauden pelannutta Torresta koko barcan avaus,realin samaten,myös man city,ja bayern on täynnä parempia.
    Veikkaan että torres oli viime kaudella jossain sijoilla 150-250.

    Jottet epäile sitä että olisin puolueellinen jota en ole niin olisin omalta listaltani (15-20pelaajaa) pudottanut myös barcapelaajat Xavin ja Cescin.

    Tuon listan voisi hyvin karsia näin:

    -Iker Casillas Real Madrid
    -Andres Iniesta
    -Vincent Kompany
    -Lionel Messi
    -Andrea Pirlo
    -Cristiano Ronaldo
    -David Silva
    -Robin van Persie

    Kun kerran Chelsea fani olet niin eikö ole aika ihmeellistä että CL:län voittaneen joukkueen parhaat pelaajat Mata ja Ramires ovat poissa listalta ja siellä on surkean kauden pelannut Torres?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Davies, Drogba, Raul, Torres ja Ibra menisivät Barcan tavaukseen hyökkääjäksi. Tourehan oli Barcan avauksessa kuten myös Ibra. Coentrao selvästi parempi vasen pakki kuin Alba.

      Tuolta listalta äänestetään pieni joukko pelaajia joista sitten valitaan kolmen kärki josta äänestetään gaalassa suorana. Muistaakseni. Torres voitti EM-kisojen maalikuninkuuden, ei voi jättää valitsematta. Bayernista moni kelpaisi, totta.

      Millä perusteella Casillas? Real Madrid päästi enemmän maaleja kuin Barcelona ja EM-kisoissa Casillas ei esittänyt mitään ihmeellistä. Iniesta on tuhnu. Messi voitti UCL maalipörssin joten pakko olla mukana sen takia . Pirlo ei pelannut Mestarien liigssa.

      Näin listan voi karsia: Kompany, Messi, Torres, Cristiano Ronaldo, Silva, RvP.

      En ole Chelsea fani vaan Sinipartion entinen kunniajäsen ja viimeinen alkuperäisjäsen. Mata tuhnuili FC Barcelonaa vastaan, sen takia ei listalle. Ramiresin poissaolo kertoo kaiken olennaisen listan tekijöiden asiantuntemuksesta. Ehkä kokonaisuutena Chelsean kauden paras pelaaja ja myös tiukoissa paikoissa jäätäviä ratkaisuja. Kuten aiemmin sanoin, Torres voitti EM-kisojen maalikuninkuuden, ei voi jättää pois.

      Poista
    2. Casillas siitä syystä että voitti kuitenkin Em-kultaa ja la ligan ja on muutenkin tämän hetken paras maalivahti omasta mielestäni ja halusin listalle jonkun veskarin vaikka tällä hetkellä ei sellaista ylivertaista veskaria olekaan.Toinen vaihtoehto olisi joe hart/manuel neuer.

      Näin listan voi karsia: Kompany, Messi, Torres, Cristiano Ronaldo, Silva, RvP.

      Ihan hyvä lista paitsi torres.Siis omasta mielestäni pitää kattoa koko kautta ja et voi väittää että torres olisi esim.valioliigassa ollut "liekeissä" toki em-maalikuninkuus merkitsee mutta ei mielestäni noin paljon varsinkaan kun maalit tulivat irlantia vastaan (kisojen selvin peli) ja italiaa vastaan kun peli oli jo selvä eli torres ei maaleillaan ratkaissut mitään kovinkaan tärkeää.

      No Matasta voidaan olla montaa mieltä (omasta mielestäni kuuluisi tuolle listalle).Siitä ollaan samaa mielta että Ramires oli chelsean paras pelaaja ratkaisi/oli yksin ratkaisemassa montaa valioliiga peliä jossa chelsea oli pelillisesti jäljessä.

      Davies, Drogba, Raul, Torres ja Ibra menisivät Barcan tavaukseen hyökkääjäksi. Tourehan oli Barcan avauksessa kuten myös Ibra. Coentrao selvästi parempi vasen pakki kuin Alba

      Daviesa en kauhean hyvin tunne niin en ala väittämään.
      Drogba ei todellakaan menisi.
      Raulilla ei riitä enään taidot barcaan(ei ole ikinä ollut taitavimpia hyökkääjiä).
      Ibrahimovitc sai potkut joten tuskin.
      Torres olisi vielä liverpool aikoinaan mennyt,mutta ei viime kauden perusteella+ei sopinut espanjan systeemiin=ei sovi barcan nykyjengiin.
      Jos torres pitää olla listalla "vain" em kisojen takia niin miksei iniesta (siis omasta mielestäni pelasi hyvän kauden myös barcassa) joka kuitenkin valittiin parhaaksi pelaajaksi?


      Niin piti vielä kysyä että miksi Messi?
      kun olet sitä mieltä että:
      Messin maaleista 33% syntyy "hannu hanhi tuurilla"
      33% "Aku ankka" tasosella puolustamisella.
      ja 33% lahjonnalla joka maksaa enemmän kuin Roope ankan vuositulot.

      Poista
    3. Drogballa on enemmän pääpelivoimaa kuin muulla Barcalla yhteensä.

      Miten niin ei sopinut Espanjan systeemiin, kun voitti maalikuninkuuden?

      Iniestan valitsivat tyhmät asiantuntijat. Maalipörssin voittaja on faktaa, Iniestan paremmuus makuasia.

      Messi voitti UCL maalikuninkuuden. Valitettava fakta.

      Poista
  13. Drogballa on enemmän pääpelivoimaa kuin muulla Barcalla yhteensä.

    Edelleen barca ei pelaa korkeeta palloa ja "kuljettaa pallon maaliin" joten mitä tehdä kaverilla joka seisoo boxissa ilman mahdollisuutta saada palloa?

    Miten niin ei sopinut Espanjan systeemiin, kun voitti maalikuninkuuden?

    Espanja kokeili erilaista systeemiä ennelta selvästi helpompaa (irlanti) vastustajaa vastaan ja muuten sai vain jämiä.
    osittain samantyylinen "tilastoharha" sattui 4v sitten kun David villa teki 4maalistaa 3samassa pelissä heikompaa vastaan.
    Toki maalikuninkuus on faktaa mutta kuten sinäkin olet sanonut pitää katsoa missä ottelussa ja tilanteessa ne tulivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minkä takia Barcelona osti Ibran jos pääpeliä ei tarvitse osata?

      Totta tosiaan pitäisi katsoa missä ottelussa ja tilanteessa tulivat. Silti noita maalikuninkuuksia arvostetaan, koska suurin maalimäärä tai suurin maalimäärä vähimmillä minuuteilla ei ole makuasia.

      Poista
    2. Ensinnäkin zlatanin osto oli yksi pepin suurista virheistä kauppapuolella ja siitä olenkin kanssasi samaa mieltä että pep on hivenen/paljonkin yliarvostettu valmentaja ja ei lähelläkään esim.mourinhoa.Eli barcaan hankittiin pelaaja juurikin päävoimaa boxissa ajatellen,mutta jo kauden jälkeen nähtiin että ei sovi meidän peliin ja barcan pelihän on mennyt tuostakin vielä enemmän pallonhallita/keskikenttä hallinta peliin ja nyt ibralle olisi vielä vähemmän käyttöä.
      En tiedä onko sitten vain puhetta ,mutta pep sanoi viime vuonna että edes Ronaldo ei mahtaisi heidän avaukseen ja viittasi juuri pelityyliin.Oli todennäköisesti molempia.

      Poista
    3. Korjataan vielä että nähtiin jo keskellä kautta että zlatan ei sovi tyyliin ja peliaikakin väheni.Kaikenkaikkiaan surkea ostos,koska pelityyliä ei edes kunnolla yritetty muuttaa ibralle sopivaksi.Ei tosin mihkään ihme kun joukkueessa pelaa Messin,Iniestan,Xavin kaltaisia miehiä.

      Poista
    4. - Tosi, Pep on äärimmäisen yliarvostettu valmentaja. Muusta samaa mieltä.

      Ronaldo kyllä mahtuisi FC Filmaajien avaukseen Messin paikalle täysin varmasti.

      Jep, Pep on pelaajakauppojen suhteen täysi amatööri. Jotain Mascheranoakin kehutaan kun pärjää topparina heittopusseja vastaan. Mascheranon hinnalla olisi saanut kunnon keskuspuolustajan.

      Poista
  14. Ronaldo kyllä mahtuisi FC Filmaajien avaukseen Messin paikalle täysin varmasti.

    Mahtuisi varmaan siitä samaa mieltä,mutta tuskin messin paikkaa veisi,kuitenkin laitapelaaja ja messi enemmän keskellä.
    Olisi muutenkin ihan mielenkiintoista nähdä heidät samassa jengissä ja katsoa miten peli sujuisi(tätä tuskin ikinä tapahtuu ellei molemmat sitten lähde kiinaan "hölkkäämään" 10v päästä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisätään vielä että Pepin yliarvostus puheet voi vielä karista pois jos onnistuu vielä toisessakin seurassa joka ei ole valmiiksi aivan absoluuttisella huipulla nythän pepin todellisista valmentajankyvyistä ei ole konkreettista näyttöä oikeastaan yhtään,koska kyllä vaikka muurisen antti olis valmentanu ton joukkueen la ligassa aina 2joukkoon ja cl:ssä 4/8.

      Poista
    2. - En tiedä miten kaksikon peli sujuisi, koska molemmat haluavat aina pallon.

      - Pep on tosiaan yliarvostettu. La Ligan kahden joukkoon ei tuomariapujen ja TV-rahojen ansiosta ole mikään meriitti ja Platinin heikennettyä Mestarien liigaa, siellä pärjääminen on tuomariapujen ja surkean kansallisen sarjan takia todella helppoa.

      Täysin samaa mieltä.

      Poista
    3. On se kiva olla välillä samaakin mieltä mutta noista lahjuksista ja muista en pidä argumentteinä ellei ole todisteita(siis parempaa kuin tv kuva tai hävinneen joukkueen valmentajan itkukohtaus.

      Niin ei kai sujuisi jollei toinen/molemmat muuttaisi hitusen peliään,mutta jos saisivat homman toimimaan niin sitten voisi olla hienoa ja mielenkiintoista.

      Poista
    4. No tarkkoja todisteita on vaikea saada. FIFA:n puolellakin saatiin vain jonkun virheen seurauksena selville lahjontaa.

      Ei se kovin hienoa olisi, koska Messi ei ole koskaan hieno pelaaja.

      Poista
    5. mitä mieltä olet valioliigan ottelutapahtumien järjestelystä?

      Poista
    6. Vedonlyönnin hyväksikäyttöä eikä kannatettavaa. Ei tosin yhtä paha asia kuin järjestellä voittajia.

      Poista
    7. Järjestelty mikä järjestelty, tässähän sen näkee mitä touhua valjussa on, ei olis mikään ihme, että ottelun lopputuloksetkin on päätetty etukäteen.

      Poista
    8. Olet täysin oikeassa. Järjesteltyjä tapauksia vaikuttaa olleen jos entisiin pelaajiin on uskomista.

      Tuskin Espanjan liiga tässä sen puhtaampi on, Valioliigasta joku entinen pelaaja kommentoi niin nyt on Valioliiga tapetilla.

      Poista
    9. Tällä hetkellä on vielä puhdas. Jos tämmöistä tulee sielläkin esille niin sitten menee heikosti.

      Poista
    10. On puhdas koska entiset pelaajat eivät kerro mitään? Ei ihan. Voihan tuo Valioliigassa pelannut pelaajakin valehdella.

      Poista
  15. Ei se kovin hienoa olisi, koska Messi ei ole koskaan hieno pelaaja.

    Otetaan teoreettinen tilanne (sinun kannaltasi) jossa joku TAYSIN AUKOTTOMASTI todistaa että barcaa ei suosita tuomarien/uefan taholta niin voitko väittää että messi ei olisi hyvä pelaaja vähintään maailman top5?Jos olisit tässäkin tapauksessa eri mieltä niin mitkä ovat perustelut?
    Otetaan vielä toinen tilanne jossa ei katsota muuta kuin peliesityksiä eikä kiinnitetä huomiota vastustajiin tai sinun salaliittoteorioihin niin voitko väittää että messi ei olisi yksi dominoivimmista pelaajista tällä hetkellä?

    No tarkkoja tuloksia on saatu esim italiassa miten tämä poikkeaa espanjasta? voit tietysti sanoa tuttuun tyyliisi Platini mutta sano joku toinen syy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan helposti voin väittää. Messi osuu lähinnä heikoissa otteluissa heikkoja vastustajia vastaan. Sen takia ei lähelläkään top 5 maailmassa.

      Espanjassa on erilainen ympäristö. Pidän hyvin todennäköisenä että jokaisessa suuremmassa jalkapallomaassa on tuloksia järjestelty. Johtuisiko Berlusconista, että juuri Italiassa nuo tulivat tiettyjä joukkueita suosien esiin?

      Poista
    2. Kyllä messi on viimeiden 5vuoden aikana osunut Classikoissa todella usein muistaakseni joku 0.66maalia/peli joka on aika kova vaikkei olekkaan koko kauden tasolla (kenella olisi).
      Lisäksi maaleja cl filaaleissa ja välierissä.
      Voisimpa kysyä että kuka pelaaja maailmassa(euroopassa) on tehnyt selvästi enemmän maaleja erittäin tarkeissä peleissa eli läheinnä UCL pudotuspelit(ellei vastustaja selvästi heikompi) ja oman liigan mestaruuden ratkaisevissa otteluissa (messillä lähinnä classikot ja ehkä joku valencia/atletico.Ronaldo varmaa ainakin sun listojen mukaan,mutta tuskin löytyy muita.
      Siis otetaan nyt vain selkeät faktat eli tilastoissa olevat maalit ja ei puhetta mistään tuomariavuista.

      Poista
    3. Real Madridin puolustus onkin ollut surkea.

      CL välierä ei kerro onko kova joukkue.

      Espanjassa parhaat pelaajat on kerätty kahteen kärkiseuraan, siksi huono verrata noin.

      Poista
  16. Kyllä real madridilla on aina sen verran kova joukkue että noita peleja voidaan pitää kovina omasta mielestäni kovimpina.

    Kyllä olet siinä mielessä oikeassa että välieriin voi selvitä myös "heikompi" joukkue ,mutta ei ikinä niin heikko että peli olisi ennalta selvä ja siksi nuo ovat poikkeuksetta kovia pelejä.

    Kyllä on selvää että vertailu on vaikeampaa juurikin tuon takia ,mutta pidän silti edelleen Valenciaa ja atleticoa sen verran kovia että varsinkin vierasotteluissa tehdyt maalit ovat aina kovia suorituksia jos muistellaan esim. viime vuoden Valencia-Real peliä niin omasta mielestäni se oli viime vuoden hienoin peli la ligassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Real Madridin puolustus on alkanut kunnolla pitämään vasta parina viime kautena.

      No esim Real Madrid - APOEL oli täysin selvä peli jo ennen otteluita. Samaten Basel - Bayern.

      Barcelona-Atletico Madrid 5-0
      Barcelona-Valencia 5-1
      Real Madrid-Atletico Madrid 4-1
      Atletico Madrid-Real Madrid 1-4

      Ei oikein siltä näytä.

      Tarkoitat sitä ottelua joka päättyi 2-3 Real Madridille? Hyvä ottelu, paljon maaleja ja kortteja. Kumma ettei kukaan lentänyt ulos.

      Poista
    2. Kyllä juuri sitä tarkoitan.
      Otappa viimeisten vuosien VIERASottelut kuten sanoin niin ne ovat ainakin muistaakseni olleet tiekempia vääntöjä.
      Totta on se että barcan kotiottelut liigassa ja myös cl:ssä ovat toisinaan (liigassa usein) aika tylsiä ja liiankin selviä kun joukkue tulee valmiiksi hävinneenä hyvä esimerkki viime kaudelta Osasuna joka kotonaan pelasi ihan eri fudista barcaa vastaan.

      Poista
    3. Niin vielä:
      Real Madridin puolustus on alkanut kunnolla pitämään vasta parina viime kautena.

      Tuohon 2vuoteen mahtuu vieä se 5-0 barcalle peli joka oli mielestäni yksi kaikkien aikojen peleistä barca osalta ja olisi voinut päättyä helposti 8-0 toki lopussa madrid keskittyi täysin muuhun kuin pelaamiseen,mutta tuo ottelu oli silti ehkä barcan huippuajanjakson (toki voi jatkua vielä) huipentuma ja täydellistä ylivoimaa.

      Poista
    4. - No satunnaisesti voivat Valencia ja Atletico Madrid haastaa, mutta varsinkin Atletico on tunnettu joukkueena joka pelaa välillä hyvin ja välillä tulee täysromahdus.

      - Mitä ihmeen ylivoimaa siinä ottelussa oli? Barca sai ensimmäisellä jaksolla 2 laukausta kohti maalia ja varsinkin Xavin maali meni puhtaasti tuurilla sisään.

      Voi olla että muistan väärin.

      Poista
    5. No jompikumpi muistaa väärin koska itse muistan tuon ottelun täydellisimpänä ylivoimana ikinä.

      PS.Ei barcan ylivoima aina näykkään laukaisutilastoissa.

      Poista
    6. En tiedä miten paljon seurasit Man Cityn pelejä viime kaudella,mutta todella monissa peleissä City oli yhtä ylivoimainen ja pelasi ihan puolitehoilla kuten barca/real pelaavat la ligassa heikompia vastaan joten ei se valioliigakaan ole loppujen lopuksi täysin "kivikova" kunhan vain löytyy tarpeeksi hyvä joukkue.Mestaruus meni toki yllättävän tiukalle mutta mielestäni (katsoin noin 20-25 Cityn peliä) City oli täysin ylivoimainen joukkue valioliigassa.

      Poista
    7. - Barcalla 6 laukausta kohti maalia. Ja koska Barcassa ei ollut yhtäkään kunnon viimeistelijää, Barcalla kävi tuuri.

      - Aika paljon seurasin. Puolivaloilla pelaamisesta huolimatta jäi vain tasapisteisiin ManU:n kanssa ja esim Arsenalin kanssa oli täysin kusessa loppukaudesta. Hoiti "helpot" pelit hyvällä prosentilla, toisin kuin moni muu.

      Poista
    8. niin siis Messi ja Villa on todella huonoja viimeistelijöitä..

      Poista
    9. Kyllä barcalla oli tuossa pelissä viimeistelyvoimaa Messiä nyt ei tarvitse edes mainita(mainitsin silti) lisäksi villa joka nyt kuitenkin on maailmanluokan hyökkääjä vaikka itse en pidäkään ja tuolloin myös pedro oli tähänastisen uransa parhaassa vireessä.
      Lisäksi barcassa on niin hyvä tarjoilu että viimeistely hoituu vähän heikommillakin hyökkääjillä esim.juuri pedro.
      Kuten sanoin oli ihme miten tiukka mestaruustaisto lopulta oli vai oletko kenties itse sitä mieltä että manu oli pelillisesti cityn tasolla?

      Poista
    10. henq: Aika huonoja ovat, Villan tehot laskivat Barcelonassa kummasti.

      - Pedro vireessä? Xavi viimeistelijä? Heh heh.

      Viime kaudella Pedro sai peräti 5 liigamaalia. Pedro ei ole mitään muuta kuin hyväkuntoinen juoksija joka pääsee tuurilla laittamaan tyhjiin.

      ManU otti varmasti pisteitä pois heikommilta ja myös Arsenalin murskasi toisin kuin City joka haki Arsenalia vastaan nollanollaa. Loppujen lopuksi yllätys ettei ManU kyennyt mestaruuteen, Everton 4-4 tasuri oli jotain aika käsittämätöntä.

      Poista
    11. laskeehan ne kun Villa joutuu pelaamaan laidalla ja on jopa mahdollista että otetaan vaihtoon ja joka matsia ei pääse edes aloittamaan.

      Poista
    12. ManU otti varmasti pisteitä pois heikommilta ja myös Arsenalin murskasi.

      Kun barca(messi) murskasi arsut niin käytit tekosyynä että arsenalilla oli loukkaantumisia.Eikö sitä samaa syytä voi käyttää tässä??Manu pelissä pelasi jopa jenkinson joka ei ole edes arsun 2kategorian kaveri muutenkin puolet avainhenkilöistä ulkona.

      Poista
    13. henq: Tuota kutsutaan myös uran tuhoamiseksi FC Barcelonassa.

      - Toki voi käyttää. Siinä 8-2 ottelussa ManU myös yritti hyökätä toisin kuin City loppukaudesta vaikka voittoa olisivat välttämättä tarvinneet. On tietysti helpompaa hyökätä kakkosmiehistöä vastaan mutta olihan Cityn kannalta aika murheellista lähteä pelaamaan loppukaudesta nollanollaa kun tapellaan sarjan kärkipaikasta.

      Myös toisessa ottelussa Arsenalia vastaan vieraissa ManU otti lopulta voiton.

      Poista
    14. ajatellaanko toiselta kantilta Villaa. Se sai mahdollisuuden voittaa jotain, eli Barca antoikin sille menestystä, ei tuhonnut mitään.

      Poista
    15. Mitä henkilökohtaisia palkintoja Villa on voittanut Barcelonassa? Joukkuepalkinnot ovat eri asia.

      Poista
    16. ei mitään? oisko voittanut jotain henkilökohtaista valenciassa? ei.
      Oisko ollu mahdollisuudet johonkin pystiin? Ehkä eurooppaliigan voitto.
      Voittiko valenciassa pokaaleja? Espanjan cup.
      Voittiko barcassa? Kyllä, esim uclpytty, laligapytty, useita cuppyttyjä..

      Poista
    17. Valenciassa nelinkertainen maalipörssin voittaja.

      Barcelonassa ei oikeastaan mitään.

      Poista
    18. Valencian sisäisen pörssin voittaja, wow;D

      Poista
    19. Parempi sekin kun ei mitään.

      Tuskin Villa henkilökohtaisella tasolla on kovin tyytyväinen Barcassa. Valenciassa sai pelata siellä missä halusi (keskushyökkääjänä) niin paljon kuin halusi. Barcassa voi joutua vaihtopenkille ja pelipaikkakin on laidalla.

      Poista
    20. eipä varmaankaan. Kyllä muakin vituttas pelata huippujätkien kanssa ja olla voittamassa vähän kaikenlaista pystiä.
      Turhaa mutuilua kuitenkin, faktaa on se että pystejä tulee nyt, valenciassa ei tullut.

      Poista
    21. Pystejä tulee joukkueelle, ei pelaajalle.

      Poista
    22. sä varmasti nautit siitä, että vedät sen 60kaappia kaudessa, mutta häviät silti joka skaban..

      Poista
    23. Mitäs suurta skabaa Messi voitti viime kaudella? Ei mitään? Niin.

      Joka tapauksessa joukkuepalkinnot ja yksilöpalkinnot ovat eri asioita.

      Poista
  17. Tietääköhän Ronaldo itse että hän on yliarvostettu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä, entä sitten? Isoegoiset eivät välttämättä tajua mutta ei se pelaajien tasoa paljoa laske.

      Poista
  18. Kyllä olet siinä mielessä oikeassa että välieriin voi selvitä myös "heikompi" joukkue ,mutta ei ikinä niin heikko että peli olisi ennalta selvä ja siksi nuo ovat poikkeuksetta kovia pelejä.

    No esim Real Madrid - APOEL oli täysin selvä peli jo ennen otteluita. Samaten Basel - Bayern.

    VÄLIERÄT!! kerro esimerkkejä? Joku poikkeus voi toki olla,mutta enpä usko että montaakaan on viime vuosista tulee mieleen vain schalce ja ei sekään silloin nyt kauenhan surkea ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki jos oikein miettii niin jokaisessa barcan pelissä viime vuosina barca on ollut todella suuri ennakkosuosikki(lukuunottamatta välierää realia vastaan jossa puntit ehkä 55-45 barcalle),mutta aina sattuu vahinkoja.

      Poista
    2. - Puolivälieriin voi selviytyä mutta välieriin ei? Eihän tuo tarvitse kuin puolivälieriin kaksi heittopussia vastakkain.

      Lyon pelasi välierissä 2009-2010. Ei tosiaan välierissä ole ollut heittopusseja osin arpaonnen takia.

      - No jaa, Barca ennakkosuosikki -höpinää esittävät samat tahot joiden mielestä Messi on maailman paras pelaaja.

      Huomenna tiputetaan taas Barca-fanit maan pinnalle. Tai dumpataan maan rakoon, koska ovat jo maan pinnalla :D

      Poista
  19. Niin kuten sanoit vaatisi arpaonnea että välierissä olisi kaksi esim
    Apoel,Basel,tyylistä joukkuetta ja näin en muista että ainakaan 5vuoden aikana on ollut.Ehkä joo lyon tuolloin oli aika selkeä altavastaaja koska oli huono kausi takana,mutta ei silti heittopussi,Mutta onhan se mahdollista tosin epätodennäköistä yleensä se on puolivälierissä se 1-2 selkeästi heikompaa yllättäjää.

    Niin no Messihän on paras:D.

    Odotan innolla.

    Noista sinun tilastoista niin voitaisiin/minä voisin vaikka itse (näin puolueettomana(siis oikeasti) antaa sinulle ehdot vaikka "kovista otteluista" ja maalien tekotapapisteytyksistä jo ennen kuin kausi alkaa ja jos sinulla on vielä blogi vuoden päästä pystyssä niin teet sen perusteella tilastot tai ainakin toisen tilaston.Tämä siis vain ehdotus,mutta kun olet sanonut että mikään ei kelpaa mitä teet niin tämä uppoaisi ainakin minuun ja varmasti myös moneen muuhun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, noin ei ole käynyt, mutta ei se kovin suurta tuuria olisi tarvinnut.

      Messi ei ole paras kuten olen osoittanut.

      Mestarien liigan osalta tuo voisi onnistua. Valitettavasti myös siellä täytyy katsoa joukkueen nykyvirettä. Esim Leverkusen olisi ehkä ollut kova joukkue ja 7-1 tuloksen voisi selittää Barcelonan hyvyydellä, mutta kun Saksan liigan häntäpään jengitkin pistävät pataan, tulos kertoikin enemmän Leverkusenin huonoudesta.

      Katsotaan mitä palautetta tänään julkaistava vertailu saa.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.