lauantai 29. lokakuuta 2011

Pele: Messi on epätäydellinen pelaaja

Korkealle arvostettu Pele haukkuu syntymäpäivänsä kunniaksi Messiä epätäydelliseksi pelaajaksi. Messin pääpelitaidot rajoittuvatkin yhteen maaliin Manchester Unitedin "ei kiinnosta" -puolustusta vastaan. Lisäksi muistetaan kädellä tehty maali Espanyolin verkkoon. Dopingista Pele ei sano mitään, kumma kyllä.

Mukava nähdä että Pele ei ole mennyt median propagandaan mukaan ja ymmärtää kuinka yliarvostettu pelaaja Messi on.

http://www.soccerway.com/news/2011/October/27/pele-messi-an-incomplete-player/

18 kommenttia:

  1. tää on kyl yks parhaista ja katkerimmista blogeista johon oon törmänny

    VastaaPoista
  2. Yksi pääargumenteistasi on, että Messi tekee maalinsa, kun ottelu on jo ratkennut (vastakysymys: kuka ei sitten tee?)

    Joutessani laskin. Messin 196 maalista 89 on tullut voittomaalin jälkeen (Champions-liigassa noista 15, liigassa 66, cup 5 ja muut 3). Kaksiosaisissa otteluissa laskin maalit toki yhteistuloksen mukaan. "Ottelun jo ratkettua" -maaleja on siis vähemmistö.

    Voittomaaleja on tullut 54 (UCL 13, liiga 33, cup 3, muut 5), tasoitusmaaleja 10. Voittoon auttaneita maaleja eli ennen voittomaalia tehtyjä on 34 ja tasatulokseen auttaneita 5. Häviötä kaunistaneita on 4.

    Turhia maaleja on siis yhteensä 93, voittoon vaikuttaneita 88 ja tasuriin vaikuttaneita 15.

    Hyödyllistä käyttöä tilastolla olisi, jos samanlainen laskenta olisi käytössä muistakin pelaajista.

    VastaaPoista
  3. Jotain vertailuntynkää on Cronaldon tilasto viimekaudelta: voittomaaleja 12+1+2 = 15 (liiga+UCL+cup), voiton jo ratkettua 23+4+6 = 33, voittoon auttaneita 7. Messillä 15, 25 ja 10.

    Messi teki viime vuonna vähemmän voiton jo ratkettua -maaleja ja enemmän voittoon vaikuttaneita maaleja.

    VastaaPoista
  4. Hatriiick!!!
    Vituttaako haha...

    VastaaPoista
  5. Mahtavat tilastot kieltämättä. Tosin noihin pitäisi ottaa huomioon myös avausmaali ja varsinkin maalit silloin kun tilanne on tasan/Barcelona johtaa X maalilla/on tappiolla X maalilla.

    Tuo vertailu on sikäli turhaa että Realin maalinteko oli täysin Ronaldon varassa kun taas Barcelonassa osuivat muutkin.

    Hattutemppu joo kun vastustajaa ei kiinnosta. Noista paikoista tekisi kuka tahansa.

    VastaaPoista
  6. Jep, en erottele voittomaaleissa niitä, jotka Messi on tehnyt vaikka 1-0-tilanteessa 2-0 ja siitä sitten vastustaja kaventanut 2-1 vs. ne jotka on tehty 1-1-tilanteessa. Eipä niitä taideta yleensä erotellakaan.

    Samoin turhissa maaleissa on erottelematta ne, jotka on tehty 3-0:n jälkeen loppulukemiksi 4-0 vs. onko Messin 4-0-maalin jälkeen vastustaja päässyt esimerkiksi 4-2-tilanteeseen vs. onko peli 3-2 ja Messi tehnyt 4-2.

    Tilastossa ei myöskään näy esimerkiksi tämän päivän tyyppisiä 1-0-voittomaali, jonka jälkeen 2-0 ja 3-0 niittaus. Nuokin 2-0 ja 3-0 ovat tässä tilastossa niitä turhia "voiton jo ratkettua" -maaleja.

    Eikä turhien tilastossa ole poistettu, jos maaliero on vaikuttanut mutta eipä noita sijoituksia ole juuri maalierovertailuun asti päässyt. Cuppien kaksiosaisuus on huomioitu eli supercupin kaksi ottelua 2-2 ja 3-2 ei tule tasoitusmaali ja voittomaali vaan voittoon auttanut ja voittomaali. Siis yhtenä otteluna katsottu niitä.

    Turhat 95, voittoon vaikuttaneet 89.

    VastaaPoista
  7. "Messin pääpelitaidot rajoittuvatkin yhteen maaliin Manchester Unitedin "ei kiinnosta" -puolustusta vastaan"

    No jopas on teinillä pitkä muisti...

    http://www.youtube.com/watch?v=zk3ehSGgr1w

    VastaaPoista
  8. Ei noita lasketa. Joko ne oli huonoja joukkueita tai huonoja puolustajia vastaan tai vastustajia ei aiempien maalien takia kiinnostanut enää. Näkeehän sen Cristano Ronaldon elkeistä jo, ei edes hyppää kunnolla.

    VastaaPoista
  9. Joskus aiemmin näin tilaston jossa oli Messin maalit kun Barcelona johtaa X maalilla tai on X maalia tappiolla. Suuri osa maaleista oli Barcelonan johtaessa reilulla erolla.

    http://www.youtube.com/watch?v=zk3ehSGgr1w suurin osa tilanteita jossa puolustajia ei lähelläkään ja monessa Messin ei tarvitse edes hypätä.

    VastaaPoista
  10. Suurin osa Barcelonan peleistä on myös ollut voittoja, joten ei ole yllättävää tuollainen tulos. Vastaavan näkee siitäkin, että Messi on tehnyt vain 5 maalia Barcelonan hävitessä.

    VastaaPoista
  11. Tuohan onkin mielenkiintoinen tieto. Joka tapauksessa pelkistä tilastoista ei tässäkään tapauksessa saa paljoa irti.

    VastaaPoista
  12. "Remarkable streak... Barcelona never lost an official game at the Camp Nou when Messi was on the scoresheet: W64 D5 #fcblive"

    Ei mitään mutuilua

    VastaaPoista
  13. Laskeskelin. Noin 15 maalin tappiolla, 75 tasatilanteesta, 50 maalin johdossa, 30 kahden, 20 kolmen, 1 oli kahden maalin tappiolla ja loput vajaa 10 useamman maalin johdossa. 50 avausmaalia ja 15 siihen päälle Barcelonan ekaa.

    Nämä siis /199 maalia. Vajaat 2/5 siis nostanut joukkueen yhden maalin johtoon, 1/4 varmistanut johtoa ja reilu 1/4 ollut tuota maali-iloittelua. Vajaa kymmenesosa maaleista on tasoittanut pelin.

    Näissäkään tilastoissa ei näy esimerkiksi tuollaiset kahden tai kolmen maalin putket (40-50 kpl sellaisia), joita ei mielestäni voi noin vain kategorisoida "tekee Barcelonan johtaessa" -maaleiksi. Sekä tietysti huomiotta jää, että Barcelona on voittanut niin monta ottelua. Mun laskujeni mukaan Messin voitto/tasapeli/häviö-tilasto on 198/57/30 ja noista maali(t) tehtynä 116/13/2 pelissä (kaksiosaiset erikseen).

    Kaikennäköisiä hassuja tilastoja saakin aikaiseksi. Voisi joskus laittaa nettiin.

    Ps. W64D5-tilastoon sanoisin, että vielä hämmästyttävämpää on, että noista otteluista Barcelona ei ole menettänyt pistettäkään sellaisissa, joissa Messi on tehnyt voittomaalin!

    VastaaPoista
  14. Nyt se on w65d5. Mielenkiintoisempi tilasto vakavissaan on se, että maaleja (112 kpl) 70 kotipelissä, ei maaleja 70:ssä. Vieraissa tai neutraaleissa (87 kpl) sama 61-84 (=145).

    VastaaPoista
  15. "Joka tapauksessa pelkistä tilastoista ei tässäkään tapauksessa saa paljoa irti."

    Tilastot kertoo aina paljon enemmän kuin trollin mutuilu/valehtelu

    VastaaPoista
  16. Loistavat tilastot olet tehnyt, noita voisi käyttää jatkossakin. Jos vielä laitat nuo täydellisenä nettiin, voin mainostaa kyseistä sivua.

    Tilastoissa on yksi paha vika: ne eivät kerro kovin tarkasti millä tulos on saatu.

    VastaaPoista
  17. Sun mutuilusi ei kerro yhtään mitään haha.
    btw, Messillä jo 2 maalia illan pelissä, vituttaako haha

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.