tiistai 24. heinäkuuta 2012

Loppukauden 2011-2012 tehot kovia joukkueita vastaan Messi vs Cristiano Ronaldo

Yleisöpalautteen perusteella muutetaan arviointia jälleen kerran. Kovia joukkueita ovat Real Madrid ja FC Barcelona. Kovaksi joukkueeksi arvioidaan myös joukkue joka loppukaudesta (=vuodenvaihteen jälkeen) liigaottelussa voitti tai pelasi tasapelin Real Madridia tai FC Barcelonaa vastaan, mutta vain kyseisen ottelun osalta. Tämä määrittely ei välttämättä siirry toisen joukkueen otteluihin. Esim Osasuna voitti syyskaudella FC Barcelonan, muiden kolmen liigaottelun yhteismaalit tylyt 20-2. Osasuna ei ole kova joukkue tässä vertailussa em. syystä.

Mestarien liigassa joukkue on kova yhden ottelun osalta jos se voitti tai pelasi tasapelin Real Madridia tai FC Barcelonaa vastaan. Molempien otteluiden osalta joukkue on kova jos se meni jatkoon Real Madridia tai FC Barcelonaa vastaan.

*Määritelmästä huolimatta hyväksytään AC Milan kovaksi joukkueeksi vaikka ei mennyt jatkoon FC Barcelonaa vastaan. Näin Messi saa hieman tasoitusta.

Espanjan cupia ei huomioida, koska Real Madrid ja FC Barcelona pelasivat kaksiosaisen otteluparin (eli eivät finaalissa). Valittajille tiedoksi että myös kyseisen keskinäisissä otteluissa Messi jäi nollille, Cristiano Ronaldo ei.

Vertailussa annetaan suorituksista pisteitä. Muut kuin Espanjan liigan ottelut mainittu erikseen. Pisteytys perustuu Pelaaja-arviointien pisteytys versio 2:n.

Ottelut joissa pelaajat pelasivat vastakkain

FC Barcelona - Real Madrid 1-2

Messi: 0+0=0

Cristiano Ronaldo:

2. maali +5 pistettä: Maali jossa pelaaja kikkailee puolustuksen sekaisin mutta puolustus myös pelaa huonosti
+1 piste: Maali vierasottelussa

FC Barcelona - Real Madrid 1-2 yhteensä: Messi 0 pistettä, Cristiano Ronaldo +6 pistettä.



Messin ottelut kovia joukkueita vastaan

Espanyol - FC Barcelona 1-1: 0+0=0

Villarreal - FC Barcelona 0-0: 0+0=0

Osasuna - FC Barcelona 3-2: 0+0=0

AC Milan - FC Barcelona (UCL) 0-0: 0+0=0

FC Barcelona - AC Milan 2-0 (UCL)*:

1. maali +4 pistettä: Maali rangaistuspotkusta jonka hankkimiseen pelaaja selvästi vaikutti

2. maali +2 pistettä: Maali rangaistuspotkusta jota pelaaja ei itse hankkinut

FC Barcelona - AC Milan 2-0 yhteensä: +6 pistettä

Chelsea - FC Barcelona 1-0: 0+0=0

FC Barcelona - Chelsea 2-2 (UCL):

1. maali: +2 pistettä: "Normaali" maalisyöttö

-10 pistettä: Epäonnistunut rangaistuspotku

FC Barcelona - Chelsea 2-2 yhteensä (UCL): -8 pistettä

Betis - FC Barcelona 2-2: 0+0=0

Messi yhteensä: -2 pistettä



Cristiano Ronaldon ottelut kovia joukkueita vastaan

CSKA Moscow - Real Madrid 1-1 (UCL):

1. maali +3 pistettä: Laukaus rangaistusalueen sisältä
+1 piste: maali vierasottelussa
+3 pistettä: maali heikommalla jalalla
+2 pistettä: Laukaus rangaistusalueen sisältä ei keskeltä vaan laidalta
-1 piste: Laukaus rangaistusalueen sisältä ei kaukaa vaan läheltä.

CSKA Moscow - Real Madrid 1-1 yhteensä: +8 pistettä

Real Madrid - Malaga 1-1:

+1 piste: Normaali maalisyöttö, jossa puolustus pelaa surkeasti

Real Madrid - Malaga 1-1 yhteensä: +1 piste

Villarreal - Real Madrid 1-1:

+5 pistettä: Maali jossa pelaaja kikkailee puolustuksen sekaisin mutta puolustus myös pelaa huonosti
+1 piste: Maali vierasottelussa

Villarreal - Real Madrid 1-1 yhteensä: +6 pistettä

Real Madrid - Valencia 0-0: 0+0=0

Bayern - Real Madrid 2-1 (UCL):

+3 pistettä: Maalisyöttö jossa pelaaja ensin pistää puolustuksen sekaisin ja tarjoaa maalipaikan "tyhjiin" mutta puolustus pelaa surkeasti.
+0.5 pistettä: Syöttö vierasottelussa
+1 piste: Syöttö heikommalla jalalla.

Bayern - Real Madrid 2-1 yhteensä: +4.5 pistettä

Real Madrid - Bayern 2-1 (UCL):

1. maali +2 pistettä: Maali rangaistuspotkusta jota pelaaja ei itse hankkinut

2. maali +4 pistettä: Laukaus rangaistusalueen sisältä
+0 pistettä: Laukaus rangaistusalueen sisältä ei keskeltä vaan laidasta
-0 pistettä: Laukaus rangaistusalueen sisältä ei kaukaa vaan läheltä.

Real Madrid - Bayern 2-1 yhteensä: +6 pistettä.

Cristiano Ronaldo yhteensä: +26.5 pistettä



Pisteet yhteensä:

Messi -2 pistettä

Cristiano Ronaldo +25.5 pistettä

Tyhmien Messifanien fantasiat on murskattu. Messin pisteet jäävät miinukselle, vaikka Messille annetaan tasoitusta ottamalla mukaan ottelu AC Milania vastaan. Kun myös Cristiano Ronaldolta jätetään huomioimatta Copa del Reyn tehot (Messille 0+0), ei mitään epäselvyyttä enää jää. Messi on täysin paska pelaaja joka osuu vain heittopusseja vastaan selvissä otteluissa. Kovissa paikoissa vähänkään parempaa vastustajaa vastaan Messi on täydellinen nolla. Messiä maailman parhaana pitävien älykkyystaso on jälleen todistettu.

72 kommenttia:

  1. Parin kuukauden parhaimmat naurut. Kiitos tästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin parhaat naurut pitkään aikaan! :D "Koviksi otteluiksi" valittu ne, joissa Barca/Real ovat jääneet tasapeliin tai hävinneet ja unohdettu ne ottelut, jotka Messi on ratkonut tekemällä voittomaalit tai rakentamalla ne joukkuekavereilleen :D

      Myöskin nuo mutulla määritellyt ja arvostellut "lisätyylipisteet" ovat niin säälittäviä :D Näkee oikein, että ne on valittu niin, että Ronaldo saadaan näyttämään hyvältä ja Messi huonolta :D Maali on maali ja syöttö on syöttö! Messi teki 73 maalia ja vielä syötöt päälle kauden virallisissa peleissä laittaen ennätykset uuteen uskoon. Sille ei Messinvihaaja voi mitään, vaikka millaisia itkuvertailuja kirjoittelisi.

      Kaikenkaikkiaan säälittävin vertailu tähän mennessä. Säälittävämpi kuin se edellinen UCL-vertailu, jossa ei oltu aikaisempien kausien otteluita edes selostettu millään tavalla. Tämä vertailu on niin säälittävä, ettei tästä viitsi alkaa edes väittelemään, "kovien otteluiden" valinta ja "tyylipisteet" maaleille ja syötöille osoittavat jo sen, että vertailuun on valittu ottelut etukäteen sen mukaan, että lopputulos on kirjoittajan mieleinen. Säälittävintä paskaa koko blogin historiassa.

      Poista
    2. - Aina mukavaa kun fakta saa hyvälle tuulelle.

      Zamppa, urheilualojen Guru: Kyseisiä otteluita on todella vähän. Joka tapauksessa nyt ei ollut mielipiteisiin vaan tuloksiin liittyvä luokitus.

      "Maali on maali ja syöttö on syöttö! Messi teki 73 maalia ja vielä syötöt päälle kauden virallisissa peleissä laittaen ennätykset uuteen uskoon. Sille ei Messinvihaaja voi mitään, vaikka millaisia itkuvertailuja kirjoittelisi." - Joo eli heittopusseja vastaan tehdyt maalit ovat samanarvoisia kuin muut?

      "Säälittävämpi kuin se edellinen UCL-vertailu, jossa ei oltu aikaisempien kausien otteluita edes selostettu millään tavalla." - Valehtelet kuten tavallista. Kyllä ne edelliset kaudet on käsitelty vastaavasti.

      Messi fanien on vaikea hyväksyä Messin paskuutta jonka tämäkin vertailu kiistattomasti osoittaa. Et löytänyt yhtyäkään virhettä jutusta, joten keskityt epäolennaisuuksiin. Hävisit jälleen.

      Poista
    3. Lukaisin "tyylipistemääritelmäsi" ja tämän jutun nopeasti puolivaloilla lävitse ja huomasin sen olevan täyttä paskaa. Juuri tuollaiset "tyylipisteet" mutulla ja omaan mielipiteeseen tukeutuvilla valinnoilla tekevät tästä vertailusta pelkän vihalasien läpi kirjoitetun vitsikirjoituksen. Maali on maali ja syöttö on syöttö, Messi teki niitä eniten ja rikkoi ennätyksen ollen myös asiantuntijoiden mielestä paras voittaen Ballon d'Orin.

      En jaksa uhrata aikaani väitelläkseni tällaisesta paskasta. Kuten sanottua jo "tyylipistelisäsi" ja kummallinen määritelmäsi "kovasta pelistä" tekee tästä pelkän vitsikirjoituksen, jolle ei aio aikaani tämän enempää uhrata.

      Poista
    4. Ahaa eli et lukenut kunnolla ja siksi juttuni on paskaa? LOL.

      Kuten jo aiemmin selitin, Messifanit ovat perustelleet Messin paremmuutta Ronaldoon nähden mm. selityksillä "rankkarimaali", "tap-in". Ja nyt kun katsotaan miten saivat tehtyä maaleja, yhtäkkiä kaikki maalit ovat samanarvoisia :D:D Messifanit osaavat.

      Eli jutustani et löydä yhtään virhettä, joten paikkaat arvovaltaasi sanomalla juttuni olevan paskaa. Taltioin nämä, kertoo kaiken olennaisen asiantuntemuksestasi.

      Poista
  2. Luulin ettei täällä voi enään pettyä tasosta.......olin väärässä.

    Mitä jos nyt tehdään niin että otat ennen nyt alkavaa kautta kriteerit valmiiksi koville otteluille esim. Keskinäiset,cl pudotuspelit(ellei vastustaja ole SEEELVÄSTI heikompi esim.apoel)mahdolliset cup finaalit(niin keskinäiset kuin jtn muutakin vastaan) lisäksi liigaottelut vieraissa valenciaa,malagaa ja atleticoa vastaan.Lisäksi muutat pistejärjelmän TODELLA paljon yksinkertaisemmaksi esim. 5-10 eri comboa(jotta mielipide asiat jäävät toisarvoisiksi).

    Tältä pohjalta teet vertailun (jos blogisi on vielä pystyssä) vuoden päästä niin moni on tyytyväinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisätään vielä vaikka ottelut cl:län lohkovaiheen etukäteen ajatellen toista "kovaa" jengiä vastaan ja keskinäisistä sekä mahdollisesta ucl finaalista voisi antaa vaikka tuplapisteet.

      Poista
    2. - Mitä vikaa vertailussa? Ensi kaudeksi voisi harkita tuollaisia kriteerejä, mutta itsekin sorruit samaan mistä moni valittaa: "(ellei vastustaja ole SEEELVÄSTI heikompi esim.apoel)" - Ja kuka määrittelee "selvästi heikomman vastustajan"?

      Varsinkin Atletico on tunnettu joukkueena joka pelaa joskus hyvin ja joskus umpisurkeasti, joten ei mitään hyötyä valita ainakaan tuota joukkuetta etukäteen. Malagalla on taloushuolia ja Valencia tietää ettei mahda kärkikaksikolle mitään, miksi edes yrittää sen takia jos on tärkeämpiä otteluita tulossa?

      Lohkovaiheessa voi käydä niin ettei etukäteen ajatellulla toisella kovalla ole mitään panosta. UCL finaali ei välttämättä ole sekään kovatasoinen, jos joku Fergusonin tasoinen amatööritaktikko on sotkemassa kuvioita.

      Poista
    3. Niin ja jos comboja vähennetään 10:n on ihan sama vaikka ottaisi pelkästään maalit+syötöt.

      Poista
    4. Comboja pitää vähentää siitä syystä että on täysin sinun mielipiteesi kumpi on arvokkaampi esim.rankkari "arvokkaampi" kuin maali jossa puolustajaa "kikkailee" puolutuksen sekaisin ,mutta se myös pelaa huonosi.
      Taikka kumpi onkaan loppupeleissä merkittävämpää:yksi missattu pilkku vai 5 maalia jossa puolustus pelaa surkeasti?Lisäksi voit muuttaa perustelut miten haluat koska:Esim tilanne jossa puolustaja liukastuu juuri ennen kuin on saamassa pallon ja pelaaja pääsee läpi ja tekee maalin niin onko kyseessä surkeasti pelaaminen vai mikä?riippuu täysin sinun mielipiteestäsi.
      Toiseksi kaikkia tärkeitä maaleja on vaikea sanoa pelkän vastustajan tason perusteella jos katsotaan esim.(ei tullut la ligasta näin aamulla mieleen esimerkkiä) sergio agueron maaleja viimeisellä kierroksella QPR:ää vastaan niin eihän QPR ole todellisuudessa kova joukkue mutta silti maalit olivat ehkäpä koko valioliigan tärkeimmät.

      Siksi tälläinen vertailu yhden ihmisen määritelmien mukaan ei ole faktaa vaan mielipide.

      Kovasti kuitenkin yrität eli pakko nostaa hattua,mutta jos olet varma Ronaldon paremmuudesta niin otat neuvostani kiinni ja määrität "kovat"/"kovemmat" pelit etukäteen ja teet listan (ainakin toisen samanlaisen) sen perusteella.

      Poista
    5. En ole ihan samoilla linjoilla tuon rankkarin suhteen. Ensinnäkin rankkarista saa 6 pistettä vain jos se on itse hankittu. Selvästi vaikutti tiputtaa 4 pisteeseen ja lisäksi rankkarissa on myös epäonnistumisen vaara (ainoa josta voi saada miinuspisteitä) + rankkarissa harvoin vedetään heikommalla jalalla.

      Riippuu mielipiteestäni kyllä. Voithan katsoa nuo tilanteet ja sitten kommentoida menikö väärin.

      Tärkeimmät? Sarjamuotoisessa kilpailussa jokainen ottelu on "yhtä tärkeä". Millä perusteella Agueron maalit olivat tärkeämpiä kuin joku keskitalven maalit vaikka Dzekolta, jolla sai voiton ottelussa?

      "Siksi tälläinen vertailu yhden ihmisen määritelmien mukaan ei ole faktaa vaan mielipide." - En jutussa väittänyt tämän olevan faktaa. On tämä silti parempi kuin "mä ny äänestän Messiä koska se on ihQ" -pelleilyt äänestyksissä, eikö vain? Tässä on edes jotain perusteluja.

      Mietitään tuota, mutta kovien pelien määrittely etukäteen varsinkin Espanjan liigassa on todella vaikeaa.

      Poista
  3. tosiaan tuohan on aivan mielipidettä koko vertailu, kuten tuli jo esille.
    Määrittele etukäteen kovat pelit, esim la ligassa matsit tiettyjä porukoita vastaan kotona ja vieraissa. UCL hyväksytään joka matsi, vaikka vastassa olisi HJK, samaten esim espanjan cupin välierät ja finaali. Ja tietty barca - real kohtaamiset.
    Heti kun lähdetään hakemaan tuota "onko tietty joukkue kova" niin vertailussa mennään suoraa mielipiteeseen. Ja jos jatkat tätä samaa vertailua vaikka pari kautta niin joka tapauksessa erot tasoittuu, esim UCL osalta ennakolta heikompien kohtaamisessa.
    Maalista 2pistettä, vaikka veska ois kentän toisessa päässä ja syötöstö 1 piste vaikka koko puolustus olis potkastu punasella pihalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielipidettähän tuo onkin, olenko jutussa väittänyt jotain muuta? Kommenttini tuolle yhdelle inisijälle oli v*ttuilua.

      Valitettavasti Espanjan liigassa ei ole muita kovia joukkueita kuin Real Madrid ja FC Barcelona, satunnaisesti löytyy joukkueita joita kiinnostaa, mutta sitä on vaikea tietää etukäteen. Sama Espanjan cup. Kaikki Mestarien liigan ottelut? No shit.

      Menee mielipiteeseen kyllä, mutta ellei kovia joukkueita jotenkin erotella muista, voidaan samantien katsoa pelkkiä maalimääriä ja syöttömääriä. Jolloin voidaan myös todeta eniten maaleja tehneen olevan paras mikä ei toiminut ainakaan viime kaudella Keltainen Palli äänestyksessä.

      Huvittavaa ettei kukaan ole vieläkään löytänyt mitään selkeää virhettä vertailusta.

      Poista
    2. niin, sehän siinä on että tän vertailun saa muokattua just semmoseksi kuin itte haluaa.
      Eipä sitä ennakkoon tosiaan voi tietää kuka pelaa ja miten, mutta kun molemmille valitaan samat porukat vertailuun niin suunnilleen saa sitä kuvaa niistä matseista. Vaikka eipä tämäkään mikään ideaalinen ratkaisu ole.
      Jos lasketaan pelkästään maalit+syötöt joka matsista, niin oisko se sitten kaikkein realistisin. Mitenkä oli sitten viime vuonna, menikö Messillä kaikki skabat yhteen laskettuna maalit+syötöt Ronaldon ohi..? ajatellen pallia.
      Enpä jaksa selvittää. Todennäköisesti kuitenkin meni.
      Ja mitäpä sitä valittamaan "virheistä", tämähän on mielipidekirjoitus, vailla järkevää faktapohjaa.

      Poista
    3. Tuolla "molemmille samat" systeemillä mukaan valikoitui Osasuna, joka ...

      Ainakin Espanjan liigan maaleissa Ronaldo meni ohi ja voitti myös kultaisen kengän. En jaksa muistaa menikö Messi ohi höntsäcupien maaleilla. Maalit+syötöt en muista.

      Joka tapauksessa tämäkin vertailu on selvästi parempi kuin pelkkä maalit+syötöt.

      Poista
  4. Ronaldo goals in La-liga:46 (37/46) 80% (no involment in the build-up play)

    Messi goals in la-liga:50 22/50) 44% (no involment in the build-up play)

    Nuff said.

    Tästä aiheesta puheen ollen, en edes viitsi vastata pitkästi, jätit joitain otteluita huomioimatta sekä itse keksit nämä pisteytykset ja niiden arvon.
    Heti tulee mieleen ainakin Ronaldon penalty missi Atletico bilbaota vastaan vieraissa, siitä olisi pitänyt tulla -10 sekä penalty missi Bayernia vastaan Cl semi finaalissa minkä kaikki varmasti muistavat. Vielä enemmän ristiriitaa on tässä kun laskit Villarealin, Osasunan % espanyolin koviksi joukkueiksi, juuri ne joissa Messi ei tehnyt tehoja, mutta kun Barcelona voitti kyseiset 3 joukkuetta toisella tapaamisellaan niin sitten ne onkin rantapallojoukkueita eikä kovia joukkueita. Täyttä paskaa. Peace

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain heittopusseja vastaan saakin helposti maaleja yksilösuorituksilla.

      En jättänyt yhtäkään kovaa ottelua huomioimatta ja tällä kertaa otteluille oli selvät kriteerit, jotka olivat molemmille samat.

      Real Madrid voitti Athletic Bilbaon ja lisäksi Ronaldo veti tehot 1+1, eli ei pahastikaan olisi mennyt miinukselle vaikka ottaisi penalty missin mukaan. Bayerniä vastaan Ronaldo teki rankkarista maalin. Ei, rankkarikisan rankkareista ei tule miinusta eikä plussaa, koska niitä maaleja ei lasketa tehotilastoihinkaan mukaan.

      Ei tuossa mitään ristiriitaa ole. Palautteen perusteella en siirtänyt enää kovan joukkueen määritelmää ottelusta toiseen, kuten sanoinkin. "Esim Osasuna voitti syyskaudella FC Barcelonan, muiden kolmen liigaottelun yhteismaalit tylyt 20-2. Osasuna ei ole kova joukkue tässä vertailussa em. syystä."

      Eli mitään väärää ei tehty ja kriteerit olivat molemmille pelaajille samat.

      Poista
    2. Nyt kun olet pisteytyksen tehnyt, pitääkö se vielä ensi kaudella paikkansa jos sattuisi tapahtumaan niin että Messi saisi kosolti pisteitä noilla (Pelaaja-arviointien pisteytys versio 2) kriteereillä?

      Otatko sen riskin että Messi saa enemmän pisteitä kuin Ronaldo otteluista, joista Barca/Real ei saa täyttä pistepottia?

      Silloin katoaisi syytökset "Teet tilastot niin että Messi näyttää huonolta". Tulevaa ei voi tietää, voi vain ennakoida.

      Poista
    3. En nyt oikein ymmärtänyt. Versio 1 on lähes sama kuin versio 2

      http://antibfc.blogspot.fi/2011/12/pelaaja-arviointien-pisteytys.html

      Versio 2:n on lisätty tarpeellisia asioita (versio 1 käytettäessä mm. ei tullut syöttöjen heikommalla jalalla, joten ei tarvinnut antaa sille ja monelle muulle pisteytystä), joita ei versio 1:ssa ollut.

      Poista
    4. Onko tämän artikkelin pisteytys pätevä alkavalla kaudella jos Messi onnistuu tekemään maaleja otteluissa joissa Barca ei tee yhtä tai useampaa maalia enemmän kuin vastaustaja?

      Poista
    5. Katsotaan, asia on saanut paljon negatiivista palautetta.

      Poista
    6. Katsotaanko sillä tavalla että Messi näyttää huonolta?

      Poista
    7. Ei niin tehty nytkään, vaan otettiin palaute huomioon. Silti ei kelvannut. Omituista.

      Poista
  5. Tässä oma koosteeni ja pisteytys Messin ja Ronaldon maaleista koko kaudelta 2011-2012 (kovista otteluista) toki tämä minun listanikin on mielipide,mutta puolueeton.

    Annan maaleista pisteet 1-5 (riippuen maalista tietinkin) syöttöjä en ota mukaan.

    PS.Katson maalit(yksi kerrallaan) ja teen vertailua samaan aikaan sitä mukaan joten tässä on kenenkään turha tulla sanomaan että suunnittelin koko jutun ja pisteet.Minulle on aivan sama kumpi voittaa.

    PS2.katson maalit yhdestä koosteesta joten tiedän vain joukkueen jota vastaan maali syntyi jos tämä ei kelpaa niin ihan vitun sama teenpä kuitenkin.Eli otan maalit kovia jengejä vastaan enkä katso missä vaiheessa ne on tulleet tai millaisessa ottelussa.Esimerkkejä Kovista jengeistä voi katsoa tuolta ylempää missä tein messinvihaajalle ehdotuksen uudesta listaus tyylistä(eli myös esim.cup finaalit lasketaan,mutta jos "kovia" pelejä tulee reilusti eri määri niin lasketaan myös maali/peli)

    ps.3 otan mukaan vain seurajoukkue pelit.

    Ja tästä lähtee ensin Messi:

    1.barca-real: Karistaa 2(3) valkopaitaa ja varma viimeistely 4p.
    2.barca-real: saa pallon kuvion päätteeksi ja varma maali 2p.
    3.barca-real: Saman tyylinen kuin äsköinen mutta viimeistely taidokkaampi 3p.
    4.barca-porto: läpisyöttö ja hyvä viimeistely,mutta maalivahti pelaa huonosti 2p
    5.barca-atletico:Tuhoaa koko atleticon puolustuksen joka ei kuitenkaan pelaakaan kovin loistavasti 3p.
    6.barca-atletico:saman tyylinen kuin äskön mutta lisäksi tuuria mukana enemmän kuin taitoa silti kohtuu hieno 2p.
    7.barca-atletico: Aivan liian helppo taisi olla tico luovuttanut 1p.
    8.barca-bilbao:pallo pomppii messin jalkoihin 1p.

    jatkuu.......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jatkuu.....

      9.barca-milan rankkari 2p (annan rankkarista aina 2 jos ei tapahdu mitään "Pirlochippiä).
      10.barca-santos:Upeasti pelattuun tilanteeseen hieno haltuunotto ja upea chippi 4p.
      11.barca-santos:hieno haltuunotto ja maalivahdin harhautus ei kuitenkaan tähtiluokkaa kuten äsköinen 3p.
      12.barca-malaga: Kohtuullisen komea pusku,mutta sai tehdä sen aivan vapaana 2p.
      13.barca-malaga: Malagan puolustus aivan sekaisin.Osin tyhmyyttään,mutta osin myös messin taituruutta 3.5p.
      14.barca-malaga: sama jatkuu,mutta peli taisi olla jo ohi joten nyt jäädään 2.5p.

      Tässä välissä tulisivat muuten leverkusen maalit,mutta jätetään ne pois messinvihaajan takia.

      15.barca-valencia: Messi saa pallon tuurilla ja tuikaa pallon sisään 1p.
      16. barca-valencia: Onni jatkuu,mutta nyt kuitenkin oli itse luomassa tilannetta 2p.
      17.barca-valencia:Tuttu virsi.Hienommasta viimeistelystä johtuen kuitenkin 1.5p
      18.barca-valencia: Nyt oli jo hienompi.Chippi läpiajosta 3p.
      19.barca-atletico: see "kuuluisa" vapari.Meneehän se osittain maalivahdin piikkiin mutta jaa a oli se kuitenkin todella mahtava sijoitus vaikka voimaa ei ollutkaan paljon 4p.
      20.barca-leverkusen Ei mahda sittekään mitään kun katsoin uudestaa nuo leverkusen maalit(5kpl) oli kuitenkin ucl pudotuspeli mutta tehdään komromissi ja annetaan niistä yhtenä suorituksena 10p (2/maali) osa oli kyllä 3-4 pisteen maaleja. eli 10p.
      21.barca-sevilla: mahtavi chippi muuten heikosti pelattu puolustukselta 3p.
      22.barca-bilbao: pilkku 2p
      23.barca-milan: pilkku 2p
      24.barca-milan: pilkku 2p
      25.barca-malaga: pilkku 2p
      26.barca-malaga: pilkku 2p
      27.barca-malaga: Läpiajo ja hieno viimeistely maalivahti kuitenkin seikkaalee turhan kaukana 2.5p
      28.barca-bilbao: hieno viimeistely "ylämummmoon" komea maali kaikenkaikkiaan 3.5p

      Jaa nyt röökille ja sitten jatketaan Ronaldolla.

      Älkää mielellään kommeitoiko väliin.

      jatkuu....................

      Poista
    2. Ronaldo:

      1.Real-ajax: hienosta syötystä varma,mutta helppo viimeistely 2.5p
      2.real-malaga: pallo 1.5m maaliin 2p.
      3.real-malaga: tarkka sijoitus 16metristä nurkkaan 3p.
      4.real-malaga: todella hieno jatko ilmasta maaliin 4p.
      5.real-lyon: hieno muttei maaginen vapari 3.5p
      6.real-lyon: pilkku 2p
      7.real-valencia:hieno maalivahdin ohitus(vaikka maalivahti vähän seikkailikin) ja siitä tarkka sijoitus 3p.
      8.real-atletico:pilkku 2p.
      9.real-sevilla: läpiajosta perus sijoitus maalivahdin ohi 2.5p.
      10.Real-sevilla:hieno laukaus 20metristä,mutta aika keskelle joten ei ihan täydellinen silti 4p.
      11.real-sevilla:pilkku 2p
      12.Real-barca:Pique jää kuin seisomaan sitten varma sijoitus 3p.
      13.real-bilbao: pilkku,mutta nyt oli tavallista hienompi 2.5p.
      14.real-bilbao: pilkku 2p
      15. real-barca: maalivahti "kahville" tosin puolustus pelasi huonosti silti kuitenkin 3p.
      16.Real-atletico: Maaginen vapari nyt päästään antamaan ekan kerran 5p.
      17.real-atletico:hieno laukaus n.20metrista,mutta osittain veskan piikkiin 3.5p
      18.real-atletico:pilkku 2p.
      19.real-barca hieno viimeistely läpiajosta 3p.
      20.real-bayern:pilkku 2p
      21.real-bayern: varma,mutta toisaalta helppo sijoitus 2p
      22.real-sevilla: puolustajaa viedään ja taidokas sijoitus takakulmaan 3p.
      23.real-bilbao:saa puskea vapaasti 2metristä 2p.

      Noin siinä maalit.Nyt pidän pienen tauan(toivon edelleen ettei kukaan kommentoi väliin) ja sitten lisätilastoa mm.kovista peleistä joissa maaleja ei tullut ja lopuksi laskutoimituksia.

      jatkuu.............

      Poista
    3. Juu elikkä nyt ne kovat ottelut joissa pelaaja ei tehnyt maalia.

      Messi:

      1.Barca-milan
      2.barca-milan
      3.barca-chelsea
      4.barca-chelsea
      5.barca-valencia
      6.barca-sevilla
      7.barca-real
      8.barca-real
      9.barca-real
      10.barca-real
      11.barca-valencia
      12.barca-valencia

      Sitten Ronaldo:

      1.real-lyon
      (2).real-ajax(mutta ronaldo taisi huilia)
      2.real-bayern
      3.real-barca
      4.real-malaga
      5.real-valencia
      6.real-malaga
      7.real-malaga
      8.real-barca

      Joo siinä oli sitten nuo.

      Seuraavaksi sitten tulokset,mutta ensin mainosk...röökille.

      Poista
    4. Kovat ottelut: Laskin mukaan liigasta tietenkin keskinäiset.Lisäksi ottelut tämän liigan "keskisuuria" valenciaa,atleticoa,bilbaota(syynä myös perinteet) ja sevillaa vastaan sekä nimekästä äkkirikasta malagaa.Copa del reysta ottelut jos olivat edellämainittuja joukkueita vastaan+barcalla finaali.Cl:ssä ottelut keskimääräistä kovempaa joukkuetta vastaan eli sellaista jolla on mahdollisuus mennä 16 parhaan joukkoon lähes joka vuosi(kyllä tähän kuuluu myös leverkusen,mutta tein siis kompromissin).Lisäksi mukana supercopa ja barcalta seurajoukkuecupfinaali ja euroopan supercup.

      No niin.Itseäkin jännittää,koska ajattelin messin voittavan niukasti,mutta enään en ole varma.

      Eli kovia pelejä kertyi:

      Messi:27
      Ronaldo: 24

      Ja maaleja:

      Messi:28
      Ronaldo:23

      Maaleja kerkimäärin/kova peli:

      Messi: 1.04
      Ronaldo:1.04

      Elikkä elikkä menipä jännäksi.
      Oman mielipiteeni mukaan Ronaldo ja Messi ovat olleet viime kaudella tasan yhtä hyvä kovissa peleissä(okei tuhannesosat meni ronaldolle,mutta tämän tarkkuuden valitsin ennen tulosten laskemista).


      Tästä ei voi siis päättää kumpi oli parempi.

      Jos eroja lähdetään hakemaan niin Messi meni ohi kaikissa maaleissa,mutta toisaalta kun katson listaani niin ronaldolla on parempi onnistuminen noissa (jos jakaisin pelit vielä 2 kategoriaa kovat ja tosikovat) kaikista kovimmissa peleissä,joten tästä päästään siihen että tasan meni omasta mielestäni ja tämä tosiaan on vain mielipide kirjoitus kaikilta osin,mutta uskoisin tämän olevan enemmän suuntaa antava kuin blogin pitäjän,koska tämä on tehty täysin puolueettomasti ja tilastoja ei ole yritetty muuttaa kumpaakaan suosivaksi.Lisäksi tässä on vähemmän eri pistekomboja joten se ainakin vähentää mielipiteen osuutta.

      Lopuksi:
      Siis miten hitos mä tälläsen jaksoin tehä??
      Toivottavasti joku edes jaksaa lukea ja ehkä jopa pitää hyvänä kirjoituksena.

      Poista
    5. Niin unohtui laskea pisteet.Eli pisteet/per peli ja vaikka maalien "näyttävyys.

      Eli:

      Kokonaispisteet:

      Messi:75.5p
      Ronaldo:66.5

      "Maalipisteet"/kovat pelit

      Messi:2.80
      Ronaldo:2.77

      Maalien keskimäärinen taso:

      Messi:2.70
      Ronaldo:2.89

      Joten nämäkin menevät suht tasan.

      Ronaldolta nähtiin keskimäärin himpun verran hienompia maaleja,mutta mielipide mikä mielipide tämä oli omani.

      Poista
    6. Ihan hyvä vertailu kokonaisuutena. Tässäkin vertailussa kovat joukkueet on ihan toinen juttu. Tosin kovat joukkueet onkin toinen juttu. Atletico Madrid todellinen malliesimerkki joukkueesta joka joskus kiinnostaa, joskus ei. Samaten Malaga ja Valencia menevät ihan samaan kastiin. Bilbao panosti Eurooppa liigaan ja sama homma.

      Näitä esimerkkejä riittää:

      Valencia-Barcelona 2-2
      Barcelona-Valencia 5-1
      Valencia-Real Madrid 2-3
      Real Madrid-Valencia 0-0

      Valencialta löytyy 3 tasaista ottelua ja yksi jossa ei kiinnostanut paskaakaan. Maaliero yhteensä: Valencia 5-RMBFC 10

      Barcelona-Atlético Madrid 5-0
      Atlético Madrid-Barcelona 1-2
      Atlético Madrid-Real Madrid 1-4
      Real Madrid-Atlético Madrid 4-1

      Atlético Madrid pelasi yhden tiukemman ottelun ja muut täysin selviä. Maaliero yhteensä: Atlético 3-RMBFC 15

      Sevilla-Real Madrid 2-6
      Real Madrid-Sevilla 3-0
      Barcelona-Sevilla 0-0
      Sevilla-Barcelona 0-2

      Sevilla kusi täysin Real Madridia vastaan, piti Barcelonan tiukoilla yhdessä ottelussa. Maaliero yhteensä: Sevilla 2-RMBFC 11

      Málaga-Barcelona 1-4
      Barcelona-Málaga 4-1
      Real Madrid-Málaga 1-1
      Málaga-Real Madrid 0-4

      Málagalla yksi tasainen ottelu, muut täysin selviä. Maaliero yhteensä: Málaga 3-RMBFC 13

      Real Madrid-Bilbao 4-1
      Bilbao-Real Madrid 0-3
      Bilbao-Barcelona 2-2
      Barcelona-Bilbao 2-0

      Taas yksi tasainen matsi, muut selviä. Maaliero yhteensä: Málaga 3-RMBFC 11

      Koska Real Madrid ja FC Barcelona olivat liigassa hyvin tasaisia, ei millään voi noin suuria eroja tuloksissa laittaa vain sen piikkiin että Real Madrid/Barcelona pelasivat "hyvän" pelin. Suurempi syy löytyy vastustajista joita selkeästi kiinnosti joissakin peleissä ja jotkin ottelut oli ennalta luovutettu. Miksi haaskata voimia sarjakärkeä vastaan kun tärkeämpiä otteluita on tulossa?

      Maalierot yhteensä kovia vastaan: RMBFC-muut: 16-60

      Tällä perusteella oli täysin oikea päätös ottaa mukaan vain ne ottelut joissa pelaavat vähintään tasapelin. Ei oikein vakuuta nuo kovat joukkueet kun 20 ottelun saldo on 0,8 tehtyä ja 3 päästettyä per ottelu.

      Poista
    7. Tällä perusteella oli täysin oikea päätös ottaa mukaan vain ne ottelut joissa pelaavat vähintään tasapelin

      Mielestäni oma tapani on silti parempi(selitys alempana)
      Esimerkiksi loppukaudesta olisko ollut 2008 tai 2009 real hävisi 3-4 ottelua jopa kotonaan 2 kun ei kiinnostanut pelata yhtään ja vastustajat saivat täysin luovutuspisteet.
      Mutta jos otetaan esim kamppailu Barca-Bilbao niin siinä on niin paljon perinteitä että kumpikaan ei varmasti anna tippaakaan periksi.


      Tässä nyt kuitenkin on valitti joukkueet joilla on hyvänä päivänä mahdollisuus voittaa barca/real ilman että barca/real pelaisi todella huonon pelil.Samalla periaatteella kuin tämä:
      "Cl:ssä ottelut keskimääräistä kovempaa joukkuetta vastaan eli sellaista jolla on mahdollisuus mennä 16 parhaan joukkoon lähes joka vuosi"

      Noista tuloksista sen verran että:

      Atlético Madrid-Real Madrid 1-4

      repesi vasta ihan lopussa(+80min) sitä ennen tasaista.


      Málaga-Real Madrid 0-4

      Tuon pelin muistan hyvin ja 0-4 lukemat olivat vähintäänkin epäoikeudenmukaiset jos katosi peliesitystä malaga oli jopa parempi joukkue,mutta maalit toki ratkaisevat ja saavat tilastot rumiksi.

      Real Madrid-Bilbao 4-1

      En ole varma muistanko oikein,mutta oli muistaakseni tiukka peli ja ratkesi pilkkuun joka oli tuomarivirhe(en siis ole aivan 100& varma).


      Barcelona-Valencia 5-1

      Barcalla kävi kerrankin se sinun mainostamasi TUURI oikein isosti(näet sen muös ylhäällä pisteissäni) ja se selittää numerot.

      Poista
    8. Jos jätetään muita la liga seuroja vastaan tehdyt maalit/ottelut pois saadaan keskiarvoksi.

      maalit:

      Messi:8
      Ronaldo:8

      Keskiarvo

      Messi:8/14=0.57
      Ronaldo:8/11=0.73

      Joten tässä mallissa ronaldo ottaa jo selvemmän voiton.
      Tässä(sekä myös aiemmassa) mallissa laskin lyonin ja ajaxin molemmat koviksi,mutta en leverkusenia(tai siis laskin ne kaikki 5maalia yhdeksi kompromissina),mutta jos muutetaan tämä viimeisin vertailu niin että messi saa leverkusen maalit kuten ronaldo vähintään yhtä huonolta/hyvältä (ihan miten vaan) ajaxilta ja lyonilta niin tulos on.

      Messi:12/14=0.86
      Ronaldo:8/11=0.73

      Helpommin sanoen tämä koko vertailu(jokaisessa mallissa) ratkeaa siihen otetaanko Leverkusen kovaksi kuten Ajax ja Lyon vai ei.Se taas on mielipidekysymys josta olemme eri mieltä.

      Poista
    9. "Esimerkiksi loppukaudesta olisko ollut 2008 tai 2009..." - Ja niistä ajoista Espanjan liigasta on tullut kahden joukkueen sarja.

      "Tässä nyt kuitenkin on valitti joukkueet joilla on hyvänä päivänä mahdollisuus voittaa barca/real ilman että barca/real pelaisi todella huonon pelil." - Valitettavasti yksikään noista joukkueista ei sitä mahdollisuutta käyttänyt. 20 tilaisuutta ja 0 voittoa. Valitettavasti perusteluasi ei voi hyväksyä.

      "Atlético Madrid-Real Madrid 1-4" - Repesi kuitenkin, useinhan lopussa tulee efekti "tää peli on selvä, tehkää pari maalia, ei meitä kiinnosta".

      "Málaga-Real Madrid 0-4" - Malaga pelasi aika hyvin joo, itsekin tuon katsoin. Kertoo jotain tasosta ettei niistä paikoista saa maaleja.

      "Real Madrid-Bilbao 4-1" - Peli ratkesi toiseen maaliin (rankkari), aika selvä tapaus. Housuista kiinni ja kunnolla.

      "Barcelona-Valencia 5-1" - Kumma kun vain FC Filmaajilla ja Real Madridilla kävi sitä tuuria 20 ottelussa?

      Poista
    10. Yhtä paljon tai enemmän maaleja kuin Leverkusen päästi FC Barcelonaa vastaan viime kaudella Osasuna, Rayo ja Hospitalet.

      Jo pelkästään tuolla perusteella Leverkusenin voi täysin huoletta tiputtaa pois kovista joukkueista.

      Poista
    11. Okei.

      Mitäs näihin vastaat.

      Oliko leverkusenilla vain huono jakso/peli?
      Jos ei niin miksi pärjäsi ja pelasi kuitenkin kohtuullisen hyvän kauden bundesliigassa ja cl:ssä myös pudotupeleihin?
      Jos kyllä niin miten se eroaa arsenal-manu peliin jonka manu vei 8-1?
      Oliko arsenalillakin vain huono jakso?
      Oliko leverkusenilla paras miehitys barcaa vastaan?
      Jos ei ollut niin et voi sanoa tuon/muutaman pelin jakson perusteella että on huono.
      Onko arsenal huonoin joukkue joka pelasi manua vastaan koska päästi eniten maaleja?
      Onko mielestäsi edes mahdollista että 7-1 tuloksen selittää se että barca sattui pelaamaan hiukan yli tasonsa ja leverkusen hiukan alle tasonsa?
      Manu hävisi citylle 1-6 KOTONAAN eikö siis ole mahdollista että näitä vain sattuu joskus?
      Miksi joukkue on huono jos barca voittaa isosti mutta jos joku muu tekee sen on se voittavan joukkueen hyvyyttä?

      Poista
    12. Järjestyksessä:

      Leverkusenilla oli huono jakso ja surkea peli. Leverkusen pelasi ennen ja jälkeen tuon huonon jakson paremmin. Lisäksi Saksan liiga on aika heikkotasoinen. Leverkusen sijoittui viidenneksi, Valioliigassa samoilla pisteillä olisi ollut 7.

      8-2 tarkoitat. Arsenalilla oli suuria kokoonpano-ongelmia.

      Huono jakso ja suuria kokoonpano-ongelmia.

      Leverkusenilta merkittävimmät poissaolot taisivat olla Ballack ja Barnetta. Kumpikaan ei kuulunut avainpelaajiin.

      Tuon jakson perusteella voi sanoa. Kun valmentaja erotetaan huonojen tulosten takia, on yleensä kyseessä aika huono.

      Tuloksen perusteella kyllä ja olihan Arsenalilla aika reservipitoinen miehistö kentällä.

      Ei, Leverkusen pelasi umpipaskasti eikä Barcelonan tarvinnut pelata normaalia paremmin. Esim Tellon laukaus oli koominen. Pallo menossa ohi maalista mutta kyllä vielä kassari sen onnistuu imuroimaan sisään.

      Tuossa ottelussa peli repesi vasta ottelun lopussa 3 maalin verran. Unitedia ei kiinnostanut siinä ottelussa pelata loppuun saakka ja City halusi hyvitystä.

      Barcan pelityyli vaatii tuomariapuja toimiakseen.

      Poista
    13. "Tässä nyt kuitenkin on valitti joukkueet joilla on hyvänä päivänä mahdollisuus voittaa barca/real ilman että barca/real pelaisi todella huonon pelil." - Valitettavasti yksikään noista joukkueista ei sitä mahdollisuutta käyttänyt. 20 tilaisuutta ja 0 voittoa. Valitettavasti perusteluasi ei voi hyväksyä.

      Faktaahan tuo vastauksesi kieltämättä on mutta mielestäni nuo ovat kuitenkin la ligan parhaat joukkueet heti suurten jälkeen vai oletko eri mieltä?
      laskeppa(jos viitsit) kuinka monta peliä barca on pelannut viimeisen 6vuoden aikana cl:ssä (paljon kovempia jengejä vastaan) ja kuinka moni niistä on barcan voittanut.Varmaan pystyy laskemaan 1käden sormilla ja pelejä kuitenkin varmasti noin.50.

      Ideana on nyt kuitenkin se että jos otetaan ottelut:
      Barca-atletico
      Barca-racing
      Kummalla on parempi mahdollisuus kaataa barca?

      atletico voitti muuten toissakaudella barcan tuli vaan mieleen:D

      "Esimerkiksi loppukaudesta olisko ollut 2008 tai 2009..." - Ja niistä ajoista Espanjan liigasta on tullut kahden joukkueen sarja.

      Tuossa ei vuodet paljon vaikuta kun tulokset olivat:

      Real-barca 2-6(tämän pelin jälkeen lähti motivaatio seuraavin tuloksin)

      valencia-real 3-0
      villarreal-real 3-2
      real-mallorca 1-3
      osasuna-real 2-1

      Tätä ennen 18ottelun voittoputki (1tasapeli) joten voiko tuota selittää muulla kuin motivaatiolla?Eli kyllä se silloinkin oli pitkälti 2 joukkueen sarja.

      Poista
    14. Okei en jaksa enään väitellä leverkusenista.
      Jokatapauksessa vaikka jätin lerkusenin pois niin tehot mesillä ja ronaldolla olivat omissa laskuissani täsmälleen tasan ja tähän et voi väittää koska sinä teit omasi ja minä omani ja molemmat ovat yhtä oikeassa/väärässä.Täysin mielipide.

      No tähän vastaan:
      Tuon jakson perusteella voi sanoa. Kun valmentaja erotetaan huonojen tulosten takia, on yleensä kyseessä aika huono

      realissa valmentaja on erotettu tulosten takia jos on tullut vain 1-2 pyttyä eikä koko suoraa kuten esim.barca 2009.Lisäksi olen henkiläkohtaisesti sitä mieltä että valmentajia erotetaan aivan liikaa,mutta toki se on se helpoin ratkaisu.

      Poista
    15. "Faktaahan tuo vastauksesi kieltämättä on mutta mielestäni nuo ovat kuitenkin la ligan parhaat joukkueet heti suurten jälkeen vai oletko eri mieltä?"

      Parhaa ehkä joo mutta kun sarjan taso on sysipaska, ei se paljoa auta. Canal+ todennäköisesti luopuu Espanjan liigan televisioinnista samasta syystä.

      UCL:ssa Barcelona on saanut tuomariapuja siihen tahtiin ettei sitä kannata käyttää perusteluna.

      Vastaan Racing, koska Racingia vastaan Barcelona todennäköisemmin lähtee pahasti asennevammaisena.

      "atletico voitti muuten toissakaudella barcan tuli vaan mieleen:D" - Juu, sillä kertaa pelasivat tosissaan.

      "Real-barca 2-6(tämän pelin jälkeen lähti motivaatio seuraavin tuloksin)"

      Kausi oli 2008-2009. Jos motivaation lähtöä ihmettelet, sarjataulukko kertoo olennaisen.

      Barcelona 87
      Real Madrid 78
      Sevilla 70

      Sevilla muuten otti 5 viimeisestä ottelusta 4 voittoa ja tasurin, ts ottivat Real Madridia kiinni 13 pisteen edestä. Silti jäivät 8 pisteen päähän. Ei ihme ettei Real Madridia enää kiinnostanut kun kakkossija oli varma.

      Poista
    16. "Jokatapauksessa vaikka jätin lerkusenin pois niin tehot mesillä ja ronaldolla olivat omissa laskuissani täsmälleen tasan ja tähän et voi väittää koska sinä teit omasi ja minä omani ja molemmat ovat yhtä oikeassa/väärässä.Täysin mielipide."

      En väitäkään että olisit väärässä, koska teit omalla tavallasi ja sait omalla tavallasi tulokset. Olen silti sitä mieltä ettei laskutapasi ole lähelläkään parasta mahdollista.

      "realissa valmentaja on erotettu tulosten takia jos on tullut vain 1-2 pyttyä eikä koko suoraa kuten esim.barca 2009.Lisäksi olen henkiläkohtaisesti sitä mieltä että valmentajia erotetaan aivan liikaa,mutta toki se on se helpoin ratkaisu."

      Onhan näitä seuroja joissa valmentaja heitetään pihalle jatkuvasti. Real Madrid ja Palermo tulevat heti mieleen.

      Leverkusen ei ehkä kuulu niihin joukkueisiin joissa valmentajaa potkitaan koko ajan pihalle. Mutta onhan tuollaisen putken jälkeen pakko jotain tehdäkin.

      Osoittaa myös jotain joukkueesta että Hyypiä valitaan nollakokemuksella valmentajaksi.

      Poista
    17. Kausi oli 2008-2009. Jos motivaation lähtöä ihmettelet, sarjataulukko kertoo olennaisen.

      Barcelona 87
      Real Madrid 78
      Sevilla 70

      Sevilla muuten otti 5 viimeisestä ottelusta 4 voittoa ja tasurin, ts ottivat Real Madridia kiinni 13 pisteen edestä. Silti jäivät 8 pisteen päähän. Ei ihme ettei Real Madridia enää kiinnostanut kun kakkossija oli varma.

      Tätä juuri tarkoitin kun etsin aukkoja vertailustasi.Eli Nämä olisivat olleet 2008-2009 kaudella sinun verailussa kovia koska voittivat realin.
      Tällä kaudella nyt ei ihan noin alhaisiin motivaatioihin päästy,mutta (en ole varma oliko tällä kaudella näin) jos realilla/barcalla oli cl vieraspeli tiistaina ja edellisenä sunnuntaina matkapali vaikka racingia vastaan niin motivaatio tuskin on tapissa ja yllätys voi tapahtua,mutta se ei tee racingista kovaa joukkuetta.Toki realin pitäisi voittaa nuo joukkueet vaikka ottaisivat koko avauksen pois ja laittaisivat vaihtopelaajat kentälle.

      Vastaan Racing, koska Racingia vastaan Barcelona todennäköisemmin lähtee pahasti asennevammaisena.

      Aika hyvin heitetty:D.



      UCL:ssa Barcelona on saanut tuomariapuja siihen tahtiin ettei sitä kannata käyttää perusteluna.

      Ei kannata sinunkaan koska ei ole selviä todisteita.


      parhaa ehkä joo mutta kun sarjan taso on sysipaska, ei se paljoa auta. Canal+ todennäköisesti luopuu Espanjan liigan televisioinnista samasta syystä.

      Toivottavasti ei koska ainakin itse pidän liigasta paljon myös suurten takana vaikka epätasaista onkin.

      Poista
    18. "Tätä juuri tarkoitin kun etsin aukkoja vertailustasi.Eli Nämä olisivat olleet 2008-2009 kaudella sinun verailussa kovia koska voittivat realin." - Joo mutta kauden 2008-2009 vertailua ei ole tehty.

      Varsinkin Real Madrid on takavuosina tullut tunnetuksi asennevammastaan.

      Tuomarin suosiollisista tuomioista Barcaa kohtaan UCL:ssa löytyy todisteta todella paljon.

      Canal+:n ratkaisu lopettaa La Ligan televisiointi olisi voitto Messinvihaajalle.

      Poista
  6. Hieman offtopic mutta kommentteja Chelsean "Sinipartion" tämän kesän
    hankinnoista (Hazard, Oscar, Marin).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kumpi Hazard?

      Ja nyt kun Chelseaan mentiin, peluuttaako Di Matti Ivanovica oikeana pakkina, kun Bosinwga lähti kävelemään? Aika on hieman jo ohittanut Paulo Ferreiran

      Poista
    2. Kirjotusvirheitä riittää... Toivottavasti ymmärrätte.

      Poista
    3. Chelseaan tosiaan tuli kaksi Hazardia. Vanhempi saattaa pärjätä. Ivanovic pelaa oikealla ainakin aluksi ellei tule uutta hankintaa.

      Oscar on tusinabrassi joka floppaa.

      Marin on liian tussu Kivikovaan Valioliigaan.

      Poista
  7. http://www.iltasanomat.fi/valioliiga/art-1288486461486.html

    Sieltä ne omat juniorit vissiin hankitaan takaisin omaan joukkueeseen vai mistä tässä nytten on kyse? eikö niitä omia junnuja olekkaan tulossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan Chelsealla runsaasti omia kasvatteja joukkueessa. Kivikovassa Valioliigassa ei ole varaa laittaa junnuja kentälle, koska helppoja otteluita ei ole. Toista se on Rantapalloliigassa jossa jotain Coencan ja Tellon kaltaisia tusinapelaajia voi pistää vaikka Real Madridia vastaan ilman että tulee kunnolla turpaan.

      Poista
    2. Tello olisi heittämällä ainakin Arsenalin,tottenhamin ja evertonin avauksessa valioliigassa chelseassa ja man unitedissa oli hyvä vaihtomies(keten barcassa).
      Sun mielestä junnu on random vaan koskan pelaa barcassa,mutta kyseessä on ehdottman hyvä pelaaja jo nyt.

      Poista
    3. Sun mielestä pelaaja mahtuisi Arsenalin, Tottenhamin ja Evertinin avaukseen vaan koska pelaa Barcassa, mutta kyseessä on korkeintaan keskitason pelaaja jo nyt.

      Poista
    4. ja sun mielestä pelaaja on keskinkertainen vain koska pelaa barcassa.

      Poista
    5. Ei vaan pelaaja on aina kentälle päästyään ollut keskinkertainen eikä omaa mitään erityisominaisuuksia tai -taitoja. Keskinkertaisuus joka pääsi kentälle koska muita ei ollut pelikunnossa.

      Poista
  8. Niin tosta pisteytyksestä voisi sanoa sen verran että on aika epäselvä ja ei kerro koko totuutta koska kyseessä on erilaiset pelaajat jotka pelaavat eri tyylin joukkueissa.Tästä syystä maalien tekotavassa on paljon eroja.Sitä en tiedä kumpi tästä mallista hyötyy,mutta uskoisin ttei ainakaan Messi,koska sinä olet sen tehnyt.

    Esim. Ronaldo tekee vaikka barcaa vastaan vaparimaalin 35m bonukset päälle päälle ja piste saldo on äkkiä 10 tai enemmän.
    Samassa pelissä Messi tekee 3 ei niin hienoa maalia ja saa yhteensä vaikka 9pistettä.
    Peli päättyy barcalle 3-2.

    Kumpi oli tärkeämpi joukkueelleen tässä kovassa pelissä messi vai ronaldo?

    Omassa vertailussani taas maalitekotavalla on pienempi merkitys vaikka toki pisteistäkin laskin keskiarvon,mutta se ei ollut jutun ydin.Tärkeintä on paljon maaleja teet ja miten ne auttavat joukkuetta jos maali on hieno se on vain bonusta.

    Kun niitä virheitä ja epäkohtia kaipasit niin minusta tässä on yksi todella iso vaikkei sinänsä ole virhe sinun laskutavalla,mutta osoittaa että koko laskutapasi on virhe.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa pisteytyksessä katsotaan enemmän vaikeutta kuin hienoutta. Ts maali heikommalla jalalla on vaikeampi kuin paremmalla jalalla -> maalista heikommalla jalalla saa enemmän pisteitä.

      Samaten maali tyhjiin on aika helppo, maali kaukolaukauksella laidasta ei ole jne.

      "Esim. Ronaldo tekee vaikka barcaa vastaan vaparimaalin 35m bonukset päälle päälle ja piste saldo on äkkiä 10 tai enemmän.
      Samassa pelissä Messi tekee 3 ei niin hienoa maalia ja saa yhteensä vaikka 9pistettä.
      Peli päättyy barcalle 3-2."

      3 maalia ja 9 pistettä? Esim tuolla combolla onnistuu

      +2 pistettä: Ohjaus/laukaus "tyhjiin"
      +3 pistettä: Laukaus "puolityhjiin" eikä pelaaja itse luo paikkaa
      +4 pistettä: Ohjaus/pusku "puolityhjiin" eikä pelaaja itse luo paikkaa

      Ei siis kovin vaikeita maaleja voi tehdä.

      Tuohon tärkeysasiaan pureudutaan seuraavassa vertailussa.

      Varsinkin FC Barcelonassa moni pelaaja yrittää syöttää Messille tyhjiin vaikka voisi itsekin tehdä. Sen takia tuossa ei suurta virhettä ole. Sinun tapasi menee enemmän kaavaan "maali on maali tuli se miten tahansa". Ja tuolla kaavalla ei tarvitse muuta kuin katsoa maalimäärät. Sen takia tulkintaa kaivataan enemmän jotta päästäisiin kauemmaksi pelkästä maalimäärävertailusta.

      Poista
    2. Loppujen lopukse on kuitenkin tärkeämpää tehdä 3 "rumaa" maalia jos joukkue voittaa niillä,kuin tehdä yksi hieno maali joka ei auta voittoon.

      Jalkapallo on joukkue ja maalintekopeli ei yksilöiden taitoshow

      Poista
    3. Mutta nyt katsotaan pelaajakohtaisesti, jolloin yksi hieno maali voi hyvinkin olla tärkeämpi kuin kolme rumaa metristä tyhjiin.

      Poista
    4. Kuten aiemmin annoin jo esimerkin niin:

      Ottelu real-barca:
      Lopputulos 3-2

      Messi tekee 3 "räkämaalia"
      Ronaldo tekee 1 fantastisen maalin.

      Kumman maalit/maali olivat tärkeämpiä ja kumpi on ollu parempi/tärkeämpi tässä ottelussa?
      Minun mielestäni ilman muuta Messi.Sinun pistelaskun mukaan
      Ronaldo.

      Poista
    5. Keksimpä taas epäkohdan.
      Otetaan taas esimerkin kautta:

      ps.Oletus tässä on se että tuo sinunvertailusi tarkoitus on osoittaa ronaldon olevan messiä parempi pelaaja.

      Eli:
      Otetaan vertailuun ronaldo joka sai sinun laskuissasi "kovissa" peleissä 26.5pistettä
      Toiseksi pelaajaksi otetaan jonkun selvästi huonomman seuran yksittäinen hyvä pelaaja(siis sen seuran mittapuulla) joka tekee joukkueensa maaleista 40-50%.Tälleiselle joukkueelle jokainen ottelu on taistelua putoamista vastaan joten se on silloin kova ottelu heille,joten jos tämä pelaaja tekee kevätkaudella esim.10maalia (esimerkki pelaajia löytyy varmasti useita) ja saa keskimäärin edes 4pistettä per maali niin kokonaissaldo on jo 40p,kun ronaldolla vain 26.5 onko siis todettava että tämä kyseinen esimerkki pelaaja parempi pelaaja kovissa otteluissa kuin ronaldo??

      Poista
    6. - Parempia ja tärkeämpi ovat eri asioita. Lisäksi vaikuttaa katsotaanko joukkueena vai yksilönä. Tämä vertailu on nimenomana yksilöpuolen vertailu.

      - Tässä otettiin vertailuksi Messi, koska Messi on hyvin lähelle vastaavassa asemassa joukkueessa joka on toinen niistä jotka ratkaisevat liigamestaruuden.

      Näillä pisteytyksillä kyseiset pelaajat olisivat parempia kuin Ronaldo, kyllä. Silti huonomman seuran yksittäinen tähtipelaaja on täysin eri asemassa kuin Ronaldo tai Messi.

      Älä sure, myös tämä "korjataan" ainakin osittain seuraavassa vertailussa.

      Poista
    7. Joo ei mulla mitään tarkotusta oo "mollata" kuhan annan palautetta kohdista jotka voidaan tulkita epäselvästi jos ajattelee tarkasti.

      No seuraavaa vertalua odotellessä.

      Veikkaan muuten että tällä nykymallilla RVP olisi pessyt molemmat pelaajat viime kauden osalta koska kovia matseja riittää valioliigassa arsuilla esim.Man united,city,liverpool,chelsea,tottenhan,everton+tärkeät cupit ja vähän cl:lää.

      Toki tajusin että yksilö vertailu,mutta edelleen messi on siinä esimerkki ottelussa tärkeämpi/kovempi yksilö jos tekee voittomaalit vaikka olisivatkin "rumempia".

      Kaikenkaikkiaan tälläistä vertailua on yhden ihmísen päättettyä kriteerit mahdotonta pitää 100% tarkkana,mutta oletkin sanonut että mielipide.

      Onneksi kuitenkin olet valinnut probakandaksesi "vain" jalkapallojoukkueen etkä mitään "oikeasti" tärkeää niin ne,jotka ovat eri mieltä (lähes kaikki) voivat ottaa osittain huumorilla.

      Poista
    8. Lisäksi sen virheen olet mielestäni tehnyt että tässä mallissa "kova joukkue" otetaan mukaan yhden ottelun perusteella esim.villarreal vaikka muuten koko kauden täysi paska.
      Jos vielä kerran palataan leverkuseniin niin kumman luuliset voittavan puolueettomalla kentällä pelatun pelin leverkusen-villarreal?
      Jos vastaan leverkusen niin silloin se on kovempi kuin mukana "kovissa" oleva villarreal.
      Omasta mielestäni leverkusen selvästi parempi ja kovan joukkueen määritelmä täytyy katsoa pidemmältä aikaväliltä kuin vain 1 peli.Toki saat tehdä kuten haluat nämä ovat vain minun mielipiteitä,joita pidän "oikeampina".

      Poista
    9. RvP:n suhteen olet täysin oikeassa ja seuraavaan vertailuun tulee mukaan RvP. Aihe on hieman eri.

      Huumorijuttu läikkyi yli. Teen tätä tosissani enkä huumorilla.

      Villarreal pelasi kokonaisuutena huonon kauden. Mutta kuten monet muutkin Espanjassa, yksittäisessä ottelussa innostui Barcaa vastaan. Myöskään Valenciaa ei voi tulosten valossa sanoa kovaksi joukkueeksi, ei myöskään Malagaa ja loput menevät ynnä muut kategoriaan.

      Mitä tulee kovuusvertailuun Villarreal vs Leverkusen, ei vaikuta kumpi on kovempi. Tässä vertailtiin kovia joukkueita vastaan, joukkue on kova tai se ei ole. Kahdesta ei kovasta ei ole merkitystä kumpi on kovempi.

      Seuraavassa vertailussa on mukana kaikki maalit, ettei tarvitse tästäkään valittaa. Hauska nähdä mitä valittamista siitä keksitään :)

      Poista
  9. Ronaldo laukoo kaukaa koska hänellä ei ole visiota eikä nopeaa ajattelemista kuten Messillä. Ronaldolla ei ole malttia katsoa ympärille ja jakaa palloa, en tiedä edes osaako Ronaldo jakaa koska näkee sitä niin harvoin. Ronaldo laukoo myös kaukaa jos puolustus on hyvä,tiivis ja hyvin organisoitu, koska Ronaldo ei pääse pelaajien ohi enään niin hyvin kuin Manu päivinään, Lihaksia>ketteryys vähentyy.

    Minun mielestä vaatii enemmän taitoa kuljettaa pallo maaliin ja koko puolustuksen ohi kun taas laukoa ohi puolustuksen. Ronaldolla on hyvä veto kun se lähtee kovaa mutta hän ei osaa laittaa vetoihin sellaista "presis" tarkkuutta kuten Messi, puhumattakaan laittaa vetoihin "curvia".

    Minäkin osaisin luoda omat pisteytykset ja niiden arvot ja laittaa sen lopputuloksen Messin puolelle. Tämä on kuitenkin sun mielipide ja vain yhden ihmisen, joten näitä ei todellakaan kannattaa ottaa tosissaan vaan huumorin kera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oon huomannu saman, ettei Ronaldo enää pyörittele pelaajia samalai, kuin Manussa pelatessaan. 1v1 riplasi "aina" ittensä vapaaksi. Onko fysiikka huonontunut, ettei enää jalka liiku? Ei pitäisi olla mahdollista, koska on parhaassa iässä. Eli tästä voidaan vetää johtopäätös, että la ligassa pakit ovat parempia?
      Totta myöskin tuo, ettei sillä ole pelisilmää kuten Messi/Xavi/Iniesta kolmikolla. Harvoin näkee syöttöjä jotka menevät kolmen tai useamman ukon välistä suoraan jalkaan, kuten "barca-passit" menee.

      Poista
    2. Ei vaan Ronaldo on teknisesti ylivoimainen ja sen takia laukoo paljon kaukaa.

      Messin "pääsee puolustajasta ohi" on nähty monta kertaa. Höntsäpuolustuksia vastaan toimii.

      "Minun mielestä vaatii enemmän taitoa kuljettaa pallo maaliin ja koko puolustuksen ohi kun taas laukoa ohi puolustuksen. Ronaldolla on hyvä veto kun se lähtee kovaa mutta hän ei osaa laittaa vetoihin sellaista "presis" tarkkuutta kuten Messi, puhumattakaan laittaa vetoihin "curvia"."

      Lähtökohta on kuitenkin se ettei kukaan pelaaja maailmassa kuljeta palloa koko puolustuksen ohi ellei puolustus ole heikkotasoinen tai pelaa huonosti. Teknisesti Ronaldo on kaukovedoissa täysin ylivoimainen. Messi vetää vaparitkin peruskaavalla "kierteellä yli muurin". Sen osaa todella moni muukin.

      Tätä samaa (pienin lisäyksin) pisteytystä käytettiin nyt toista kertaa. Vieläkään siitä ei ole löytynyt todellista virhettä tai mitään mikä olisi Messiä vastaan. Ja onhan tuokin pisteytys selvästi parempi kuin "Messi LOL 5 maalia höntsäjengiä vastaan maailman paras" pelleilyt.

      Poista
    3. henq: Ronaldo pelaa nykyään enemmän joukkueelle. Siitä tuo johtuu. Myös yllätysmomentti on täysin poissa. Ronaldo myös pelaa joka ottelun toisin kuin ManU:ssa.

      Xavi, Iniesta ja Messi ovat keskitason syöttelijöitä.

      "Totta myöskin tuo, ettei sillä ole pelisilmää kuten Messi/Xavi/Iniesta kolmikolla. Harvoin näkee syöttöjä jotka menevät kolmen tai useamman ukon välistä suoraan jalkaan, kuten "barca-passit" menee."

      Mitä ihmeellistä tuossa on? Barca yrittää aina pystysyöttöjä juoksuun, joskus harvoin onnistuu ja ylistät niitä onnistuneita ja unohdat ne lukuisat syötöt jotka menevät suoraan päädystä yli.

      Poista
    4. Ronaldo pelaa joukkueelle?
      Älä ny naurata.

      Realin joka pelin saldo.
      Ronaldo 16 vetoa, 13 ohi, 1 maali
      Benzema 3 vetoa ,1 ohi, 1 maali (syöttäjä Özil), 10 käsien levitystä kun Ronaldo ei syöttänyt avopaikkaan vaan veti 30 metristä maata kiertävälle radalle.

      Espanjassa puolustajat on nopeampia ja ketterämpiä eikä puujalkaisia nilkan katkojia kuten kurapallos.
      joten yhden kikan Ronaldo ei pääse ohi.

      Poista
    5. Real Madridissa Ronaldo vetää koska Özil ei lauo ja Benzema pelaa paljon laidalla.

      Espanjan puolustusten tasosta kertoo Real Madridin tekemien maalien määrä.

      Poista
    6. teknisesti Ronaldo osaa laukoa kovaa, mutta samalla tarkkuus kärsii pahasti.
      Real Madridin maalimäärä kertoo myös sen, miten kova porukka Real on.

      Poista
    7. Toisaalta Ronaldon maalimäärä kertoo kuinka tärkeä pelaaja Ronaldo on kovallekin porukalle.

      Poista
    8. toisaalta eikös sekin ole laskeskeltu että Real ei edes tarvinnut Ronaldon maaleja voittaakseen la ligan.

      Poista
    9. Joo, laskettiin mutta jätettiin huomioimatta se tosiseikka että pelkkä Ronaldon läsnäolo antoi muille huomattavasti enemmän tilaa.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.